Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix Donalda Tuska

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Re: wkamil, 20 Lis 2007, 13:17

>Jarek jako demiurg polskiej polityki? :-) Ekhem :-)

jaki znowu demiurg?

chodzi o myślenie strategiczne, oczywiście nie tylko on myśli strategicznie

>A jak ich wysiudaja, to kto tam madrzejszy zostanie? Zalozmy przez chwile, ze Jarek, a reszta? :-)

martwisz się? :-)

• Redaktorzy

"celem końcowym jest demontaż PO, co jest zgodne ze strategicznym celem Jarka jakim jest określony kształt sceny politycznej determinujący politykę na następne dziesiąt lat, reszta to taktyka"

Jeśli takie są strategiczne cele prezesa partii, która ma ambicje rządzić Polską, to ja dziękują najuprzejmiej. Ale może jednak sie mylisz, i na przykład Kaczyńskich interesuje za dziesięć lat nie "kształt sceny politycznej" w Polsce, ale również inne rzeczy w tej Polsce? Jej dobrobyt, silna pozycja polityczna, pewne sojusze polityczne i wojskowe, współdecydowanie o Unii Europejskiej na skalę większą, niż wynika z rozmiarów? Przyszłość moich dzieci?

Ktory z Was to - "Rysio" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

przez te 2 ostatnie lata miałem wrażenie że jedynym, a nie "tylko" :-) strategicznym celem POLiDu i ich przydupasa PSL jest likwidacja takiej jednej partii, a przynajmniej tego jak mu tam.. rządu najlepiej z prezydencikiem razem wziętym

zgadnij józwa jakiej

to jeszcze nic pani kociumbińska, a ta kaczorowa- to takie porażające reklamówki nosiła, a oficer Nick mówił że jej mon'ż pali dokumenty i ma krzywy dziób ta kaczorowa, a on ma brudne buty- we wszystkich gazietach drukowali

Re: jozwa maryn, 20 Lis 2007, 13:25

>"celem końcowym jest demontaż PO, co jest zgodne ze strategicznym celem Jarka jakim jest określony

>kształt sceny politycznej determinujący politykę na następne dziesiąt lat, reszta to taktyka"

>

>Jeśli takie są strategiczne cele prezesa partii, która ma ambicje rządzić Polską, to ja dziękują

>najuprzejmiej. Ale może jednak sie mylisz, i na przykład Kaczyńskich interesuje za dziesięć lat nie

>"kształt sceny politycznej" w Polsce, ale również inne rzeczy w tej Polsce? Jej dobrobyt, silna

>pozycja polityczna, pewne sojusze polityczne i wojskowe, współdecydowanie o Unii Europejskiej na

>skalę większą, niż wynika z rozmiarów? Przyszłość moich dzieci?

ależ oczywiście, że chodzi o to, ale to wszystko zależy w demokracji właśnie od kształtu sceny politycznej, kiedyś od tego jaka dynastia panowała teraz od kształtu sceny politycznej

oj Józwa, Józwa

tak jesteś uprzedzony, że nie chwytasz prostych spraw

• Redaktorzy

"to wszystko zależy w demokracji właśnie od kształtu sceny politycznej, kiedyś od tego jaka dynastia panowała teraz od kształtu sceny politycznej"

Nie. To tylko popularny przesąd wyhodowany w krajach postkomunistycznych. I w ogóle co to znaczy "kształt sceny politycznej"?

Re: jozwa maryn, 20 Lis 2007, 13:39

>Nie. To tylko popularny przesąd wyhodowany w krajach postkomunistycznych. I w ogóle co to znaczy

>"kształt sceny politycznej"?

nie wiesz co to jest a orzekasz, że to "przesąd" i to jeszcze "wyhodowany w krajach postkomunistycznych"? :-))

skąd taka teoria?!

kształt sceny politycznej - jej struktura - to podstawowa sprawa, każdy politolog Ci to powie

• Redaktorzy

"nie wiesz co to jest a orzekasz, że to "przesąd" i to jeszcze "wyhodowany w krajach postkomunistycznych"? :-))"

Określenie "kształt" itp. to jakiś żargon politologiczny, nie muszę rozszyfrowywać, co się za tym kryje. A więc chodzi o to, jakie są partie i która kuca w którym kącie, tak? Otóż podtrzymuję swoje zdanie, że to zjawisko nie ma szczególnego wpływu na to, o co się upomniałem. Nie mówię już o ty, że dowody mieliśmy w ciągu ostatnich 15 lat z górką, kiedy to "kształt" zachowywał się, jakby go kto szydłem ekscytował, a kraj jakoś sobie radził, ale proponuję popatrzeć, jak sprawa wygląda w krajach, które "kształtu" dorobiły się nie tak jak my, 18 lat temu, ale dużo dawniej. Tam nikt się tym "kształtem" nie podnieca, poza hobbystami. Dlatego uważam stanowczo, że "kształt" jako cel strategiczny, mający decydować o wszystkim innym, w tym o sprawach, które wymieniłem, to bałamuctwo. Wymysł takich polityków, którzy:

a. niczym innym nie potrafią i nie lubią się zajmować;

b. mimo to życzą sobie, aby ich hobby miało poważanie i było hojnie finansowane.

graaf, 20 Lis 2007, 13:21

>jaki znowu demiurg?

>chodzi o myślenie strategiczne, oczywiście nie tylko on myśli strategicznie

Myslenie strategiczne w skali dziesiecioleci, to juz panie dziejku...

