Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn 22 Lis 2006, 13:32

"... Mierny, ale wierny, tak jak premier Marcinkiewicz. Sam jest nikim, z partią może być wszystkim. A robotę będą odwalać podwładni, być może."

W okresie wyborów parlamentarnych prowadziłeś ożywioną wymianę poglądów na Stryjeckim forum. PO była świetna i miała wygrać w cuglach. Wyszło jak wyszło, ale co z owymi tezami? Jako osoba nawykła do tzw. naukowego aparatu badawczego powinieneś owe tezy poddać racjonalej, a jakże, krytyce i udoskonalić swój aparat poznawczy, nawet jeśli znajdwowałby się między łopatkami ;-).

Lepiej niech za mnie odpowie Marcin Kossek

"... Ja nie widzę w tym nic dziwnego ani niezrozumiałego. To normalne w naszym kraju. Jeśli się chce ukryć nieudolność to robi się wszystko, aby oczernić tych, którzy mogą to uwidocznić lub zmienić. Mieści się to w kategoriach polskiego piekła...".

Powinno być w wątku brak (czarnego) humoru na Forum:

"Prezydent Lech Kaczyński, który na miejscu zapoznał się z przebiegiem akcji ratowniczej, zapowiedział, że gdy znane będą losy zaginionych, ogłosi żałobę narodową. Prezydent ocenił, że sytuacja na dole kopalni pogarsza się. - Trzeba mieć iskierkę nadziei, ale nie kryję, że sytuacja jest bardzo zła - powiedział."

Irasiad....

A co niby miał zrobić prezydent? Ogłosić żałobę już dziś, po czym kiedy ona minie za trzy dni (chyba tyle trwa załoba) i okaże się że tym którzy zostali pod ziemią się nie udało - ogłosić druga? Nie wiem o co ci chodzi.

I co to jest ten/ta/to Irasiad?

A poza tym uważam że Józwa powinien zlożyć (Platformową) Obywatelską samokrytykę!

Nowy2, 22 Lis 2006, 17:29

Tak jest Nowy2, jak władzy nie wychodzi to trza zmienic Naród !!

ze starym leninowskim pozdrowienim...

Gierka też ludziska oszukali... krzyczeli "pomożemy' a wyszła kupa. To wszystko przez tych zajadłach, wtedy opozycjonistów, kaczorkiewiczów.

>jar1

Wiem żeś zmęczon był wielce po AS'06. Minęło już trochę czasu i myślałem ześ do się doszedł, a tu... za jozwę maryna odpowiadasz z jarowym sznytem (poziomo: coś do srajtaśmy).

Dudivan:

>Nie wiem o co ci chodzi.

Chodzi mi o rzuconą z wdziękiem ISKIERKĘ nadziei do sztolni wypełnionej metanem....

>I co to jest ten/ta/to Irasiad?

Ona (suka), aczkowiek według Najwyższych Autorytetów to on (pies), choć nie w tym (płci) tutaj rzecz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PRZENIESIONE Z "Brak humoru..."

Tytus, 21 Lis 2006, 09:19

Prawdziwy patriota :)

Firebird 23 Lis 2006

smutny obrazek, ale smutniejszy jest fakt że facet ma rację :-(

pozdr

F

krzych, 23 Lis 2006, 10:34

-> Firebird

No chyba ocipiałeś... Kto ma rację?! Ten zalany w trupa zwolennik Giertycha wznoszący rękę w faszystowskim pozdrowieniu i domagający się w pijackim widzie wywieszenia wszędzie flag państwowych??

Pomyśl zanim coś napiszesz... ;-/

Firebird>

Krzysiu.. (zaczynam juz pisac jak Jazz;-)

niechodzi o to że pijany i że wymachuje ręka ale oto że niepotrafimy propagować patriotyzmu.

Nieuczymy naszych dzieci hymnu, poszanowania dla godła i flagi, szacunku do przedstawicieli naszego państwa (jacy by niebyli) itd itd. Patrząc z perspektywy emigranta, uważam że jest to nasz największy grzech narodowy.

pozdrawiam

Jazz:-)...do diabła co ze mną?

Firebird

Ps

niechcę tu wszczynać wojny, to tylko moje zdanie.

