Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Prezydent PISu znowu ma problemy z głową [...]"

Jak zwykle: nie to, co trzeba, nie wtedy, kiedy trzeba. Francja, korzystając ze swej prezydencji, chce zmienić nieco układ sił w Europie. Sarkozy ma duże ambicje. Poprzez znalezienie jakiegoś modus operandi w kwestii Irlandii oraz prawdopodobnie poprzez doprowadzenie do powstania europejskich sił zbrojnych ze znacznym udziałem wojsk francuskich (największa armia w UE, obok brytyjskiej), chciałby w rezultacie nieco zneutralizować pozycję Niemiec w UE. Gdyby nasz prezydent wsparł w tym "swego przyjaciela" Sarkozego, miałby zaliczony punkt w zwalczaniu Niemca, a w dodatku Sarko go nosił na rękach. A tymczasem jak zwykle - dmucha nie w tą rurę.

Frank, 28 Cze 2008, 09:19

>Według rzecznika Komisji Europejskiej, Jonathana Todda,to rządy PiS są przyczyną kłopotów polskich

>stoczni

Jest wstępna zgoda Brukseli na program prywatyzacji i restrukturyzacji polskich stoczni - dowiedział się Informacyjna Agencja Radiowa ze źródeł zbliżonych do polskiego rządu. Komisja Europejska prawdopodobnie już zaakceptowała wnioski Ministerstwa Skarbu dotyczące stoczni Gdynia i Gdańsk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co się nie udało pisdrackiemu nieudolnemu rządowi udało się następnemu.

Ukryta Zawartość

Redaktor, 5 Lip 2008, 10:24

>A tymczasem jak zwykle - dmucha nie w tą rurę.

Cięzko się w tych meandrach połapać chyba. Zwłaszcza z doradzcą z rodziny i prosiaczkiem w prostokątnych okularach.

• 2 tygodnie później...

Ups. No jak to wyjaśnić, przecież to niemożliwe:

"Krakowska prokuratura oskarżyła o fałszowanie podpisów na listach poparcia dla kandydatów PiS w wyborach w 2005 roku ówczesną pracownicę jednego z biur poselskich partii w Nowym Sączu Dominikę G. Kobieta tłumaczy, że działa pod presją i bała się utraty pracy.

Rzeczniczka prasowa Prokuratury Okręgowej w Krakowie Bogusława Marcinkowska poinformowała, że według ustaleń śledczych, w jednym z biur poselskich w Nowym Sączu doszło do fałszowania list poparcia dla kandydatów z ramienia jednej z partii na posłów, senatorów oraz na urząd prezydenta RP w kampanii wyborczej w 2005 roku".

Przepisywano nazwiska z kserokopii list poparcia pochodzących z poprzednich kampanii wyborczych, a następnie składano podpisy w stosownych rubrykach - powiedziała Marcinkowska. Proceder dotyczył kilkudziesięciu podpisów.

Oskarżona o fałszerstwo pracownica przyznała się do winy. Wyjaśniła, że działała pod dużą presją, obawiała się również utraty pracy. W czasie śledztwa zadeklarowała chęć dobrowolnego poddania się karze. Wniosek w tej sprawie trafił do sądu razem z aktem oskarżenia. Dotyczy on kary pozbawienia wolności w zawieszeniu oraz grzywny.

Jak informowały małopolskie media, do fałszowania podpisów dochodziło w biurze byłego już posła PiS, obecnie prezydenta Nowego Sącza Ryszarda Nowaka.

Pan prezydent Ryszard Nowak wskazuje, że Prawo i Sprawiedliwość zebrało około 10 tysięcy podpisów, z tego około 60 podpisów było sfałszowanych. Według niego, ta sprawa dotyczy wyłącznie osoby lub osób, które dopuściły się tego czynu. Prezydent uważa, że w tej sytuacji bardziej chodzi o lenistwo i chęć udowodnienia skuteczności niż o celowe działanie - powiedziała rzecznika prezydenta Nowego Sącza Małgorzata Grybel.

