Skocz do zawartości
IGNORED

jaka pokrywa na Roksana Radiusa?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was może się orientuje jaka pokrywa pasowałaby na Roskana Radiusa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Myślałem o pokrywach Pro-jecta z www.voice.com.pl , albo może polecalibyście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Sorry za lajcikowe pytanie ale nie mam jak sprawdzić....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37712-jaka-pokrywa-na-roksana-radiusa/

Osłona w drugim linku niewiele da jeśli chodzi o kurz. Miałem ten sam problem i zamówiłem prostokątną nadstawkę przykrywającą całość z firmwym Logo w firmie z wyrobami z pleksi. Koszt mojej , a nie była mała bo

40/60/25 cm to 210 zeta. Niby drogo, ale w stosunku do ceny gramofonu to ułamek, a jakie korzyści.

Fotkę jak zrobię to wkleję. Ale z wyglądu jest to po prostu akwarium do góry nogami. Krawędzie mogą być ostre i klejone lub zaokrąglone. Zależy czego dusza pragnie. Adres wybrałem najbliższy jaki wyskoczył mi w wyszukiwarce pod hasłem " wyroby z pleksi". Oczywiście przeleciałem parę i wstępnie ustalałem ceny ponieważ jest to robota jednosztukowa czyli normalna manufaktura. Niestety jak to bywa jadna sztuka to cena wyższa każda następna sporo w dół.

umka

przerabialem temat przez miesiac, szukalem pokrywy do pro-jecta. niestety, oprosz fabrykowanego pleksi nie ma z abardzo inncyh rozwiazan. szklo odpada. pleksi jest lekkie, trwale, wizualnie estetyczne.

mozesz zrobic to na 2(3) sposoby. sklep akwaryjny, sa juz dostepne na dzis akwaria z pleksi.

castorama - kupujesz pleksi (moga dociac) klej i sklejasz - efek zalezny od precyzji kciukow

3 - zamawias,z jak wyzej, w firmie produkujacej materialy z tworzysz sztucznych.to najdrozsza, jako ze jest to jednorazowe zmaowienie. koszt, z tego co sie orientowalem sam, rzedu 300-500 zlotych.

ewentualnie, mozna zamiast samej pokrywy prosic o profilowany pleksi-talerz ktory przykryje talerz gramofonu i wystaje ponad ramie, ale jak wiadomoo, z kurzem jest tak ze najlepiej wyeliminowac, przykrywanie tylko z gory neiwiele igle pomoze.

temat swieży dla mnie o tyle ,bo zawsze byłem pewien że "prawie" się nie kurzy

w chwili obecnej obowiązuje defcon 2

obdzwoniłem kilka firm w poznaniu i zlecenie na wystruganie -urny- trafi do któregoś z 2 zawodników, jeszcze myśle, nie wybrałem konkretnego

wymiary 480X380X200 o standardowej grubosci pleksi 3mn(takiej grubosci jest pokrywa mego -gramniaka-)

cena nie przekroczy 130 zł

pewnie ze mozna, kwestia tego jak zamowisz to w firmie obrabiajacej plastiki.

mysle ze rysunek i dokladne wymiary spokojnie by wystarczyly, ale nie wiem jakby to wygladalo, taki gramofon zamkniety w akwarium :)

Ja zamówiłem pokrywę w firmie wykonującej reklamy. Wymiary to 40x40x20cm. Przegapiłem jedną rzecz - tylna ścianka powinna zostawiać możliwość swobodnego wyprowadzenia kabli. Najlepiej, gdyby nie dochodziła do samej podstawy, tworząc ok.2cm wysokości szczelinę. Platforma Atacama, na której stawiam gramofon rozwiązuje ten problem, bo jest płytsza niż przykrywa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja na razie zamówiłem "Pokrowiec antykurzowy do gramofonów" z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ....

Ukryta Zawartość

oo !

a propo tejze strony, platforma pro-jecta ground it deluxe kosztuje tylko 550zl.

na stronach brytyjskich cena 250 funtow.

chyba wiem co chce na gwiazdke :)

dzieki za link :)

Pokrywę robiłem w firmie NeonPlus (W-wa, Świętokrzyska 18 lok 14, tel.(022)8299104). Kosztowała jakieś 150zł, ale dokładnie nie pamiętam. Jako że robota jednostkowa to cennik był powiedzmy "umowny".

Atacama jest bardzo dobra. Stolik widoczny na zdjęciu to lekka prowizorka, na dostawiane urządzenia. Teraz mam StandArt SSP i właśnie wymieniłem półki na granitowe. Nie mam jeszcze zdania jak wpłynęło to na gramofon i czy Atacama nadal będzie potrzebna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.