Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

[...] Tylko Peło jest jedyne i upoważnione do rządzenia krajem.

Nie wmawiaj mi rzeczy, których nigdy nie powiedziałem / napisałem. Widać mało uważnie czytasz zakładkę. Kiedyś rozmawialiśmy tu sobie całkiem sensownie z kol. X., dyskutując o czymś takim, jak rząd fachowców, odległy zarówno od istniejących partii, jak i pozostający w sensownym dystansie do UE. I - pomimo, że się zwykle różnimy w poglądach, tu nawet byliśmy podobnego zdania. Taki rząd w obecnych warunkach byłby idealny. I tak teraz myślę, że gdyby nie agresywna polityka pic-u, rozbicie na lewicy i w centrum mogłoby doprowadzić właśnie do czegoś takiego. Czyli do fachowego rządzenia nie zakłócanego zarówno przez fanaberie zawodowych polityków, jak i "przewodnią siłę narodu".

Tego poza tobą nikt nie wie [...] To Korwin właśnie.A on przy władzy jeszcze nie był,żebyś go oceniał.

Wynik wyborczy dowodnie świadczy o tym, co ludzie o nim i jego partii myślą. Stąd takie moje zdanie o nim i o ekipie.

Taki rząd w obecnych warunkach byłby idealny.

Trzeba było to zaproponować pięć lat temu....co najmniej.

Wynik wyborczy dowodnie świadczy o tym, co ludzie o nim i jego partii myślą. Stąd takie moje zdanie o nim i o ekipie.

Tak się składa,że w mniejszości jest mądrość a w większości stadne rozumowanie.

Trzeba było to zaproponować pięć lat temu....co najmniej.

Tak się składa,że w mniejszości jest mądrość a w większości stadne rozumowanie.

Się zdziwisz, ale wszystkie moje głosowania właśnie w tę stronę szły. Ciąłem konsekwentnie politykierów i z lewa, i z prawa, a nawet tych co gorszych z centrum.

P.S.

A że pic się już poprzednio skompromitował, przyznaje nawet taki kol. kubeck, który prawicowcem zdeklarowanym jest zapewne. Po prostu po tych ośmiu latach zasługujemy IMO na coś lepszego, niż ta banda skatolałych frustratów. Niejaki goryszewski mi się tu przypomina, z jego "ideową" deklaracją.

Nie wmawiaj mi rzeczy, których nigdy nie powiedziałem / napisałem. Widać mało uważnie czytasz zakładkę. Kiedyś rozmawialiśmy tu sobie całkiem sensownie z kol. X., dyskutując o czymś takim, jak rząd fachowców, odległy zarówno od istniejących partii, jak i pozostający w sensownym dystansie do UE. .

Marzenia ściętej głowy. W demokracji nie ma rządów fachowców odległych od partii. Najwiekszym rządem fachowców był rząd Marka Belki. Dostał przyzwolenie do rządzenia od polityków na całe sześć miesiecy. Ale on tez nie był odległy ani od partii ani od własnych intersów ministrów i przekonań Premiera.

Rząd fachowców musiałby być rzadem wodzowskim

I zaraz mi jakieś niegramotne głuptaki napiszą coś o bolszewizmie albo polecą tekstem pomylonego kretyna korwina wygłoszonym w Parlamencie Europejskim. Bo tyle co zrozumieją.

[...] Tak się składa,że w mniejszości jest mądrość a w większości stadne rozumowanie.

Tyle, że się to w naszych warunkach nie przekłada na polityczną skuteczność. A w przypadku Korwina, jego pomysły na demontaż państwa i puszczenie ekonomii na żywioł doprowadziłoby nas do drugiej Rosji z oligarchią z jednej strony, a niewyobrażalną biedą z drugiej. Zwróć uwagę na to, że Korwin neguje jakąkolwiek solidarność społeczną, a promuje wilczy darwinowski model rozwoju społecznego.

Ci nowi kandydaci na sędziow TK wybrani przez Pis :

Wyjątkowo bezstronni :

Piotr Pszczółkowski - obecny poseł PIS

Henryk Cioch - były senator PIS

Lech Morawski - bliski współpracownik przekręciarza Biereckiego, nazywany prawnikiem skoków ( brawo 3 miliardy to jeszcze mało..... )

Panowie Morawski oraz Muszyński brali udział w słynnych konferencjach smoleńskich Oj będzie się działo ....komisja komisji a jak to nie wystarczy cos się wymyśli ...

