Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze brzmienie jakie słyszeliście

Gość Sukin_Kot

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro widzisz sens takich typów oto moje;

1. Voyd lub CD przed po Linna - Meishu Silver- AN/Espx znamiennie z Lowther PM

2. Garrard 501 lub CD Wadia - BAT 30/VK200 (bez preampu na sygnale z CD też pięknie ale z AN/Espx)– SP100

3. All Naim nawet najtańszy zestaw jest super.

4. All Audio Note wszystko z min. poziomu 3 i wyżej.

Może mało oryginalne ale pomarzyć można który najlepszy nie wiem (numeracja dość przypadkowa).

Najpierw zdjecie

[obrazekLUKASZ-55865_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Pelen system GOLDMUND'A z nowymi (tylko na subskrypcje) monoblokami Millennium.

Glosniki-GOLDMUND Epilogue 1+2+3

Wzmacniacze- 2 pary Millennium Reference

D/A-Mimesis 20M

CD Transport-Mimesis 36A+

przedwzmacniacz-Mimesis 22M

analog- Rockport Syrius III

cartridge-Clearaudio Insider REF,Koetsu Onyx Platinum

kondycjoner-AC Curator

kable-Goldmund lineal i Ultra HD SC

System klienta, jak do tej pory najlepszy tranzystor jaki slyszalem.....

[obrazekLUKASZ-55878_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

LukaszB->>>

Wnetrze to jest jego pokoj odsluchowy, pokoj niejest w cale taki duzy jak sie wydaje ok 35m2. Wnetrze wyglada troche innaczej niz my jestes przyzwyczajeni (inna kultura) poniewaz system jest na dalekim wschodzie.

Pozdr.

glosniki-Wilson Audio Maxx,

naped, przetwornik/upsampler-dCS,

koncowki mocy-Halcro dm58,

pre-Halcro dm10 (brak na zdjeciu),

kable-Transparent Audio

ale system tez mial swoje wady (przede wszystkim za maly pokoj) :-))

[obrazekLUKASZ-55957_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny Acapella Campanile Highs, CTC Blowtorch preamp,

Rockport Sirius turntable, Lyra Titan cartridge, Vendetta 2T phonostage,

4 X Parasound JC-1 amps, Yamaha CT7000 tuner, Lindemann SACD player, kable Nordost Valhalla and TG Audio.

= > Lacrimosa

Czy możesz napisać jak wygląda przestrzenność na takich ogromnych "cyborgach" ( tak jakoś mi sie kojarzą ). Czy ogrom ich nie jest przeszkodą w ukazaniu mnóstwa powietrza wokół źródeł dźwięku ?

Pawiowy->>>

Jezeli ze zdjecia wydedukowales ze moze jest problem z przestrzennonoscia. WOW

Musze przyznac ze masz bardzo dobry wzrok i USZY :-)

Masz totalna racje, GOLDMUND brakuje; ja porownywalem ten system do mojego starego JADIS, pierwszy mankament to jest brak powietrza miedzy instrumentami, jak dla mnie glebia jest plytka i najwazniejsze dzwiek jest dwo-wymiarowy, JADIS potrafi odtworzyc trzeci-wymiar i cala AURE nagranie. Slyszysz ze muzycy sa z Toba a z JADIS slyszysz ze jestes z nimi na sesji nagraniowej.

$500K pozniej mozna byc troche rozczarowanym, niemniej jednak uwazam ten system za najbardziej naturalny i prawdziwy tranzystor jaki dotad mialem przyjemnosc uslyszec. Ten system ma duzy potencjal tylko trzeba z nim jeszcze troche popracowac.

Pozdr.

PS. Wiekszoc komponentow w kolumnach jest FOCAL-JM LAB, inne sa CUSTOM zrobione przez mala Szwajcarska firme, obudowy sa aluminiowe.