Możemy otworzyć nowy wątek jeśli chcemy ciągnąć tą dyskusję. Dyskusje...podkreslam!

krzych>

-> Ptaszku

Nie ma o czym dyskutować - zrozumiałem Twą wypowiedź opacznie... Ale na Boga - niech patriotyzmu nie propagują panowie, jak w w/w klipu wideo... ;-) "Widziane z oddali" wygląda jednak inaczej, jak widziane z bliska - może pomieszkasz trochę tu w Polsce, z naszymi politykami i problemami i wówczas pogadamy o promowaniu patriotyzmu... Szczególnie wśród ludzi, którzy jedyne co chcą zdziałać, to stąd wyjechać ? ;-)

OK, pax i EOT... więcej o tym nie będę dyskutował.

kryuss3>

Niby tak, ale....

1) To bylo dzien przed swietem, nie w dniu swieta.

2) Jesli sie nie myle zdjecia krecono przed wejsciem na stacje warszawskiego metra....naprawde flagi musza wszedzie wisiec?

3) W watku "wrazenia po audio show" ktos wkleil link do strony 6moons na ktorej zamieszczono opis wrazen pewnego pana z zagranicy po pobycie w Warszawie. Zwroc uwage , ze na zdjeciach, ktore ten ktos robil w Warszawie fidac mnostwo flag. To bylo w dzien Swieta Niepodleglosci.

4) Pewnie ta zapijaczona postac byla uczona patriotyzmu i poszanowania dla symboli narodowych. Dziekuje za taki patriotyzm. Z wzniesiona reka w hitlerowskim pozdrowieniu. Chyba, ze facet sobie zarty stroil. Ale ta wykrzyczana, pelna rozpaczy " quurrrrrrrrrrrrrwwwwwwwwwwwwww waaaaaaaa" chyba nie byla zartobliwa.

5) Dyskusje mozna ciagnac w "polityce" na bocznicy.

pozdrawiam

Firebird>

Panowie

"niech patriotyzmu niepropagują panowie, jak w w/w klipu wideo... ;-)"

>to własnie miałem na mysli, mówiąc o smutnym obrazie. Dlaczego on to zauważył, a nie widza tego porządni rodzice przysłowiowego Jasia?

"z naszymi politykami i problemami i wówczas pogadamy o promowaniu patriotyzmu..."

>jestem "na bieżąco" i tez mie krew zalewa, ale naszych polityków wybieramy sobie sami w wolnych wyborach...czaz nie? (prosze sie niezłościc że wytykam ale taka jest prawda)

Byłem w Polsce zaraz przed wyborami, widziałem tzw. "kampanię wyborcza" i wiem jak to było. Wszyscy wiemy. Pamietajmy o tym za 3 lata. Uczmy nasze dzieci że wybory to ważna sprawa, przywilej, a nawet należność.

Mieszkając tu niemogą się doczekac kiedy otrzymam obywatelstwo. Jedyną przyczyna dla której się o nie staram jest PRAWO DO GŁOSOWANIA, resztę moga sobie...

"To bylo dzien przed swietem, nie w dniu swieta...naprawde flagi musza wszedzie wisiec?"

Dlaczego nie?

Dlaczego wywieszmy w oknie zdiecie Jezusa w Zielone Świątki, a nie wywieszamy flagi narodowej na Świeto Niepodległości?

Dlaczego rzeciętny Polak zna słowa najnowszej piosenki "brasranków" ale nie zna więcej niż 2 wersów polskiego hymnu?

Dlaczego starszy człowiek oddający honor przed pomnikiem pamięci wzbudza usmiechy wśród przechodzących młodzieniaszków?????

pozdrawiam

F

Firebard> oczywiście dlaczego nie.Może być jak piszesz.Tylko zwróć uwagę że ci prawdziwi polacy (ci śmieszni prawdziwi polacy) obsrali już wszystkich naprawdę prawdziwych polaków.Nowak J,Miłosz,legendarny kurier wojenny (zapomniałem nazwiska-zmarł),Kuroń, Piłsudzki ,Giedroyć i wielu wielu innych .Są różne wersje patriotyzmu w wykonaniu tych panów.

