Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>dudivan, 8 Paź 2007, 13:48

Z twojej wypowiedzi widzę, że nie rozumiesz na czym polega trójpodział i równowaga władzy.

Ale nie jesteś w tym odosobniony. Niejaki dr prawa (wprawdzie administracyjnego chyba)

Kaczyński też nie rozumie. Albo rozumie, ale woli zapomnieć, bo mu to nie pasuje do potrzeb

bieżącej walki politycznej.

Jestem Europejczykiem.

jozwa maryn, 8 Paź 2007, 14:02

>Dudivan, sam i nie pod przymusem postanowiłeś upublicznić stan swojej głowy, prawda? W związku z

>tym nie czuję się odpowiedzialny za skutki.

tak, oto poziom godny esencjalnej wypowiedzi bartoszewskiego, pełnej rzeczowej argumentacji i kultury wyniesionej z pracy w dyplomacji- matołki, dewianci psychiczni, zakompleksieni frustraci

(wypowiadać machając rękami, plując i dysząc aż do zadyszki)

"nie ma nic bardziej groteskowego niż głupiec, który rezonuje" najfajniej jak jest to stary dziadyga z piękną kartą, którą sam sobie wsadza w dupę..

tak najsztub, lis to obiektywni, wolni od złych emocji dziennikarze, tak samo jak wy jesteście bezstronni w swoich ocenach wartości dziennikarzy

potrafię zauważyć że lisek jest stronniczy choć się, jak to chytrusek, z tym kryje LOL

ten wspaniały prawie naukowo profesjonalny bezstronny obiektywizm agory, czy iti

taki rydzyk to przynajmniej wiadomo że jest po jednej stronie, i nie wmawia innym że jest inaczej

(acha nie jestem wielbicielem rydzyka, ani odwrotnie)

• Redaktorzy

"tak najsztub, lis to obiektywni, wolni od złych emocji dziennikarze, tak samo jak wy jesteście bezstronni w swoich ocenach wartości dziennikarzy"

To się sprowadza do prostego stwierdzenia, że Horst może mówić i pisać wszystko (czy dlatego, ze jest w pracy?), ja zaś i inni musimy siedzieć cicho z gębami na kłódkę. Wyraź to Horście prosto, po co kluczyć?

• Redaktorzy

"tak, oto poziom godny esencjalnej wypowiedzi bartoszewskiego, pełnej rzeczowej argumentacji i kultury wyniesionej z pracy"

...

Aha, bo jak ktoś publicznie robi z siebie wała jagiellońskiego, to należy grzecznie patrzeć w inną stronę, co najwyżej chrząkać elegancko ("Baron chrząknął elegancko"). Zwłaszcza, jeśli wciskana aktualnie ciemnota jest powtórzeniem tez jakiegoś cymbała z rządu. Wtedy cicho, sza. Kultura.

jozwa maryn, 8 Paź 2007, 15:10

>ja zaś i inni musimy siedzieć cicho z gębami na kłódkę. Wyraź to Horście prosto, po

>co kluczyć?

dawno już się zastanawiam, że może by ci tak na priva zapodać moje hasło, skoro siedzisz u mnie w głowie i wiesz wszystko co można mi w wypowiedzi włożyć droga hagiewna wróżko, to po co ja tu się pocę, jak ty za mnie "robotę" możesz odwalić, a ja tylko do kasy skoczę i tyle

(bo wiadomo że te większości wyborcze, i ludzie- ffuujj- niepoprawni, to tylko dla pieniędzy)

jozwa maryn, 8 Paź 2007, 15:13

>Aha, bo jak ktoś publicznie robi z siebie wała jagiellońskiego, to należy grzecznie patrzeć w inną

>stronę, co najwyżej chrząkać elegancko ("Baron chrząknął elegancko"). Zwłaszcza, jeśli wciskana

>aktualnie ciemnota jest powtórzeniem tez jakiegoś cymbała z rządu. Wtedy cicho, sza. Kultura.

ja myślę że ONI przeważnie dziwki publiczne robią z siebie wała jagielońskiego, i wobec tego należy kurfa walić po oczach, aż do zadyszki, dewianci zboki pierdlone- abośmy to jacy tacy

a co ty k.. myślisz że ja nie wiem że pewne szorstkości zawsze są usprawiedliwione porażającą agresją pizdryczną i pisiorską, oraz ich faszyzmo kaczyzmem, taa józwa, twój słuszny gniew jest słuszny i sprawiedliwy!

róbta tak dalej józwa

zawszeć mamy tą piękną kartę w..

możemy ją wyjąć i walczyć, jak klejnotem szlachciurskim

• Redaktorzy

"dawno już się zastanawiam, że może by ci tak na priva zapodać moje hasło, skoro siedzisz u mnie w głowie i wiesz wszystko co można mi w wypowiedzi włożyć droga hagiewna wróżko"

Zapomniałem wspomnieć, że nie życzysz sobie również, aby ktokolwiek inny niż ty pozwalał sobie na komentarz w jakiejkolwiek sprawie, chyba że komentarz jest zgodny z twoimi wytycznymi. Dziękuję za przypomnienie.

ty wszystko wiesz wróżko co sobie życzę a co nie..

nic się przed tobą nie ukryje, gdzie was uczyli tych kompetencji

podobno stazi miała takie parapsychiczne możliwości

józwa podziwiam cię, łoł

Jaro_747, 8 Paź 2007, 14:15

>Z twojej wypowiedzi widzę, że nie rozumiesz na czym polega trójpodział i równowaga władzy.