Reasumując bezstronność Pis -u pelną gębą chodz ostatnio totalnie wypominana PO a miało być inaczej cos tam prezes mówił po wyborach przypmnjata mi jak to tam było...;)

Korwin niczego nie neguje w sensie politycznym, a tylko na pokaz. Korwin storuje erystyke na sprzedaż dla wątłych umysłowo, którym kabaret myli sieę z polityką, a brednie z wielkimi myślami ekonomicznymi.

A w przypadku Korwina, jego pomysły na demontaż państwa i puszczenie ekonomii na żywioł doprowadziłoby nas do drugiej Rosji z oligarchią z jednej strony, a niewyobrażalną biedą z drugiej.

Nie,on szermuje program Amerykański nieco tylko zmodyfikowany.I to wszystko.Porównujesz program Ameryki do Rosji?

Nie,on szermuje program Amerykański nieco tylko zmodyfikowany.I to wszystko.Porównujesz program Ameryki do Rosji?

Nie - porównuję potencjalne skutki. Wbrew pozorom (i wbrew pomysłom Korwina) w Stanach też jest całkiem mocny mechanizm państwowej regulacji w polityce / ekonomii / socjalu , tylko te mechanizmy są bardziej dyskretne. Korwin z kolei chce puścić (prawie) wszystko na żywioł. To jednak jest istotna różnica.

a przed "świętami zimy" takie problemy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No, ba:

post-42084-0-67723200-1449003019_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widocznie pisał to jakiś półgłówek i to wyjątkowy

Niekoniecznie. Może być dokładnie odwrotnie. Jak się umie to statystyką można udowadniać niemal każdą, dowolną tezę. Może akurat ten miał polecenie udowadniać właśnie taką? Ot choćby na tej postawie, że w Polce jest od cholery dzikich przeżuwaczy - saren, jeleni, danieli. A każdy przeżuwacz wydala podczas tego przeżuwania duże ilości CO 2 i metanu. Pierdzi znaczy się okrutnie. No i z tych pierdów, policzywszy wprzódy wysnuł takie właśnie wnioski. A może nasze krowy pierdzą CO2 o wyższym stężeniu? Kto wie:)

Ci nowi kandydaci na sędziow TK wybrani przez Pis :

Wyjątkowo bezstronni :

Piotr Pszczółkowski - obecny poseł PIS

Henryk Cioch - były senator PIS

Lech Morawski - bliski współpracownik przekręciarza Biereckiego, nazywany prawnikiem skoków ( brawo 3 miliardy to jeszcze mało..... )

Panowie Morawski oraz Muszyński brali udział w słynnych konferencjach smoleńskich Oj będzie się działo

Rany Boskie!

To ławka tak krótka (nawet znalazła się jakaś "zwykła" sędzina z Poznania), że muszą sięgać po takie tuzy? Zapewne ci mądrzejsi nie chcieli się kompromitować i propozycji kandydowania z ramienia nie przyjęli.

Ale dzika zwierzyna wydycha i pierdzi w lesie, w którym jest duzo roślin zuzywajacych CO2. A nawet jak pierdzi na polu, to jest trawa, która lepiej od tego rośnie żeby krowa miała co żreć i pierdzieć mogła jeszcze mocniej

Poza tym jak to jest, że Polska odsprzedawała kwoty emisji bo okazało sie że emituje znacznie mniej zanieczyszczeń niz przewidywano w okresie negocjowania akcesji do UE ?

Stało się tak z powodu upadku przemysłu w Polsce.

Jakim cudem nagle emitujemy wiecej? Tusk poszedł do Unii i przekonał wszystkich, że Polska w rozkwicie i przemysł się rozbudował przez osiem lat do rozmiarów chińskich?

Ale wydycha i pierdzi w lesie w którym jest duzo roślin zuzywajacych CO2. A nawet jak pierdzi na polu to jest trawa która lepiej od tego rośnie żeby ktowa miała co żreć i pierdzieć mogła jeszcze mocniej

Mnie to chcesz udowadniać? Nie widzisz ironii?

do tej pory mianowali dziadków żeby sobie na emeryturze dorobili.

ale co to znaczy "zwykły sedzia"? Sa jacys niezwykli? Mnie martwiłoby że z Poznania. Prawnicze środowisko poznańskie sugeruje problemy z uczciwością.

Widziałeś gdzieś w świecie tego typu instytucję składającą się z młodzików? Tam też wszyscy to po to by dociągnęli do emerytury?

"Zwykła" sędzina to sędzina sądu okręgowego. Takich sędziów jest w Polsce ok. 2000. Może ta wybitna?