Firebard> powiem więcej, masz racje.Ale patriotyzm kończący sie na sztandarach i obrazkach to patriotyzm obrazkowy.Jakby końcowy efekt.Tak jak ta obrazkowa religijność pastuszków dudivanów-bez łaski i miłosierdzia Patriotyzm to pamięć o ludziach nade wszystko ,którzy historię tworzyli.Tych wielkich ale i tych małych żeby pastuszki mieli porównanie. My skutecznie ( taka przypadłość narodowa) tych wielkich opluwamy.Zawsze pojawią się jakieś prawdziwe polskie matoły które mówią "ale".Do historii już przejdzie pogrzeb Miłosza w Krakowie.Wielkiego kuriera Karskiego matoły pamietają jako żyda ,a ja jako wielkiego żyda.Ale jak można młodszych uczyć patriotyzmu przez nieustanne bluzganie na to co do niedawna było świete.Przez wieszanie portretów i stawianie pomników?.A im to dokładnie akurat właśnie wisi.Oni chcą ludzi a nie sztandarów.Na sztandary sami wpadną jak będą się utożsamiali z tymi ludżmi których poznają z historii .Ale cieszę się ,że chcesz wybierać i chcesz wieszać flagi bo to świadczy żę to rozumiesz.Trzeba tylko żębyś jeszcze rozróznił tych "prawdziwych" od tych wielkich i nie przejmował się słowem "ale".

muls, 23 Lis 2006, 07:05

>Przez wieszanie portretów i stawianie

>pomników?.A im to dokładnie akurat właśnie wisi.Oni chcą ludzi a nie sztandarów.Na sztandary sami

>wpadną jak będą się utożsamiali z tymi ludżmi których poznają z historii .Ale cieszę się ,że chcesz

>wybierać i chcesz wieszać flagi bo to świadczy żę to rozumiesz.Trzeba tylko żębyś jeszcze rozróznił

>tych "prawdziwych" od tych wielkich i nie przejmował się słowem "ale".

No a tapetowanie szkół patriotycznie po nowemu flagami unijnymi... to można?

Pomniki unii- drogi wybudowane za nasze składki rękami biało-czerwonych robotników :-)

Obsmarowywać pomnik Dmowskiego?

-> Firebird

Miałem już zakończyć tę gadkę , ale dodam jeszcze "trzy słowa do ojca prowadzącego"...

Patriotyzm, to nie flagi, hymn, mundur itp. didaskalia związane z rocznicowymi obchodami, to raz.

Dwa, Bogu dzięki nie mam dzieci, ale jakbym je miał, trudno byłoby mi wytłumaczyć im co to "patriotyzm", skoro sam premier nie zna słów hymnu (!), a wicepremier w koalicyjnym rządzie uznaje publicznie Jacka Kuronia za zdrajcę (!!!); takie przykłady można mnożyć...

Trzy, powtarzam - zza Oceanu i z newsów w serwisach internetowych wszystko wygląda inaczej; spróbuj tu mieszkać na stałe, a nie nawiedzać Ojczyznę tuż przed wyborami, mówiąc, że "jesteś na bieżąco"...

Cztery: z mojej strony EOT.

uszanowanie,

krzych

jar1, 22 Lis 2006, 09:58

Robert Gwiazdowski to wykształcony dureń z tzw. instytutu Adama Smitha (tzw. bo z instytutem nie ma on wiele wspólnego, prędzej z towarzystwem wzajemnej adoracji niedorobionych polityków).

Zapomniał dodać, że przędzej - bo już w 2007 pierwsi emeryci przekonają się o sile swoich pieniędzy zainwestowanych w prywatnych funduszach emerytalnych, dostając za swoją połowe wpłaconych pieniędzy prawdopodobnie mniej niż gwarantuje im ZUS. W dodatku może się okazać że koszty przekazania świadczeń emerytalnych w Funduszach bedą wyższe niż w ZUS (o ile ZUS nie podejmie się tej czynności).

Robert Gwiazdowski nawet sam poważnie nie traktuje idei, które głosi. Stwierdził nawet że "u liberów jest tak samo jak u komunistów - tam jest Lenin wiecznie żywy, a tu jest Smith wiecznie żywy". Ktoś tak patrzący na własne poglądy, w chwili zaproponowania kolejnej cudownej idei ozdrowieńczej powinien dostawać medal naczelnego idioty kraju i kopa w dupę na księżyc.

