Skocz do zawartości
IGNORED

LCD 32 cali - trudny wybór

Kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Podpowiedzcie mi który wybrac z tych modeli ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy tuner dvb brac pod uwagę przy zakupie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37768-lcd-32-cali-trudny-wyb%C3%B3r/

Nie wiem jak teraz sprawa wygląda ale kiedyś złapali LG na oszustwie związanym z zawyżaniem wielkości przekątnej obrazu i od tamtej pory im nie ufam w tej kwestii.....a co do jakości tego telewizora to nic nie wiem.....jeżeli to byłby mój wybór to zastanawiałbym się nad Sharp'em a Toschibą...pzdr

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ja bym bral Panasonica, z tanszych

Ukryta Zawartość

a z lepszych to

Ukryta Zawartość

Oczywisice taniej mozna kupic gdzie indziej np. na allegro.I w mniejszym formacie np. 26 cali. Ten drozszy model jest naprawde bardzo dobry i raczej nie ma konkurencji na polu lcd w swojej cenie i jej stosunku do jakosci i obrazu.Ogladnie sportu to przyjemnosc(co prawda to jeszcze nie tak jakosc co dobry crt czy plazma)ale jest juz porownywalnie a to juz jest sukces.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ten panasonic też nieźle się prezentuje. Cenowo tylko ten tańszy niestety. Planuję maks 2,5 tysia.

LG raczej odpada, niewiele słyszałem dobrego o tych lcdkach, za to dużo osób chwali sharpa. Z kolei samsung ma już wyrobioną markę.

Ukryta Zawartość

tu masz roznice tych dwoch paneli panasonica;) co do tej kwoty cenowej to dolozyl bym z stowke i kupil lepszy model 26 cali. Ale jesli ma byc tylko i wylacznie 32 cale i do tej kwoty, to ja bym wybieral i konfrontowal ze soba tego tanszego panasonica lub sharpa;)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Odrzuciłbym wszystkie z tych tv z tego względu że są to najniższe modele swoich producentów. Weż pod uwagę ten model Panasonica

Ukryta Zawartość

Nie sugeruj się ceną którą podaje Panasonic (3499), w sklepach stoją po 2700 (przekracza limit ale warto dołożyć).

Ukryta Zawartość

house

Ten Panasonic TX-32LM70P różni się od tańszego TX-32LE7P: 2xHDMI/w LE7P 1xHDMI, 2x10W/2x8W, 500stron pamięci TXT/200 stron pamięci, dodatkowo LM70P ma obrotową podstawę - Maksymalny kąt obrotu 15°. Lepsze matryce IPS Alpha występują dopiero w modelach LX70P i LX700. Tak więc TX-32LE7P to uboższa wersja TX-32LM70P, a TX-32LX70P jest uboższą wersją TX-32LX700..

aha na polskiej stronce panasonica sa bledy, i nie wszystkie dane np. typ matryc itp.;) polecam stronke panasonica z czech lub niemiec. A tak mowiac to jesli chodzi o lcd to wg. mnie najlepsze modele robi panasonic, potem phlips, sharp i sony. W tej kolejnosci.

I jeszcze może głupie dla większości pytanie - ale czy wszyscy na lcdkach mają taki kiepski obraz jak jest w "marketach" ?? Tego się oglądać nie da. Stoją obok siebie - bańka i lcd i na lcd aż się patrzeć nie chce.

Jesteś pewny , że chcesz 32" ? ostatnio rozmawiałem ze sprzedawcą w Avansie na temat tv i mówił, że bardzo dużo ludzi przychodzi i żałują , że kupili 32" a nie większy. Jak zrobisz normalny obraz 3:4 to zostaje Ci 25".

W jakim to ma być pokoju?

Zaden trudny wybór ,rynek jest bardzo wyrównany, PRAKTYCZNIE OBOJĘTNIE CO KUPISZ.

Czy to będzie Samsung, Scharp, LG, Philips, Pionier itd.

Mam 37 cali od pół roku Samsung coś tam w 18m.

I cała frajda to wielkość - prosta zasada im większy tym lepszy ;-)

I to cały problem ;-)

Teraz bym kupił większy ;-)

Piłka leży po stronie nadawcy, LCD są bardzo ok. mam "N" i obraz HD jest wręcz doskonały - fantastyczny ,

a z normalnych stacji bardzo dobry - dużo lepszy niż z mojego starego CRT - Sony 25 cali.

No i zakupiłem więc musze się pochwalić ;)

Obraz super - nawet na zwykłym dvd. Włączyłem 300-stu i rewelacja. Żadnego rozmywania jak to w mediamarktach widać, żadnej pikselozy, i super efekt jakbym w trójwymiarze oglądał. Super.

Dodatkowo ma fajną opcję zwiększenia czerni. Jak wyłączę to czerń jest jak w lcdkach - zamiast czerni jest szarość. Natomiast po włączeniu funkcji normalny czarny kolorek ;) .

Jak narazie odbieram zwykłą kablóweczkę z astera i jest tak sobie, na niektórych kanałach wygląda bardzo dobrze, na niektórych gorzej, ale już niedługo planuję montaż n-ki i czekam na następne zachwyty ;)

Kubek => jak kupiłem LCD 37 cali to na drugi dzień zrezygnowałem z kablówki i założylem "N"

Spory przeskok jakościowy - dopiero tutaj widać co Samsung potrafi, a czerń - nie wiem o co chodzi jest czarna ,

a jaka ma być ......... ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.