Prokuratura informuje, że skierowanie aktu oskarżenia nie kończy sprawy i że badany będzie ewentualny udział innych pracowników biura w fałszerstwie."

Tomciu! Podrzucam ci kolejnego zdrajcę:

"Dziennik": jeszcze niedawno był wiceprezesem Prawa i Sprawiedliwości. Teraz Paweł Zalewski ma startować z list Platformy Obywatelskiej w przyszłorocznych wyborach do Parlamentu Europejskiego.Sam Zalewski nie chce na ten temat rozmawiać, jednak jego polityczni przyjaciele potwierdzają: "Tak, Paweł dostał poważną propozycje od Platformy i raczej ją przyjmie".

Potwierdzają to także politycy PiS. - Dla PO to strzał w dziesiątkę - przyznaje ze smutkiem w głosie jeden z prominentnych polityków partii Jarosława Kaczyńskiego. Politycy jego byłej partii już zapowiadają, że musi się liczyć z frontalnym atakiem.Atak ze strony Prawa i Sprawiedliwości może być tym większy, że, jak nieoficjalnie dowiedział się "Dziennik", Zalewski ma otwierać warszawską listę Platformy. A to oznacza, że będzie bezpośrednim konkurentem startującego ze stołecznych list PiS Michała Kamińskiego.

Jestem Europejczykiem.

Jarosław Kaczyński chce budować Polskę od nowa. Jeśli PiS dojdzie do władzy, będzie budować nowe instytucje - nawet uniwersytety

Ukryta Zawartość

Jestem za, 3 miliony mieszkań już mamy, teraz czas na uniwersytety.

Ukryta Zawartość

"Polska": Cztery kilogramy partyjnych dokumentów Porozumienia Centrum, byłej partii Jarosława Kaczyńskiego, poniewierały się koło Poddębic (koło Łodzi).

Pośród kwitów znajduje się między innymi pisemna rekomendacja PC dla firmy Burgatti, chcącej kupić w 1991 roku koszaliński dziennik "Głos Pomorza", opatrzona podpisem prezesa Kaczyńskiego.

W stercie papierów znajduje się także dokument świadczący, że rekomendacja nie była za darmo. To poświadczenie o wpłacie 35 milionów starych złotych na kampanię prezydencką Lecha Wałęsy. Pieniądze od Karola Mikołajczyka, większościowego udziałowca w firmie Burgatti, pobrało warszawskie biuro PC, które kampanię Wałęsy prowadziło.

Jestem Europejczykiem.

"Należąca do miliardera Ruperta Murdocha News Corporation zaangażowała bank inwestycyjny Lehman Brothers w celu przeprowadzenia dokładnej wyceny stacji na Litwie, w Serbii i Bułgarii. Podjęto też decyzję o zmniejszeniu zatrudnienia w Polsce. Natychmiast pojawiły się plotki, że firma Murdocha całkowicie wycofa się z prowadzenia interesów nad Wisłą. (...) na spotkaniu News Corp. i bankierów z Lehmana byli obecni także potencjalni kupcy zainteresowani stacjami w Europie Środkowej.

Murdoch zainwestował w Puls dwa lata temu i wydawało się, że jest zadowolony z wyników kanału. (...)

Zdaniem osób bliskich zarządowi Puls ma przekształcić się na powrót w kanał rodzinny i rozrywkowy. Ta metamorfoza może być próbą "siłowego" podwyższenia wartości firmy przez sprzedaniem jej innemu inwestorowi.Wśród potencjalnych kupców wymienia się polski koncern medialny Agora, który od dawna szuka możliwości wejścia do branży tv."

No i po co Kaczor jadł obiad z Murdochem? Może za mało wina wypili? Pytanie czy teraz zje obiad z Michnikiem?

Jestem Europejczykiem.

Na początku sierpnia posłowie Prawa i Sprawiedliwości rozpoczną serię szkoleń medialnych. Zdecydować miał o tym sam prezes PiS Jarosław Kaczyński - informuje serwis wprost.pl.

