Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 4 Sty 2010, 22:53

>meloman 62 nadal przywołujesz stalinizm w kontekście troski o człowieka?

>

>zastanów się

Nadal niczego nie rozumiesz. Moje wpisy pokazywały tylko, że NAWET w czasach stalinizmu władza troszczyła się o poziom leczenia przeciętnego człowieka bardziej niż obecna - obojętnie, jakimi motywami się przy tym kierowała. Zwróc uwagę, że tamte lata były latami powojennymi, a kraj był zrujnowany. Porównaj sobie np. szpital niemiecki z polskim; to dwa różne światy ( i to wcale nie dlatego, że nasi lekarze czy pielęgniarki są - jak twierdziła kopaczowa - głupsi i gorsi od ich zachodnich kolegów.

NB to, co od lat robi Jurek Owsiak - i chwała mu za to - jest psim obowiązkiem rządu.

co tu jest do rozumienia

"NAWET w czasach stalinizmu władza troszczyła się o poziom leczenia przeciętnego człowieka bardziej niż obecna "

nie znając granic dajesz upust własnej frustracji obecnymi rządami absurdalnymi przykładami..z stalinizmem przesadziłeś jak Kwaśniewski w Charkowie

wladz, 5 Sty 2010, 20:11

>co tu jest do rozumienia

>

>"NAWET w czasach stalinizmu władza troszczyła się o poziom leczenia przeciętnego człowieka bardziej

>niż obecna "

>

>nie znając granic dajesz upust własnej frustracji obecnymi rządami absurdalnymi przykładami..z

>stalinizmem przesadziłeś jak Kwaśniewski w Charkowie

Odpowiedz merytorycznie. Ja przytoczyłem przykład antybiotyków. Podaj mi choć jeden przykład podobnej nowinki medycznej w Polsce ostatnich lat, która miała porównywalny wpływ na leczenie i była tak dostępna, jak wtedy te lekarstwa. Nie piszmy o latach stalinizmu, ale o dziesięcioleciu powojennym - to wzbudzi mniej emocji

meloman 62, 5 Sty 2010, 20:00

>NB to, co od lat robi Jurek Owsiak - i chwała mu za to - jest psim obowiązkiem rządu.

I rząd, rządy, wywiązują sie ze swojego obowiązku! Z tym ze nieformalnie. Ponieważ zmuszenie ludności do płacenia obowiązkowych składek jest już niemożliwością i samobójstwem politycznym, wynaleźli sobie Agenta Specjalnego, który rżnąc cyrkowo głupa, napędza podatnika do dobrowolnych (na szczęście i na razie) składek zdrowotnych. Dzięki czemu wszelki sprzet w każdym polskim szpitalu od tomografu do kaczki są oznacozne czerwonymi serduszkami.

Znowu mamy przykład że POpaprańcy nic nie robiąc "triumfują",mam na myśli min.Kopacz,w sprawie szczepionek.oczywiście.Dodam tylko,obserwując kierunek polityki Uni,za czym na szczęście,tu znowu,"nasi"nie nadązają w wielu kwestiach,wychodzi nam to na dobre.Natomiast nie wystawia to dobrej opini o tym co dzieje w jej pomysłach w strategi polityczo-gospodarczą Brukseli.

meloman 62

Podałeś przykład leku a ja przypomnę miliony ofiar dla których twoje wpisy są profanacją.

Jeszcze jednej sprawy nie rozumiesz firmy farmaceutyczne to międzynarodowe korporacje które finansują laboratoria zatrudniając fachowców z całego świata

wspominane przez Ciebie LFO

"Większościowym udziałowcem LFO (49 proc.) jest obywatel brytyjski, prezes Nedepolu Zygmunt N. Jemu także prokuratura chce przedstawić zarzuty działania na szkodę spółki oraz wyłudzenia kredytu. Po 16,5 proc. mają dwaj Amerykanie z Pittsburga, Robert Lewis i Dawid W. Minnotte, (biznesmeni z branży kotłów do ogrzewania, cieszący się w USA dobrą opinią), 8 proc. Włodzimierz Wapiński, 1 proc. Bjorn Hedberg, również Szwed, 9 proc. zachował Nedepol, którego głównym udziałowcem jest żona prezesa Nizioła, Irmina Czarzasta-Nizioł."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

widze, ze w "sluzbie zdrowia" sa na bakier z normami ISO z serii 9000 i nie prowadza auditow pracownokow oddelegowanych na AS; ja za pisanie takich bzdetow kazalbym wydepilowac gebe i nabial i wyslac do I klasy, bo tacy co zaczynaja laski stawiac wiecej tresci mogliby sprzedac niz owe tuzy ZBOCZNICY.

