Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw dla ambitniejszego metalucha :)

Obscurum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje zestawu audio do nowego domu. Budżet niestety niewielki, dlatego proszę o pomoc, jako że nie chcę wyrzucić pieniędzy w przysłowiowe błoto.

Poszukuje zestawu wzmacniacz stereo plus kolumny podstawkowe. Budżet 2000 zł.

- źródłem będzie gramofon Pro-Jeckt Debut 3, więc wzmacniacz musi mieć wejście phono

- Pomieszczenie jest spore (20-kilka metrów) ale chcę nagłośnić tylko część pokoju

- sprzęt niestety musi być nowy

- słucham ciężkiej muzyki (nie tylko metalu, częstym gościem w moim pokoju jest sludge, drone, punk rock), od czasu do czasu totalnie inne dzięki (np pani bjork )

- Słucham w większości płyt winylowych więc chiałbym uzyskać maksymalnie analogowe brzmienie z ciepłym i nisko schodzącym basem.

Przeglądałem fora i sklepy internetowe, jak na razie mam dwie koncepcje:

Yamaha AX-397 + JBL Northridge e30

Cambridge Audio Azur 340 A + ??????????????

Z góry dzięki za wszelkie rady i propozycję.

https://www.audiostereo.pl/topic/37731-zestaw-dla-ambitniejszego-metalucha/
  • 2 miesiące później...

Ja kupiłem i od razu oddałem McGyver'owi do modyfikacji. Nie żeby grał źle ale on ma potencjał, który trzeba ukierunkować i błędy, które trzeba wyeliminować. Różnica po zmianach i wygrzaniu jest porażająca.

Bardzo pragnę posłuchać tego wzmaka, ale coś mam pecha:( Już go miałem w domu, już sie cieszyłem... niestety dostałem zepsuty egzemplarz. Mniejsza z tym - i tak go dorwę (czekam na nowego:)). Mam do Ciebie prośbę - opisz mi jak brzmiał przed modyfikacją (i co zsotało zmienione) a jak brzmi obecnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.