Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 26 Cze 2010, 17:24

>nie powtarzaj bezmyślnie po prezesie o partyjniactwie gdy prezydent i premier z jednej opcji.<

z tą bezmyślnością nie sądź mnie podług siebie

partyjniactwo będzie trwać w "elitach" dopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza

a i to wszystkiego nie naprawi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>wladz

paradny jesteś, nawet pochodzenie swoje mi przypisujesz,

jak ja się rodziłem UB jeszcze nie było

wladz, 26 Cze 2010, 16:47

>Dla mnie nie do przyjęcia jest obywatel dla państwa a nie odwrotnie.

Nie da sie radykalizowac takiego poglądu,bo co z patriotyzmem?Wieki historri polskiej też są świetlanym przykładem,nie tylko niestety,czym jest jej umiłowanie do wolnośći.To wielka rzecz!I tu mamy odwrócenie,obywatel dla państwa w jego obronie,świętej sprawy przecież,bezdyskusyjnie.

Ktoś kiedyś powiedział"nie pytaj co moze zrobic ojczyzna dla mnie ale co mogę ja dla niej zrobić"

Tu musi być zachowana jakas synergia,może wspólnota,godność i wolność równość prawa dla wszystkich itd...Tego bynajmniej nie mamy.A ten typ liberlizmu jaki mamy u nas tego nam napewno nie gwarantuje.

Tragedia Smoleńska,powódż,chociażby,wykazały że nie ma tu ani interesu narodowego,wynkającego ze stanowiska rządu,ani należnej narodowi opieki,skrót myślowy,w tak poważnych okolicznościach.itd...

A w ogule to mecz jest dobry i rozprasza...

wladz

hahaha...cały komentarz o twoim wpisie

nie zawracaj głowy politruku

kłamiesz jak prezes a prezes kłamie bez zająknięcia....dużo pracy przed tobą politruczku

no widać, że masz kiepski dzień na merytoryczne treści

zadbaj o zdrowie, trochę tlenu...

mamel czekam na merytoryczne wpisy...

obrzuciłeś błotem Komorowskiego za to co robił Lech Kaczyński z Jarosławem dwa lata temu przez dwa lata.

nie potrafisz uzasadnić zarzutów więc kłamiesz...proste?

wladz, 26 Cze 2010, 17:38

program? jaki program, czyj program, kaczora?, bronka? jaka kiełbasa, nawet kiełbasy nie ma

w piz...du z taką polityką i politykami dla których istnienie to koryto poczucie bycia u władzy

A nawiasem mówiąc to dlaczego mamy sie skupić nad Kaczyńskim?Póki co to ta druga strona jest u władzy i tumamy rzeczywistość w realu,czy nie lepiej się skupić na tym czy taka nan odpowiada?

To tak jak krytyka ciągła rzadu Pisu,a przecież rządzi nami PO i taka a nie inna jest rzeczywistość tu i teraz,a nie co było kiedyś,to se ne wrati...

ted125 - Ty się skupiaj a w koalicji jedni z drugimi i tak Ci miseczkę odchudzą

i nie będzie winnej opcji

ted125

nareszcie...tak trudno przedstawić poglądy.

Nie zgadzam się.Właśnie ograniczenie roli państwa i pozostawienie obywatelowi możliwości wyboru daje gwarancję zaangażowania w kształtowanie państwa.To jest patriotyzm a nie rocznicowe szopki

MAMEL

Chlopcy maja takie przemyslenia gornolotne,a TY ich z pantalyku zbijasz,a tak ciekawie pisza-

-to nie sa rasowi audiofile-to wrecz rasowi politycy,a pier**la glupoty prawie jak w Sejmie.

mamel

miał dwa lata i realizował program ograniczając rolę samorządów wprowadzając w szkołach lekcje patriotyzmu i tworząc służby coraz bardziej kontrolujące obywateli.

