Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian

16 Sie 2007, 15:15

O kur...! jest jeszcze gorzej niz myslalem. W wyniku Twego niechlujstwa w uzywaniu " " uznalem ,iz caly tekst poza "Dziennik" jest cytatem. Tym wiec gorzej dla Ciebie - to Ty jestes manipulatorem-agencina.

Rzetelny i wywazony wywiad skondensowales do "..w rozmowie tej pani minister mowi,ze Niemcy chca nas upokorzyc i spiskuja z Rosja. Minister spraw zagranicznych nazywa tez Berlin "historycznym wrogiem". Wiec jesli caly tekst nie jest cytatem to "historycznym wrogiem" z pewnoscia.

A od kiedy dziennikarzom nie wolno robić skrótów z cudzych tekstów?! nie słyszałem, ale może w IV RP już tego zakazano... no, to rzeczywiście wówczas "Dziennik" powinien toczka w toczkę przetłumaczyć przez tłumacza przysięgłego artykuł z "IHT", dać go do autoryzacji samej pani minister, a potem - w przyklęku wrzucić go na pierwszą stronę... ręce i spodnie opadają...

x.

• Redaktorzy

"Chodziło o co innego, ale powiedzieć tego w tej chwili nie mogę. Dowiecie się państwo, chyba że dojdzie do zmian politycznych, po których sprawa zostanie ukręcona, a my będziemy uchodzić za przestępców. Trudno. Ale prawda jest taka, że Kaczmarek chronił pewien potężny układ biznesowy, który ma zresztą nie jednego reprezentanta w życiu publicznym - wyjaśnia Jarosław Kaczyński.

Czyli ja wiem ale nie powiem a jest to porażające;-) "

Ciekawy to cytat, ale Walery interpretuje go powierzchownie. To nie jest typowe "ja wiem, ale nie powiem, a wy jestecie gupi i jak moj starszy brat wroci z wojska, to wam pokaze". W rzeczywistosci to zdanie oznacza: "wiem ze zaraz wylece z posady, w zwiazku z czym pora minowac teren za soba. Teraz, jak juz mnie oderwa od stolka, to bede mogl powiedziec, ze przeciez dnia xx sierpnia przewidzialem, ze uklad biznesowy nas ukreci. A jak potem okaze sie, ze Kaczory (albo ich ludzie) nie maja czystych rak, to jeszcze bedzie mogl dodac: a w dodatku mowilem, ze uklad biznesowy zrobi z nas przestepcow".

To jest takie specjalne zabezpieczenie, obliczone oczywiscie na idiotow. Jakich idiotow? Ano takich, ktorzy nie zapytaja: "a dlaczego Pan Premier nie pozwala nam w takim razie dowiedziec sie tego TERAZ???"

>Masz walczyć, piąć się do góry, iść naprzód a nie narzekać że trudno, ze nie można, że konkurencja,

>że gdzie nam do kogoś..

Chłopie, to są teksty dla niewolników. Tempo 22 i kołki w zęby !

jozwa maryn, 16 Sie 2007, 15:25

>Ciekawy to cytat, ale Walery interpretuje go powierzchownie. To nie jest typowe "ja wiem, ale nie

>powiem, a wy jestecie gupi i jak moj starszy brat wroci z wojska, to wam pokaze". W rzeczywistosci

>to zdanie oznacza: "wiem ze zaraz wylece z posady, w zwiazku z czym pora minowac teren za soba.

>(...)

A na przykład oznaczać "wiem ale to tylko wierzchołek góry lodowej i teraz słowa nie powiem, bo >>dobro sledztwa

xanax, 16 Sie 2007, 15:24

>A od kiedy dziennikarzom nie wolno robić skrótów z cudzych tekstów?! nie słyszałem, ale może w IV RP

>już tego zakazano... no, to rzeczywiście wówczas "Dziennik" powinien toczka w toczkę przetłumaczyć

>przez tłumacza przysięgłego artykuł z "IHT", dać go do autoryzacji samej pani minister, a potem - w

>przyklęku wrzucić go na pierwszą stronę... ręce i spodnie opadają...

>x.

cytat z

lenam, 16 Sie 2007, 13:23

>Jak się ma krótkiego fiutka, to się z nim nie paraduje na golasa.

Xanax

Jar zacytowal glowke do artykulu z online Dziennika. I to jest absolutnie niedopuszczalny ,no wlasnie, skrot ? . To nie moze byc skrot,skoro nie pada w IHT slowo o spisku ani historycznym wrogu. Jako obiektywny monitorujacy media powinienes zaskarzyc Dziennik o manipulacje.

