Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz - przestań zabawiać sie tym bananem.

banany zjadam niemniej posłucham opowieści narodowej starszyzny jak się z bananem bawi. Może ananasy do wspólnej zabawy ... z rabatem sprzedam

zaczyna majaczyć

Przepraszam ale to majaczenia obecnego rządu nie moje.

wladz - przestań zabawiać sie tym bananem.

Przynajmniej mógłby wziąć już ten świeższy

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jadłem wlaśnie smażone w miodzie by sobie osłodzić dzień po wysłuchaniu dyrdymał p. Szumilas.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jadłem wlaśnie smażone w miodzie by sobie osłodzić dzień po wysłuchaniu dyrdymał p. Szumilas.

Uważałem, że po minister Hall może być tylko lepiej. Jednak minister Szumilas POtrafi ją jeszcze przebić...

Ciekaw jestem dlaczego nie rzucili jej na ochronę środowiska? Nazwisko ma odpowiednie.

pracuj . Podobno uszlachetnia.

Powiedz to tym 2500000 i + oni już nie słuchają lub nie będą słuchali.

dziadekwłodek

Coraz bardziej osiadasz na pisowskich pozycjach.To typowe dla byłych funkcjonariiuszy i beneficjentów PRL.

Niestety na starość!Czemu tak się dzieje?Bo PiS jest nieodrodnym dziecięciem PRLu.

To typowe dla byłych funkcjonariiuszy i beneficjentów PRL.

O la la, Ci z PO są rozgrzeszeni przez Wojciecha.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Coraz bardziej osiadasz na pisowskich pozycjach.To typowe dla byłych funkcjonariiuszy i beneficjentów PRL.

Niestety na starość!Czemu tak się dzieje?Bo PiS jest nieodrodnym dziecięciem PRLu.

Od takich kawałków popuszczam ze śmiechu! Także mam wielka prośbę - nie pisz tak do mnie! Wiadomo, jaka jest służba zdrowia w tej POlsce i mnie starcowi nie będą tego chcieli POprawić!

A tak po prostu - przestań chrzanić, jak potłuczony!

xniwax

Nie udawaj,że nie wiesz o co chodzi.Doskonale wiesz,że w PiSie jest mnóstwo byłych funkconariuszy PRL(wojskowi,milicjanci.urzędnicy aparatu),którym obecnie relatywnie się pogorszyło w stosunku do tamtego okresu.I stąd ta frustracja.Natomiast śmieszy mnie ta pisowska retoryka antykomunistyczna w sytuacji gdy znaczna część ich elektoratu tęskni za PRL.

dziadekwłodek

Starość to pojęcie mentalne a nie metrykalne.Przypuszczam,że jesteśmy w podobnym wieku ale ja nie mam czasu na frustrację bo nie siedzę na emeryturze tylko zasuwam w pracy.I dobrze!

gdy znaczna część ich elektoratu tęskni za PRL.

Dlaczego tęskni?

Nad tym się zastanów.

Poza tym spora część lemingów PRL polubiło z różnych względów, to trendy jest.

Zapytaj stoczniowca dlaczego ma sentyment do PRL i czy tęskni za PRL-em.

Odpowiedź będziesz miał dwuznaczną lub dostaniesz po...(czego w żadnym przypadku Ci nie życzę)

Hasło na dziś (parafrazując premiera Tuska):

Nauczyciele na spawaczy, spawacze na nauczycieli...nieoczekiwana zmiana ról...by żyło się lepiej i dostatniej.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

dziadekwłodek

Starość to pojęcie mentalne a nie metrykalne.Przypuszczam,że jesteśmy w podobnym wieku ale ja nie mam czasu na frustrację bo nie siedzę na emeryturze tylko zasuwam w pracy.I dobrze!

Mój kolega też do wszystkiego podchodzić z patosem.

xniwax

Najczęściej tęsknią ci którym się pogorszyło relatywnie.Czyli robotnik czy funcjonariusz za PRL miał lepiej od lekarza czy inżyniera a teraz ma gorzej.I stąd frustracja

To lemingi też są w PiSie?Jakiś podgatunek?.

I stąd frustracja.

...I co z tym zrobisz? Szczególnie z tymi pierwszymi na których grzbietach niektórzy Ci drudzy dobrze wyszli, a i Ci co teraz im faka pokazują również. Wielu Lekarzy dzisiaj się szmaci tak samo jak wówczas, znam paru co mieli wówczas lepiej niż dzisiaj.

Ogólnie Bolek Lolka w gównie zostawił.