Ale ja nie wyraziłem tego typu pogladu,tylko wyraziłem że nie można tak radykalnie postawić jednostronnie takiej postawy,napisałem dlaczego.czy można pominąć takie uwarunkowania,słuzba państwu,itd... tylko to miałem na myśli.Pszczoły i nie tylko też chronią swojego ula...myślisz ty?

wladz - który miał 2 lata; ja widzę, że każdy z nich miał już swoje 2 lata

a u mnie wszyscy bez wyjątku ma ją dożywotni BAN! - do roboty (wyłącznie na swoim)

wladz

Zobacz te wlasne poglady na ulicy w zachowaniu mlodych,w ilosci nacpanych,pijanych,wytatuowanych,

spytaj o poziom przynaleznosci-to zobaczysz wiekszosc to kosmopolici.Co wyniosles z domu z takich

cech mowiacych o tym ze jestes polakiem,i nie chcesz byc choc na forum anonimowy-co napisales

o sobie-czy myslisz ze to jest standartem??Ilosc agencji towarzyskich,brak hamulcow w zasadzie

do wszystich negatywnych postepowan-czy to jest normalnosc-takiej Polski chcesz??

Dla mnie jeszcze jestes mlody,ktoremu jeszcze wody w uszy sie naleje-przekonasz sie.

Zobacz na czym polegala transformacja od 1989 roku-na wyprzedazy za bezcen majatku narodowego-to

mialo sie nazywac prywatyzacja.Kazdy teraz chcialby byc tylko-politykiem,biznesmenem,urzednikiem

za biurkiem-i tylko kasa misiu i nic wiecej.Szkol nie ma gdzie bylby uczony na murarza,tokarza,

stolarza i inne potrzebne zawody.Popatrz na nasza gospodarke i napisz cos madrego-chyba ze tez

jestes kosmopolita.

wladz, 26 Cze 2010, 18:21 >Rząd PiS trwał dwa lata z premierem Jarosławem Kaczyńskim.

>Uchwalono ustawy zmieniające kształt państwa i piszesz nic się nie zmieni ktokolwiek by rządził?<

aleś Ty facet nudny jesteś - a pokaż mi taki polski rząd, który przez pierwsze dwa lata nie przepuścił kilku ustaw wygodnych dla swojej opcji

odpuść sobie już te agitacje mamela, starego monarchisty, zwolennika anarchii, destrukcji i dobrej marychy (dawniej jeszcze i wolnej miłości) - towarzysz mało na prezydenta !

wladz, 26 Cze 2010, 16:47

>Dla mnie nie do przyjęcia jest obywatel dla państwa a nie odwrotnie.

Nie da sie radykalizowac takiego poglądu,bo co z patriotyzmem?Wieki historri polskiej też są świetlanym przykładem,nie tylko niestety,czym jest jej umiłowanie do wolnośći.To wielka rzecz!I tu mamy odwrócenie,obywatel dla państwa w jego obronie,świętej sprawy przecież,bezdyskusyjnie.

Ktoś kiedyś powiedział"nie pytaj co moze zrobic ojczyzna dla mnie ale co mogę ja dla niej zrobić"

Tu musi być zachowana jakas synergia,może wspólnota,godność i wolność równość prawa dla wszystkich itd...Tego bynajmniej nie mamy.A ten typ liberlizmu jaki mamy u nas tego nam napewno nie gwarantuje.

Tragedia Smoleńska,powódż,chociażby,wyk azały że nie ma tu ani interesu narodowego,wynkającego ze stanowiska rządu,ani należnej narodowi opieki,skrót myślowy,w tak poważnych okolicznościach.itd..."

co to jest ?

mieszkam niedaleko wału i w czasie wielkiej fali służby działały bez zarzutu.Owszem jakieś drobne niedociągnięcia bez wpływu na moje bezpieczeństwo a ty piszesz o lekceważeniu sytuacji przez rząd.

"Wieki historri polskiej też są świetlanym przykładem,nie tylko niestety,czym jest jej umiłowanie do wolnośći.To wielka rzecz!I tu mamy odwrócenie,obywatel dla państwa w jego obronie,świętej sprawy przecież,bezdyskusyjnie."

to przypomina nowomowę...co to jest?

stary audiofil

O widzę,że rzeczywiście jesteś stary!Bo epitet kosmopolita to był w uzyciu w czasach stalinowskich i był bardzo grożny.Pewnie tego nie zauważyłeś ale świat od tamtej pory bardzo się zmienił!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.