Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Co tam miliardy w te lub wewte

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak wam Polska za rządów PiS się nie podoba to możecie wyjechać za granicę. Nikt was tu siłą nie trzyma. Jeśli biedni Polacy POwyjeżdżali za Tuska to teraz bogaci mogą wyjechać za Kaczyńskiego.

Najwięcej osób emigrowało za PiS.

cebf82a13cba96acefabbcb402b49280.jpg

Każde mówi prawdę lub każde z nich kłamie

Poczuj się wyniesiony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najwięcej osób emigrowało za PiS.

a ten pierwszy milion też za PiS?

Za kadencji PiS emigrowało ok. 500 tyś. nadużyciem jest, że z tej liczby emigrowało w wyniku rządów PiS.

Przypomnij może kiedy oto Polska weszła do UE i jaki był tego wpływ na emigrację w kolejnych 2-3 latach...

Przypomnij może dlaczego mimo obietnic PO po 8 latach nie wracano, a wręcz odwrotnie wyjeżdżano nadal.

Emigracja zawsze będzie póki polak będzie miał za swoją pracę płacone kilkukrotnie mniej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Napisałem emigracja ekonomiczna to odbicie, rezultat zawsze wcześniejszych wydarzeń.

To problem długotrwały i systemowy. Będzie trwał w mniejszym czy większym stopniu bez względu na ekipę rządzącą.

Emigracja od 2004 roku to przede wszystkim efekt wejścia do UE i otwarcie nowych rynków pracy.

...a to nie ma barw politycznych.

Lubię ją ale przypominam, że niegdyś i ona była wynoszona.

Nie poczuwam się bo mało mnie to rusza kto kogo wynosi.

Wystarczy trącić jednego cymbała a da z siebie dźwięk.

Czuj się trącony.

I to prawda. Ale też obiektywną prawdą jest, że za SLD ,po wejściu do Unii wyjechało ok 650 tyś. (2004-2005), a za czasów rządów PiS(2006, 2007) wyjechało ok. 800 tyś. (nie 500) ludzi. W 2014 było ich za granicą mniej niż w 2007 czyli ostatnim roku poprzednich rządów PiS. Jak się szermuje hasłami ile to za PO - ma się rozumieć z biedy i mizerii spowodowanej jej rządami, wyjechało tak niby przez nią uciskanego "narodu", to najpierw trzeba sprawdzić jak wyglądają twarde, nie propagandowe dane.

I jak co nie daj Boże Angole, ze względu na Brexit wywalą część naszych rodaków, choćby tych na socjalu, to też wypadać będzie uczciwie przyznać, że ten "powrót" na łono Ojczyzny nie będziemy zawdzięczać dobrobytowi jaki nam tu niby zafunduje PiS, a czemu innemu.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Dzisiaj przez kilka godzin kilkunastoosobowa grupa, podająca się za przedstawicieli Automajdanu, uniemożliwiała opuszczenie hotelu w Odessie senatorom PO - Janowi Rulewskiemu i Jerzemu Wciśle. Senatorowie mieli się spotkać z matkami ofiar zamieszek z 2 maja 2014 r. Po południu "blokada" się zakończyła. Szef biura rzecznika prasowego MSZ Rafał Sobczak poinformował po południu, że "sytuacja została szybko wyjaśniona". Senatorowie zamierzają wrócić do Polski." http://wiadomosci.onet.pl/swiat/senatorowie-rulewski-i-wcisla-przez-kilka-godzin-blokowani-w-hotelu-w-odessie/sc4r0n

I cóż takiego strasznego polscy senatorowi mogli dowiedzieć się od matek ofiar zamieszek w dniu 2 maja 2014 roku w Odessie, że uwieziono ich w hotelu. Reakcja MSZ jest wręcz lekceważąco spokojna. A co na to polska prokuratura, przecież zostało dokonane przestępstwo, gdzie pokrzywdzonymi są przedstawiciele Najjaśniejszej?

Kiedy marszałek Senatu Bogdan Borusewicz, który nie został wpuszczony do Rosji na pogrzeb zamordowanego lidera tamtejszej opozycji Borysa Niemcowa, Bronisław Komorowski napisał na Twitterze: "Pan marszałek Borusewicz to ikona demokracji. Zakazanie mu wjazdu to decyzja niezrozumiała."

Wygląda na to, że przemoc bojówkarzy automajdanu wobec Rulewskiego i Wcisły jest całkowicie zrozumiała.

Naprawdę nie widzisz różnicy w niewpuszczeniu do państwa (decyzja władz państwowych) a działaniami kilkunastoosobowej grupy?

Czy nienawiść do Ukrainy już kompletnie zaburzyła ci procesy myślowe?

to do dziadka

Nie obchodzą mnie opinie wyznawców tych panów a raczej zjawiska masowe.Polacy nie chcą wracać do Polski.Pisowskiej również.

Wojciechu jak tam maja dobrze to sie im nie dziwie wcale

moja prośba

przy wyborach bierzcie do serca co Polsce mniej szkód przyniesie i wiem że sporo tutaj naszych kolegów bardzo dobrze to rozumie :) dzieki

tutaj dodatek do mojego poprzedniego wpisu

Koledzy gdzieś już podali ten wykaz lecz przypomnę Dobrej Zmianie na dobranoc.....

