Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dar(sobie)czyńca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ! Szpitale dziecięce też potrzebują. To ma jednak zdecydowanie większą wymowę...

Dziś na szczęście (w odróżnieniu od kiedyś) swoje prywatne pieniądze człowiek może przekazać komu chce.

A wymowę i tak każdy wystruga sobie wg własnego widzenia świata, swojej własnej "sprawiedliwości społecznej" oraz socjalistycznie rozumianych potrzeb "ludu pracującego miast i wsi".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziś na szczęście (w odróżnieniu od kiedyś) swoje prywatne pieniądze człowiek może przekazać komu chce.

A wymowę i tak każdy wystruga sobie wg własnego widzenia świata, swojej własnej "sprawiedliwości społecznej" oraz socjalistycznie rozumianych potrzeb "ludu pracującego miast i wsi".

To jest polityka, a nie altruizm! Miszczu!

dziadekwłodek

Zastanawia mnie u Ciebie spora ilość wypowiedzi antyżydowskich na pograniczu antysemityzmu.U człowieka lewicy to dziwne!

Nie mam żadnych "wypowiedzi antyżydowskich na pograniczu antysemityzmu"! Fakt, że piszę czasami bardzo ostro. O lewicy też.

Dar(sobie)czyńca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ! Szpitale dziecięce też potrzebują. To ma jednak zdecydowanie większą wymowę...

moze wreszcie odpieprzycie sie od CUDZYCH pieniedzy i zrezygnujecie z pragnienia zagospodarowania nieswojego..Mam wrazenie ze Kulczyka nie przebijesz w rozumie.

i to najwieksza ..wymowe.

ma.

Ukryta Zawartość

dopóki kulczyk ma a co niektórzy nie mają , nie odpieprzą się tak ten typ działa

dziadekwłodek

Zastanawia mnie u Ciebie spora ilość wypowiedzi antyżydowskich na pograniczu antysemityzmu.U człowieka lewicy to dziwne!

jaka lewica , co najwyżej zbieranina bazarowa - odpustowa czyli wszystko do dupy

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

moze wreszcie odpieprzycie sie od CUDZYCH pieniedzy i zrezygnujecie z pragnienia zagospodarowania nieswojego..Mam wrazenie ze Kulczyka nie przebijesz w rozumie.

i to najwieksza ..wymowe.

ma.

Tylko nie posiusiaj się w spodenki z emocji. A ów dobroczyńca - więcej faktycznie dobra by czynił, jakby podatki w Polsce raczył płacić! A z dr w żadnym calu i detalu nawet nie śmiem przebijać. I ciebie też...

dopóki kulczyk ma a co niektórzy nie mają , nie odpieprzą się tak ten typ działa

jaka lewica , co najwyżej zbieranina bazarowa - odpustowa czyli wszystko do dupy

Tak jak całe twoje pisanie.

Ja zapytałem pierwszy.

ps - mam dla Ciebie prezent, Iljicz - wydrukuj i powieś sobie na suficie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Bismarck powiedział " nie wierz w nie zdementowane wiadomości prasowe".

Wzorzec?

A skoro poruszyłeś już tematykę niemiecko-żydowską to poczytaj sobie to:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pierwszy-kongres-Ruchu-Odrodzenia-Zydowskiego-w-Polsce,wid,14731713,wiadomosc.html. Abstrahując od rzeczywistej czy urojonej wymowy tego przedsięwzięcia, rozbawiły mnie dwie rzeczy z nim związane. Brak pojęcia o języku - co wykazał prof. Szewach Weiss oraz udział wielkiej nadziei nowej lewicy polskiej - Sławomira Siearkowskiego w kolejnym eksperymencie intelektualnym. W przypadku Sierakowskiego mogę zgodzić się z wladz-em: "jaka lewica , co najwyżej zbieranina bazarowa - odpustowa czyli wszystko do dupy"!

Ciekaw jestem co by się działo, gdyby Społeczno-Kulturalne Stowarzyszenie Palestyńczyków Polskich zorganizowało w Treblince zjazd Palestyńczyków postulujący powrót wszystkich Palestyńczyków do Izraela i uznanie dialektu palestyńskiego za równoprawny język państwowy. No, a gdyby znalazł się tam jeszcze jakiś przedstawiciel polskiej prawicy...

To gadamy o "wymowie" w twoim rozumieniu czy o podatkach?

Kota masz fajnego ale ogonem go nie obracaj.

Jak widzisz nie tylko mnie zdziwiło Twoje dziwne zainteresowanie cudzą kasą i tym na co sobie człowiek ją chce przeznaczyć...

