Skocz do zawartości
IGNORED

telewizor kineskopowy?

ptx

Rekomendowane odpowiedzi

A są jeszcze jakieś kineskopy w cenie powyżej 2 tys?

O ile mi wiadomo to wszystkie firmy znane dawniej z dobrych CRT (Panas, Filipek, Sony) już czegoś takiego nie produkują. Na placu boju pozostali w zasadzie tylko "zacni" producenci typu BEKO. I to hiba tyle.

Z tego co wiem to wypasione telewizory (HD ready) CRT robi obecnie tylko Szajsung i to za niewielkie pieniądze. Dawniej widziałem taki w PL i miał strasznie skopaną geometrię - być może już sobie skośnoocy poradzili z tym problemem, bo niedawno u Harveya Normana w Blanchardstown stał sobie za ok. 400 euro taki Szajsung CRT HD Ready 32 cale i obrazem zabijał po prostu całe to tałatajstwo z ekranami LCD (mowa oczywiście o niskorozdzielczym materiale z kablówki, przy Blue Ray to nieraz i na LCD przyjemnie popatrzeć...).

Że obecnie planuję zmianę mojego CRT (chodzi już 10 lat) to waham się pomiędzy tym Szajsungiem a plazmą 37 cali Panasa. TV potrzebuję do Cyfry+. Mała plazma Panasa jest fajna ale żre sporo prądu. LCD jest dobre do wyświetlacza w moim telefonie i do niczego więcej.

Zaś do filmów - albo wieeeeeelka plazma (50 cali na promocjach już chodzi w Irlandii po 1399 euro) albo projektor.

Do codziennego oglądania TV w niskiej rozdzielczości niczego lepszego od CRT jak dotychczas nie wymyślono.

Sytuację zmieni powszechne wprowadzenie HDTV tylko... kiedy?

Serdecznie pozdrawiam.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam pana Doktora:)

Jak zawsze miło poczytać pisane ze swadą istotne treści. Niezłe to o przydatności LCD - do wyświetlacza w telefonie:)).

No własnie kiedy ta hd tv w tvp/tvn czyli pod strzechami? Takie innowacje nie zabierają chyba więcej niż parę lat... Przed EURO 2012 to już na 100% będzie.

Co do crt do 2k, prawdopodobnie jest to zakup tylko na parę lat, więc cóż...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...jeszcze tego jest troszkę.

Ps - by coś polecać , trzeba więcej danych znać , co do wymagań . ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.