>martwisz się? :-)

Pytam sie :-)

A nie wydalibyscie chlopcy Waszych refleksji - drukiem (np. w kolekcji "Harlequina") ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

E tam znowu rozwadniacie temat. Fakty są takie. Migalski pisze tekst w Rzepie a wieczorem jest wywiad z Tuskiem. I mamy dokładny Matrix czyli gadanie o pierdołach. A na końcu Doda całuje się z Donaldem, mówi że jest on tak fajny jak ona i śpiewa mu specjalnie napisaną piosenkę w stylu; nasz nowy premier jest ok.

Toż to totalny obciach.

A prawda polityczna jest taka, że za zasłoną PSL "dusi" już PO o stanowiska.

A media cichutko siedzą bo przecież mamy się teraz kochać:)

>E tam znowu rozwadniacie temat. Fakty są takie. Migalski pisze tekst w Rzepie a wieczorem jest wywiad z

>Tuskiem. I mamy dokładny Matrix czyli gadanie o pierdołach. A na końcu Doda całuje się z Donaldem, mówi że

>jest on tak fajny jak ona i śpiewa mu specjalnie napisaną piosenkę w stylu; nasz nowy premier jest ok.

dokładnie

q.e.d.

Doda i dońcio faktycznie obciachowo wypadli, ale to doda jest obciachowa nie donek. Donek za to zna ceny ziemniaków i ogórów ;-)

Co do migalskiego: no cóż, dla mnie wypowiedzi tego pana są niczym innym, jak propagandowym bełkotem pisu. rzepa zaś to pisowska gadzinówa, czytam ten dziennik codziennie i nie mogę się nadziwić, tego się czytać po prostu nie da!

>Co do migalskiego: no cóż, dla mnie wypowiedzi tego pana są niczym innym, jak propagandowym bełkotem

>pisu

tak tak "wroga propaganda rewizjonistów" - pocieszaj się broy :-))

>rzepa zaś to pisowska gadzinówa, czytam ten dziennik codziennie i nie mogę się nadziwić, tego

>się czytać po prostu nie da!

efekt "wyborczej"? ;-)

to tak jak "brakuje dołu i góry" po latach słuchania na wykonturowanym "bum-cyku"

tak się panowie składa, że rzepę czytam już jakieś 20 lat i pamiętam jaka była nawet kilka lat temu

dziś to oficjalna propagandówka pisu

co do kuczyńskiego: to odpowiem tak: w rzepie najczęściej czytam szczepłka i sport, kulturę a potem całą resztę.

Broy ,a zapomniałeś ataki Bratkowskiego, Krzemińskiego (toż to dopiero dyplomowany cham=znaczytsa wykształciuch),Tyma, Skalskiego,niejeakiego Smecza - Jastruna ? Dziwę się,że nie wypier .... ich wcześniej.

Zmień prasę. Ja wybiórczej nie kupuję od ponad 5 lat.

UUU. Broy nie jesteś obiektywny. Akurat do szpalt Rzepy każdy ma dostęp. Nawet Żakowski. Chyba jednak żyjesz już w Matrixie. Migalski ma najbardziej trafne komentarze polityczne od jakiegoś czasu, dlatego jest dobry. On nie nagina wszystkiego pod Matrix:)

zildjian

a prasa to tylko koszerna i rzepa???

a smecza akurat kiedyś bardzo lubiłem czytać, potem trochę sfiksował na starość. Bratkowskiego zresztą też czytałem, i Tyma też ;-)

a dziś ma Ziemkiewicza ;-(((

arek67, 20 Lis 2007, 14:55

>A prawda polityczna jest taka, że za zasłoną PSL "dusi" już PO o stanowiska.

A druga strona medalu jest taka że żeby komuś dać komuś trza będzie odebrać.

Ostatnie dwa lata to "real polityk" tzn. kawa na ławę i jasne artykułowanie celów a co za tym konfliktów politycznych. To demokracja "pełną gębą", wolność prasy i przekonań chociaż nie wszystkim to mogło się podobać. Po 15 latach "cukierkowej" demokracji to orzeźwiający wiatr. A teraz znowu będzie miło, gładko i przyjemnie, bez konfliktów i rewolucji chociaż to państwo wymaga potężnych zmian bo inaczej z pieniędzy unijnych będzie klapa. Cel nowej władzy jest jeden; gładko przejść do wyborów prezydenckich. Akcenty pójdą na styl działania a nie na realizowanie zadań. A PSL pod "kołdrą" świetnie to wykorzysta tak jak to robi w Sejmikach.

Wg mnie ostatnie wa lata to był okres wzrostu gospodarczego...ale rozumiem ze byłeś w szoku bo jak zwykle przyzwyczajony do wzrostu bezrobocia i olewania tematu korupcji w życiu społecznym nagle przestało być "jak zwykle".

...tym razem o dziwo mam nadzieję, ze liberałowie sobie nie pozwolą na takie numery jak w przeszłosci(ochrona komunistycznych agentów za wszelką cenę, sztuczne wywoływanie kryzysu w kraju)...kaczkom wyszo rządzenie całkiem znośnie patrzac na poprzednie ekipy...a ze sie wczesniej rozwiązali....może i dobrze...zobaczymy co pokaże tusk...jezeli spełni częsc imiennie przez sebie podpisanych zobowiazań(kibicuję) to bedzie OK, a jak nie to tak jak to ladnie nazwano bedziemy trwali w matrixie donalda tuska...bo na razie rzad kompletnie nic za zobowiazan wodzunia nawet nie próbuje wcielić w życie...przynajmniej jak do tej pory nic nie słyszałem na ten temat...jak to w matrixie :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.