Znamienne jest, że wieszczenia Roberta Gwiazdowskiego publikuje tak zacna ekonomicznie gazeta jak "FAKT" (opublikują je obok zdjęcia zabitego dziennikarza i informacji, że znaną aktorkę nawiedzają duchy).

muls, 23 Lis 2006, 05:45

>(...) ci prawdziwi polacy (ci

>śmieszni prawdziwi polacy) obsrali już wszystkich naprawdę prawdziwych polaków.Nowak

>J,Miłosz,legendarny kurier wojenny (zapomniałem nazwiska-zmarł),Kuroń, Piłsudzki ,Giedroyć i wielu

>wielu innych.

oraz

muls, 23 Lis 2006, 07:05

>Do historii już przejdzie pogrzeb Miłosza w Krakowie.Wielkiego kuriera Karskiego matoły pamietają jako żyda ,a ja jako wielkiego żyda.

Jan Karski był Wielkim Kurierem, bezsprzecznie, niestety, później stał się owym Wielkim Żydem który w USA wygadywał banialuki o faszystowskiej Polsce (III RP, żeby nie było wątpliwości), dalej publicznie opowiadał że Bierut, Berman, Cyrankiewicz to byli "porządni ludzie", ktory wychwalał Jałtę i rolę w niej Stalina - dobroczyńcy Polski, który wreszcie - cofając się coraz dalej w historię przypisywał Rzeczypospolitej wszystkie najgorsze cechy, by nazwać ją "wrzodem Eeropy" - określeniem wyjętym wprost z ust rosyjskiego cara, które usprawiedliwiło jej rozbiór. Na końcu doszedł do tego iż stwierdził że nie czuje się Polakiem a jedynie Amerykaninem mówiącym po Polsku.

Polski patriota Miłosz rozprawia się po kolei z Mickiewiczem, Slowackim, Norwidem a nawet Żeromskim. Norwid to dla niego nacjonalista lechicki, a on Lechitów nie lubi. Dlatego odrodzoną w 1918 r. Polskę (co czcimy co roku 11 listopada) określa jako anomalię i "przykrą niespodziankę". Zdarzało mu się tęsknić za przyłączeniem Polski do Związku Sowieckiego! W którym negował istnienie łagrów (jest "kłamstwo oświęcimskie", bardzo źle widziane, a co z kłamstwem gułagowym?). Wielbił stalinizm, który rzekomo dał Polsce awans cywilizacyjny, Armię krajową określał nie inaczej jak "bandyci z AK" (Banditen - tak mówili też o niej Niemcy). Wreszcie otwarcie stwierdził że nie czuje się Polakiem ("Polska mnie przeraża") a Litwinem, a fakt że pisze po polsku wynika tylko z tego że ten język pozwala mu więcej wyrazić. Twierdził też że takie pojęcia jak ojczyzna i patriotyzm są mu kompletnie obce.

Dlaczego ludzi, którzy otwarcie wyrzekają się związków z Polską na siłę chce się zrobić polskimi patriotami? Czy to nie to samo co pogrzeby w obrządku katolickim wbrew wyraźnej woli zmarłego, który całe życie przeciwstawiał się kościołowi i nie życzył sobie księdza na własnym pogrzebie?

Dlaczego za patriotów mają być uwarzane osoby tzw. kontrowersyjne, z niezbyt chlubną przeszłością. Tylko dlatego że jest to wygodne dla pewnej dość charakterystycznej części elit lewicowych? Tych samych elit, które zajadle niszczą, lub wręcz fałszują pamięć o innych wielkich postaciach z historii Polski?

Czy ukrywanie niewygodnych, wstydliwych faktów z biografii, tylko dlatego żeby z kogoś na siłę zrobić "autorytet" jest w porządku?

>Polski patriota Miłosz rozprawia się po kolei z Mickiewiczem, Slowackim, Norwidem a nawet Żeromskim.

>Norwid to dla niego nacjonalista lechicki, a on Lechitów nie lubi. Dlatego odrodzoną w 1918 r.

>Polskę (co czcimy co roku 11 listopada) określa jako anomalię i "przykrą niespodziankę". Zdarzało

>mu się tęsknić za przyłączeniem Polski do Związku Sowieckiego! W którym negował istnienie łagrów

>(jest "kłamstwo oświęcimskie", bardzo źle widziane, a co z kłamstwem gułagowym?). Wielbił stalinizm,

>który rzekomo dał Polsce awans cywilizacyjny, Armię krajową określał nie inaczej jak "bandyci z AK"

>(Banditen - tak mówili też o niej Niemcy). Wreszcie otwarcie stwierdził że nie czuje się Polakiem

>("Polska mnie przeraża") a Litwinem, a fakt że pisze po polsku wynika tylko z tego że ten język

>pozwala mu więcej wyrazić. Twierdził też że takie pojęcia jak ojczyzna i patriotyzm są mu kompletnie

>obce.

