Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdziwy Amerykanin decydujący o losach USA

:-)))))))))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muls, 20 Lis 2006, 16:45

>Horst>. dysleksja ,dysleksją,ale czy ty już nie szorujesz opadnietą głową po ulicy ?.Spacja .A może

>to jest dyslekcja albo dylekcja.Kto to wie?.Spacja

nie pij tyle zapluty trollu

Jar, ty fałszerzu! Nikt nie napisał tego co cytujesz! Ty uczniu Geremka!

A jeżeli chodzi o Rokitę, to tli się w nim ostatnia iskierka przyzwoitości. Jest to drań jakich mało ale potrafi przynajmniej czasem odłączyć się od stada. Teraz chyba stado odłączy go od siebie. Grupa trzymająca władzę (w PO) - Tusk (Heil Hitler!), Schetyna (Szpetyna), KomoŁowski i GŁonkowitz (oj-wej!) mu tego nigdy nie darują. Załatwią go talem jak biednego Litwinienkę.

>Jar, ty fałszerzu! Nikt nie napisał tego co cytujesz! Ty uczniu Geremka!

dudi, za to Ty to same cytaty z Mistrza kaczej ripisty ! Gdzie Twoja samodzielność? Miałeś kiedyś akwarium z rybkami? Zauważyłeś jak rybki pływaja za paluchem swojego Pana? Nie bąź taką rybą ! Rozbij akwarium i odkryj, że moązesz oddychać normalnym powietrzem. Pan też może być głupi !

No właśnie palec pański i rybka. Pan może być głupi, jak Tusk, co to na studiach szedł na marnych trójczynach. Bez niczego widać, że Rokita jaki jest, to jednak jest dużo bardziej (przepraszam muls) inteligentny od Donalda, i ma osobowość.

No ale jak to w sitwie bywa- kto nie opluwa przeciwnika z odpowiednią siłą, ten jest zjadany. A najgorszy grzech w klice zaplutych POwiaków, to negocjacje czy podawanie ręki do zgody, dla dobra Polski np...

tak to jest jak IQ :-) inteligentna (sorry) rybka Rokita, pływa za miernym graserującym palcem PANA Tuska

HGW- jako mierna ale wierna rybcia- łubu dubu- zostanie szeficą klubu, parlamentarnego, rybek

>Spróbuj zmusić rybkę akwariową do oddychania powietrzem :O)

Problem nie jest w tym, jak zmusic rybke do oddychania powietzrem ( choc takie rybki sa i to w akwarium również) a w tym, aby człowiek sobie uświadomił fakt, że rybka nie jest ! Jeski sie juz tren etap własnej ewolucji przekroczy nie ma juz problemu z oddychaniem powietrzem

Horst, zauważ jednak, że Twoje wypowiedzi tutaj nie mają żadnego wpływu na nasze zdanie o jednych czy drugich politykach- natomiast mają duży wpływ na Twój osobisty wizerunek. I jak będziesz tak dalej łapczywie lizał d.... wszystkim, kogo Ci wódz podsyła - możesz dostać hemoroidów na języku.:-)

jar1, 21 Lis 2006, 12:24

>Problem nie jest w tym, jak zmusic rybke do oddychania powietzrem ( choc takie rybki sa i to w

>akwarium również) a w tym, aby człowiek sobie uświadomił fakt, że rybka nie jest !

Ale był! I może jeszcze będzie!

Hmm... kiedy M. Giertych powiedział że to bullshit toście się śmiali...

>Horst, zauważ jednak, że Twoje wypowiedzi tutaj nie mają żadnego wpływu na nasze zdanie o jednych

>czy drugich politykach- natomiast mają duży wpływ na Twój osobisty wizerunek.

Ojej! Czyzby Horstowi groziła klęska w drugiej turze? Jar, gadasz jak jakiś pijarowiec! Moczymorda!

Ani Qubric nie jest żadnym agitatorem lewicy ani nikt tutaj żadnej innej partii nie reprezentuje. Takie podejrzenia mogą mieć co najwyżej zawiedzeni paranoicy.

Natomiast jest inny, prostszy podział. Na tych co z większością. Tych co idą z prądem poprawności stadnej. I tych co ich bardziej rajcuje kwestionowanie obowiązującej papki medialnej.

Pływanie z prądem, powielanie papki, muzaka poprawności- dla mnie to za nudne. Poza tym ten prąd jest zbyt monotematyczny, zmiany szyldzików różne, a 3 RP wciąż ta sama.

