Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Two marionettes operated by The Real Masters of Puppets (not visible)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Me ? Me too !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co to za ręka za plecami You Two?

Czy to ręka Pythona?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Srutututu ?!

A : majtki z drutu, mogą być ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy2, 17 Sie 2007, 18:39

>Jakowej prowieniencji jest "redaktor" Zakowski, to przyklad z TVP1. Wieczorem w programie byl

>wspomniany Zakowski i Sakiewicz (po slawetnych przeciekach zamieszczonych w GaPolu). W pewnej chwili

>Zakowski zsunal sie na brzeg krzesla, intensywnie wpatrywal sie w Sakiewicza i tonem prokuratora

>podczas przesluchania domagal sie natychmiastowej odpowiedzi. Mialem nieodparte wrazenie, ze

>oddelegowano go by robil w mediach.

zakowski wiecznie żywy politruk, była sekretarka osobista gieremka (nie nie ma zadnego tzw. układu, wszystkie znajomości i powiązania są przypadkowe)

on żakowski pracuje chyba we wszystkich tytułach agory i innych tym podobnych wolnych bezukładowych

ciekawe ile bierze za nadgodzinki

Oooo... Horst, czyli żwirek, jednak tu też bełkoczesz, jak na forum HiFM; a gdzie zgubiłeś swojego TW Muchomorek? a może to TW Rydzyk, co?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I proszę, odezwał się Jarosław:

"Osobiście poprosiłem, by ze względu na to, że pani Barbara Blida jest kobietą, przeszukanie odbyło się możliwie kulturalnie, bez poniżania jej godności. Nie chciałem, by wzorem gangsterów, była ona skuwana kajdankami czy rzucana na ziemię – mówi w rozmowie z "Wprost" premier Jarosław Kaczyński (...) Wyjaśnia, że prośba o łagodne potraktowanie byłej minister budownictwa padła podczas narady z udziałem jego, szefa MSWiA, ministra sprawiedliwości oraz szefa ABW.

Ukryta Zawartość

Tymczasem wcześniej rzekł Zbigniew Ziorro:

- Jeżeli Kaczmarek mówi, że przekonywał mnie, że materiał jest niepełny, to łga jak z nut. Ja nie znałem materiału dowodowego. Wiedziałem o aferze paliwowej ale nie wiedziałem jaki zarzut ma być postawiony pani Blidzie.

Ukryta Zawartość

Znaczy się że podczas narady dotyczącej zatrzymania podejrzanej minister sprawiedliwości nie wie jakie ma postawione zarzuty. Zresztą trudno się dziwić, siedział jak na szpilkach nie mogąc doczekać się konferencji prasowej. Chodzi plotka że chce iloscią odcinków serialu "Konferencja prasowa MS ZZ" pobić ilość odcinków "Mody na sukces" ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze przed aferą Ziobro-Kaczmarek i śmiercią Blidy z pewnością wielu głosowałoby na PIS znów.

Ale dzis już ponad wszelką wątpliwosc nie, bo Kaczyńscy zawiedli oczekiwania. Program z którym szli do wyborów był i jest nadal bliski wielu ludziom, ale oni są po prostu niezdolni do tego by go realizowac. Nie zajmowali się krajem, tylko sobą. Kaczynskim po prostu brak wiary w ludzi. No cóż, każdy mierzy swoją miarą. Nie wierzy ludziom ten, kto sam nie jest godzien zaufania. Dlatego tym panom już dziękujemy.

Horst, 18 Sie 2007, 10:46

>zakowski wiecznie żywy politruk, była sekretarka osobista gieremka (nie nie ma zadnego tzw. układu,

>wszystkie znajomości i powiązania są przypadkowe)

Oczywiście że przypadkowe. Podobnie przypadkowo Michnik był sekretarką Jana Józefa Lipskiego.

Tak się (przypadkowo) składa że Lipski (ksywka "Święty Osioł") był memberem i Geremek memberem jest tych... Niewymowmych... unnderpants, co to ich wcale nie ma. A nie ma po to żeby Masters i members mieli komfort.

P.S. Żakowski tak charakterystycznie cmoka, czyżby był nie tylko sekretarką ale nawet - SekSretarką?

