Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner Sony ST-S590ES, kasowanie pamięci

Slaytan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stałem sie posiadaczem ST-S590ES, nie mam do niego instrukcji i mam pytanie: czy da się usunąć zaprogramowane stacje z pamięci jeśli tak to jak?

Chodzi o to że mam zapełnione wszystkie komórki pamięci choć zaprogramowanych stacji jest mniej niż 30, pozostałe to szum (jakaś losowa częstotliwość) i przy sekwencyjnym przeglądaniu stacji (gałką) muszę "przelecieć" przez 9 pustych komórek pamięci.

Pozdrawiam.

Mam ten tuner, to instrukcje też znajdę. Zwłaszcza dla miłośnika jazdy rowerowej.

Ale dzisiaj nie dam rady. Jak nikt się nie odezwie, jutro do niej zajrzę.

pozdrawiam

YunnanTEA

Problem polega na tym że w 590 nie ma przycisku "Menu". Późniejsze modele go dopiero miały (i miały funkcję "erase" uruchamianą tym przyciskiem). Pewnie jest jakaś inna kombinacja. Niestety przeszukałem całą sieć i nigdzie za wyjątkiem płatnych stron nie ma instrukcji do tego tunera. Sorry ale 15$ za pdf-a nie dam.

Pozdro.

Znalazłem instrukcję do ST-S590ES. Wg niej należy:

-wyłączyć tuner

-przy wcisniętych przyciskach 9, 0 nacisnąć POWER

Po tym zabiegu tuner powinien wrócić do ustawień początkowych (tzn wyboru języka).

Instrukcję znalazłem w pracy i nie miałem okazji przetestowć u siebie.

Gdyby były problemy, zacytuję zapis w instrukcji (po angielsku).

YunnanTEA

O.K. pamięć się wyzerowała, ale nie o to mi chodziło. Po przejrzeniu dostępnych instrukcji do tunerów i amplitunerów z tego samego okresu co 590 wynikło że nie ma możliwości usunięcia pustych komórek z pamięci. Pozostaje więc przyzwyczaić się. Poza tym tunerek gra wyśmienicie, tylko większość stacji nadaje w fatalnej jakości.

Dzięki i pozdrawiam.

no właśnie. Dobra tylko dwójka (jak ktoś lubi), i Trójka wieczorami lub w łikendy. Mam takowy, i chociaż fajnie gra to kupiłem jeszcze Denonka z pilotem bo ten nie posiada, a różnicy w dźwięku nie dostrzegłem. Mój egzemplarz nie może automatycznie nastroić stacji. Wszystkie musiałem stroić ręcznie wg częstotliwości i zapamiętać. Wtedy było OK. Co to może być? No i akurat tylko na dwójce jakieś charczenie lub przester był. Inne stacje tego nie miały. Na Denonku też jest OK.

To samo u mnie, automat nie znalazł chyba z ośmiu stacji stroiłem wszystko ręcznie i wczoraj wieczorem słuchając na słuchawkach odkryłem że niektóre stacje trochę charczą, ale wydaje mi się że to wina anteny.

Pozdro.

sprawdzałem na kablówce i na "druciku". To samo. Charczało czasem, ale tylko na dwójce. Aczkolwiek testy te robiłem prawie rok temu. Teraz używam Danonka TU1500AE. Teoretycznie na dwójce powinno być najmniejsze prawdopodobieństwo przesteru bo to stacja, która nadaje z najlepszą jakością. Nie podbija głośności, nie kompresuje itp. sygnału aby był głośniejszy na tle innych stacji, a wręcz przeciwnie. Ale ja zaobserwowałem charczenie tylko na dwójce. Takie dziwo. A mój nie łapał automatycznie nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.