Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz - od prostaków mnie wyzywasz, a jak ciśnienie ci się podniesie, nazywasz parchem.

Tak obraźliwie nazywano Żydów. Gadasz jak Giertych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Demokratą jesteś we własnym odczuciu - jak dobrze rozumiem!

Ale ty rynsztokowy myśliciel, tego nie zrozumiesz. Ważna jest nienawiść i zemsta. Nawet wirtualna.

Ok , kabotynie już oszczałeś ,dłonie wylizałeś a teraz o pamięci wybitnych polaków z Izraela. Kogo proponujesz w Tel Awiw upamiętnić ... czy jak zwykle bąki puszczasz i nie przepraszasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ok , kabotynie już oszczałeś ,dłonie wylizałeś a teraz o pamięci wybitnych polaków z Izraela. Kogo proponujesz w Tel Awiw upamiętnić ... czy jak zwykle bąki puszczasz i nie przepraszasz

wladz - ja pozuję, zgrywam się, uciekam się do niskich chwytów i do tego jeszcze chcę imponować na forum wystawiając się na ataki obszczymurków? Napisz otwarcie po czym mam ręce oblizać, bo nie pojmuję - tylko najpierw wyjmij ch... z gęby, po bełkotu nie rozumiem.

" W Polsce jakoś tak się dziwnie składa, że w tej antysemickiej Polsce, w niemal każdym są miejsca upamiętniające Żydów. Czy w Izraelu znajdziesz, choć jedno takie miejsce poświęcone wyłącznie Polsce i Polakom?"

odpowiesz komu i za co w Izraelu pomnik postawić ?

nic więcej .

z żydami wspólnie mieszkaliśmy kilkaset lat , możesz sobie tłumaczyć ,że tylko w obronie własnej kasy życie tracili , tworzyli naszą kulturę , nikt ich nie bił , nie wyzywał , nie palił o rytualne mordowanie dzieci nie oskarżał .....

nie tylko ja uważam , że im się pamięć należy a ty jak twój żyd z chorej wyobrazni chciałbyś martyrologią handlować ( my im skwerki więc niech oni nam ,choć nas w Izraelu przez kilkaset lat nie było i raczej nie będzie

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No proszę, jakiś ty układny i merytoryczny. Dopiero teraz... Przedstawiłeś swoją prawdę. To nie ja wymyśliłem termin "Przedsiębiorstwo Holokaust".

Włączyłeś się w dyskusji z atakiem na mnie, od wiadomo dlaczego. Dałeś sobie upust chorym żądzom. Do dyskusji nie wniosłeś nic. Teraz próbujesz zatrzeć złe wrażenie po sobie. I to jakoś mało przekonywująco. Daruj sobie dalsze wypowiedzi albo adresuj je do innych.

<br />Wielka szkoda, ze twój autorytet nie wykorzystał swoich powiązań i zasług, i nie poparł starań o przyznanie Nobla tej kobiecie<br />

Wierutne kłamstwo. Ale załóżmy, że W.B. nie poparł I.S. do Nobla.

Co bys napisał, gdyby Ją poparł! Zrobię to za Ciebie (wszakże jestś aż nadto przewidywalny).

Cytuję za dziadkiemwłodkiem: - Ludzie, afera! Fałszywy profesor, rzekoma obrońca żydów w czasie wojny, naciska bezczelnie na Komitet Noblowski w sprawie nadania tej nagrody innej rzekomej filosemitce, niejakiej polskojęzycznej Irenie Sendlerowej. Kim on jest, żeby kompromitować zdrowy trzon narodu polskiego, kto mu dał pozwolenie? Za czasów PRL takie rzeczy nie mogłyby się zdarzyć, a ten cały Wł. B, trafiłby słusznie jeszcze raz do więzienia na Rakowieckiej. - koniec cytatu za dziadkiemwłodkiem.

Prawda, żebys tak napisał, dobry człowieku?

Osobiście nie sądzę ze Żydzi ,antysemityzm to problem nr 1.Polska jest tak pojebanym patologicznym państwem wrośniętym w postkomunę że można śmiało powiedzieć że obecne pokolenie i kilka następnych to pokolenia przegrane.

No proszę, jakiś ty układny i merytoryczny. Dopiero teraz... Przedstawiłeś swoją prawdę. To nie ja wymyśliłem termin "Przedsiębiorstwo Holokaust".

Włączyłeś się w dyskusji z atakiem na mnie, od wiadomo dlaczego. Dałeś sobie upust chorym żądzom. Do dyskusji nie wniosłeś nic. Teraz próbujesz zatrzeć złe wrażenie po sobie. I to jakoś mało przekonywująco. Daruj sobie dalsze wypowiedzi albo adresuj je do innych.

klepiesz trzy po trzy . Kolejny wybitny polak patriota

Osobiście nie sądzę ze Żydzi ,antysemityzm to problem nr 1.Polska jest tak pojebanym patologicznym państwem wrośniętym w postkomunę że można śmiało powiedzieć że obecne pokolenie i kilka następnych to pokolenia przegrane.

optymista , ja nie widzę nadziei w żadnym kolejnym pokoleniu . To nowe już wychowane bez komuny bardzo bolszewików przypomina ..

