Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 23 Paź 2009, 16:00

>Bo my jesteśmy nieważni. Chyba.

Pewnie tak, w końcu audiofilów jest mniej niż hodowców gołębi, żółwi czy innych "poważnych" hobbystów ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro

ale zwsze sie poluje na tych , ktorzy sa przy wladzy takze na tuska,nie ma w tym nic dziwnego, pewnie nie zauwazyles, ale taki lepper czy gosiewski juz nikogo nie interesuje, interesuja ci , ktorzy rzadza i musza sie miec na bacznosci, a komunistow takich jak kwasniewscy czy milerowie sie powinno do zdechu gnoic...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro, 23 Paź 2009, 16:11

>Jaro

>ale zwsze sie poluje na tych , ktorzy sa przy wladzy takze na tuska,

Nie TAKŻE na Tuska tylko NA Tuska. Przy okazji każdej afery kolejnej trwają usiłowania powiązania jej z Tuskiem.

>komunistow takich jak kwasniewscy czy milerowie sie powinno do zdechu gnoic...

Hmmm... trochę się to kłóci z ideą Państwa Prawa, ideą praworządności jako taką, zasadami moralno- prawnymi zachodniej cywilizacji. Wpisuje się za to świetnie w metody azjatycko-bolszewickie.

Jest przestępstwo - osądzić i ukarać. Jeżeli tego nie będzie to czym odróżnimy się od barbarzyńców? Krzyżykiem na szyi? Jak dla mnie trochę mało.

P.S.

Zdumiewa mnie ta żarliwa obrona Kamińskiego. Czy to jakiś świetny policjant? Może uczciwy prawnik? A może wybitny mąż stanu? Ja go pamiętam jako zajadłego bojówkarza. Czy na jakieś inne zasługi dla kraju?

Jestem Europejczykiem.

jaro

on nie popelnil na stanowisku bledu, wrecz przeciwnie byl skuteczny, nie interesuje mnie w tym wypadku kogo lubil, kogo nie lubil i komu sluzyl, za skuteczna akcje zostal 'odwolany', naprawde nie chce mi sie dalej tego tlumaczyc...

czasami w zyciu wystarczy byc uczciwym i wtedy naprawde zaden kaminski niestraszny , wiem, ze to trudne i nie jest sie moze milionerem jak grzesio, mirunia czy kwasniewscy , ale da sie byc uczciwym, nawet w dzisiejszych trudnych czasach....

po prostu ja wszystkim radze, nie bierzcie pieniedzy na lewo, moze nie bedziecie bardzo bogaci, ale bedziecie spokojnie spali, wiem jak trudno jest nie wziac jak daja, ale nie jest niemozliwe byc uczciwym....

Jaro_747, 23 Paź 2009, 14:09

>Źródła zawadiackiego wizerunku, jakim przez ostatnie lata mógł się poszczycić "Tomasz", "Times"

>tłumaczy cytując właśnie Kamińskiego. Stwierdził on, że agent staje się odbiciem środowiska, w

>którym działa. Co ciekawe, osoby, które miały okazję poznać agenta, określały go mianem "wieśniaka"

>i człowieka bez stylu, nowobogackiego."

Kiedy to właśnie odbicie środowiska w którym się obraca! Czy dialogi ze stacji benzynowych, cmentarzy i lotnisk (Schetyna) pełne przecinków znamionujących nieporadność językową, kolokwializmów a czasem, prawdę mówiąc, zwyczajnej grypsery, dialogi kolesi mających w zwyczaju wypijać piwo za osiedlowym śmietnikiem pozostawia jeszcze jakieś złudzenia co do poziomu naszych "elit"?

Panowie Ministrowie i Prezesi, mój Boże...

Ilu dowodów jeszcze trzeba żebyście przyznali że to kałabuki wyciągnięte ze wsiów?

Musicie nanośnie stwierdzić że puszczają bezceremonialnie wiatry przy jedzeniu?

A zaczęło się w latach 40-tych od Komitetu PKWN, w którego składzie był i alfons i scyzoryk i specjalista od wnikania przez okno i jumania pierzyn z wiejskich chat - wszyscy notowani przez przedwojenną policję.

Przecież wystarczy spojrzeć na takiego Schetynę i dosłownie jak u Włodzimierza Wysockiego "za sama mordę - pięć lat"!

Redaktor, 23 Paź 2009, 14:21

>Niedługo okaże się, że mamy antyreżymowych partyzantów w lasach.

Żebyś się nie zdziwił, narazie naród jest jak lawa. Zorientuje się (oczywiście poniewczasie, niestety), kiedy Polska zostanie przez tych typów spod ciemnej gwiazdy zamieniona w "kraj pastersko-farmerski", jak to z powojennymi Niemcami chciał zrobić Churchill (a kaoro kiedyś dopuszczano takie metody to czemu nie dzisiaj?).