Możesz wyjasnić, dlaczego więc w okresie PRLu był zakazany? A jego litratura krażyła li w tzw. "podziemiu" Czemu nie zostal zaliczony w poczet zasłużonych w tamtych czasach? I dlaczego nie dostał orderu budowniczego socjalizmu. Tak, ten to my sprzatnął z przed nosa tatuś Romka G.

jar>1 ty nie wiesz a ja wiem.Dudivan jest tubą radyjka.Taką samą tubą był urban rządowy.Tylko że tamten facet jest inteligentny i wiedział po co był tubą .A ten pastuszek jest tylko tubą.To Taka duża bucząca rura w którą wpierw trzeba dmuchnąć.Sama nie wie co grać.

Witaj jestem po Twojej stronie, patriotyzm jest to rzecz trudna i bolesna Miłosz dla mnie był bierutowsko-stalinowskim czinownikom od kultury powiązany z NKWD GPU [porzednik KGB] i UB odrącanym przez emigrację, nie usiłujcie z niego na siłę robić polskiego patrioty bo był zwyczajnym sk***ysynem rozgrzeszającym całkowicie działakność prohitlerowską litwinów i łotyszów w pokoju w którym obecnie siedzę bywały: Pani Klimaszewska [żona rektora UJ] Pani Sokalska [żona rektora PK i Pani Maczkowa [żona generała] Nie brońcie dzieci tych którzy nawet splunięcia nie są warci dla mnie legendą kurierską był Stanisław Marusarz któy wasze legendy na drugą stronę granicy bezpiecznie przeprowadzał a reszta to już była tak zwane małe piwo i ciepłe kluski. Miłoszem najzwyczajniej pogardzam jako "człowiekiem" i jako "poetą" jego Nobel to była pierwsza nagroda literacka za grafomanię przyznane wyłącznie ze względów politycznych. Nie żryjcie się błagam między sobą aby bronić na siłę

kogoś co nawet Waszego splunięcia nie jest warty.

Pozdrawiam

Zbyszek

jar1, 23 Lis 2006, 15:27

>Możesz wyjasnić, dlaczego więc w okresie PRLu był zakazany? A jego litratura krażyła li w tzw.

>"podziemiu" Czemu nie zostal zaliczony w poczet zasłużonych w tamtych czasach? I dlaczego nie

>dostał orderu budowniczego socjalizmu.

A bo ja wiem? Dlaczego komuch Stalin kazał wykończyć komucha Trockiego, dlaczego komuch Bierut wsadził do więzienia komucha Gomułkę, dlaczego w więzieniu siedziały komuchy Kuroń i Michnik, dlaczego komuchowi Majakowskiemu się odmienilo i komuchy go załatwili, dlaczego Woroszylskiemu się odmieniło, dlaczego Andrzejewskiemu, Kołakowskiemu, Kapuścińskiemu, Ważykowi, Jastrunowi, Gałczyńskiemu, Szymborskiej, Miłoszowi? Niektórym odmieniło się w odpowiednim momencie dziejów i ci mieli szczeście, niektórym wszelako odmieniło się za wcześnie i popadli w niełaskę, niektórym za służbę zapłacono mniej niż sobie wyobrażali - z tym samym skutkiem, inni napili się kiedyś wódki i zezlościli że na ich ksiązki jest za malo papieru i też podpadli, niektórzy w ogóle to wszystko (komunizm) inaczej sobie wyobrażali (chcieli bardziej hardcorowo a Stalin był za mientki) - tych obciązono "błędami i wypaczeniami" z przeszłości, niektórzy mieli pecha i okazali się być Żydami w okresie gdzy partia potrzebowała Żyda do bicia i się obrazili a inni znowu mieli szczęście być wysłanym na Zachód i tam poszli do sklepu i staneli przed pełnymi półkami i zapytali sami siebie: "I na co ja tak tyram - na talon?" i w ten sposób zostali zdrajcami i wrogami Polski Ludowej.