Jar

To byl twoj cytat !!!

zildjian, 16 Sie 2007, 15:26

Uf, dziękuję. Niestety tak teraz wyglądają Polaków rozmowy. Nawet forum przez te dwa lata sie dostosowało. ;-)

Artykuł źródlowy jest rzeczywiście wyważony.

jar1, 16 Sie 2007, 15:28

>Chłopie, to są teksty dla niewolników. Tempo 22 i kołki w zęby !

Jak by to napisał Jazz: get real, Jar!

Ale jako stary, emerytowany trep, z doświadczeniem Starszego Gaciowego faktycznie nie musisz się tym przejmować,

Czy się stoi czy się leży, para gaci się należy.

Mañana, Mañana, "listowy" jutro przyniesie...

• Redaktorzy

To by chyba tak powiedzial, nie? Nic o dobru sledztwa nie padlo, nic tez nie slyszalem o zadnym sledztwie, i nic dziwnego. W ciagu dwu lat rzadow blizniakow nie udalo sie zadne sledztwo przeciw "ukladowi biznesowemu", wiec i tego nie bedzie, a jak bedzie, to nic nie bedzie. Nie, z wypowiedzi wynika, ze bylo to postraszenie awansem polaczone z zabezpieczeniem sie (naiwnym) na przyszlosc.

Ciekawe jaki to, nawiasem mowiac, uklad biznesowy stoi za burakiem Lepperem. Handel trzoda? Zeby powiedzieli, ze FSB, to mialoby to jeszcze przynajmniej pozory prawdopodobienstwa, bo sprzyjanie przez rosyjskie sluzby Lepperowi (i zreszta Rydzykowi) jest znane od dawna. Ale biznes??

jar1, 16 Sie 2007, 15:33

>zildjian, 16 Sie 2007, 15:26

>

>Uf, dziękuję. Niestety tak teraz wyglądają Polaków rozmowy. Nawet forum przez te dwa lata sie

>dostosowało. ;-)

>Artykuł źródlowy jest rzeczywiście wyważony.

Dziekuje,ze chociaz to przyznales.

Ale pytam Ciebie i Xanaxa i szmatlawca, gdzie w wywiadzie padly slowa o spisku i historycznym wrogu?

zildjian,

no jak nie padają te słowa, kiedy padają...

cyt z IHT:

(...) With growing concern over Russia's use of its energy wealth as a political weapon, German restitution claims for property ceded to Poland after 1945 and close ties between its historic enemies, Moscow and Berlin, Fotyga says, Warsaw has to fight to defend its interests inside the EU and the Western military alliance. (...)

czy jest to wypowiedź o historycznych wrogach z Berlina i Moskwy, do qrwy nędzy, czynie?!

pytanie tylko, czy to ona powiedziała, czy dopisał sobie żurnalista w backgroundzie... to jest "ból" zachodnich wywiadów - tam nie ma pytanie-odpowiedź-pytanie-odpowiedź... i dlatego potem na pierwszy rzut oka nie wiadomo, kto co powiedział, a co dopisał dziennikarz... ale zwrot ",Fotyga says," wskazuje, że słowa o historycznych wrogach, padły z ust pani minister Fotygi...

tak, czy nie? czy zgadzasz się ze mną, czy nie zgadzasz?

x.

a tak jest napisane w Dzienniku:

(...) W opinii pani minister strategia Berlina służy osiągnięciu dominacji w Unii Europejskiej. Jak mówi, Niemcy wraz z Rosją podważają pozycję Polski nie tylko w ramach Wspólnoty, ale i NATO. "Wobec bliskich więzi między naszymi historycznymi wrogami, Moskwą i Berlinem, Polska musi bronić swoich interesów" - podkreśla Fotyga. (...)

jozwa maryn, 16 Sie 2007, 15:36

>To by chyba tak powiedzial, nie? Nic o dobru sledztwa nie padlo, nic tez nie slyszalem o zadnym

>sledztwie, i nic dziwnego. W ciagu dwu lat rzadow blizniakow nie udalo sie zadne sledztwo przeciw

>"ukladowi biznesowemu", wiec i tego nie bedzie, a jak bedzie, to nic nie bedzie.

Możliwości są dwie: albo im się coś przywidziało i Układu żadnego nie ma albo jest ale ZBYT SILNY.

Wybierasz oczywiścię tę pierwszą możliwość i słusznie bo np. w takiej Rosji śledztwa przeciwko zbrodniom komunizmu i najnowszym wyczynom komuchów np.ich prezydenta - generała zbrodniczej organizacji KGB też się "nie udają", stąd wniosek że komunizmu i KGB też nigdy nie było i co poniektórym też się tylko przywidziało.

Gratulacje, zdarowja żiełaju (w psychuszce)!

dudivan, 16 Sie 2007, 15:45

>Możliwości są dwie: albo im się coś przywidziało i Układu żadnego nie ma albo jest ale ZBYT SILNY.