Ukryta Zawartość

Ps przepraszam kolege HQ150 że nie na temat

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

działaniami kilkunastoosobowej grupy

Problem w tym, że tych "kilkuosobowych grup" na Ukrainie są tysiące. I to te "aktywiści" mają tam realna władzę. Np. ostatnio w Kijowie wymusili na sądzie bezprawne wypuszczenie za poręczeniem parlamentarzystów (m.in. byłych ajdarowców) dowódce zbrodniarzy z Ajdaru, któremu zarzuca się m.in. stosowanie tortur, zabójstwa, grabieży, ...

Ciekawie czy polskie senatorowie w końcu spotkali się z matkami spalonych żywcem w Odessie. Raczej nie.

JuG

Problem w tym,że widzisz zło jednostronnie,tylko po jednej stronie.Dlatego dla mnie nie jesteś wiarygodny.A co z tymi zbrodniarzami po drugiej stronie?A co zielonymi ludzikami zbrodniarzami?Może takich nie było?Czemu o tym nie piszesz?Czemu nie piszesz o zbrodniach żołnierzy rosyjskich na Kaukazie?Też ich nie było?Wojny domowe mają to do siebie,że cechują się wyjątkowym okrucieństwem po obu stronach.

Ukryta Zawartość

Ps przepraszam kolege HQ150 że nie na temat

Jak PAD podał za tanie wino to wielki "skandal" był.

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

iwaszukiewicz jak zwykle odstawie manipulację. Udaje głupiego, że nie wie co to jest atutomajdan. Do tego innym zarzuca nieistniejące przywary i złe zamiary. Taki ma już sposób debatowania. To są jego argumenty.

W ogóle nieistotne jest dla niego, że polskim senatorom uniemożliwiono poznanie prawdy drugiej strony. A także to,ze na Ukrainie zakłamuje się prawdę historyczną i prawdę obecnych czasów.

dziadku

Nie podoba mi się to,że polskim senatorom uniemożliwiono.Ale to nie jest to samo co niewpuszczenie przez Rosję polskiego senatora.Ale ty tego i tak nie zrozumiesz.

Gość

(Konto usunięte)

Problem w tym,że widzisz zło jednostronnie,tylko po jednej stronie.

Zbrodniarzy po drugiej stronie (Donbas) złapani na grabieżach lub gwałtach byli rozstrzeliwani na miejscu. Lub w pobliżu.

Ale to Ukraina uważana jest za kraj demokratyczny. A ma ona aktualnie z demokracją tyle wspólnego co kozia d.pa z trąbą. Co bardzo mnie się nie podoba, bo mam tam rodzinę i wiele przyjaciół. Po obu stronach. Znam sytuację tam bardzo dobrze, m.in. z własnych obserwacji.

Ukraina jest uważana za kraj bardziej demokratyczny niż Rosja.A to nie to samo.Zło i patologie widzisz tylko po jednej stronie.A usprawiedliwiasz się pisząc,że masz tam rodzinę i wielu przyjaciół.Niestety,w Twoich wpisach tego obiektywizmu nie widać.Widzisz patologie na Ukrainie (które niewątpliwie tam występują) a nie widzisz analogicznych w Rosji,które tam występują w skali gigantycznej.

Zbrodniarzy po drugiej stronie (Donbas) złapani na grabieżach lub gwałtach byli rozstrzeliwani na miejscu. Lub w pobliżu

Oczywiście, naturalnie. Dokładnie tak samo jak karano żołnierzy Armii Czerwonej za gwałty i grabierze w krajach w których się w `45 znalazła. Owszem karano ale tylko jak ukradł to na co miał ochotę komandir lub jak zgwałcił i zabił kobietę którą ten sam komandir chciał też zgwałcić.

Zło i patologie widzisz tylko po jednej stronie.

A czemu się dziwisz? W koncu za to własnie mu płacą. A, że jak i sam z pewnością zauważyłeś, orzeł w tej profesji nie jest, to nie ma się co spodziewać, że potrafi wznieść się na taki poziom który pozwoliłby mu wspominać i o bezecenstwach Rosjan, nie tracąc jednak zdolności do uprawiania prorosyjskiej propagandy.

Gość

(Konto usunięte)

a nie widzisz analogicznych w Rosji

Co ma Rosja wspólnego z odeskimi bandytami nie pozwalającymi polskim politykom na spotkanie z matkami ofiar zabitych dwa lata temu? Każdy temat trzeba sprowadzać do "a u was murzynów biją"?

99,9% piszących tu pisze o Rosji źle zwykle nie mając pojęcia o czym pisze. Chyba wystarczająco wiele. Ja dla odmiany wskazuje na kłamstwa piszących.

Sorry ale g.no mnie obchodzi Twoja ocena mojej wiarygodności - mi wystarcza samoocena. W odróżnieniu od większości tu piszących mam dostęp do wielu propagand a nie tylko do polskich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.