Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL ALTUS 300 ZA 1249,00 I KUPUJĄ ???

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy później...

Ja posiadam audiomega opus 500 i te latusy moga sie schowac... 2X30cm wentylowane, stxy to udoskonalona konstrukcja inzynierow co odeszli z tonsila i postanowili zrobic na zlosc dawnemu pracodawcy i go zmiazdzyc konkurencje. w dodatku audiomega sama składa te głosniki i umodyfikuje przy okazji... w jaki sposob to pilnie strzezona tajemnica. Wiadomo że na tasmie trafiają sie lepsze i gorsz e egzemplarze ale audiopmega to eliminuje dokonujac selekcji najlepszych czesaci i wszysrtko nadzoruje właścicel audiomegi czasami osobiscie lepi niektóre głosniki - to prawdziwa satysfakcja nie jakies gówno z taśmy ale owoc opieki twórcy legendy - bo opus 500 to nowa legenda-

wytwór ludzkich rak i to nie jakiegos robola czy technika ale samego właściciela frmy Audiomega to owoc wspołpracy polskichinzynierów akustyków i amerykańskich programistów a także nieraz czeskiej technologii firymy tesla tivoli.Wszyscy inni oszczędzają na pazdzierzu na skrzynki dlatego wsadzaja mał głośniczki a praw fizyki sie nie oszuka! musi byc duz głośnik! widac po audiomegach że to jest produkt najwyższej klasy anie jakas mał popierdułeczka , owszem żółte głośniki forniry to ma swój urok , ale jeśli naprawdę kochasz muzykę to kup te audiomegi polecam. One są dobre zwłaszcz a do kalsycznej muzyki żeby była dynamika że było potężnie jak na filharmoni potrzbujemyu chwilowo 1000 watów mocy i takie audiomega 2x500 to zapwenią a chwiliwo pmpo może to być nawet i 4000 wattów. Pioza tym takie zeusy to mają tylko jedną wieklą tube zamist głosnikow srediniowyskotonowych i tak dalej. Natomiast w moich opusach mam średniotonowy - nawet ten średniotonowy ma lepszy bas niz tanoj em1 Do tego specja;ny system 2 droznej wysokotonowsci dzieki temu uzyskyjemy drapieznosc tuby i delikatnos jedwabnej kopulki no i wyzsze zejscie tuiby i bardziej wyrazny ostry krysta;liczny dziwek. to jest wazne poniewz niektorzy slabiej slysza od 13 KHz a tuba zapewnia duze podbicie dlA 16 khZ DZIEKI CZEMU sllyszymy soprany ktorych bysmy nie uslyszeli normalnie ze wzgledu na słaby słuch.Konstrukcja jest pięciodrożna - niewiele firm sobie na to pozwala ze wzgledu na swoje dusigoroszostwo.Wiem coś o tym ponieważ w odróżnieniu od was sam budowałem kolumny jak też instalwoałem audio w samochodzie( tam zastosowałm 8 głośników).Pyłta ma 44,KHz natomias tuba audiomega ma 16KHz a kopulka 28KHz co daje 44KHz co jest idelanie dopasowane do płyty CD idelanie dobrane.Zaufajcie mi - byłem w matematycznej klasie. Sami widzicie że jakieś archaiczne altusy nie maha zadnych szans!Ale jesli masz altusy to nie wszystko stracone- mam2 letnie doswiadczenie w tuningu głośników- na pewno tanio ciś doradzę zrobimy z nich coś lepszego - niezniszcalna polimerowa membrana , dowolnego koloru - nawet lustrzana , montaz dodtakowych sopranow , bas refluxy ceny od 100 pln. Altus był projektowany przed wynalazkiem płyty cd i ma mało KHz dlatego ma słaby bas.

Dodam że uadiomega stereo to najlepsza inwestycja w audio na dzien dzisiejszy poniewaz ceny wzrosną.