Lekcja

To całkiem prywatnie ode mnie: Kiedy w marcu 1968 oddziały chciały wejść na teren Politechniki Krakowskiej rozkrzyżował ręce i powiedział: "Chyba po moim trupie" i skonał na miejscu na zawał. Patriotyzm to nie jest słowo, którym mordę wyciera codziennie ani rzecz którą przechandlować można, to się ma albo nie ma tego się nie kupuje chociaż płaci się za to bez przerwy czasem najwyższą cenę. Znałem osobiście prawie wszystkich wymienionych przez Dudivana demokratów i widziałem jak linieli jak zrzucali starą skórę i pluli na nią bo nowa była już na na miarę potrzeb i wygód bielusieńka albo czarna . Wychodząc z założenia, że nawet Jezus Chrystus przychodząc na świat skąpany był cały we krwi barwy swojej na tak zwane barwy ochronne nie zmieniłem, może nawet patrząc na to co się wokół dzieje jak działa bezwględnie terror ekonomiczny jak kończą się wyścigi szczurów za 1/4 normalnego wynagrodzenia staję się coraz bardziej czerwony.Gdybyście słyszeli jak Leszek Kołakowski lizał mlaskając dupę naczalstwu jaką był podporą leninowskomarksistowskiej [ili na abarot] myśli albo

jak pijany w sztok w Krakowskiej Rotundzie bredził o roli i zadaniach ZMS-u . Nie produkujcie świętych , ani nie kazujcie zbyt pochopnie na stos tych którzy wam się nie podobają - pust' swałocz' pażywiot-

Na wieczorze Autorskim pana C.M byłem i uważam, że to była wyjątkowa strata czasu

Pozdrawiam

Zbyszek.

>dudi

A widzisz Giertych pozostał do konca wierny komuch, i teraz jest "good" . Kaczorkami nawet SB sie prawie nie interesowało - tacy byli przebiegli opozycjonisci a teraz najwieksi są wśród najmniejszych. Jak to jest, powiedz, że im mniejszy format człowieka tym jest wiekszym Twoim ideolem? ;-)

Możesz sobie pisać co chcesz o tych ludziach, bo wiesz, że ani Ty ani Twoi idole nigdy nawet im do pięt nie dorosną - takim zostaje tylko obrzucane gównem innych - to jedyny sposób ab.y siebie 'wywyższyć' z małosci. I co z tego, że duża część elity myślała, ze komunizm nie musi byc taki zły? Jedni potrzebowali więcej czasu inni mniej aby się tego złudzenia pozbyć.

Popatrz teraz, ilu ludzi teraz głosowało na tych typowych komunistów pisowskich - ilu się 'inteligentów' na to też dało nabrać? Zobaczymy za kilka lat - historia zmyje znowu te popłuczyny stalinowskiego ładu.

A potem bedzie znowu abarot ! I tak to sie odbywa permanentnie w historii, bo ciągle znajdują się ludzie, co to uważają, że lepiej dla nich bedzie jak to inni za nich będą myśleć!

Ukryta Zawartość

W londyńskim szpitalu zmarł w czwartek późnym wieczorem były agent rosyjskich tajnych służb Aleksander Litwinienko, zagorzały krytyk prezydenta Rosji Władimira Putina, rownież byłego agenta. O zgonie poinformował dziennikarzy o północy rzecznik szpitala.

ot zjadł coś nieświeżego, a te tuby medialne (+dudivan) wietrzą jakieś układy..

jak to dobrze że postkomuna nie ma żadnych tub medialnych, na forach też nikt nie popiera okrągłostołowców, wszędzie tylko ten ryk chwalby dla PISu, i cicha subtelna, tylko od czasu do czasu pozytywna krytyka tych PISdryków, ot zwolennicy PO życzliwie doradzą jak rządzić, podsuną dobre pomysły- dziękujemy wam za pomoc dla dobra naszej...

no powiedziałbym "ojczyzny" ale to hipokryzja i PR przedwyborczy, więc napiszę zwięźle RP (bez nr)

Ukryta Zawartość

Credo

Cóż wezmę tylko czas zaprzeszły w dłonie

W chwilę ostatnią przed jego odlotem

Gdy pręży skrzydła dziobem w szybę dzwoni

Na swoją wolność a naszą tęsnotę

Ja na pastwisku nie pętałem klaczy

Chodziły zawsze tam, gdzie tylko chciały

Karmiłem cukrem, przyzywałem płaczem

Bo one wielkie a ja byłem mały

Odejdź jak musisz, zostań jeśli pragniesz

Wpojono we mnie innych sam uczyłem

Nawet gdy niebo ci na głowę padnie

NIE RÓB DRUGIEMU CO TOBIE NIEMIŁE.

