Skocz do zawartości
IGNORED

Pianocraft E810 & Metal.

satan696

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za porady ale odrzucam "składaka". Dostępność tego sprzętu jest co najmniej marna : Po za tym nie wierze, że uda mi sie coś złożyć... Jak na początkującego Audiofila to za dużo :D Dopiero co zaczynam bawić się w te klocki :) Z pośród wielu produktów oferowanych przez producentów wybrałem cztery pozycje :)

1. Yamaha Pianocraft E810

2. Philips MCD 908

3. Onkyo CS-V815

4. Teac DR-H300

Myślę, że te "klamoty" choć trochę "gadają" :)

Więc pytam się czy miał ktoś okazję tym sprzęcikiem "pokręcić"??? Tylko proszę nie piszcie "ja słucham popu i jest cool" :)

Zalecam 2x zastanowić się przed podjęciem decyzji...

Kolega ma właśnie Pianocraft - jak na mój słuch gra to cienko. Za malo basy za dużo wysokich. Gra to jak wieża po prostu.

Na allegro można wyrwać naprawdę tanio fajne rzeczy.

Np. zlożyłem taki zestawik:

Kolumny IQ Mini Lady (podstawkowe) 120 zł.

Wzmacniacz + tuner QED 240 coś tam za 380 zł.

Standy do kolumn 200 zł.

Razem 700 zł. Do tego można kupić CD Yamaha,Marantz za max 300 zł.

Kabelki miałem. Ten zestaw gra lepiej od Pianocrafta, a tańszy o połowę.

Potem po kolei mozna wymieniać poszczególne elementy na lepsze a stare sprzedawać na allegro.

Pamiętaj audiofilizm to choroba !!! Objawem jest ciągła chęć udoskonalenia swojego systemu. Jeśli uważasz się za Audiofila to nie kupisz wieży bo potem nie będzie zabawy w zmiany ;-).

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W którym miejscu piszę bzdury ??? Proszę konkretnie odnieść się do mojego wpisu.

Jeśli ktoś kocha muzykę to chęć odtwarzania tejże muzki na coraz wyższym poziomie jest naturalna. Mam system jaki mam i jestem zadowolony ale jeśli miałbym większą wolną gotówkę to bym ją wydał na jeszcze lepszy sprzęt żeby moja ulubiona muzyka brzmiała jeszcze lepiej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

mhm, są dostępne te części:P powaga, JBl trudno dostępny? no co ty.

a ja i tak dalej bym polecał jakieś paradigmy, np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

te są w dobrym myśle stanie, a z dobrą resztą spszętu zagrają dużo lepiej niż te z pianocrafta, zwłaszcza rock, metal itp.

Ukryta Zawartość

@satan696

a może weź płytki jakieś do sklepu i posłuchaj, zdanie w sumie proste bo nie musisz nic zestawiać kombinować prosić sprzedawcę... żeby coś podłączył

pzdr

123... test

choć nie jestem za kapsułką to jest jeszcze to do dodania do Twojej listy nie wiem jak gra ale kapsułka poważna jak dla mnie wartościowsze niż te philipsy, teaci , troszkę ponad budżet, ale nowe i kapsułka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,pozdrawiam

post-16260-100008962 1195754851_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem dostępne Paradigm Monitor 3v.4:

Ukryta Zawartość

Do METALU idealne :-D

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.