Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix Donalda Tuska

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

>W wywiadzie Schetyna zapowiada także koniec dwuwładzy regionalnej, koniec z uporczywymi próbami

>dominacji wojewodów nad wybranymi samorządami. Urzędy marszałkowskie będę przenosił do urzędów

>wojewódzkich. Jestem przekonany, że właśnie takie posunięcia spowodują, że ludzie uznają, że to co mówimy,

>to nie puste obietnice - mówi. (PAP)

idzie Grześ przez wieś... :-))

zagadka - czym to się różni od "nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne"?

• 3 tygodnie później...

"abc def ..."

?

"co dalej? do czego to wszystko zmierza?" :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5623-100006891 1197618210_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

graaf, 14 Gru 2007, 08:43

>"abc def ..."

>

>?

>"co dalej? do czego to wszystko zmierza?" :-))

I co zostawi przyszłym pokoleniom? ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ostatnio wlasdl mi w rece POpularny newsweek (50/2007), zainteresowal mnie opisywany temat KGHM'u, jako ze jestem studentem metalurgii i od dawna interesuje sie ta firma jak i mam taki jakby obowiazek na uczelni ;)

niestety conajmniej 70% to klamstwa, albo tak zwane prawie prawdy... tekst konkretnie napisany aby przekonac ludzi (nie znajacych tematu) do prywatyzacji tej jakze duzej i bardzo dochodowej firmy... pomijaja autentyczne fakty podajac wyrywki tworzac nowa prawde...

jak dla mnie ta gazeta jest w spalona...

to mi podsunęło pewną myśl

a może by tak akcja społeczna palenia gazet?

noce imprezy z pochodniami i wielkie ogniska - co Wy na to?

mogła by być niezła zabawa, w sam raz na nadchodzący karnawał! :-))

a czemu nie powtórzyc.Tamci wybrali nie te co nalezy.Teraz wybierzemy własciwe.Tez o prywatyzacji.Zgłaszaja sie wszyscy oburzeni i nie oburzeni.Palimy te których przedstawicieli jest mniej.

Re: wojciech iwaszczukiewicz, 16 Gru 2007, 11:10

>>graaf

>

>To już było .......w latach 30 w Niemczech.

Panie Wojciechu

nie wie Pan co wówczas palono czy też dla Pana gazeta=książka?

nie widzi Pan ZASADNICZEJ różnicy?

nie chwyta Pan tego tematu?

trudno - ale niech Pan z łaski swojej nie robi taki równań ani porównań ok?

"Nasz dziennik" czy jakieś tam "Myśli polskie" też na ognisko

bez względu na autora czy ideologiczne orientacje

całopalenie całej tej umysłowej tandety, którą określa się mianem "prasy"

protest przeciwko ignorancji, intelektualnej płyciźnie i manipulacji

czy może Pan jest za ignorancją, intelektualną płycizną i manipulacją?

czy Pan jest naprawdę wykształciuchem? :-(

nie mam z twojego powodu żadnej satysfakcji mulsik ani dyssatysfakcji

jedyne co teraz czuję to pewne rozczarowanie pierwszą reakcją Pana Wojciecha

ale liczę na przemyślenia :-)

• Redaktorzy

"niestety conajmniej 70% to klamstwa, albo tak zwane prawie prawdy... tekst konkretnie napisany aby przekonac ludzi (nie znajacych tematu) do prywatyzacji tej jakze duzej i bardzo dochodowej firmy..."

Nie rozumiem. Jakie "kłamstwa" są potrzebne, aby sprywatyzować dużą firmę? Żadna firma nie powinna być własnością państwa, bo państwo to nie biznesmen i nie biznesem ma zarządzać. Zmieniła się ekonomia, prywatna własność zakładów produkcyjnych z powrotem jest czymś niewłaściwym z punktu widzenia dobra kraju? Wróciliśmy do 1917 roku, i to nie w Polsce, a w Rosji?

'protest przeciwko ignorancji, intelektualnej płyciźnie i manipulacji'

protestujesz przeciwko sobie Graaf:))) zapetliles sie:)) idz lepiej troche studentki ponauczaj, napewno beda patrzyly na ciebie maslanymi oczkami i potakiwaly jakakolwiek 'madrosc' nie 'wylozysz'...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>"Nie rozumiem. Jakie "kłamstwa" są potrzebne, aby sprywatyzować dużą firmę? Żadna firma nie powinna być własnością państwa, bo państwo to nie biznesmen i nie biznesem ma zarządzać. Zmieniła się ekonomia, prywatna własność zakładów produkcyjnych z powrotem jest czymś niewłaściwym z punktu widzenia dobra kraju? Wróciliśmy do 1917 roku, i to nie w Polsce, a w Rosji?"

