Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o Sławku i innych wzm.słuch.na AS

szwagiero

Rekomendowane odpowiedzi

Przesłanki są ewidentne:

1. Kilka razy sam Mistrzunio pisał, że Sławek będzie do sprzedaży.

2. Było już pare głosów, że chętnie by Sławka kupiono...

3. Jako Prezes Senicz Audio sam sie tu anonsował na forum. Więc firma jest.

Albo więc to poważne albo co?

michelangelo, nie liczyłbym na tego typu finezję techniczną, mając na uwadze to co już widzieliśmy.

Też opuszczam wątek, nie będę śmiecić

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>jar1, 13 Lis 2007, 16:31

Czy prosząc o opinię Sławka, który nie jest moim produktem i nie mam nic wspólnego z jego konstruowaniem, to znaczy, że prosząc dla przykładu jakiś czas temu o opinię na temat starej końcówki Klein & Hummel SB280 muszę umieszczać wątek w sponsorowanych i w ten sposób reklamować firmę K+H?

gagacek, mój post był raczej do stefanaB, celem zobrazowania pewnych zagadnień, spoza zakresu elektroniki.

jar1, nie rozumiem czemu wątek ma być sponsorowany? Sponsorowany polega na tym, że jest przyklejony, i za to się płaci, że jego pozycja jest na górze i bije po oczach przy wejściu na daną stronę. Tutaj nikomu na tym nie zależy. Znam fora, gdzie komis ani wątki na temat sprzedaży gadżetów DIY w ogóle nie interesują właścicieli forum jako potencjalne źródło dochodu. Można się odwdzięczać tymże właścicielom portalu np. pisząc regularnie opinie, recenzje i porady. Wilk syty, owca cała i nikt o kasę nie marudzi. Na pewno Lukar na tyle dba o swój interes, że wystosuje PW z propozycją do osób zainteresowanych.

Na kilka dni przed AS lista oficjalnych uczestników spotkania słuchawkowego wyglądała tak:

>>1. Senicz - stax electret

>>2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

>>3. michal - senki hd595, grado 325

>>4. skibus - se-a1000

>>5. jareq - akg k530

>>6. umka - senki HD600

>>7. kopaczmopa - sr60 hd580

>>8. raf_kichu - ATH-AD2000

>>9. szwagiero tds5 i dt 150

>>10. Cervantes - SR80, RS-2

>>11.Marek-41 - akg 141 monitor phillips hp1000

>+ jacek

Mnie nie udało się być na AS co nadmieniłem wcześniej. Na liście nie ma Rafaella który też tam był razem ze swoimi wzmakami.

Ponieważ odsłuch okazał się ostatecznie otwarty, zapewne lista osób odsłuchujących była większa. Gdyby mogli to potwierdzić: Intuos, Michelangelo czy Senicz byłbym wdzięczny.

>>>2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

>>>3. michal - senki hd595, grado 325

>>>4. skibus - se-a1000

>>>6. umka - senki HD600

>>>7. kopaczmopa - sr60 hd580

>>>8. raf_kichu - ATH-AD2000

>>>10. Cervantes - SR80, RS-2

>>>11.Marek-41 - akg 141 monitor phillips hp1000

>>+ jacek

o to lista dopiero dorwalem sie do kompa:)

ja dodam tylko krotka recenzje mojego kuzyna ktoremu podobaja sie moje HD580 aczkolwiek za najlepsze uznal RS2. SLuchal krotko i przelotnie jako ze nie byl zapisany nie chcialem zeby blokowal komus miejsce ale pae sluchawek wysluchal.

Stwierdzil m.in ze tylko na Slawku uslyszal szzcegoly z plyty AYO ktorej sluchal w roznych konfiguracjach glosnikowo-sluchawkowych. Na innej plycie uslyszal dzwiek trabki ktory jednak nie dobiegal z innego pokoju - subtelnosci ktore Slawek oddawal wiernie i realnie.

Krotko mowiac

Jak dla mnie krolem polowania zostaly wlasni RS2 i HD6oo, najwiekszym zaskoczeniem in plus Pioneery ( swietna scena ale nie kosztem dynamiki, slyszalem o nich co innego - a wiec moze to zasluga Slawka?), moje HD580 zagraly bardzo dobrze, z ortodynamikow lepsze yamaszki, Sansui takie sobie ale zdecydoanie glosniejsze, ATH nie sluchalem, sr60 tez wzialem ale nie przesluchalem ze Slawkiem, sr325i raz zagraly cieplo a raz agresywnie ( a wiec roznice nagran).

