Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ale macie jazdę, tu pisał kiedyś nieodżałowany Kolega muls, gdzie byliście wtedy z tą swoją spostrzegawczością i bystrością nie wiem czego, na pewno nie umysłu, umysł nie daje się nabierać na podrzucane humbugi.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie wydaje się Wam, że to Duda powinien chwalić osoby za organizację szczytu a nie jakiś prezesina nie mający ani stanowiska w rządzie ani przy prezydencie?

W jakim świetle stawia nasze marionetki skoro to on jest od tego żeby rozdawać pochwały lub klapsy?

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20378303,macierewicz-blaszczak-szydlo-kaczynski-wychwalil-polowe.html#MTstream

Gdyby żył zapewne nie potrafiłby znaleźć słowa zastępującego ciemniaków, na określenie pisarstwa. Bo komunistyczne ciemniaki, przy obecnie nam panujących, byli błyskotliwymi intelektualistami...

No, jeszcze pozostaje ś.p. Szpotański, On też potrafił podsumować takich popaprańców (delikatnie mówiąc).

P.S.

Ale numerek na takiego np. Cichego by się nadał :)

I hymn Cichych

(na melodię Hej, strzelcy, wraz)

Hej, baczność, Cisi! Śledzić ludzi pióra!

Dziś już zza węgła nam nie grozi wróg!

Dziś naszym wrogiem paryska „Kultura”,

więc jej kontaktów w kraju śledźmy ruch!

Więc idź i śledź, i to, co trzeba, słysz!

A gdy już wiesz, to śmiały donos pisz!

Nas nie powstrzyma nawet konstytucja,

aby Gęgacza odlakować list!

Bo naszym świętym prawem rewolucja,

groźniejszy list dziś niźli kuli świst!

Więc idź i śledź, i to, co trzeba, słysz!

A gdy już wiesz, to śmiały donos pisz!

nieodżałowany Kolega muls

Muls był zawsze sobą i nie pozował na nikogo innego. Ty od zawsze usiłujesz tu zrobić wrażenie niepomiernie mądrzejszego niż jesteś. Ale, że by pozować też trzeba mieć coś we łbie, to wychodzi jak wychodzi czyli dno i 2 metry mułu...

Muls był zawsze sobą

Muls napisał do mnie, zresztą całkiem niedawno, że ja to nie ja, nie nie jestem zdolny do przedstawiania danych sformułowań że dostaję jakieś gotowce z centrali...

To go zdyskwalifikowało, chyba rozumiesz, po prostu nie dał rady odpowiedzieć na poziomie..

Nie ten poziom, nie te możliwości.

Tak, tak, dokładnie rozumiem, już tłumaczę, nie dajemy rady, nie mamy kontrargumentów, musimy stosować czepialstwo..

Ty i taka wyrafinowana, intelektualna prowokacja? Nie ten poziom, nie te możliwości...

W dziele Szpotańskiego są i inne kwiatki, dziś aż nazbyt aktualne :

Piosenka świeckiego archanioła

(na melodię Wesołe jest życie staruszka)

Wesolutkie są me smutki,

bo już mam rozumek krótki

i sklerozę, że aż hej,

więc się śmiej, staruszku, śmiej!

Wesołe jest życie ramola

i sprzyja mu PRL.

Gdy słabnie intelekt i wola,

socjalizm osiąga swój cel.

Wszystkim przecież jest przyjemnie,

że tak łatwo wmówić we mnie,

że jest dobrze, choć jest źle,

bo już nie kojarzę, nie!

Wygodnie starego piernika

na fotel prezesa jest wznieść.

Choć uwiąd mu oczki przymyka,

tak lubi bajdurzyć i pleść!

:)))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panowie mniej o sobie a więcej o bohaterze tematu!

A jest o czym:-)

Ciekawe czego się wstydził prezes jednego Polaka, bo to niby taki sukces a bał się stanąć twarzą w twarz z dziennikarzami na zaplanowanej konferencji.

http://wyborcza.pl/1,75968,20377897,tragikomiczna-ucieczka-prezydenta-dudy.html#BoxGWImg

747

Nie wiem czy trzeba dzisiaj dalej te lewackie pajacyki trącać, szkoda czasu na trącanie.

One trącane tylko się poruszają

i na klawiaturze ogonkiem merdają.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

...

Muls napisał do mnie, zresztą całkiem niedawno

Objawem wyjątkowego chamstwa, braku wychowania i kindrsztuby jest powoływanie się na prywatną korespondencję w wypowiedziach publicznych. I bezczelności, bo można łgać o jej treści dowolnie. Brak wprost słów...

zdyscyplinowanie dyskutantów

Jest dyscyplina, nikt nikogo nie obraża, forum trzyma poziom, interlokutorzy sami oczyszczają na wzajem treści z ew błędów, dbając o wysoki standard rozmowy.