• Redaktorzy

"Jakowej prowieniencji jest "redaktor" Zakowski, to przyklad z TVP1. Wieczorem w programie byl wspomniany Zakowski i Sakiewicz (po slawetnych przeciekach zamieszczonych w GaPolu). W pewnej chwili Zakowski zsunal sie na brzeg krzesla, intensywnie wpatrywal sie w Sakiewicza i tonem prokuratora podczas przesluchania domagal sie natychmiastowej odpowiedzi.[...]"

To faktycznie, nieprawdopodobne az. Domagac sie odpowiedzi, i to z takich pozycji! I jeszcze wpatrywal sie intensywnie, jakby nie wiedzial, ze na wszystkich pomazancow IV RP patrzec wprost jest zakazane, mozna tylko w ziemie u ich stop.

Ech, wy biedaki, przepraszam za osobisty akcent, ale doprawdy, jak cos powiecie tak z glebi serduszka, to wychodzi... jak zwykle.

Nota bene, pamietam jak po jakims przed-przedostatnim zawirowaniu na Olimpie pisowsko-przystawkowskim poprosilem Horsta o odpowiedz na proste pytanie. Pytanie bylo o tyle klopotliwe, ze z zadnej mozliwej odpowiedzi nie wynikala jednoznacznie miazdzaca przewaga rzadu nad reszta swiata zywego. Domagalem sie (przyznaje) tej odpowiedzi codziennie cos przez tydzien, lecz Horst, tak zwykle wymowny, wymownie milczal. Teraz rozumiem, ze zachowalem sie, wedlug kolegi Nowego, jak ktos "wiadomej proweniencji". Dziekuje za wyjasnienie.

Ukryta Zawartość

senator daje głos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drogi jozwo, wygladalo to znacznie gorzej niz jestem w stanie opisac; moze masz lepsze przelozenie - wizja - tekst, bo ja mam takie, jakie mam, czyli średnie.

Sam Zakowski po chwili zorientowal sie, ze troche przegina i zalozyl maseczke poprawnosci.

Ja to widzialem, w przeciwienstwie do ciebie, wiec na jakiej podstawie imputujesz mi, ze nie jestem w stanie zaabserwowac czy ktos trzyma forme, czy zapominajac sie wchodzi w zupelnie inna role, role sledczego.

Jesli dobrze znasz Zakowskiego, to zapewne zgodzisz sie, ze na pewno nie mozna mu odmowic czucia rozmowcy/ow, ma swietny refleks i czucie tego co w danej chwili można.

józwa, może postaraj się zaobserować jak wpatruje się red. Żakowski w prof. Geremka a jak w jakiegokolwiek przedstawiciela IV RP i zauważ ten KONTRAST, to pojmiesz o co chodziło Nowemu,

A to że Horst nie raczył ci odpowiedzieć nie dziwi wcale. Z tą odpowiedzią jest tak samo jak z czepianiem się Piłsudskiego o relaks z kochanką podczas dni sierpniowych, pisałem już o tym. Są znacznie bardziej odpowiednie osoby do czepiania się.

Oj kolego, nie zrozumieliscie, tj. zrozumieliscie tak jak wam wygodniej, by zaokraglic fraze swej wypowiedzi.

"jakowej prowieniencji" nie wyklada sie tak samo jak "wiadomej prowieniencji", tym bardziej za odwolywalem sie do inteligencji czytajacego, dajac mu na koncu wypowiedzi klucz okreslajacy te prowieniencje.

Jozwa, dlaczego nie idziesz prosta droga do celu? Nie oplaca sie, a moze masz sponsora w branzy obuwniczej? :))

• Redaktorzy

"Sam Zakowski po chwili zorientowal sie, ze troche przegina i zalozyl maseczke poprawnosci."

Wszystko zalezy, kto o kim mowi. Zdanie to mozna by sformulowac: "zorientowal sie, ze zachowuje sie niegrzecznie i sie zmitygowal". Ale wtedy odpadlby caly demonizm i nie daloby sie wysnuc wnioskow o jego (genetycznych?) zwiazkach z komunistycznymi sedziami sledczymi. Eh, Polsko ty nasza...

wszyscy dziennikarze zostali zaproszeni przez prowadzacego program do studia i tylko jeden z nich wybiegl przed gospodarza, co bylo znacznym dysonansem i tyle; natura zawsze ciagnie wilka do lasu :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.