• Redaktorzy

"Grupa trzymająca władzę (w PO) - Tusk (Heil Hitler!), Schetyna (Szpetyna), KomoŁowski i GŁonkowitz (oj-wej!) mu tego nigdy nie darują."

Dudi, przedrzeźnianie nazwisk to tani chwyt retoryczny, w dodatku niegrzeczny i przy tym wszystkim nic nie załatwia. Nie stać cię na nic więcej?

A co do twojej refleksji, Horście, na temat ocen Tuska ze studiów (ciekawe swoją drogą, że UG takich informacji udziela), to ja również jechałem na trójczynach, albowiem program studiów dość mało mnie interesował. Wiesz jak to jest, po prostu za komuny nudnych rzeczy uczyli. Nawet na egzaminie końcowym w studium wojskowym miałem tróję, taki byłem konsekwentny (mimo że było o czołgach i w ogóle). I co mi zrobisz? Nie zagłosujesz na mnie? A może szepniesz mojemu dyrektorowi, że nie nadaję się na naukowca, bo w 1983 roku miałem tróję z plechowców i nie zdałem egzaminu z ekonomii politycznej? Hi hi...

W kontekcscie nauki , to nasza dwójka kaczek ma jeszcze bardziej przechlapane. Nie dośc, że ich juz z liceum wypiprzyli (i to bynajmniej nie za poglady polityczne) a prezydentujacy nam obecnie nawet pisął doktorat z socjalistycznego prawa pracy, na dodatek podpierając sie Leninem ! :-)

Horst, uważaj na język ! ;-)

Jako tradycyjny juz przeciwnik PiSowskiej wizji Polski, musze przyznac, ze PO zabrnelo w slepa uliczke.

Po pierwsze, przyjelo dosc twardo strategie, ktora byla poczatkiem konca L.Millera i SLD, tzn. strategie calkowitej negacji wszystkiego co robia przeciwnicy polityczni.

Po drugie, jakkolwiek mam watpliwosci czy Rokita postapil dobrze i roztropnie popierajac Terleckiego w Krakowie, to partia ktora ze swojego liberalnego podejscia do polityki lokalnej, oraz swobody wypowiedzi i gloszenia pogladow przez swoich czlonkow, powinna byc konsekwentna. W tym kontekscie uwazam, ze proba karania Rokity w sposob jawny badz nie jest co najmniej nie na miejscu. Jakkolwiek mocno bylnym przeciwny pryncypiom PiSowskiej polityki, jestem w stanie zrozumiec, ze komus z PO moze byc blizej do PiS'u niz do SLD i jej satelitow.

Jesli chodzi o D. Tuska...z przykroscia stwierdzam, ze widze coraz wiecej podobienstw wymienionego pana do A.Kwasniewskiego, ktory moim ulubionym prezydentem nie byl...

W Warszawie sprawa jest dla mnie jasna. Nie cenie HGW, jednak od czasu T.Nalecza na nikogo nie mialem takiego uczulenia jak na boskiego Kazimierza...to po czesci wynika z merytorycznej oceny persony, po czesci z zupelnie irracjonalnej niecheci...

Arumenty ad personam, przekrecanie nazwisk itp. jakkolwiek czasem zabawne, oddalaja nas raczej od meritum sporu miedzy wizja Polski wg PiS a wizja Polski wg PO, o ile takowe istnieja...

jozwa maryn, 21 Lis 2006, 19:28

>Dudi, przedrzeźnianie nazwisk to tani chwyt retoryczny, w dodatku niegrzeczny i przy tym wszystkim

>nic nie załatwia. Nie stać cię na nic więcej?

Chwilowo jestem spłukany. Kupiłem sobie drogie transformatory.

>

>Arumenty ad personam, przekrecanie nazwisk itp. jakkolwiek czasem zabawne, oddalaja nas raczej od

>meritum sporu miedzy wizja Polski wg PiS a wizja Polski wg PO, o ile takowe istnieja...

łoł.. czemu tego wcześniej nie powiedziałeś jar1kowi, mulsowi

a kaczyzm można ten tego... :-) józwa? mozna?

nie oburzają cię media w tym względzie?

Horst, 22 Lis 2006, 08:39

>łoł.. czemu tego wcześniej nie powiedziałeś jar1kowi, mulsowi

>

>a kaczyzm można ten tego... :-) józwa? mozna?