Nie chciałbym być w ich skórze.

still dancing,

obawiam się, że ludzie się nie zorientują. Kaczyści i PO dbają o to, żeby ludzie byli i pozostali ciemni - wysokie ceny książek, płyt, biletów do teatrów etc.etc. Zobacz, ile kosztuje książka, a ile butelka wódki - Jurgen Stroop w grobie podskakuje z radości, bo kaczyści oni wprowadzili jego plan wyniszczenia narodu (tutaj polskiego, Stroop myślał o ukraińcach). Pokolenie normalnych ludzi za kilkanaście lat albo wymrze, albo nie będzie miało nic do powiedzenia. I wtedy pewnie zapanuje tu chaos i ciemność pod długotrwałymi rządami pissmanów i poowców.

Jaro_747, 23 Paź 2009, 15:56

>Cały czas mnie zastanawia dlaczego PiSS nam tu takich prostaków przysyła.

Redaktor, 23 Paź 2009, 16:00

>Bo my jesteśmy nieważni. Chyba.

Chyba trzeba się będzie już z tym pogodzić, że ci "nienasi" jacyś tacy durni. No ale dla osłody zawsze możemy się napawać błyskotliwą inteligencją "naszych"- to wam panowie może przynieść ulgę w tej konfuzji (tak bolesnej dla tolerancyjnego- ze swej elitarnej natury- inteligenta).

meloman 62, 23 Paź 2009, 20:28

>Kaczyści i PO dbają o to, żeby ludzie byli i pozostali

>ciemni - wysokie ceny książek, płyt, biletów do teatrów etc.etc. Zobacz, ile kosztuje książka, a ile

>butelka wódki - Jurgen Stroop w grobie podskakuje z radości, bo kaczyści oni wprowadzili jego plan

>wyniszczenia narodu

to prawda, ja nawet do księgarń nie wchodzę bo za bardzo lubię książki,

korzystam z biblioteki wojewódzkiej i pdf, niestety nie stać mnie na zakup nowych książek

meloman 62, 23 Paź 2009, 20:28

>obawiam się, że ludzie się nie zorientują. Kaczyści i PO dbają o to, żeby ludzie byli i pozostali

>ciemni - wysokie ceny książek, płyt, biletów do teatrów etc.etc.

Po prawdzie to nie sami Kaczyści i Tuskiści do tego łapy przykładają. Ale co to Redaktora obchodzi? Na przyszłej po-polskiej pustyni już tylko igrzyska nomadycznym autochtonom zostaną a w ramach igrzysk będą kolportowane, redagowane przez Redaktora ulotki, jak sobie zastąpić chleb, czyli jak z trawy ugotować pożywną zupę albo z mchu usmażyć smakowitego kotleta, tak jak w Korei Płn.

>pershuasion, 23 Paź 2009, 20:36

Pozwolę sobie w stylistyce zbliżającej się walki stulecia ;-) - widzę, że kolega uwielbia wypuszczać błyskotliwe ciosy w powietrze.

Tak z ciekawości: co to za bolesna konfuzja???

Jestem Europejczykiem.

>electro, 23 Paź 2009, 16:55

>jaro

>on nie popelnil na stanowisku bledu,

Jeżeli otwarte, wręcz demonstracyjne angażowanie się polityczne urzędnika - szefa służby specjalnej o bardzo dużych uprawnieniach nie jest według ciebie błędem to ja zaprzestaję dyskusji bo szkoda mojego czasu.

>czasami w zyciu wystarczy byc uczciwym i wtedy naprawde zaden kaminski niestraszny

Ciekaw jestem ilu uczciwych obywateli dałoby się złapać na "niewinne" propozycje agenta Tomka vel Wieśniak. Nie, żeby kogokolwiek tłumaczyć ale z czystej ciekawości. Zauważmy, że te afery były dopiero preparowane i takie "generowanie"przestępstw jest w wielu krajach po prostu zabronione.

Jestem Europejczykiem.

>still dancing!, 23 Paź 2009, 17:49

>Musicie nanośnie stwierdzić że puszczają bezceremonialnie wiatry przy jedzeniu?

Królowa Wiktoria puszczała donośne bąki co nie przeszkadzało jej w zbudowaniu imperium nad którym słońce nie zachodziło, tak że pomysł gówniany :-).

>Przecież wystarczy spojrzeć na takiego Schetynę i dosłownie jak u Włodzimierza Wysockiego "za sama

>mordę - pięć lat"!

Na tej zasadzie Prezesa musiałaby opuścić połowa współpracowników z Brudzińskim i Gosiewskim na czele :-).

Jestem Europejczykiem.

Sawicka, jak kazda macana kwoka, glosno gdakala w podsluchiwany telefon i to wina Tomka, bo macana kwoka zawsze gdacze i gdyby jej nie macal, to by byla zdecydowanie uczciwsza... no moze mialaby bardziej suche oczy na sejmowych schodach

Jaro_747, 23 Paź 2009, 15:56

>Cały czas mnie zastanawia dlaczego PiSS nam tu takich prostaków przysyła.