To coś takiego jak dogmat o Niepokalanym Poczęciu, tak?

Lubisz dogmaty, co Jaro?

Biedny Józwa też się zirytował.

Chyba mnie spalą na stosie Demokratycznej Świętej Inkwizycji jako Bardzo Przebrzydłego Heretyka.

Podpałką bedą tomy autorstwa Charles Louis de Secondat baron de la Brede et de Montesquieu. LOL

• Redaktorzy

Nie ma mowy o paleniu, rzekłbym tylko, że tak drobny cel jak utrzymanie się przy władzy dwu niewyrośniętych panów rozpieszczonych przez nadopiekuńczą matkę, nie wymaga aż tak drastycznych kroków ustrojowych, jak likwidacja dorobku ostatnich 400 lat cywilizacji. A jeśli okaże się, że bezwzględnie wymaga, to można chyba sądzić, ze nie jest tego warte?

• Redaktorzy

Może jednak jestem w błędzie, i nie chodzi ci o samo utrzymanie się przy władzy dwu gniewnych panów kosztem rozbiórki gmachu myśli politycznej ostatnich plus minus dwudziestu pokoleń, ale masz po prostu alternatywny model władzy, w którym zasada trójpodziału nie jest bezwzględnie wymagana, a który mimo to z powodzeniem działa. Jeśli tak, to zaprezentuj go możliwie wyczerpująco. Dodam, ze system komunistyczny już przerabialiśmy, nie musisz go więc pzredstawiać. Poza tym, on na dłuższą metę nie działał.

Nie wiem po jakie licho wspinasz się na tak wysoki diapazon. To już nie można zwyczajnie opieprzyć jakiegoś komucha przebranego w togę?

Albo zwyczajnie nazwać sk***ysyna - sk***ysynem i wyroku jego - skurwysyńskim, jak JKM sędziów Sądu Najwyższego?

Tobie, jako reprezentantowi Ludu Księgi się nie dziwię, coż, taka kultura, ale Jaro?

jozwa..bład twoj polega na definiowaniu sytemow.Nie ma na to definicji.jesli szefem firmy jest paranoik nie dowierzaj acy nikomu, to pomału zaczyna przejmowac role ksiegowego,maszynistki a w koncu portiera.To jest tylko cecha charakteru i nie ma to nic wspolnego z systemami.jak wyroki nie sa po mysli paranoika to musi wyroki wydawać SAM.

muls, 8 Paź 2007, 18:50

>jozwa..bład twoj polega na definiowaniu sytemow.Nie ma na to definicji.jesli szefem firmy jest

>paranoik nie dowierzaj acy nikomu, to pomału zaczyna przejmowac role ksiegowego,maszynistki a w

>koncu portiera.To jest tylko cecha charakteru i nie ma to nic wspolnego z systemami.jak wyroki nie

>sa po mysli paranoika to musi wyroki wydawać SAM.

Na szczęście jest alternatywa!

UKŁAD!

Hydra o tysiącu głów a wszystkie myślą TAK SAMO!

jozwa maryn, 8 Paź 2007, 14:02

>Dudivan ... twój komentarz w sprawie sędziów świadczy wyłącznie o jaskiniowej ignorancji w kwestii podstaw ustrojowych zarówno Polski, jak i każdego współczesnego państwa. Oczywiście, można nie mieć o czymś pojęcia, to nie grzech, ale szczycić się tym może jedynie, no cóż, ktoś głupawy. Sorry za mocne słowo, ale nie ma nic bardziej groteskowego niż głupiec, który rezonuje.<

ha ha ha - ale jesteś mocny Jozwa. Aleś mu dowalił! Uważaj żedy Dudivan się od tej mocy nie obalił :)))

Genetyczny niedorozwój to cecha wszystkich faszystów spod znaku giertycho-podobnych idiotów. A jak we łbie ma pusto jak w bańce po mleku, to wiadomo że rezonuje... Pukniesz w łebek to się mu odbija jak echem w lesie :)))

dudivan, 8 Paź 2007, 20:37

>Qubric, ty ubecki psie akurat masz coś do powiedzenia w sprawie józwowego certolenia sią nad

>koniecznością dochowania wierności Księdze!

>

>Do budy!!!

A Ty do radyja :)

dudivan, 8 Paź 2007, 21:15

>Następny się znalazł, ten z kolei nie ubek a za to - mafioso!

>Won na Sycylię!

Skoro po jednym zdaniu wiesz o mnie wszystko i wydajesz osąd to chyba faktycznie się tam wybiorę...

No faktycznie koniec komuny jest w polsce bliski - znaczy arbyzy pizdrakowe pokroimy i zapakujemy w konserwy - tam skąd wyszły.

Duduś ty faszystowski smieciu... Uważaj żebyś kominem nie wyleciał - tak jak lubisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.