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

" (...)

odpowiesz komu i za co w Izraelu pomnik postawić ?

nic więcej .

(...)

Owszem, pisałem wcześniej, ale nienawiści cię zaślepiła: http://pl.wikipedia.org/wiki/Irena_Sendlerowa!

Wierutne kłamstwo. Ale załóżmy, że W.B. nie poparł I.S. do Nobla.

Co bys napisał, gdyby Ją poparł! Zrobię to za Ciebie (wszakże jestś aż nadto przewidywalny).

Cytuję za dziadkiemwłodkiem: - Ludzie, afera! Fałszywy profesor, rzekoma obrońca żydów w czasie wojny, naciska bezczelnie na Komitet Noblowski w sprawie nadania tej nagrody innej rzekomej filosemitce, niejakiej polskojęzycznej Irenie Sendlerowej. Kim on jest, żeby kompromitować zdrowy trzon narodu polskiego, kto mu dał pozwolenie? Za czasów PRL takie rzeczy nie mogłyby się zdarzyć, a ten cały Wł. B, trafiłby słusznie jeszcze raz do więzienia na Rakowieckiej. - koniec cytatu za dziadkiemwłodkiem.

Prawda, żebys tak napisał, dobry człowieku?

Nie pisz, że cytujesz za mną. Bo nieprawdę piszesz. Wkleiłem tylko kontrowersyjny link. Reszta to twój oszczerczy wytwór, bo nic innego nie potrafisz. O ile wklejenie tego lin ku maił sens w kontekście dyskusji, to po cóż wklejasz te oszczerstwa? Tak czy owak jest to nadużycie z twojej strony. Podaj chociaż jeden cytat z takimi moimi słowami albo odpuść sobie.

są zasługi tylko miejsce zamieszkania poza obecnym Izraelem . Jej rodzina również tam nie żyła ... nie zauważyłeś ?

niemniej pamiętają

" Historia życia Ireny Sendler poruszyła izraelską Orkiestrę Symfoniczną z Ra’anany. Znana w Izraelu Orkiestra we współpracy z Ambasadą RP w Tel Awiwie, Gminą Żydowską w Poznaniu i Towarzystwem Przyjaźni Izrael-Polska stworzyła wyjątkowy Projekt Ireny Sendlerowej. Głównym symbolem inicjatywy są listy do Ireny Sendler napisane przez 2,500 dzieci izraelskich. To właśnie tyle dzieci z getta warszawskiego uratowała przed śmiercią z rąk Niemców. Na kopertach listów naklejone zostaną znaczki specjalnie zaprojektowane na tę okazję przez Rafała Olbińskiego – znanego polskiego artystę mieszkającego w Nowym Jorku."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Takie wykłady głoś przedszkolakom - lecz nawet one tego nie potrzebują - poczytają sobie w Internecie

Dzięki takim jak ty wladz oraz muls i toptwenty, za jakiś czas będzie obowiązywała jedynie prawdziwa historia.

Drugą wojnę światową wywołali Polacy, aby wypędzić kilkaset tysięcy Niemców z ich ziem ojczystych. III Rzesz wystąpiła w ich obronie i pokonała złych Polaków. Ci korzystając z tego, że Niemcy postanowili wyzwolić ludzkość z Komunizmu i uderzyli na ZSRR, wybudowali getta i obozy koncentracyjne, gdzie dokonali ludobójstwa kilku milionów Żydów, obarczając winą Niemców.

Polacy korzystając z sukcesów ofensywy niemieckiej na terenach ZSRR, zintensyfikowali trwające tam od początków XX wieku ludobójstwo Ukraińców, które dotknęło kilkaset tysięcy ludzi i trwało prawie do początku XXI wieku.

Kres owym zbrodniczym poczynaniom, położyły dopiero zdecydowane postawy UE i NATO.

Brednie? Niekoniecznie - tak może w przeszłości być przekazywana historia Polski - nawet w polskojęzycznych szkołach na terenie byłej Polski.

NO,no, dziadekwłodek opanował cały temat i dalej się rozkręca, nawet muls nie daje rady! A pisał, że jest tylko po ZDZ czy jakoś tak, kłamczuszek.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

korzonek a rencach i musgu ..zapomniales.

Jamajską?

jak jamajska to w rure.

<br />nawet muls nie daje rady! A pisał, że jest tylko po ZDZ czy jakoś tak, kłamczuszek. <br />
nawet najlepszy pedagog w pewnym momencie MUSI goscia wyslac do szkoly..specjalnej.Po uprzednich badaniach psychologicznych.

nie jest dobrze /Koles z korzonkiem znikli na zapleczu i rura pusta.

Takie wykłady głoś przedszkolakom - lecz nawet one tego nie potrzebują - poczytają sobie w Internecie

Dzięki takim jak ty wladz oraz muls i toptwenty, za jakiś czas będzie obowiązywała jedynie prawdziwa historia.