>nie oburzają cię media w tym względzie?

Jesli cofniesz sie o kilkadziesiat wpisow, to zauwazysz, ze nie udzielalem sie za bardzo w dyskusji. Zdanie na temat sposobu argumentacji jest dosc ogolne i nie odnosi sie do zwolennikow jednej tylko strony.

Pzdr.

""Fakt": ponad 10 milionów ludzi, którzy w 2015 roku będą klientami Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, zostanie bez pieniędzy. Gazeta twierdzi, że ZUS za 9 lat zostanie zupełnym bankrutem.

"Fakt" powołuje się na szefa Rady Nadzorczej ZUS Roberta Gwiazdowskiego, który mówi, że w 2015 roku jego firmie grozi poważny kryzys finansowy. Istnieje ryzyko, że nie będzie z czego wypłacać pieniędzy emerytom."

Ale władza i tak się wyżywi...

• Redaktorzy

A dudi sprzeda swoje transformatory z zyskiem i też sobie poradzi.

Nota bene, dudi, można oczywiście pisać np. "Marionetkowicz" tym bardziej, że znam wiele osób, które właśnie tak o Kaziu mówią na codzień. Ale ani to eleganckie, ani coś wnosi. Postaraj się może, dystynkcja nie kosztuje, a po co paskudzić język.

"Gazeta podaje przykłady kontrowersyjnych nominacji szefa resortu. Najważniejszym Departamentem Kształcenia Ogólnego (tam decyduje się np. o zasadach matury) kieruje obecnie dobra znajoma Romana Giertycha, która wcześniej była dyrektorką szkoły podstawowej. Zaś na czele Departamentu Współpracy Międzynarodowej stanął człowiek nie władający żadnym językiem obcym. Stanowisko wicedyrektora Departamentu Młodzieży zajął nauczyciel wf i właściciel firmy organizującej zawody w paintballu."

Tu trzeba jeszcze dodać, że takie numery stały się możliwe po zmianach dokonanych ostatnio przez PiS i "przystawki" w Służbie Cywilnej... teraz w administracji dyrektorem można zrobić naprawdę każdego i do tego bez konkursu ;-)

• Redaktorzy

W tej chwili to jest na porządku dziennym. Niedawno czytałem książkę (co za szok, prawda?). Książka była z lat 60. i dotyczyła Wielkiej Brytanii, wspomniany był człowiek około 40, polityk, który osiągnął w tak młodym wieku bardzo wysoki szczebel kariery: był osobistym sekretarzem dyrektora departamentu w jednym z ministerstw. Interesujące, prawda? U nas przystawki obsadzają najwyższe stanowiska ministerialne 25-latkami. Zwłaszcza LPR, który świata poza swoją bojówką nie widzi, a tak się składa że Młodzieńcy rzadko kiedy mają powyżej 30-ki. Mierny, ale wierny, tak jak premier Marcinkiewicz. Sam jest nikim, z partią może być wszystkim. A robotę będą odwalać podwładni, być może.

jar niestety koalicyja pissss z lprem i samobroną została wymuszona przez popowców sami sobie winni ;o)

Krzych numery też były za sld!Konkursy,które wygrywali ci co mieli wygrać!Nie łudź się ;O)

Józwa istotnie lepiej popierać wierną i z zasługami pikną hanę,jak ona nie zostanie prezydentem Warszawy to popowcy będą mieli same porażki.prezydent RP ich,rząd ich a my co ?NAM SIĘ TEŻ NALEŻY CHOCIAŻ ODROBINA WŁADZY! :o)

jozwa> no i bardzo dobrze -wszystko idzie tak jak iść powinno-przy założonych założeniach.CHodzi tylko o to żeby proces nabrał właściwego rozpędu.A że nabierze to jak bum bum ,bo takie są prawa ludzkości i IV RP najaa.....panującej nam.Spacja i dyslekcyja.

Leszek, 22 Lis 2006, 14:08

>jar niestety koalicyja pissss z lprem i samobroną została wymuszona przez popowców sami sobie winni

>;o)

Dokładnie. Komuchy, też tak twierdzili. Nawet wiecej, był czas, że zlikwidowali opozycję, i to formalnie i fizycznie. Ten etap jeszcze jest przed nami - kaczorami. Ja to pamietam, ale na pewno wielu już nie., amłodzi w ogóle. Naprawdę było wtedy super !! Nawet czasem papier toaletowy dawali... Powodzenia!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.