Zdaniem informatorów "Wprost", kierownictwo partii chce w ten sposób poprawić medialny wizerunek swoich posłów. – Od pewnego czasu wypadamy w środkach masowego przekazu gorzej niż koledzy z innych partii – opowiada jeden z posłów PiS.

Jestem Europejczykiem.

a sam wodz sie nie kawlifikuje? Na poczatek niezbedna operacja plastycna,potem powrot do szkoly podstawowej,potem.....baletowej,nauka wymowy,spiewu.I koniecznie wojsko.... hahahaha.A raczej chachacha!!!!!!

• Redaktorzy

Pytanie testowe z cyklu Wiedza o Polsce i świecie współczesnym: jaki jest szkolny błąd metodyczny poniższego sondażu (Onet), który zdeterminował wynik?

"Co sądzisz o wczorajszym głosowaniu i utrzymaniu prezydenckiego weta do nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji, którą przygotowała PO?

Ogółem oddano głosów: 40776

. Dobrze się stało, PO szykowała "skok" na media 28%

. To polityczny handel 8%

. Źle się stało, TVP będzie bardziej upolityczniona 10%

. To tragedia, projekt PO zmieniłby telewizję 7%

. Powstał "sojusz" SLD-PiS 9%

. Oznacza to, że PO nie "przepchnie" żadnej ustawy 6%

. Trzeba poczekać na zmianę prezydenta 16%

. Gdyby weto odrzucono i tak by się nic nie zmieniło 4%

. Nic nie sądze 4%

. Nie interesuje mnie to 8%"

"Nie jest prawdą, że tylko ja dostrzegam wilcze oczy Donalda Tuska, bo bardzo wielu ludzi to dostrzega. Mnóstwo takich ludzi znam, gdyby był proces mogę mnóstwo świadków dostarczyć - zapewniał Jarosław Kaczyński."

i ja mu w te dostawy świadków wierzę...przywiezie taczką wysypie i oby te świadki były świeże z lekarską diagnozą o zdrowiu.

z numerka, horsta niestety nie będzie mógł skorzystać

wladz, 30 Lip 2008, 11:22

>"Nie jest prawdą, że tylko ja dostrzegam wilcze oczy Donalda Tuska

Oczywiście, dostrzega je każdy którego prezes wskaże, a najbardziej Szczypińska. Oa bowiem zna się na oczach i potrafi zrobić maślane.

• 2 tygodnie później...

Mistrzowi dyskretnej demagogii Wielkiemu Słuchawkowemu do sztambucha:

"Niemiecki zespół metalowy Heaven Shall Burn oddał hołd uczestnikom Powstania Warszawskiego. Wideoklip pokazujący losy powstańczej Warszawy obejrzało na portalu Youtube już ponad 128 tys. osób - poinformował serwis TVP Info.

– Dla mnie, jako młodego Niemca, obowiązkiem jest, nie tylko pamiętać i w jakiś sposób rekompensować błędy popełnione przez mój naród w przeszłości, ale również sprawić aby takie wydarzenia już nigdy nie miały miejsca. O powstaniu dowiedziałem się od mojej babci, która pokazywała mi zdjęcia polskich żołnierzy, którzy toczyli nierówną walkę. Zastanawiałem się czy w tak dramatycznej sytuacji zrobiłbym to samo, co Warszawiacy. Czy poszedłbym do boju wiedząc, że szanse są tak niewielkie – mówi serwisowi tvp.info Maik Weichert, gitarzysta i autor tekstów zespołu Heaven Shall Burn."

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...

a teraz część graficzna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety jak widać niektórym nerwy puszczają i zamiast odpowiadać sensownie blokują pisanie do wątku, no cóż czas się przenieść tutaj.

Ponawiam pytanie do zwolenników karzełka. Jakie są te + tarczy na naszym terytorium ?