Swoja droga albo na Slawku bylo sluchane za glosno albo po prostu zawsze mialem mniej skuteczne sluchawki.

Wyroznikiem Slawka byla swoboda, potega brzmienia, dynamika ( dotychczas najbarziej dynamiznym wzmacniaczem jaki sluchalem byl moj obecny Forumik 608) kop, miesistosc. Pewnie daloby rade dodac troche ciepelka ale to sa juz niuanse. Creme de la creme.

Co do wzmacniaczy Rafaella bardziej podobal mi sie ten grubszy na dole zdaje sie.

Wzmacniacz Michelangelo ewoluuje - gra zdecydowanie lepiej niz wersja 1 i 2 ktorych sluchalem.

Niemniej jednak musialy uznac wyzszosc

Wystawa Bayerdynamic to kompletna porazka - wszystkie sluchawki graly tanio- jedynie 880tki bylem w stanie jakos zniesc ( nie jest to wina sluchawek oczywiscie)

>Nie brandzluj się za mocno, bo ci włosy między palcami zostaną i będzie widać.

trzeba sluchac sie w tych sprawach Qubrica

lata doswiadczenia......:)))))

Niestety matołku, to tylko wysłowienie myśli tego przygłupa - Szwagiero, z innego wątku. Ma niemota problemy z językiem polskim... Jak widac nie pomogły lata doświadczenia :)))

A wpisy na temat jakies beda?

Np. Senicza o sluchawkach bo przesluchaiwal , moze wylowil jakas perelke dla siebie. Bez zlosliwosci, naprawde jestem ciekaw ktore chcialby miec a ktorych np nie.

kopaczmopa

jak tylko bede mial troche czasu zaprosze cie na odlsuchy ortho raz jeszcze:)

trzeba ich posluchac na spokojnie, w atmosferze jaka oferowal stax np u siebie

gwarantuje Ci ze bedziesz patrzyl na nie inaczej, jestes zainteresowany? pytam bo wiem ze z poza warszawy

>Qubric, 13 Lis 2007, 21:31

Ojej, tak bardzo cię to zabolało - przykro mi... w sumie nie jest! W ilu jeszcze wątkach mnie zaatakujesz? Widzisz ciebie boli - masz problem, mnie nie! A co do języka polskiego to w tej kwestii znowu strzelasz ślepakami - i tak całe życie!

Intuos

Jestem zainteresowany ale mam nadzieje ze da rade kiedys przy jakiejs okazji bo faktycznie z tymi odleglosciami jest niezla lipa.

Z tego co sluchalem to Yamaszki byly fajne, ale sluchalem na malej glosnosci Sansui chyba mi nie podeszly ale nie byly zle.

miałem nadzieje na pierwszy wątek poświęcony porównaniom i wyczerpującym opisom - widać, że jeszcze trzeba poczekać, ponieważ emocję ciągle biorą górę... szwagiero stara się jak może nad tym zapanować, ale dyskusja schodzi na te same tory, jak w innych wątkach dotyczących pewnej barwnej postaci naszego forum... jeśli chodzi o mnie, to naprawdę chciałbym przeczytać jakąś chociaż próbę porównania do uznanego sprzętu, żeby był jakiś punkt odniesienia.

senicz, 13 Lis 2007, 15:11

Trzeba sie wzniesc na szczyty umiejetnosci audiofiluta aby cos takiego zrobic

senicz, 13 Lis 2007, 15:45

Amjak ktos nie wierzy to niech robi. To zaden problem. Kilka elementow i juz jest. najprostrzy to scalaczek lub