A konsolidacje PISu zrobiło także samo PO które brak ideologii nadrabiało straszeniem "strasznym piotrusiem" Kaczyńskim. Jak widać niektórzy w to straszenie uwierzyli i nadal produkują propagandę choć układ podwójny PO-PIS właśnie się rozpada.

Gówno prawda. Dzięki PiSowskiej chamskiej i nieograniczonej żądzy władzy powszechnie obśmiane ostrzeżenia przed PiS nagle zyskały realny sens.

Jestem Europejczykiem.

Dzięki PiS

500pln na każde dziecko, wiek emerytalny, ułatwienia dla przedsiębiorców, frankowicze, no strach przed PiS, rzeczywiście ogromny, ostrzeżenie Ci się należy Jaro za świadome wprowadzanie czytelników w błąd, to forum publiczne, są tu prawnicy , lekarze, specjaliści, agenci, na kim chcesz wywołać mylne wrażenie..?

Tu nikogo na nic nie nabierzesz.

Ale Wami kręci Jarosław Kaczyński, a publice, wyborcom, jak to się podoba, miód, 8 lat Polacy na to czekali, warto było.

na to czekali numerek

Ukryta Zawartość

ale co to znaczy "zwykły sedzia"? Sa jacys niezwykli? Mnie martwiłoby że z Poznania. Prawnicze środowisko poznańskie sugeruje problemy z uczciwością.

nie sedzia sie liczy ale urzad ..komiku.Jako zebezpieczenia przd wladza psychopatow

Ukryta Zawartość

"Zwykła" sędzina to sędzina sądu okręgowego. Takich sędziów jest w Polsce ok. 2000. Może ta wybitna?

w sadzie jedynie co liczy sie to wlasnie doswiadczenie, ale skad komik to moze wiedziec jak on tylko w cyrku pracuje.

ostrzeżenie Ci się należy Jaro za świadome wprowadzanie czytelników w błąd, to forum publiczne, są tu prawnicy , lekarze, specjaliści, agenci, na kim chcesz wywołać mylne wrażenie..?

a jak nie wiecie o co chodzi to pan bombowiec...ostrzega.Z pana milutkiego zrobił sie pan chamowaty i o strzega.Nie mozna juz pisac zle o panu numerku bo on sie odniesie ..Przed tym ostrzegamy panow prawnikow, lekrzy ....Przed panami ostrzegajacymi.i agentami.

Numerek ostrzezenie to tobie sie nalezy za lata ciemnoty wciskanej tym lekarzom,prawnikom agentom.Za rok bedziesz tu pod innym nickiem piskajac jak myszka.a na razie wytlumacz w sposob logiczny dlaczego UJ poinstruował maestro dude ze nie tak go uczyli prawa??

no co tam numerek??sily zbierasz czy argumenty.Wiadomo ze 500 jest dla holoty zeby zatkac jej gebe kiedy przydzie czas na inteligencje.Ale i holota zorientuje sie ze juz z tego 500 gowno jest i zacznie myslec.

a potem juz nikt wam nie odpusci jak tusk kaminskiemu czy PO ziobrze.Dopadna was trybunalem .Tak wiec robcie wszystko zeby to juz nigdy nie było mozliwe.Bo dopadna was trybunalem wlacznie z dudom.Wiele sie juz wszyscy nauczyli a i holota zrozumie.I pozostanie ci tylko popiskiwac pod innym nickiem

znikł ..pozostaje czekac az dostanie wytyczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pan chamowaty

Nie dotykaj mnie, to zły dotyk..

Nie interesuje mnie nic co tu wyprawiacie, tracicie grunt pod nogami, tak tylko napisałem sobie, po kolejnym banie, trzecim z rzędu, 10

dni ban dzień lub dwa pisania i kolejny, dzień pisania czy dwa i kolejny, tak w kółko, byłbyś tak miły i wytłumaczył to fenomenalne nowe zjawisko, pięć banów 10 dniowych w dwa miesiące..masz pomysł na to niezwykle miły i przyjazny dla Jarosława Kaczyńskiego człowieku ?

Nie ma demokracji w Polsce, jeszcze banda trzyma się bardo mocno, pisałem, że władzy nie oddadzą, albo Jarosław Kaczyński z naszą wspólną pomocą ją dla nas wywalczy, albo nie będziemy żyć w swoim państwie, tylko w Waszym, z tymi banami co drugi dzień.

Numerek

Nie zawracaj mi głowy pie..ołami, masz tu armię innych, lepszych dyskutantów z tego poziomu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.