Skocz do zawartości
IGNORED

upgradowe kable do SENN HD600/650

czlowiekes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś miał styczność z tym kablem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Senn V2 ?? Bo zastanawiam się nad kupnem cena jest przyzwoita i na pewno jest lepszy od standardowych kabelków w HD600 ... Co o nim myślicie i czy może ktoś poleci jakiś inny w podobnej cenie ... ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/37812-upgradowe-kable-do-senn-hd600650/

szczeze to sam mialem pomysl na wymiane kabla w swoich sluchawkach - ale po dlugich namyslach stwierdzilem ze bez mozliwosci odsluchania to bez sensu - a czasami efekty na roznych sprzetach moga sie roznic - najlepiej chyba w przypadku sluchawek to wogole pokombinowac w robienie kabelkow DIY - niema w kablach do sluchawek zadnych skomplikowanych rzeczy ( roznia sie one jedynie rodzajem przewodnika i jego przekrojem/iloscia nitek ) - a tak poza tym mialem okazje sluchac "przekablowanych" K701 oraz HD 650 i zmiany po przekablowaniu to zadna rewolucja - marginalnie lepsza jakosc a czasem poprostu jedynie delikatnie rozjasniony dzwiek poprzez podkreslenie wysokich tonow przez PCOCC lub srebro - nawet niebylo duzych zmian orginalnego balansu tonalnego - czyli wniosek jest taki ze albo orginalne kable sa wystarczajace albo te niefirmowe takie se :D - co w sumie niedziwi

W sumie prawdę mówisz. Ale już sam fakt, że ten kabel masywniej wygląda można się lepiej poczuć :) A cardas'a, któregoś ktoś posiada na forum?? Może przynajmniej wymienię w HD600 na kabel z HD650 - wygląda O WIELE porządniej.

oto porównanie, ale różnicy w graniu podobno nie ma ... ale wolał bym np CARDAS'a tylko nie wiem, który proszę o jakieś dobre opisy, czy może się nie opłaca ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak masz mozliwosc kupienia/zrobienia wtyczek jakie ma senn w swych sluchawkach to za te 250$ mozesz sobie kupic duzo przedowu z dobrej jakosci litego srebra i zrobic kabel ktorego brzmienie Ci podejdzie - patsconnexion ma dosc spory wybor - mozna tez u nich kupic cala reszte ( koszluki termokurczliwe, rurki teflonowe itp. itd. ) - zreszta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak pisałem już wcześniej polecanym kablem jest NEGLEX MOGAMI 2534 można go kupić w USA już od 1$/stopa

Jakby ktoś chciał chciał taki sprowadzić to dopisuję sie do listy

tutaj wątek do senn hd600

Ukryta Zawartość

używają go tego do przekablowania Beyerdynamic DT880 (edycja 2003)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ja też jestem za.Zastanawiałem się nad różnymi kablami, bo ten oryginalny nie wygląda zachęcająco.Ale z drugiej strony,taki np. Stereovox też nie wygląda solidnie nie wspominając o Kondo Ksl-Spc.Śmiech na sali za wygląd, ale jak gra...Problemem w Sennkach są wtyki przy nausznikach.Może ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

Pozdrawiam

Wojtek

zobaczcie na ten kabel, znalazłem to na allegro... Porządne wydają się wtyki, choć nie wiem jak z brzmieniem. Kabel to Russ Andrews Kimber Cable

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spory wybór kabelków słuchawkowych jest w Moon Audio:

Ukryta Zawartość

Sklep sprawdzony. Kupowałem u nich niedawno kabelki do AKG.

Można się targować!

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Znam ten sklep tam są cardas'y o, które się wcześniej pytałem ale nikt nie powiedział na ich temat nic... Ja myślę, że można by było ciągnąć temat DIY Forumowe do Sennków

czlowiekes, 24 Lis 2007, 12:07

>zobaczcie na ten kabel, znalazłem to na allegro... Porządne wydają się wtyki, choć nie wiem jak z

>brzmieniem. Kabel to Russ Andrews Kimber Cable

podaj linka prosze

>Może się wszyscy użytkownicy HD600/650 skrzykną i zrobi jakiś utalentowany konstruktor z forum - forumowe diy do senn'ków :D:D

kolejny uzytkownik akurat HD580 ,za DIY.

tak ale może zamiast się zgłaszać to znajdziemy kogoś kto się tym zajmie i to zrobi, i przed fajnie by było wybrać razem materiały z których zostanie zrobiony kabelek :)

czlowiekes, 24 Lis 2007, 13:35

>

Ukryta Zawartość

W sumie to bardzo ciekawa oferta, dziwię się, ze nikt tego nie kupuje, gdyby nie fakt, ze mam już hd600 to kupiłbym

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.