Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Zauwazcie, ze nawet z wyprzedzeniem - w koncu nasz geniusz Karpat stwierdzil, ze jesli mu nie wyjdzie W PRZYSZLOSCI, to winien bedzie Uklad... "Idioci Dax, jestesmy otoczeni przez idiotow" (Haviland Tuf)

Gość

(Konto usunięte)

Ty się vlad naucz pętaku , robić na drutach , bo widze , że cie sznureczki _pociągają_ !

Chcesz nam może coś przekazać ? Tylko widzisz nikogo to nie interesuje .

Poprostu bierz zabawki i sp***dalaj stąd!

A o czym tu dyskutowac, drogi jozwo? Rzad w odwrocie, a co bedzie to zobaczymy w najblizszej przyszlosci. Mimo naszej mlocki sprawy pojda tak, jak maja pojsc. Dla mnie wygra PiS, dla ciebie x, a dla KOwca y lub x itp.

Przyrzeczone piwo dla aktywisty zarezerwowane (termin ważności rok 2008). :))

jozwa maryn, 17 Sie 2007, 11:58

>Zauwazcie, ze nawet z wyprzedzeniem - w koncu nasz geniusz Karpat stwierdzil, ze jesli mu nie

>wyjdzie W PRZYSZLOSCI, to winien bedzie Uklad... "Idioci Dax, jestesmy otoczeni przez idiotow"

>(Haviland Tuf)

Józwa, jestem pewien że ty i za komuny, ba, w najmroczniejszym czasie jaruzelszczyzny układu żadnego nie widziałeś.

Przecież naród wybrał 3 x TAK a o układzie mamrotały tylko jakieś warchoły i alfonse z rynsztoka.

Jako że z mroków jaruzelszczyzny przeszliśmy cudownie i nagle w blask wolności, to dla człowieka rozumnego jasne jest, że Onym też się cudownie odmieniło i przeprosili i powiedzieli że już tak więcej nie będą i zajęli się wędkowanien i graniem w warcaby a jedyny układ to Polski Związek Wędkarski - Koło Emerytów, względnie Drużyna Warcabowa "Złota Jesień".

Myśleć że wcale im się nie odmieniło i jak knuli całe życie, tak nadal knują przystoi tylko oszołomom, ciemniakom i zakompleksieńcom.

Jakże rozkoszny to obraz świata!

Józwa, przed tobą bieży baranek, nad tobą lata motylek!

• Redaktorzy

Poniewaz nie udalo ci sie odpowiedziec na moje argumenty bezposrednio, wynika, ze jestes zmuszony je uznac. Co mnie nie dziwi, bowiem sa raczej logiczne. Co do reszty, to powiem tak:

"Józwa, jestem pewien że ty i za komuny, ba, w najmroczniejszym czasie jaruzelszczyzny układu żadnego nie widziałeś."

Za czasow komuny zadnego ukladu nie bylo, byla komuna trzymajaca narod za pysk. W najmroczniejszym czasie jaruzelszczyzny zwlaszcza, nawet czolgi staly w tej sprawie na ulicy. Widze, ze slowo - klucz "uklad" zaczyna juz znaczyc wszystko. Do tego stopnia wszystko, ze stalo sie wlasnie puste semantycznie. Dla uzywajacego tego slowa zdaje sie ono znaczyc kazdy przejaw nie-jego.

"Przecież naród wybrał 3 x TAK a o układzie mamrotały tylko jakieś warchoły i alfonse z rynsztoka."

Nikt nie mamrotal o zadnym ukladzie, bowiem pojecie to wowczas oznaczalo glownie tytul filmu Elii Kazana oraz nazwe instytucji zbrojnej, sluzacej do propagacji komunizmu. Autorem znaczenia slowa "uklad" jako "wszystko, co nie jest mna i co mi sie nie podoba" jest duet Kaczynskich. A 3xTAK nikt nie wybral, bo (o ile pamietam ujawnione dane), wyniki wspomnianego referendum wyniosly cos 80-90% przeciw. Dane ujawnione w okresie zlowieszczej III RP. Przez uklad?

"Jako że z mroków jaruzelszczyzny przeszliśmy cudownie i nagle w blask wolności, to dla człowieka rozumnego jasne jest, że Onym też się cudownie odmieniło i przeprosili i powiedzieli że już tak więcej nie będą i zajęli się wędkowanien i graniem w warcaby"

To sa twoej przemyslenia?

"Myśleć że wcale im się nie odmieniło i jak knuli całe życie, tak nadal knują przystoi tylko oszołomom, ciemniakom i zakompleksieńcom."

Nie widze automatycznego zwiazku z obrazem, w ktorym swiat jest opanowany przez knujacych. A pomysl, ze cale panstwo lacznie z kompletnym aparatem represji i wymiaru sprawiedliwosci oraz z panstwowymi srodkami masowego przekazu jest otoczone przez hordy wszechmocnych wrogow, ktorzy knuja po kawiarniach jak sprzedac caly ten majdan Reganowi, znam juz z wystapien telewizyjnych Jerzego Urbana. Nie stanowi wiec on dla mnie ani nowosci, ani szoku. I tak samo jak wowczas jestem zdania, obraz ten sluzy w rzeczywistosci do obrony interesow sprawujacej wladze kliki politycznej, ktora za nic sobie nie radzi.

"Józwa, przed tobą bieży baranek, nad tobą lata motylek!"

To rozumiem krwawa ironia, i w rzeczywistosci jam jest Jakub Szela? Hy.

doszlo do kruszenia kopii, a wg GW Niemcy...