Jak widać pytanie nadal pozostaje aktualne.

Jestem Europejczykiem.

To miłe, nie tylko aktualne ale tak znacznie upraszczające myślenie. Wiemy zatem, że jesteśmy w lepszej części. Pytania retoryczne są zawsze aktualne, jak przewaga naszych nad nienaszymi- która niech nam żyje łubu dubu...

Jaro_747, 24 Paź 2009, 01:43

>Jeżeli otwarte, wręcz demonstracyjne angażowanie się polityczne urzędnika - szefa służby specjalnej

>o bardzo dużych uprawnieniach nie jest według ciebie błędem to ja zaprzestaję dyskusji bo szkoda

>mojego czasu.

Oczywiście. Służby antykorupcyjne mają łapać wyłącznie "muchy" ("prawo w Rzeczypospolitej jest jak pajęczyna..."), bąków łapat nelzja!

Jaro_747, 24 Paź 2009, 01:48

>Królowa Wiktoria puszczała donośne bąki

Rozumiem że bywałeś na obiadkach u babci Wiki?

>Na tej zasadzie Prezesa musiałaby opuścić połowa współpracowników z Brudzińskim i Gosiewskim na

>czele :-).

Gosiewski ma oblicze jasne i czyste jak Józef Szwejk a Schetyna to typ wprost spod szubienicy.

Jaro_747, 24 Paź 2009, 03:20

>Jaro_747, 23 Paź 2009, 15:56

>

>>Cały czas mnie zastanawia dlaczego PiSS nam tu takich prostaków przysyła.

>

>Jak widać pytanie nadal pozostaje aktualne.

A mnie zastanawiają potęgi intelektualne które cytują same siebie.

Jaro_747, 24 Paź 2009, 01:43

>Ciekaw jestem ilu uczciwych obywateli dałoby się złapać na "niewinne" propozycje agenta Tomka vel

>Wieśniak.

To bardzo charakterystyczny dla osobników niezwykle marnych moralnie (za to często mających się za wybitne intelektualnie). Im w głowie się nie mieści że ktokolwiek może być uczciwy i: nie brać, nie kombinować, nie korzystać z okazji, być niezlomnym.

A przy okazji: to typowo ruski typ mentalności, który pogłębił się w czasach sowieckich - upodlenie i wzajemna pogarda między ludźmi była bardzo na rękę władzy. Ale jak wspomniałem zaczęło się już wczesniej - "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator; ale i ten, prawdę mówiąc, świnia" (Gogol).

mogliby sie wziac jeszcze za tych co sie nie dali nagrac z poprzedniego rzadu, co sie ustawa hazardowa baaardzoooo skurczyla, gosiewskiego zaczeli juz szarpac, ale to jeden element ukladanki, tam tez kilku bylo potrzebnych zeby sprawe 'zalatwic'...

Brawo!

still dancing!, 24 Paź 2009, 11:02

>Jaro_747, 24 Paź 2009, 01:43

>

>>Ciekaw jestem ilu uczciwych obywateli dałoby się złapać na "niewinne" propozycje agenta Tomka vel

>>Wieśniak.

>

>To bardzo charakterystyczny dla osobników niezwykle marnych moralnie (za to często mających się za

>wybitne intelektualnie). Im w głowie się nie mieści że ktokolwiek może być uczciwy i: nie brać, nie

>kombinować, nie korzystać z okazji, być niezlomnym.

>A przy okazji: to typowo ruski typ mentalności, który pogłębił się w czasach sowieckich - upodlenie

>i wzajemna pogarda między ludźmi była bardzo na rękę władzy. Ale jak wspomniałem zaczęło się już

>wczesniej - "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator; ale i ten, prawdę mówiąc, świnia"

>(Gogol).

electro, 24 Paź 2009, 11:26

>still dancing

>to ma swoja nazwe: homo sovieticus...

Tak, ale homo sovieticus to znacznie szersze pojęcie.

H.s. To także gorliwie wierzący np. w to że sądy ustalają prawdę.

"Gosiewski ma oblicze jasne i czyste jak Józef Szwejk"

still dancing! jak tyłek Szwejka to na pewno

natomiast historia peronu w Włoszczowie to jak jedna z wielu opowieści Szwejka...

W wykonaniu PO peron we Włoszczowie zrealizowano by tak: zamówienie dostałby dzięki protekcji jakiegoś Rycha z Sejmu - właściciel firmy budowlanej Zdzicho, wybudowano by peronu - pół, skasowano - razy dwa, a nadwyżkę podzielono między siebie, większość do kabzy a trochę na postawienie budki z lodami, żeby jeszcze wyciagnąć trochę mamony od dzieci podróżnych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.