747

Nie wiem czy trzeba dzisiaj dalej te lewackie pajacyki trącać, szkoda czasu na trącanie.

Najpierw to się musicie nauczyć trącania. Przyczepiła się żaba do okrętu i krzyczy płyniemy...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jest dyscyplina, nikt nikogo nie obraża, forum trzyma poziom, interlokutorzy sami oczyszczają na wzajem treści z ew błędów, dbając o wysoki standard rozmowy.

Załóż sobie swój temat i tam pisz do woli co Ci muls napisał i co myślisz o innych forumowiczach.

Tu pisz u Dudzie. Nie śmieć!

Gość

(Konto usunięte)

Posłuchaj sobie Nuland o 5 mld $$$ wpakowanych przez rządowe agendy USA w "zmianę reżymu na Ukrainie".

https://www.youtube.com/watch?v=dexrP27MMdU

Ciekawie też dlaczego na ostatnim NATO-wskim szczytowaniu nic nie mówili o wosku rosyjskim na Ukrainie. Może dlatego, że nie ma na to żadnych dowodów?

Białe jest czarne, czarne jest białe. Jak to u pisirstwa. Nawet choć w miarę sprawnie nie potrafi wywracać kota ogonem, a bierze się za politykowanie. Muł, nic tylko muł i to coraz grubszy...

Tu pisz u Dudzie

Prezydent Andrzej Duda był z racji pełnionej funkcji jedną z głównych postaci najważniejszego wydarzenia politycznego na świecie, szczytu NATO, odbywającego się do wczoraj w Warszawie.

Wszystkie aktualne treści związane z naszym Prezydentem, są pokrewne z tym wydarzeniem, o tym więc tu piszemy.

Zostawiam Kolegów zgodnie z sugestią Xinwaxa.

Żegnam.

Załóż sobie swój temat i tam pisz do woli co Ci muls napisał i co myślisz o innych forumowiczach.

Tu pisz u Dudzie. Nie śmieć!

Liczysz, że odniesie się do faktu, że p.o. prezydenta po prostu spierniczył z konferencji prasowej bo by go dziennikarze po prostu zjedli i wypluli? No, bez przesady...

o zdyscyplinowanie dyskutantów.

Może również zdyscyplinuj się sam...też.

Zanim zaczniesz donosić jako te tam nowoczesnepełowskiezakodowane obywatele pseudodemokraci co demokrację odkryli po wyborach.

Poruszania pajacyków na dzisiaj starczy bo sobie jeszcze łapki poplączą.

Pozdrawiam tych co w sobie niedawno odkryli, że są Europejczykami.

Nawiasem, ciekawe czym i kim się czuli wcześniej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

O Rosji (tekst w zasadzie historyczny):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam znajomego Rosjanina z Nowosybirska

- o Leninie mówi dobrze

- o Piłsudskim mówi źle- trochę się denerwuje, jak mu mówię, że Piłsudski był OK- nazywa go faszystą i kolaborantem AH; że Marszałek zmarł w 1935 nie ma znaczenia: faszista i wsio

- ale o Ukrainie mówi - banderowcy - wystrzelać wszystkich i tak się wnerwia przy tym że budzi hmmmm zastanowienie. Jesli to jest zdanie przeciętnego Rosjanina, to nieźle

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Myślę, że zdecydowana większość Rosjan nie wie co to za jeden.

Tu się Kolega myli- większość wie doskonale kto im spuścił wpier... Oni są uczeni dość dokładnie, z nacjonalną propagandą oczywiście. Znam osobiście ledwo kilku Rosjan- jak zejdzie na 1920 to w najlepszym razie milczą grzecznie

Czy dla Polaków nie jest to oczywiste?

Mówiłem o Rosjanach, bez żadnych odniesień do naszych hmmm oczekiwań

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

<br />Zanim zaczniesz donosić jako te tam nowoczesnepełowskiezakodowane obywatele pseudodemokraci co demokrację odkryli po wyborach.<br /><br /><br />Poruszania pajacyków na dzisiaj starczy bo sobie jeszcze łapki poplączą.<br />Pozdrawiam tych co w sobie niedawno odkryli, że są Europejczykami.<br />Nawiasem, ciekawe czym i kim się czuli wcześniej. <br />

Jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia to lepiej milczeć. Inaczej tylko naraża się na coraz większość śmieszność...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.