->jozwa maryn

...w garazu, w kociej budzie mam lepszy :-)

->Lacrimosa

miales doczynienia z Halcro? Wg mnie dm58+pre gra bardzo dobrze, naturalnie, bez wysilku i przestrzennie.

Dystrybutor Halcro to mily czlowiek i ma zawsze jakas ciekawa muzyke na prezentacje, wiec z przyjemnoscia slucha sie tejze muzyki, a nie sprzetu. Znaczy sie, ze sprzet jest dobry kiedy sie na niego nie zwraca uwagi i z przyjemnoscia przeklada sie tylko kolejne CD.

pozdr

[obrazekLUKASZ-56217_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kotfilemon->>>

Slyszalem Halcro i bardzo to mala firme Australijska podziwiam. Pierwsze kilka produktow zrobili i sa na TOP od razu.

Jedyny solid state ktory mozna postawic obok GOLDMUNDA to HALCRO. Z tym ze GOLDMUND jest bardziej romantyczny i szybszy. Oby dwie firmy maja dzwiek wyczynowy tzn dokladny bez zadnych "frills" jednakze jak wspominales to sa tranzystory ktore mozna sluchac GODZINAMI bez przerwy, absolutnie sie z tym zgadzam. Mozna polemizowac czy jednak lepiej lampe ktora oferuje podobne warunki odsluchu ale z czestym servisowaniem i kosztami utrzymania.

Pozdr.

->Lacrimosa

Goldmund nie jest mi w ogole znany, szkoda. Teorie uzupelnie na www, ale z posluchaniem bedzie klopot...

Nie wiesz, ile kosztuje dm38? Czy gra wiele gorzej, niz dm58?

pozdrawiam

Goldmound to chyba szczyt swiata. Odnosze wrazenie ze najlepsze rzeczy sa u nas nie znane, ...bo sa poprostu za drogie. Ja chetnie posluchalbym innej elektroniki ze szwajcarii np: Ensamble lub FM Acustisc, ktora to firma robi ponoc najlepsze wzmacniacze tranzystowrowe na swiecie. Ale poniewaz sa to rzeczy w cenach zaporowych, to nie dosc ze ich nie slyszalem to nawet ich nie widzialem na wlasne oczy.

Kotfilemon->>

Dm-38 kosztuje $8500 (dystrybutor) tyle placi. W porwnaniu z DM 58 brzmieniowej roznicy niema tylko w zakresie mocy.

Natomiast jest roznica w DM 68 :-)

Pozdr.

Mars->>>

FM Acoustics nie jest taaaaak DOBRY jak myslisz.

Zpewnoscia GOLDMUND jest blizej HOLY GRAIL, ha nawet Spectral jest lepszy.

FM Acouctics jest jak dla mnie bardziej sprzetem profesjonalnym lub dla ludzi typu Mick JAGGER :-)

Chyba ze mowisz tutaj o Resolution series, ich najlepszym projektem do dzisiaj jest FM 411.

Pozdr.

[obrazekLUKASZ-56321_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pisząc o FM Acustic nie opieralem sie na zadnych moich doswiadczeniach z tym sprzetem. Prawde mowiac to nie znam nawet nazw ich modeli. Ile kosztuja komponenty Goldumnda czy FNM Acustic? Kiedys widzialem cene gramofonu, ale sadzilem ze mam klopoty ze wzrokiem i odwiedzilem okuliste (tam nie moglo byc az tyle zer :)

Mars->>>

Goldmundy zaczynaja sie (tania seria SR) od $2500 do gory..tzn do wzmacniaczy za $75000 para ktore sa powyzej uzyte w caly systemie GOLDMUNDA.

FM Acoustics np FM 155 juz za $5000 a takie arcydzielo jak FM 411 powiedzmy $20K.

Pozdr.

Odpowiadam na pytanie: byłem na "n" koncertach w"n" m-cach EUROPA/N.America/Asia/Australia,słuchałem "n" zestawów-najlepsze brzmienie ,jakie słyszałem - SLADE OPERA LESNA SOPOT 1978

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.