Zbyszek

jar1, 23 Lis 2006, 22:56

>A widzisz Giertych pozostał do konca wierny komuch

Na tej samej zasadzie chyba co Churchill co też rozmawiał ze Stalinem.

>Kaczorkami nawet SB sie prawie nie interesowało

Może Kaczorki są nietrunkowe? Taki Kuroń na ten przykład za kołnierz nie wylewał, to i tow. płk. Lesiakowi przyjemnie go było do siebie zapraszać,

>Jak to jest, powiedz, że im mniejszy format człowieka tym jest wiekszym Twoim

>ideolem? ;-)

>Możesz sobie pisać co chcesz o tych ludziach, bo wiesz, że ani Ty ani Twoi idole nigdy nawet im do

>pięt nie dorosną - takim zostaje tylko obrzucane gównem innych - to jedyny sposób ab.y siebie

>'wywyższyć' z małosci.

Tak, tak, do pięt nie dorastają: Herbert - Miłoszowi, Dmowski - Michnikowi (co nas z ziemi egipskiej...), Krąpiec - Kołakowskiemu, Łysiak - Masłowskiej i Pietrzak - Na Przykład Majewskiemu. A jak dorastają, to się ich obrzuci gównem, ale słusznym ideologicznie a może nawet koszernym gównem!

>I co z tego, że duża część elity myślała, ze komunizm nie musi byc taki zły?

>Jedni potrzebowali więcej czasu inni mniej aby się tego złudzenia pozbyć.

Tylko Jędruś Synuś-Gąsienica Hej Spod Samiuśkich Tater i Alojz Krupa Ze Ślunska nie musieli się złudzenia pozbywać, bo nigdy go nie mieli.

Ale nie tylko oni nie mieli złudzeń. Tyle że leżeli pod metrami ziemi na Służewcu albo żyli ale z dala od Polski albo zwyczajnie - nie dostawali przydziału papieru (drukarskiego, jar, drukarskiego!).

Jakoś tak się dziwnie składa że mimo swoich upośledzonych ewidentnie umysłów (niezdolnych do rozpoznania rzeczywistości albo ociężałych, reagujących z opóźnieniem) wciąż tylko ci właściciele pięt do których to trzeba dorastać uchodzą za najbłyskotliwszych i o najlepszym refleksie.

>A potem bedzie znowu abarot ! I tak to sie odbywa permanentnie w historii, o ciągle znajdują się

>ludzie, co to uważają, że lepiej dla nich bedzie jak to inni za nich będą myśleć!

"Waaadza (demokracja - przyp. dudi) wam się nie podobie", jar?

Kilka dni temu 19-sto letnia Ewelina, wysoka, szczupla i pieknie oddychajaca studentka UW zapytala sie czy mi nie przeszkadza jej wiek. Odpowiedzialem, ze nie, ale jednoczesnie poprosilem, zeby nastepnego dnia po przebudzeniu sie za duzo nie mowila. Mylilem sie. Po automatycznym wlaczeniu sie telewizora, tym razem kanalu TVN24, Ewelina powiedziala nastepujaco: "polityka jest podmiotem zainteresowan jak i ambicji wsrod trzech grup mezczyzn: tych bardzo bogatych znudzonych brakiem slawy i szukajacych tej innej wladzy, nastepnie tych bardzo biednych czyli typowych nieudacznikow-zlodzieji-kretaczy-tanich oportunistow, oraz koncowo i przede wszystkim: dupkow.

Zapytalem sie wtedy Eweliny o kobiety, jak one sa wpisane do rowniania partycypacji w polityce, na co mi odpowiedziala usmiechajac sie: "Kochanie, powodem dla ktorego jest nas proporcjonalnie niewiele w polityce jest przede wszystkim....zreszta wam nie powiem, domyslcie sie.

Qubric, 24 Lis 2006, 09:53

>Horst, 24 Lis 2006, 07:24

>

>I twoi idole - jesteście niczym "panienka z pretensjami".

>

>Szkoda tylko że z burdelu.

Natomiast Tusk, Rokita- oni nie mają żadnych pretensji, prezydent z billboardów i premier z Krakowa.

