Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy minister sprawiedliwości

gotyk1

Rekomendowane odpowiedzi

To jakaś bzdura - nowym minister sprawiedliwości ma zostać adwokacik osłaniający dupę stokłosie, który właśnie "cudem" został ujęty w dojczlandzie - już widze te twarde zarzuty, które sformułuje mu prokuratura pod jego przewodnictwem - śmiechu warte. Wszystko pewnie zostało wcześniej obgadane i uzgodnione kiedy Stokłosa daje się złapać itd. Chroni go nowy, wielki parasol.

Całe PO - nowe SLD

https://www.audiostereo.pl/topic/37598-nowy-minister-sprawiedliwo%C5%9Bci/

a gotyk to cały renesans.A sens to bezsens.Gotyk niedługo adwokatów beda wsadzać razem z klientami jako współwinnych.To jest rezultat ostatnich zarządzen wodza.Twojego.Dobrze że nie zdązył wiecej.

Kaczor nie był moim wodzem, nawet go nie lubiłem. JEżeli miałbym iść z kimś na wycieczkę w góry to 100x wolałbym iść z tuskiem niż kaczyńskim (choć jak ktoś powiedział od kaczora do donalda 1 krok..).

Cała? Może przesadziłem - ale bądźmy szczerzy ponad 50% świty donalda to karierowicze z lepkimi rączkami którzy ściągnęli do platformy bo jest na topie. Jakby nie była pewnie wylądowaliby w sojuszu.

Natomiast jeśli chodzi o adwokatów w Polsce to cała ta KLIKA mocno śmierdzi. Ściśle określone przez siebie nawzajem towarzystwo nie pozwalające innym na podjęcie pracy jako adwokat, którzy nie należą do "klubu".

KToś po studiach prawniczych choćby był the best ma nikłe szanse na zostanie adwokatem. Wybór tego dekla na ministra jedynie przypieczętuje ten stan i umocni pozycję kliki adwokackiej w kraju.

Jak już wspomniałem tu kiedyś w niedalekiej lub dalekiej przyszłości wybieram się do Czech - na stałą emigrację.

Wybór platformy na rządzących dla wielu oznacza początek powrotu z emigracji - dla mnie oznacza przypieczętowanie wyjazdu.

Tyle. A mam chęć do pracy, ambicje, mam interes z któego płacę niemały podatek i tyle. Nie widzę tu dla siebie przyszłości. Chcę to wszystko prowadzić tam niedaleko ale nie tu - w tej pożal się boże "Irlandii"..

no wreszcie spełnia się cud, emigranci wracają do tego (drzewniej) zapisdryczonego kraju

już stokłosa wrócił, wracajcie! nie trzeba się bać prześladowań politycznych :-)

mazur też pewnie powróci! może bagsik i gąsiorowski też się skuszą, taka CUDowna ta nowa władza!

gotyk, a mi się pan Śćwiąkącialski bardzo podoba. Bystry gość. Klient mu swego czasu POkazał papiery(umorzenia podatkowe) w sprawie których zachodzi podejrzenie(spróbujcie sobie załatwić umorzenie podatkowe :)) o to że Stokłosa korumpował urzedników misterstwa finansów(w tej spawie własnie toczy sie sprawa)....a pan Śćwiąćącialski stwierdził, ze pan Stoklosa z podatkiem nie zalega bo ma stosowne papiery....

...ach ten dyskretny urok wczesnego Gierka :)

...dobrze ze przynajmniej w POlsce nie będzie korupcji :)

Pozdrawiam

Po co w gole adwokaci, prawda Lancaster? :-) Najlepiej o tym, czy podejrzany ma miec prawo do obroncy decyduje prokurator - no i rzecz jasna pod warunkiem, ze tzw linie obrony musi koniecznie uzgodnic z prokuratorem :-) Eeeeee, nie to zbyt skomplikowane. Nalezy raz na zawsze skonczyc z adwokatami, te zmije wstretne co przestepcow bronia!

lancaster, 13 Lis 2007, 08:13

Owszem, Ćwiąkalski, sądząc po jego wypowiedziach, to bystry gość. Znacznie bystrzejszy od odchodzącego ministra, który znał zdaje się tylko kilka słów: "porażające", "konferencja", "to wina opozycji", a na prawie nie znał sie prawie wcale. Prawo to nie tylko medialne procesy w sprawach karnych, których jest niewielki procent, ale przede wszystkim sprawy cywilne, księgi wieczyste, prawo pracy. W Polsce niektóre sądy nadal działają źle, a konferencje prasowe nie pomagają ich usprawnić. Z tego, co mówi Ćwiąkalski, wynika, że ma chyba pomysł, jak coś naprawić.

pzdr.

z tego co mówi

ma pomysł

"chyba"

a NA PEWNO bronił kogo bronił

_ _ _ _ _ _ _

a wyraz "porażające" był używany nie mniej zawzięcie przez tuńkowych...

"Oburzenie i głęboki smutek wywołała u dyrektora Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu wiadomość o tym, że CBA nadało sprawie doktora Mirosława G. kryptonim "Mengele".

Zdaniem Piotra Cywińskiego, brak wrażliwości urzędnika reprezentującego państwo polskie stoi w sprzeczności z wszystkimi staraniami naszego kraju walczącego o czytelność symboli pamięci i historii.

"Są symbole, których waga jest światowa, wyjątkowo mocna, przemawiająca w sposób dramatyczny do wszystkich pokoleń. Wykorzystywanie tych symboli w sposób nieodpowiedzialny jest porażające" - powiedział dyrektor grupie dziennikarzy, proszących go o komentarz w tej sprawie."

wkamil, sorki ale adokat mówiacy cokolwiek zamiast inteligentnie ripostować to dla mnie kiepski adwokat :)

...no ale liczy sie w końcu skutecznosć i jezeli cała ta nasza krajowa cosa nostra palestra to takie bystrzaki ze z ojca na syna od czasów Bieruta zawód przechodzi to nawet się nie dziwie wypowiedzi pana Ćwaśćąściąśego :)

@lancaster, sorki, ale Twoje wyobrazenie o pracy adwokata traca odrobinke amerykanskimi superprodukcjami sadowymi :-)

Ale "cosa nostra palestra" mowi wiele :-) Trzeba siac, siac, siac, siac... :-)

wkamil, ja tam wymagam od adwokata aspirującego do funkcji ministra sprawiedliwości zeby nie opowiadał farmazonów dla średniobystrego elektoratu jakiejkolwiek partii :)

Może zbyt wymagający jestem...

...ale Tobie to wiele tłumaczy....może i dobrze...zycie prostsze wcale nie jest gorsze :)

Pozdrawiam

wkamilu, no i co sobie wytłumaczyłeś czytając cosa nostra palestra ?

Moze by tak najpierw poczekać na oficjalną interpreacje TVN, lub choćy matki kurki ?:)

Pozdrawiam

camle, masz konkretną datę ?:)

...nie wierzę ze tak po prostu sobie umrzesz....i co ? taki jacch czy lancaster będą sobie jakby nigdy nic żyć a Ty sobie umrzesz ?

....myślę ze zdopingowałem Cię do przeżycia co najmniej do armagedonu :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.