Drugą wojnę światową wywołali Polacy, aby wypędzić kilkaset tysięcy Niemców z ich ziem ojczystych. III Rzesz wystąpiła w ich obronie i pokonała złych Polaków. Ci korzystając z tego, że Niemcy postanowili wyzwolić ludzkość z Komunizmu i uderzyli na ZSRR, wybudowali getta i obozy koncentracyjne, gdzie dokonali ludobójstwa kilku milionów Żydów, obarczając winą Niemców.

Polacy korzystając z sukcesów ofensywy niemieckiej na terenach ZSRR, zintensyfikowali trwające tam od początków XX wieku ludobójstwo Ukraińców, które dotknęło kilkaset tysięcy ludzi i trwało prawie do początku XXI wieku.

Kres owym zbrodniczym poczynaniom, położyły dopiero zdecydowane postawy UE i NATO.

Brednie? Niekoniecznie - tak może w przeszłości być przekazywana historia Polski - nawet w polskojęzycznych szkołach na terenie byłej Polski.

wszystko ruina ,wiem o tym i dzięki tobie wiem kto winny ale za taki obraz polaków tobie można podziękować

" Chciałem się zaprzyjaźnić z Polakami, którzy mieszkają w Polsce. Nie z tymi na emigracji. Na emigracji spotkałem mnóstwo cudownych Polaków, ale to środowisko jest takie małe, że potrafi być bardzo niemiłe wobec siebie. Polacy za granicą... większych rasistów w swoim życiu nie spotkałem. Podobno jestem teraz na jakiejś liście żydowskiej w Danii! To niesamowite (śmiech)! No, bo jak to – on musi być Żydem, skoro się przebił w Polsce. Moi rodzice słuchają teraz takich właśnie plotek. Kiedyś wyjdzie księga emigrantów i będę bardzo niepopularny, jak zaśpiewam troszeczkę o tym, co przeżyłem na emigracji."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz a ty co amerykie odkrywasz?Nie wiesz,że u nas same żydy som?Kto inaczej myśli,jak ja-żyd,kto racje ma mojszejszom-żyd,kto za sterami w rządzie-ŻYDZI...same.Cały kraj pełny ŻYDÓW.W samym żydowskim państwie nie ma ich tylu co u nas.A murzynów ilu tu mamy?Nawet muls............ murzynem został.

muls o rencach i musgu.....pamientam.

Rząd powinien zaproponować pomoc Komisji Macierewicza

"

Rząd Wenezueli ogłosił we wtorek powołanie specjalnej państwowej komisji, która zbada, czy zmarły niedawno prezydent Hugo Chavez został "zarażony" chorobą nowotworową przez wrogie siły z zagranicy.

Bardzo trafna wypowiedz Środy,niestety bardzo prawdziwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam niepotwierdzone przeczucie uzależnienia Tuska od frakcji Gowina . Tusk może go tylko pozbawić teki i wylać z PO. On może powrócić do PiS z kopalnią wiedzy o rządzie Tuska i mocno zaszkodzić przed kolejnymi wyborami .

Rząd powinien zaproponować pomoc Komisji Macierewicza

"

Rząd Wenezueli ogłosił we wtorek powołanie specjalnej państwowej komisji, która zbada, czy zmarły niedawno prezydent Hugo Chavez został "zarażony" chorobą nowotworową przez wrogie siły z zagranicy.

mysle ze na podstawie informacji wyslannika komisji maciarka.Tylko kogo obstawili jako zarazajacego??
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Lewicowy wicemarszałek Sejmu RP Jerzy Wenderlich z SLD dostał dziś swoje kilka minut w porannym paśmie TokFm. O czym mówił z największą pasją? Oczywiście, jak przystało na człowieka Lewicy w Polsce, o konklawe!

Wypowiedział się również o postępowaniu Ryszarda Kalisza. Znacznie inaczej niż oficjalna linia SLD. Gdzieś tam wyłowiłem informację, że Wenderlich to kolejny kret byłego Kwaśniewskiego w SLD. Tą wypowiedzią wyraźnie pracuje na korzyść b. Kwaśniewskiego.

Kalisz ma wielki brzuch. Wenderlich ma wielkiego nochala. Czy na "brzuch", czy na "nochala" obaj wychodzą na swoje. Twórcą koniunkturalnej Lewicy w Polsce jest b. Kwaśniewski.

I to jest gwóźdź do trumny Lewicy w Polsce. Po drugiej stronie jest to samo. Inaczej Michnik nigdy nie zaprzyjaźniłby się z b. Kwaśniewskim!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jezus maria człowiek kogo obchodzi Wenderlich.... poza Tobą i podobnymi

mało tego , jego kształtował ojciec Rydzyk

Wyraźnie widać, że ciebie! Ponieważ ty pierwszy odpisałeś.Rozumieć jeszcze nieco trzeba. To nie o niego tutaj chodzi. Przede wszystkim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.