a no tak ze do prywatyzacji na szczescie nie doszlo bo pracownicy kghm'u zagrozili strajkami... a dlaczego? bo gdyby interes przejella prywatna osoba, to conajmniej 20% ludzi stracilo by prace, bo tyle mniejwiecej jest tam nie niezbednych... nie liczac zamkniecia kopalni.... a dlaczego? bo taniej sprowadzic koncentrat z chile niz z polski... a dlaczego ma byc obciazona ta wielka huta czyms takim? bo ja na to stac! jak i na znacznie wieksze obciazenia, tak wysoka jest cena miedzi, i bedzie zawsze wysoka, bo zapotrzebowanie wzrasta a ilosc jej w ziemi maleje...

pozatym ogromny dochod ze sprzedazy tej katodowej miedzi wychodzil by w obce rece (bo ktorego polaka stac kupic znaczace udzialy tej firmy?)...

prywatne jest lepsze niz panstwowe, tak jest wszedzie gdzie ludzie zyja w bogactwie i dostatku, tak nie jest w polsce, my mamy socjalizm, zatroskanych o nas i miejsca pracy politykow i ... biede, bedziecie glosowac na socjalistow tak czy siak ale nie ludzcie sie ze miejsc pracy przybedzie, oni obstawiaja wszystko swoimi...

np. takie cos 2005-05-23:

Gilowska rzuciła legitymacją partyjną, bo w piątek kierownictwo PO skierowało sprawę do sądu partyjnego, by ten wyrokował, czy w swoich działaniach kierowała się nepotyzmem. Wiceprzewodnicząca PO przeforsowała na pierwsze miejsce lubelskiej listy Platformy syna Pawła, płaciła mu za ekspertyzy prawne i zatrudnia w lubelskim biurze poselskim synową.

Gilowska od początku nie zgadzała się z zarzutami. Wyjaśniała, że synową zatrudniła w biurze, zanim ta poznała jej syna. Natomiast od dłuższego czasu korzystała z ekspertyz prawnych Pawła Gilowskiego, by uniknąć pułapek lobbingowych. W 2003 r. zdecydowała, by w minimalnym zakresie płacić za ekspertyzy.

przecie jest w pis'ie... to ze bedac w po byla oskarzona o te pierdoly to troche mnie dziwi, pozbywanie sie dobrych ludzi, w sumie tusk ma cos ze stalina ;) tez sie wokol siebie pozbywal inteligencji aby nikt mu nie zagrozil... choc bal sie do samego swego konca...

wspac

no ale pisales jakby to byla afera pisu, a lapowki to w PO, a to jest sprawa PO akurat, a gilowska to jest moze dobra, ale dla Ciebie, w twojej opinii, jako socjalisty, juz np. dla mnie nie jest taka dobra...znam lepsze...

wspac

widzisz dla Ciebie to pierdoly, a dla mnie czy w pisie czy w PO to sa po prostu niedopuszczalne naduzycia, widze zreszta , ze argumentujesz na zasadzie bija naszych to trzeba cos odpowiedziec, bo jest w pisie , a PIS jest za tym zeby wszystkie polskie skarby byly w polskich rekach (czyli w jakich? nie wiem...dobrych, bratnich, socjalistycznych, opiekunczych/ napisze , ze gowno mnie obchodza miejsca pracy w jakiejs zasranej polskiej miedzi, tpsa, fso, hucie czy kopalni, obchodzi mnie tylko to czy ja bede mial co jutro do garnka wlozyc i nie mam zamiaru sie skladac na leni, smierdzieli i brudasow z tych firm tylko dlatego , ze sa polakami i maja miec gwarancje zatrudnienia bo sie urodzili gornikami czy monterami telefonow, sram na to czy maja prace, to nie moj interes

kompletnie nie masz bladego pojecia o metalurgii to sie nawet nie wypowiadaj...

to ze interesuje Cie tylko wlasy zad to tez nie powod do dumy, mnie teoretycznie moglo by to tez gowno obchodzic bo prace i tak znajde, w sumie to mnie pewnie znajda, ale zwiekszajacy sie poziom bezrobocia w kraju, pogorszenie warunkow bytu wspolobywatelom pogorszy takze i moje... choc jestem za tym ze pracowity musi wiecej zarabiac i nie jestem za bezwzgledna rownoscia zarobokow etc...

z socjalistycznymi pogladami to w siebie uderzaj... ze to uwarzam ze pewne jednostki (firmy) powinny pozostac choc w czesci panstwowe nie czyni ze mnie socjalisty... natomiast postepowanie partii PO jest jak najbardziej socjalistyczno-stalinowskie (do celu po trupach, nawet wlasnych wspolpracownikow, wyborcow) o czym wspominalem... wiec z tym nazewnictwem do siebie prosze...

gilowska miala przejscia takze w pisie, ale sad stwierdzil ze jest ok, wiec przywrocono ja na stanowistko... w czym problem... ? zauwaz ze w partii PO, Tusk nie ma konkurencji, jest ikoną tej grupy... nie dziwi Cie to?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.