"Die Welt": Nieporozumienia między Polską a Niemcami są normalne

strem, IAR

2007-08-17, ostatnia aktualizacja 29 minut temu

Niemiecki dziennik "Die Welt" uważa, że nieporozumienia między Polską a Niemcami są całkowicie normalne i zrozumiałe. "Spór między przyjaciółmi nie jest niczym groźnym, a wręcz potrzebnym" - napisał w komentarzu redaktor naczelny gazety Thomas Schmid.

pierdolita..

wiadomo że te stulecia czy tysiąclecia, to tylko bajka, medialna propaganda i u łuda:

bo, jak świat światem niemiec był tylko dla nas bratem, przyjacielem i miloscią

niemiec nasz brat!!

(nie tak jak fotygaplulka, fotyga pluła na geremka i innych braci masonów, a oni tylko nadstawiali policzek drugi:

chwalili politykę prezydenta, a że wespół zespół gremialnie olali "polskie" w oficjalnym proteście..

to tylko dla dobra polski- zgodnie z niemiecką przyjacielską wykładnią

"tego co dla nas korzystne")

niemcy są dobrzy, oni nas nauczą jak się wyzbyć antysemityzmu i innych naszych zgubnych nałogów..

józwa wazelino

pamiętaj, niedługo rocznica 1go września

podziękuj czopku niemcom że do nas przyszli z wizytą

właź właż w te szwabskie doopy :-)

ty to lubisz- to twoja istota

• Redaktorzy

Nie wiem czemu Horst, jak juz jest taki bojowy, zamiast tutaj szczuc nieletnich, nie pojdzie wreszcie sam pod Zgorzelec i nie spali paru wsi. Okaze w ten sposob ideowa zgodnosc slow i czynow, bo na razie to tylko geba-rusznica.

Horst, 17 Sie 2007, 16:13

>józwa wazelino

>

>pamiętaj, niedługo rocznica 1go września

Czepiasz się józwy a kto ostatnio mniemieckie czołgi na ulice warszawy wyprowadził he? Nawet znienawidzony jaruzel wyprowadził polskie.

Z onetu, obywatel IV RP:

IV RP dała mi wszystko pracę,wykrztałcenie, mieszkanie i poczucie bezpieczeństwa

To dzięki PiSowi i popieram ich ja i cała moja rodzina, wszyscy znajomi i współpracownicy, a nawet całe moje duże miasto.

trzy_fakultety, 17.08.2007 16:08

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rośnie pokolenie wykrztałciuchów trzwartej Żeczypospolitej;-)

Ukryta Zawartość

Nie to się liczy co jawne (w polskiej armii czołgi mają niemieckie oznaczenia!) ale co ukryto!

Widział kto na paradzie ŻYDOWSKI RAKIETY (Spike)???

HA!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Walery, 17 Sie 2007, 17:53

>trzy_fakultety, 17.08.2007 16:00

>

Ukryta Zawartość

>

>Rośnie pokolenie wykrztałciuchów trzwartej Żeczypospolitej;-)

A tobie nieodrzałowana PRL dała czy kótlety.

Shabowe.

Na kartki.

Ukryta Zawartość

Eee tam flaga, krzyże - czarne krzyże...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 17 Sie 2007, 13:49

>Poniewaz nie udalo ci sie odpowiedziec na moje argumenty bezposrednio, wynika, ze jestes zmuszony

>je uznac. Co mnie nie dziwi, bowiem sa raczej logiczne.

To: "Zauwazcie, ze nawet z wyprzedzeniem - w koncu nasz geniusz Karpat stwierdzil, ze jesli mu nie wyjdzie W PRZYSZLOSCI, to winien bedzie Uklad... "Idioci Dax, jestesmy otoczeni przez idiotow" (Haviland Tuf)" nazywasz argumentami?

To jest najwyżej objaw choroby zwanej zapaleniem wyobraźni.

>Za czasow komuny zadnego ukladu nie bylo, byla komuna trzymajaca narod za pysk.

Teraz komuna też trzyma naród za pysk (i wrzeszczy do ucha).

Taki na przykład komuch Żakowski - nie mozna go zlustrować za Chiny, władzy raz zdobytej nie oddaje nigdy.

Naród (rękami parlamentu i rządu) chce go zlustrować a komuch Żakowski nic sobie z tego nie robi!

>A 3xTAK nikt

>nie wybral, bo (o ile pamietam ujawnione dane), wyniki wspomnianego referendum wyniosly cos 80-90%

>przeciw.

No własnie, całkiem jak z komuchem, Żakowskim - wszyscy są przeciw niemu i co?

I psińco!

Eh tam. Komuna w ogole byla w Polsce taka...amatorska i niewielu dostalo porzadnie po ryju, bo uklad nie bardzo sam mogl sie zorganizowac, zeby dac dobry cios, w odpowiednia gebe, o odpowiednim czasie i w wiekszosci wypadku zeby wiedziec za co i po co. Bedac mlodszym porownywalem to do parad atrap w Moskwie, teraz oczywiscie juz wiem co bylo tego szersza, do dzisiaj odczulwalna i kultowo pielegnowana konsekwencja: Stereotyp Wschodniego Europejczyka (SWE).

Jakowej prowieniencji jest "redaktor" Zakowski, to przyklad z TVP1. Wieczorem w programie byl wspomniany Zakowski i Sakiewicz (po slawetnych przeciekach zamieszczonych w GaPolu). W pewnej chwili Zakowski zsunal sie na brzeg krzesla, intensywnie wpatrywal sie w Sakiewicza i tonem prokuratora podczas przesluchania domagal sie natychmiastowej odpowiedzi. Mialem nieodparte wrazenie, ze oddelegowano go by robil w mediach.

plećcie dalej te pseudopolityczne androny, a Jarosław i tak wie lepiej i sie z was wszystkich - śmieje... o! ;-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.