No widzisz - nie czujesz - a brylujesz. Chcesz być masełkiem w bułce z serem.

dziadekwłodek

Moja dobra rada, z dziadostwem umysłowym nie dyskutuj. LEPIEJ za dyskutanta mieć jednego wladza niż 20tu pinkówtwynków..

(...)

Masz rację. Czasami jednak trudno udać, że deszcz pada. Chociaż było by to lepsze rozwiązanie.

Jedna jaskółka wiosny wprawdzie nie czyni, ale okazuje się, że i o SLD można mówić nie tylko źle wg utartego kanonu: http://wiadomosci.wp.pl/title,Rafal-Chwedoruk-to-bedzie-dla-Palikota-wielka-proba,wid,14729298,wiadomosc.html.

Rafał Chwedoruk powiedział o kilku rzeczach, z którymi się zgadzam: o Millerze, Palikocie i jego RP, działaczach kaliszopodobnych i relacjach SLD-PiS.

dziadekwłodek

Po prostu wydaje mi się,że człowiek lewicy nie powinien kierować się uprzedzeniami.Obserwuję u Ciebie ewolucję poglądów w kierunku PiSu.Trochę mnie to dziwi.Rozumiem,że może Ci się nie podobać PO i Tusk ale od razu wpadać w objęcia Prezia i Antka?

ale od razu wpadać w objęcia Prezia i Antka?

;)

lepsze to chyba niż uścisk Biedronia...na przykład.

Co do P(a)O to za 2 lata być może zobaczymy przeobrażenia światopoglądowe, zrzucane masek i exodus do innych partii...w tym do PiS o ile będzie jeszcze istniał.

Wszyscy z PO do PEU się nie dostaną przecież, a drugiej EUROpiłkikopanej póki co nie będzie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Po prostu wydaje mi się,że człowiek lewicy nie powinien kierować się uprzedzeniami.Obserwuję u Ciebie ewolucję poglądów w kierunku PiSu.Trochę mnie to dziwi.Rozumiem,że może Ci się nie podobać PO i Tusk ale od razu wpadać w objęcia Prezia i Antka?

Znowu upał? Przecież nie piszę, że powinno nastąpić entente cordiale między PiS i SLD. Natomiast możliwe jest taktyczne wyciszenie. Atakując PiS, SLD staje się mimowolnym sojusznikiem PO. Platforma zyskuje SLD traci.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy wszystko trzeba zapisywać?Taki sojusz dla wielu zwolenników tych partii byłby nie do przyjęcia.

Na pewno w moich zapisach nie było takiej ukrytej myśli. Tak samo, ja nie do przyjęcia jest sojusz z PO i RP. Brak sojuszy nie wyklucza jednak zaniechania taktyki politycznej.

Dla władzy można zrobić wiele.Np.Prezes może porzucić retorykę antykomunistyczną a Miller nawet Blidę.Tylko,że w chwili obecnej nic im to nie da.Bo poparcie zsumowane PiSu i SLD nie przebije PO,PSL i Palikota zwłaszcza przy poparciu prezydenta.Natomiast stracili by część elektoratu.

Zawsze będzie jakieś PO i jakiś PiS najwyżej pod inną nazwą.

Wieczne jest tylko PSL i ta sama "lewica" z ewentualnie inna nazwą...ale zawsze "demokratyczną."

Szkoda, że jeszcze nikt nie wpadł na rozszerzenie kierunków zamiast lewo-środek-prawo może czas na górę i dół.

nie przebije PO,PSL i Palikota zwłaszcza przy poparciu prezydenta.Natomiast stracili by część elektoratu.

Tak grubej warstwy niekompetencji nikt nie jest w stanie przebić.

Wyszło z was ograniczenie wyobraźni ;)

Zastanówcie się, jak staniecie na głowie - gdzie jest góra? Może potrzebne wam jest inne spojrzenie, mniej stereotypowe.

I tak na górze są zawsze czarni.

jesteś rasistą? ;)

No widzisz - nie czujesz - a brylujesz. Chcesz być masełkiem w bułce z serem.

A tak na poważnie, to co ten tekst powyżej ma wspólnego z Twoim chorobliwym zainteresowaniem cudzymi pieniędzmi?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A tak na poważnie, to co ten tekst powyżej ma wspólnego z Twoim chorobliwym zainteresowaniem cudzymi pieniędzmi?

To jest wytwór Twojej i paru innych wyobraźni. Pisanie o faktach i na faktach nie jest żadną chorobliwością. A "cudzymi pieniędzmi" powinno zająć się państwo i jego agendy. Takie deklaracje składał też premier Tusk. Było to jeszcze przed wyborami. Teraz nie ma już takie znaczenia. Nawet PR.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.