op. koszt 2zl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mysle ze opis roznic jest nadzwyczaj trudny. geniusze w postaci red. pism jakos sobie z tym radza ale sadze wiekszosc tych opisow to radosna tworczosc literacka. Roznice sa subtelne choc wyraznie slyszalne. No jak opisac drobne roznice na basie w przstrzeni z detalach w pasmie w podbarwianiu basu .................... drobne ale zmieniajace calosc obrazu dzwiekowego. Na jednych nagraniach sluchawki i wzm radzily sobie wspaniale a na innych inne zstawienia. ja zastosowalem sprytny wybieg. Znalazlem nagranie z wrodnym babskim wokalem i przelecialem nim sporo sprzetu. Droga eliminacji tym wokalem na placu boju zostaly sie tylko dwa modele sluchawek. Yamaha intuosa i k141. Inne strasznie beczly kwiczly brzeczaly od tego wokalu ktry je dopadal jak wygniodnialy wiezien salceson. idealnie gladko przelecialy tylko k141 a yamahy przelknely ta babe z grymasem. Mysle ze jak tylko moj klub hiend ruszy to powtorzymy sesje sluchawkowa z udzialem kilku firm handlujących sluchawkami.

no widzisz, czyli można porównywać. myślę, że nawet rzeba, w końcu od tego mamy forum i wspólny język. chociaż co do "kwiczenia", czy "beczenia", to nie przypominam sobie znaczenia audio, ale jest sugestywnie ;-) ja ciągle czekam na porównania, fajnie by było, żeby wyłonił się jakiś mniej więcej spójny opis charakteru tego systemu, jak gra z wykorzystaniem róznych słuchawek... o to przecież tu chodzi...

jak napisac taka opinie? chyba tylko na bierzaco. Puszcamy kawalek i sluchamy. zapisujemy sobie wrazenia i tak ponownie z innym utworem. Ja z pamieci nie jestem w stanie cos sensoengo podac poza tym opisem eleiminacji na drodze kastracji wokalem. Mysle ze jak wroci tomek to opisze dobrze bo on zna sie na sluchawkach.

A mógłby Pan Panie Włodku pokusić się o dokładniejsze opisanie przewag K141 nad se-a1000, albo HD600?

Rozumiem, że to trudne, ale temat interesujący

szwagiero, 14 Lis 2007, 00:38

Mnie nie, ale dziwne że ciebie własna głupota nie boli Szwagierku - a może raczej "Jamówię"...?

Pisałem ci już kiedyś, że w twoim wypadku znacznie inteligentniej wypada milczenie. Ale może przy trzecim nicku, to wreszcie dotrze do twojej pustej łepetyny :)))

>Qubric, 14 Lis 2007, 19:50

Ponieważ dobrze byłoby, gdyby chociaż ten wątek o sprzęcie Senicza był merytoryczny, to wszelkie uwagi, jakie masz w stosunku do mojej osoby pisz w innych wątkach - tutaj nie ma miejsca na śmieci! W związku z tym jestem zmuszony założyć ban!

Panowie, ponawiam prośbę o opinie od reszty osób, który słuchały Sławka. Proszę również o porównania, jeśli są jakieś pytania apropo Sławka do Senicza - bardzo proszę. Włodek mam nadzieję odpowie merytorycznie.

Wszelkie historie nie związane bardziej lub mniej bezpośrednio z tematem, jak i robienie syfu znanego z reszty wątków dotyczących Senicza będą uznane za nie na miejscu, a ich autorzy banowani.

Pozdrawiam,

ps. zdaję sobie sprawę, że jest to swego rodzaju apodyktyczna postawa, ale myślę, że przynajmniej część osób chciałaby poczytać merytoryczne wypowiedzi, a nie obrzucanie się błotem chociaż w jedynym wątku. Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to proszę o reakcje w innych wątkach albo na PW. Niestety wolna amerykanka w innych wątkach doprowadziła do totalnej ich nieczytelności i do uczucia niesmaku sporej grupy forumowiczów.

szwagiero, 14 Lis 2007, 20:23

>Ponieważ dobrze byłoby, gdyby chociaż ten wątek o sprzęcie Senicza był merytoryczny

(...) Osmarkałem się ze śmiechu, przepraszam...

> szwagiero

apodyktyczna czy nie, patrząc na to co się ostatnio tutaj dzieje (zjawisko zwane wiadomo jak), to ja się pod tym podpisuję.

> Haiku

no coż, zestawienie wyrazów może i śmieszne, ale w końcu merytoryczna nie oznacza, że mamy tu odkrywać amerykę, a jedynie skupić się na dźwięku i sprzęcie. a jak ktoś będzie "gaworzył" i majaczył, no to już trudno, autor musi zdecydować...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.