Tak samo wspierający ich Olejniczak i Napieralski, którzy wraz z Borowskim- twoim idolem wywodzą się z Klasztoru Świętej Czystości Moralno Politycznej zwanego PZPR. Czy SLD któremu kopa na start dała moskiewska pożyczka.

Horst, 24 Lis 2006, 11:24

Przynajmniej nie płaczą że im wszyscy do mleka szczają. Ach ci biedni pisowcy - wszyscy kłody pod nogi im rzucają i wiatr w oczy wieje. Niewdzięczna opozycja nie chce być konstruktywna - tak samo jak oni byli kiedy jeczcze robili za opozycję.

PS. Patrzcie na Jazza :-) Jak nazwiecie kogoś kto musi wymyślać dzięwiętnastolatki wskakujące mu w rozporek od dresu? (LOL)

Horst, 24 Lis 2006, 11:24

>Tak samo wspierający ich Olejniczak i Napieralski, którzy wraz z Borowskim- twoim idolem wywodzą się

>z Klasztoru Świętej Czystości Moralno Politycznej zwanego PZPR.

Olejniczak i Napieralski akurat do PZPR nigdy nie należeli, w przeciwieństwie np. do takiego Wojciecha Jasińskiego (PiS, obecnie minister skarbu).

LOL. Pisac o rzeczach ci obcych na forum, do ktorego zagladasz jest o wiele efektowniejsze niz twoje bicie kijem w mrowisko, cos co sprawia ci tak ogromna przyjemosc w sytuacji "potrzeby". Wkurwik, obojetnie jak nie podlaczyc elektrody symulacji do twojej lepetyny, jestes takim.... nazwe to genetycznie zarazonym proletariackim prostakiem i mentalnym recydywista, ktoremu w kompletnym braku obycia z czymkolwiek co wykracza poza prog twojej...mizernej w jakosci egzystencji "musi sie" kojarzyc sie z rozporkiem, dresem, odbytem, etc. W twoim i tobie podobnych konstrukcjach tego proletariackiego, kartoflanego myslenia , pomysl np zakupu kolii diamentowej w Genewie dla kobiety tez musialby sie kojarzyc z g. Na tym wyrosles, na chlopa, na g...go chlopa.

Dudi, doradzałbym Ci jednak przestać skupiać się na nazwiskach i konkretnych osobach a zacząć analizować mechanizmy. Inaczej nigdy nie będziesz w stanie móc samodzielnie ocenić o co w tym wszystkim chodzi. Szukanie 'kryształowo czystych ludzi' jest na poziomie bajki dla dzieci w przdszkolu, które, z powodu niemożliwości analizowania mechanizmów, muszą miec podane na tacy tzw. "wzory i autorytety". Jest to potrzebne na tym etapie rozwoju człowieka, ale przedłuzanie go poza ten okres powoduje zniewolenie umysłu i niemożliwośc samodzielnego osądu rzeczywistości w życiu dorosłym.

Faktem jest, że wielu po wojnie uwierzyło 'w nowy sprawiedliwy system społeczny" . To była naprawdę duża częśc społeczestwa, przynajmniej na początku. A było to wynikiem sprawowania włdadzy w II RP, która dla dużej części naszego społeczeństaw kojarzyła sie z tragedią i biedą.

Bolszewicy wykorzystali ten fakt, z pomocą armii radzieckiej dopięli swego - ale również przy współudziale sporej części naszego społeczeństwa.

Inteloigencja obudziła się najpredzej. To właśnie chyba w 1957 roku Miłosz napisał "Zniewolony umysł", która to książka jest znakomitym studium totalitaryzmu. Od tego momentu władza totalitarna uznała go za wroga. Warto tę książke przeczytać, naprawdę. Poznając mechanizmy, w jaki sposób władza totalitarna zniewala umysły swoich poddanych pozwala wyłapywać ten fakt w każdym przypadku - niezależnie od nazwisk i ideologii kolejnych przywódców Narodu.

Jakby, spojrzeć na to co i w jaki sposób działa obecna nasza władza łatwo to przyrównać typowego bolszewizmu z tamtych lat. Możesz sobie pisać o tych, którzy 50 czy 60 lat temu z zapałem popierali komunistów- im to jednak szybko przeszło. Obecni pisowcy zachowują się tak, jakby dalej tkwili w okresie uwielbienia dla bolszewizmu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.