Chętnie też wysłucham komentarza do wyroku skazującego Zero. Ciekaw jestem opinii ( a nie kręcenia, więc jacchu i numerek możecie się nie wysilać )

Nic tylko prać przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Do boju Pissuary !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ciekawe kto się na to nabierze i kto a to zapłaci. Na szczęście dla Polski nawet to co najlepsi spece naprawią kaczka szybko skopie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nareszcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - i to był minister sprawiedliwości ? Co wyroków sądu nie uznaje ? Sąd analizował pełną wypowiedź Zero a on cały czas o wyrwaniu z kontekstu. To co cała 45 min wypowiedz było wyrwana z kontekstu ?

Za kraty gnoja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Zwyczajnie, kompletnie mu się we łbie przewróciło. Ale przykład idzie od mentora: L.Kaczyński, obecnie prezydent, też nie uznał wyroku sądu, i komornik ściągał z niego 10 kzł. A skoro prezydent (prawnik z tytułem naukowym) leje z góry na sądownictwo w myśl zasady Kargulów/Pawlaków, że "sąd sądem, a racja ma być po naszej stronie", to czego ma się krępować były minister sprawiedliwości, onże nieudany aplikant? Jak ci ludzie mogą reprezentować to samo Państwo, na którego wyroki sobie bimbają, pozostaje słodką tajemnicą ich wyborców.

czy olewają to już twoja NADinterpretacja

leją z góry kargule&pawlaki

super fajne jest odginanie prawa, nachalna obrona medialna człowieka który brał łapówy w ukrytej kamerze aż furczało i pod względem moralnym był obleśnym karierowiczem

podobnie jak w przypadku giertycha, poświęcenie nurtu zwiększenia dyscypliny w szkole- po najwyższym czasie słusznego kierunku działania, dla politycznych celów

to jest publiczne psucie kultury prawnej i dobrych obyczajów (w szkole)

nijak się mają prywatne mikre sprawy sądowe do tego

• Redaktorzy

"czy olewają to już twoja NADinterpretacja"

...

To nie była nadinterpretacja, tylko kolokwializm. Powinienem był napisać "krytykują wyroki sądów w ich sprawach i niekiedy odmawiają ich wykonania".

• Redaktorzy

"Taka była sytuacja, sytuacja się zmieniła - tak wicepremier i minister spraw wewnętrznych Grzegorz Schetyna skomentował w RMF FM deklarację z końca marca, gdy powiedział, że żaden z ministrów rządu Donalda Tuska nie pojedzie do Pekinu. Deklarację Schetyna złożył w programie "Piaskiem po oczach" w TVN24 28 marca br.

- To kwestia solidarności z Tybetem, my ludzie "Solidarności" jesteśmy to winni. To najmniejsza rzecz jaką możemy zrobić - powiedział wówczas wicepremier na temat zbliżających się Igrzysk. Schetyna stwierdził również, że żaden minister z rządu Tuska do Pekinu nie pojedzie. Tymczasem sam wybrał się do Pekinu wraz z ministrem sportu Mirosławem Drzewieckim. Na pytanie Konrada Piaseckiego, czy nie wstyd mu dzisiaj, odpowiedział: "Nie mam poczucia wstydu". - To nie była moja decyzja, tylko decyzja MSZ, a obecność moja i ministra sportu była potrzebna - dodał.

- Nie przekonał mnie Pan - zakończył wywiad dziennikarz RMF FM Konrad Piasecki."

Ot, proszę. Minister jeden z drugim, a gęba-cholewa.

Horst > Dyscyplina w szkole tak, jak najbardziej popieram, ale nie metodami Giertycha. Wystarczy dać nauczycielom większe uprawnienia i skończyć z ochroną każdego ucznia ( dzisiaj, żeby wywalić ze szkoły ucznia, szkoła musi mu zapewnić miejsce w innej szkole. A powinien wylecieć na zbity pysk i rodzice powinni biegać i załatwiać.

Z doktorem G. i Zero problem jest inny. To bardziej sprawa jak byś coś ukradł a Zero by Cię mordercą nazwał. Dla mnie różnica między złodziejem a mordercą jest dość duża. A, że media się Zero zajęły to nie dziwi, facet tyle nakręcił i nakłamał, że nie ma się teraz co dziwić, że media się nim interesują.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.