>Wybierasz oczywiścię tę pierwszą możliwość i słusznie bo np. w takiej Rosji śledztwa przeciwko

>zbrodniom komunizmu i najnowszym wyczynom komuchów np.ich prezydenta - generała zbrodniczej

nie nie ma układów, tylko są niezależni zdolni publicyści jak mariusz walter

i adam michnik, którzy swoim talentem, uczciwą zaradnością zdobyli

dla ślachetnych, od zera, rynek merdialny

(i zasrywają cały kraj klamstwem)

Historia - wiedza o przeszłości; dziedzina nauki zajmująca się dochodzeniem do wiedzy o zdarzeniach MINIONYCH na podstawie

a) świadectw bezpośrednich,

b) źródeł pisanych,

c) wyników badań nauk pomocniczych historii.

Reakcja jest taka jakby historyczny = AKTUALNY

zildjan,

proszę bardzo - i dalej słowa o „upokorzeniu”

IHT:

"When you are bigger and more powerful, you have to be one hundred times more sensitive than your small neighbor, and never humiliate," Fotyga said. The North European natural gas pipeline that is being jointly built by Russia and Germany is another issue that Fotyga says undermines Poland's security. The pipeline will run under the Baltic Sea, linking Russia to Germany but bypassing Poland as a transit country."That gas pipeline undermines European solidarity and questions our ability to have an equal voice," Fotyga said.

Dziennik:

"Kiedy jest się większym i bardziej potężnym, trzeba być sto razy bardziej wrażliwym niż mniejszy sąsiad i nigdy go nie upokarzać" - mówi pod adresem Niemiec Anna Fotyga. Pani minister wypomina w tym kontekście Niemcom zaniechanie konsultacji z Polską przed zawarciem z Rosją porozumienia o budowie gazociągu pod Bałtykiem.

ja naprawdę nie mam na to czasu, a jednak udowadniam, że nie jestem wielbłądem...

powtarzam - Dziennik w leadzie do swojego artykułu mógł skrócić te wypowiedzi, zestawić je do kupy, aby oddać w skrócie sens wywiadu Fotygi... nie musieli wywiadu z IHT cytować w całości - ani w leadzie (no bo się nie da ;-) ani w swoim artykule...

x.

>Możliwości są dwie: albo im się coś przywidziało i Układu żadnego nie ma albo jest ale ZBYT SILNY.

>Wybierasz oczywiścię tę pierwszą możliwość i słusznie bo np. w takiej Rosji śledztwa przeciwko

>zbrodniom komunizmu i najnowszym wyczynom komuchów np.ich prezydenta - generała zbrodniczej

>organizacji KGB też się "nie udają", stąd wniosek że komunizmu i KGB też nigdy nie było i co

>poniektórym też się tylko przywidziało.

>

>Gratulacje, zdarowja żiełaju (w psychuszce)!

Ciekawe, jak długo i ile razy ta spora przecież część naszego społeczeństaw będzie sie nabierać na takie pierdoły.

Niestety, wpływ logiki 'wschodniej' , rusyfikacja mentalności powoduje, ze takie stereotypy funkcjonują sobie całkiem nieźle.

Ani to się tym nażreć, ani domu zbudować ani kilometra autostrady nie przybędzie.... Ale, za wszelka cene należy obdarzyć wszystkich takim samym, jak własne ubóstwem i tandetą. Lepiej siedzieć na barłogu w lepiance i móc sobie spokojnie i zdrowo pierdnąć - a co mi tam te, kurna układy pierniczone...

xanax, 16 Sie 2007, 14:58

> zajmuję się monitoringiem mediów od dłuższego czasu...

Albo "Gumowe Ucho" albo "paliticzieskij rokowoditjel", jak Kaczmarek.

Zapiął se hełmofon i nikogo nie słyszy (poza Centralą).

muls, 16 Sie 2007, 15:57

>dudus>>>a propos Von.Ksiazki zostawiamy czy palimy pozniej?

Twoją książeczkę szczepień zostawimy.

Ustawa o prowadzeniu rejestru zaszczepionych przeciwko wściekliźnie do tego zobowiązuje.

jar1, 16 Sie 2007, 15:56

>Ciekawe, jak długo i ile razy ta spora przecież część naszego społeczeństaw będzie sie nabierać na

>takie pierdoły.

Tak, Jar, tak...

Rosja to demokratyczne państwo prawa a społeczeństwo u nich obywatelskie.

Ty też sp***dalaj - do tej Oazy.

ciekawe jak zadziala teraz superracjonalizm xanaxa, bo MSZ dziala powoli, ale dziala

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.