>Nowy2, 5 Sty 2010, 21:38

>widze, ze w "sluzbie zdrowia" sa na bakier z normami ISO z serii 9000 i nie prowadza auditow

>pracownokow oddelegowanych na AS;

Widzę, że o ISO masz raczej mgliste pojęcie. Auditować można obszary, np. określone procesy a nie pracowników.

Jestem Europejczykiem.

Hej kacze....

nie tylko Tusk złotousty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

>Widzę, że o ISO masz raczej mgliste pojęcie. Auditować można obszary, np. określone procesy a nie pracowników.

Mglizde to ty masz góxxxślizgu.

Auditowi podlega okreslony lub cały obszar działalnosci firmy, procesu wytwórczego czyli jakby na to nie spojrzeć i ludzie, a w zasadzie głównie oni, bo to ludzie "trzymaja" standard jaki był warunkiem otrzymania ISO.

>jacch, 6 Sty 2010, 09:53

Jacuś- ty naprawde jakiś niepelnosprawny jesteć. Najpierw tradycyjnie mnie obrażasz, później przyznajesz mi rację a potem raczysz nas banałem. A w sumie widać, że o ISO wiesz tyle co Nowy2, czyli niewiele. Może napisz o czymś, na czym się znasz - będzie z tego większy pożytek.

Jestem Europejczykiem.

>subagazi, 5 Sty 2010, 18:01

>Jak Kelner Rostkowski ogłaszał na forum unijnym podobne rewelacje to tamtejsi ministrowie finansów

>popatrzyli na nie go jak na głupka i powiedzieli mu żeby nie wstawiał im kitów, bo oni wiedzą jak

>się "robi" takie rezultaty.

"Brytyjski miesięcznik "The Banker" wyróżnił ministra Jacka Rostowskiego tytułem Ministra Finansów 2009 r. w Europie. Czasopismo docenia zaufanie rynków do polskiego ministra".

To już kolejna nagroda dla ministra Rostowskiego. W październiku ub.r. przez serwis finansowy "Emerging Markets", został wyróżniony tytułem najlepszego ministra finansów europejskich rynków wschodzących.

"The Banker", wydawany przez "Financial Times" przyznaje nagrody na podstawie dyskusji wewnątrz redakcji pisma i badania opinii wśród bankierów i ekonomistów."

Zaraz subgazowy wyjaśni nam, że to wrogie siły lyberalyzmu wciągają nas w pułapkę a Rostkowski jest ich ślepym narzedziem i za to dostał nagrodę :-))).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

>Jacuś- ty naprawde jakiś niepelnosprawny jesteć.

Gdytby nie ten "Jacuś" to pomyślałbym, że to do mnie jest.

Chłopie nawet jeśli na temat iso coś wiesz to trochę logiki podczas "kąsania"...bo z mamcią nie "bleblasz"

Ona ci z miłości przytakuje...chyba, że to kiwanie główka to parkinson.

Gość

(Konto usunięte)

...Jak pismo podało na swojej stronie internetowej Jacek Rostowski został wyróżniony za ____prowadzenie spokojnej polityki_____, która pozwoliła utrzymać płynność polskiego rynku kapitałowego...

Czyli kolejny medal za nicnierobienie hahahahaaaaa.

Jaro_747, 6 Sty 2010, 10:46

>"Brytyjski miesięcznik "The Banker" wyróżnił ministra Jacka Rostowskiego tytułem Ministra Finansów

>2009 r. w Europie.

Co tu się dziwić że podwładny Słońca Peru dostaje wyróżnienia, skoro żona samego Słońca Karpat Elena Ceausescu, z wykształcenia nieabsolwentka szkoły podstawowej (bo nie ukończyła!) a z zawodu - prostytutka "Among her many honors, she received an honorary fellowship from the Royal Society of Chemistry (UK) (as well as an honorary doctorate), she was made a member of the Illinois Academy of Sciences etc." (źródło: Wikipedia).

>Zaraz subgazowy wyjaśni nam, że to wrogie siły lyberalyzmu wciągają nas w pułapkę a Rostkowski jest

>ich ślepym narzedziem i za to dostał nagrodę :-))).

Może pismo "The Banker" to oficjalny bądź nieoficjalny organ prasowy jakichś Rotschildów? A Rostkowski oddał Rotschildom jakieś przysługi np. oddał nas, nasze dzieci i wnuki na kolejne już 200 lat niewoli (czyt. spłacania odsetek)? albo zasłużył się rządowi Jej Królewskiej Mości jak Elena?

Oczywiście umysły proste Jarów, przed obliczami panów liche i durnowate w takie subtelności się nie bawią.

Ponadto order i bumaga cieszą się wielkim szacunkiem u homo sovieticus.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.