Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a najlepszy ten zakaz mówienia robotnikom ..... niby kto i dlaczego?

plan budowy metra może każdy w internecie zobaczyć i pracownicy nie są objęci tajemnicą. Owszem kryształowe czaszki są tajemnicze ale wywożone wywrotkami w nieznane.

może zródło

Źródło właśnie jest niepewne dlatego pytam, czy coś wiecie.

Proszę mi tu nie doszukiwać sie podtekstow z mojej strony.

Pytam, bo bulwersuje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na coś miałem odpowiedeć, ale zapomniałem.

Trosezkę się upiłem i ujatrałem niezgodnie z przepisami.

.

Robię napisy do całego Chaplina - ale nie znaczę.moim nickiem.

Czasami powalają mnie idiomy, bo mój angielski jest w rtrodzaju Kalego, ale to jest fajne.

Będę pierwszym facetem w kraju, który nadał napisy wszystkim filmom Charliego.

Jak skończę, to biorę się za Harolda Lloyda i Keatona.

Czasami powalają mnie idiomy, bo mój angielski jest w rtrodzaju Kalego, ale to jest fajne.

Nie przejmuj się, Tomek Beksiński tez miał problemy z idiomami. Jaki kraj takie tłumaczenia (ang.- translations), i tak wszystko to wina Tuska ;-).

Jestem Europejczykiem.

Nie przejmuj się, Tomek Beksiński tez miał problemy z idiomami. Jaki kraj takie tłumaczenia (ang.- translations), i tak wszystko to wina Tuska ;-).

Tuska? Nikt o nim nie mówi jakby on w ogóle nie istniał.

Natomiast Kaczyński nadal jest winny, czemu winny?- mało ważne.

dieu est tres fin

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy tylko z tym miał problem? I co on robi w wątku polityka? Absurdalny przykład!

akurat wiadomo dlaczego i nie jest mało ważne . Ale o czym z tobą , partyjny kacyku

Mało ważne jest w mediach jak działa rzad Tuska, parametry ekonomiczne itd. Taka to "obywatelska" Platforma... Obywatele nie są obywatelami- nie uczestniczą w sensie dziania się polityki, gospodarki. Ważne tylko że Premier się uśmiecha i nikogo nie drazni, nikomu nie szkodzi. Ważne że ma ładne dzieci i "żonę"- wszak ślub kościelny wział na 5 minut przed wyborami na cele pic kampani wyborczej- aż mdli od hipokryzji. Ale któż o tym pamieta... Albo o rewelacjach Tuskowej, która mówiła że "biedy należy się wstydzić". Nie nagłaśniano tego jak "spieprzaj dziadu" do namolnego oszołoma omamionego agresywną tzw. "poprawnościa".

Nie należę do partii, żadnej.

Czy jak ktoś nie włazi w tyłek rządowi jak ty to znaczy że ma być kacykiem, partyjnym- mógłbyś to jakoś uzasadnić, rozwinąć?

dieu est tres fin

Nie czuję się "ukrzywdzony".

To ma być argument?: np "jesteś Jaro_747 ukrzywdzoną sierotką".

No co nie masz żadnych rzeczowych argumentów?

Jakież to "obywatelskie"....- warcholstwo poprawności

kto "z Mieciem" ten nie musi nawet mieć argumentu

wazelina was uprawomocnia.

dieu est tres fin

Kraj wszedł w zakręt. Nie jest on ostry bo trwa już lata. Trzeba nam politycznego myślenia Panowie. A przede wszystkim lektury Konstytucji. Jest łamana w tym zakręcie doprawdy zbyt często.

jakiś mocno zapózniony , sterreydon cofnij się kilka lat wcześniej. Wtedy podobne do twoich wpisy furorę robiły . Trochę się zmieniło , może zauważysz i przestaniesz przynudzać ?

doprawdy zbyt często.

Eufemizm na miarę naszych czasów, odkąd patafiany z PełOj poczuły sie bezkarne i od kiedy ubezwałsnowolniły prawie 40% z 50% w ogóle wybierających - konstytucja ma zastasowanie tylko jako instrument pokazowy, dosć luźno używany, atrapa. Sporo zasługi w tym względzie ma pierwsza cnota polityczna RP czyli B.Bul-Komorowski i dziwaczny twór zwany senatem RP nie mówiąc o fasadowym TK

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jakiś mocno zapózniony , sterreydon cofnij się kilka lat wcześniej. Wtedy podobne do twoich wpisy furorę robiły . Trochę się zmieniło , może zauważysz i przestaniesz przynudzać ?

twoje wpisy już na nikim nie robią wrażenia! Są tak głupie, że średnio zdolny szympans nie jest w stanie z nimi dyskutować! Szarpiesz się...

twoje wpisy już na nikim nie robią wrażenia! Są tak głupie, że średnio zdolny szympans nie jest w stanie z nimi dyskutować! Szarpiesz się...

oczywiście , miłej lektury

Chciałbym dokonać jeszcze jednej krótkiej analizy politycznej. Otóż fenomenem sytuacji polskiej jest to że ludzie o poglądach centro-lewicowych zatracili swoją tożsamość i w doprawdy lemingowski sposób reagują na centro-prawicową PO. Jest to niebywale żałosny spektakl. W mojej ocenie sceną rządzi w wysokim stopniu genialny strateg Jarosław, który cały czas pozycjonując się na prawo od PO osłania ją i powoduje lasowanie się mózgów lemingów centro-lewicowych. W ten sposób Polska i Polacy przesunęli się wyraźnie na prawo przez te 7 lat od 2005r. Oczywiście większość z nich nawet nie zdaje sobie z tego sprawy:))

Jak obecni członkowie PO rozpierzchną się w panice do SLD i PiS wszystko wróci do normy.

Póki co panikują lekko z jednoczesnym obciąganiem korzyści z Tuskowego łona.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

oczywiście , miłej lektury

Oczywiście twoim wpisom do lektury bardzo daleko! W poniżaniu, wyszydzaniu, rozbijaniu wątku i obelrzywym słownictwie nie dorównuje ci żaden z brukowców na rynku.

genialny strateg , już dawno nie było w użyciu. Jak widać coraz mniej niemniej nadal są odurzeni prezesowym cynicznym prostactwem. Jak widać wymagania wobec polityki znikome i skąd pretensje do jakości uprawianej polityki ?

Oczywiście twoim wpisom do lektury bardzo daleko! W poniżaniu, wyszydzaniu, rozbijaniu wątku i obelrzywym słownictwie nie dorównuje ci żaden z brukowców na rynku.

oczywiście , ciekawej lektury

dobry pomysł lecz nie pozwólmy żadnej władzy jej łamać ... i tu jest problem . Niektóre zapisy są w zależności od politycznej opcji interpretowane .

Wydrukuję i wykorzystam odwrotną stronę - po uprzednim pomarszczeniu!

oczywiście , tylko uważaj żebyś się nie zaciął

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.