Dzieje się tak poniewąz Audiomegha zarabia tyl kasy na zestawach do kina domowego ze stero to tylko forma promocji firmy jak tez konik wlasciclea, im nie chodzi o zarobek teraz tylko z4eby zestawy poszly w polske zeby ludzie uwiedznei brzmioenim popularyzowali marke , kazdy z was tak jak ja dostanie spory rabat przy zakupie.

haeheheheh matematyk to może i dobry jesteś ale z fizyką to już zdecydowanie na bakier :P

chociaż czuje, że sobie po prostu jaja robisz

pierwsze słysze, że bas mierzy się w khz, tekst z tą sumą zakresu częstotliwości głośników i próbkowaniem płyty CD również 1 klasa :D

a Audiomega to znana (nie mylić z Uznana) marka, kiedyś było o nich głośno bo robili w konia klientów, tak przy okazji - ich obecne kolumny doczekały się zwrotnic ?

a tak w ogóle to dowcipniś jesteś, niezła prowokacja

sluchale kiedys u kumpla janka co to slucha wlasnie danzela i dj remo jakichs syfiastych kolumn z allegro za 500 zl(audiomega czy jakos tam)syf na maksa,zero niskiego basu tylko dudnienie i piskliwy sopran

niech ktos wywali tą krypto reklame " sztuki dzwięku " !Moderator ! Redakcja !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli to są twoje kolumny to gratuluję intelektu... Polecam przeczytać każdemu (może i u nas właściciel audiomega próbuje wmówić nam że jego kolumny są dobre, zajrzyjcie do wątku a się przekonacie śmiech na sali) I proszę zakończymy już ten temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

VoiceKraft, 28 Lip 2008, 00:53

Sorry chłopie ale mimo ze nie jestem zwolennikiem słownych przepychanek i z reguly wyłacza mi sie percepcja jak takie cos czytam ,to muszę Ci powiedziec ze z Twojej wypowiedzi mozna wywnioskować że masz objawy zlasowania i nie chodzi tu o gume od gaci.

Napisałes cos co wyglada na piep.. małego Kazia.

Stwarzacie z tymi altusami. Dźwięk kwestia gustu. Fakt, że altusy mi jakoś niepodchodzą ale, żeby się dziwić, że kupóją? Ja wydałem na kolumny już spory czas temu, 320zł ;) Szukałem długo ale znalazłem ZG40C z GDN 25/40/1 na licencji pioneera 4ohm z 1979 roku i powiem Wam basik jaki produkują z tą bierną membraną jest genialny (względem altusów). A wysokie nie kłują. A te JBL E90 dla mnie mogą się schować. WIZUALNIE nie mają podskoku, zapewne brzmieniowo coś tam pogadają ale kto wie. Prawdziwa kolumna nie może być anorektyczna, a krztałtna i niska. A BR to syf ;)

Kubak, 4 Sie 2008, 00:55

>Stwarzacie z tymi altusami. Dźwięk kwestia gustu. Fakt, że altusy mi jakoś niepodchodzą ale, żeby

>się dziwić, że kupóją? Ja wydałem na kolumny już spory czas temu, 320zł ;) Szukałem długo ale

>znalazłem ZG40C z GDN 25/40/1 na licencji pioneera 4ohm z 1979 roku i powiem Wam basik jaki

>produkują z tą bierną membraną jest genialny (względem altusów). A wysokie nie kłują. A te JBL E90

>dla mnie mogą się schować. WIZUALNIE nie mają podskoku, zapewne brzmieniowo coś tam pogadają ale kto

>wie. Prawdziwa kolumna nie może być anorektyczna, a krztałtna i niska. A BR to syf ;)

Te ZG40C niewiele maja wspólnego z altusami przeciwnie bardzo przyjemne kolumny a te laminatowe

tweetery sa całkiem niezłe według mnie - nie cykaja sa szczegółowe tylko werbel dziwnie na nich brzmi

Kubak

Według mnie Zg 40 C to jedne z najleprzych konstrukcji dawnego PRL-u. Mój kumpel do dziś nie chce słyszeć o zmianie na inne.

Nie myl jednak prawdziwego BR z dwoma dziurami np.: w Altusach , które były tylko po to żeby

przy dużej mocy nie uszkodzić kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.