Ja nie tęsknię, no może poza ówczesną np. "trójką" i głodem poznawania świata wcale nie tak daleko leżącego.

xniwax

Oczywiście.A ja znam robotników,którzy mają lepiej teraz.

Wszystkim nie może być lepiej.Obecnie jak ktoś jest dobry w tym co robi to jest mu lepiej.I to jest ten zysk.

Ja też i co z tego wynika.

Zaprzepaszczono sporo dobra tak osobowego jak i materialnego.

Zeszmacono totalnie, a zostawiono wybiórczo.

xniwax

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę,że Twoje wpisy udowadniają moją tezę( którą wcześniej kwestionowałeś),że pisowcy w gruncie rzeczy tęsknią za PRL.

Powiedz to tym 2500000 i + oni już nie słuchają lub nie będą słuchali.

i znowu bezczelna prostacka agitka. Ilu z nich na czarno pracuje ?

Sądząc po twoich wpisach całkiem możliwe , że poza polityczną agitką inaczej nie potrafisz pisać. Oczywiście bezpośrednio PiS nie wskazujesz tylko te idiotyczne wnioski na każde jego łajdactwo , przecież nie rządzi , demokracja pozwala . Nie ma powtórki z historii nawiązującej do totalitaryzmów.

Ta ciągła mobilizacja , marsze i tak do wyborów jak najwięcej Tuskiem zastraszyć w planowanym konflikcie społecznym. Może sobie premiera powoływać , publicznie kłamać . Zamykać swoich wyborców w obrębie mediów Sakiewicza i Rydzyka.... normalnych ludzi przeraża jakiekolwiek tłumaczenie dobrem kraju twoich wpisów.

Ja mogę zrozumieć sytuację robotnika,który za PRL miał pracę a teraz nie ma i jest sfrustrowany.Ale tu chodzi o funcjonariuszy PRL czyli ludzi,którzy żyli z PRL( lepiej jak robotnicy,lekarze czy inżynierowie) a obecnie najczęściej są na emeryturach i relatywnie jest im gorzej( choć nie zawsze!).Oni nie mają moralnego prawa do narzekania.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja mogę zrozumieć sytuację robotnika,który za PRL miał pracę a teraz nie ma i jest sfrustrowany.Ale tu chodzi o funcjonariuszy PRL czyli ludzi,którzy żyli z PRL( lepiej jak robotnicy,lekarze czy inżynierowie) a obecnie najczęściej są na emeryturach i relatywnie jest im gorzej( choć nie zawsze!).Oni nie mają moralnego prawa do narzekania.

Obawiam się, że trochę zagalopowałeś się w swoich wywodach. Czy naprawdę sytuacja materialna każdego krawężnika czy nawet bezpiecznika lub wojskowego na podrzędnym stanowisku była lepsza od większości lekarzy czy inżynierów w PRL-u?

I niech nie opowiadają,że za PRL było lepiej.Bo nie było!Nich mówią,że IM było lepiej!A to jest różnica.

dziadekwłodek

Była.Oczywiście nie tych specjalistów ale tych zwykłych tak.Ja w pierwszych latach pracy zarabiałem mniej nie tylko od krawężnika ale i od pielęgniarki.

w gruncie rzeczy tęsknią za PRL.

Generalizujesz ale i mieszasz też sentyment za przeszłością z odsetkiem zadowolonych wówczas.

Taki podział będziesz miał tak u wyborców PSL i SLD jak PO i PiS. To naturalne.

To nie budowa cepa aby było takie proste.

..a i jeszcze jedno nie mam na myśli ubeków, donosicieli, aparatczyków i etc.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I niech nie opowiadają,że za PRL było lepiej.Bo nie było!Nich mówią,że IM było lepiej!A to jest różnica.

Znowu zapędzasz się i to coraz bardziej nerwowo, jak sadzę. A ja myślę, że w każdym ustroju są ludzie, którzy z różnych powodów maja lepiej od innych. Decydują o tym różne czynniki. Nie tylko status zawodowy i społeczny, ale i układy, wzajemne powiązania, uczciwość osobista, moralność, etc. Obecne czasy są tego doskonałą ilustracją.

dziadekwłodek

Normalność polega na tym,że płaci się za wykształcenie,myślenie i odpowiedzialność a nie za to że ktoś należy do przodującej siły narodu czy za znój i pot.I tym różni się RP od PRL.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Normalność polega na tym,że płaci się za wykształcenie,myślenie i odpowiedzialność a nie za to że ktoś należy do przodującej siły narodu czy za znój i pot.I tym różni się RP od PRL.

Gdyby to było takie proste, jak piszesz, to inne było by podejście lekarzy do aborcji w Polsce!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.