Skocz do zawartości
IGNORED

Kambodża - JAK BARDZO jest beznadziejna

CharlieStereon

Rekomendowane odpowiedzi

w końcu powstało miejsce gdzie każdy może nawrzucać posiadaczom 'kambodży'. no bo kto by chciał cieniutkie wzmacniaczyki ze słabym basem i niemiłosiernie siejące podbitymi wysokimi, w dodatku z rachityczną sceną?

mile widziani posiadacze krelli, levinsonów, audionote i accuphase oraz fani diy.

Jako wieloletni były użytkownik CA a jednocześnie słuchacz różnych ciężkich pieców jak i gościnnie kilku lamp napisałem w innym temacie coś co wklejam tutaj ;-O.

Nie ma co gnoić Kambodzy, ani jej też bronić, a że to produkt trochę jak Matiz Sporting to też prawda. W każdym razie bardzo wiele zależy od wielu czynników. Mądre nie ;-O. Obawiam się, że ktoś kto jeździ mercem 600 i wsiądzie do toyociny avensis stwierdzi, że jest to przereklamowane badziewie. A wracając do CA. Miałem swego czasu CA 500 . Postęp w 640 jest do tamtej wersji widoczny. Im cieplejsze, lepsze i nazwijmy to po imieniu łatwiejsze kolumny tym CA zagra lepiej. A z hi-endowymi zagra znacznie lepiej niż dobry sprzet średniej klasy oczywiście jeśli je, kolumny, wysteruje. A że silniczek słaby i z cieniasami o jasnej barwie nie tworzy pary to prawda. Nad jest cieplejszy i dlatego bardziej przez średniozaawansowanych audiofili ceniony. Chociaż to różnica pomiędzy fiacikiem a hyundaiem. Niby czasami jest ;-D ale Volvo z tego nigdy nie będzie. BTW czy ktoś w koncu słyszał jak gra CA 840??

Heh coś mi się wydaje,że mała prowokacja po dyskusji w innym wątku ;-)

Ja tam z Kambodży jestem zadowolony, a jak podłączyłem w tor bufor lampowy, to jestem zadowolony jeszcze bardziej :-)

Czekam na wrzutę :-)

Pozdrawiam

czy taki bufor to faktycznie jest słyszalny w systemie? ostatnio mi uciekł amplifon wl25 na allegro i jestem rozgoryczony, szukam jakieś taniej (bardzo taniej) namiastki lampowości. a może po prostu se sieknąć egovoxa?

CharlieStereon, 22 Lis 2007, 18:37

>czy taki bufor to faktycznie jest słyszalny w systemie? ostatnio mi uciekł amplifon wl25 na allegro

>i jestem rozgoryczony, szukam jakieś taniej (bardzo taniej) namiastki lampowości. a może po prostu

>se sieknąć egovoxa?

CharlieStereon,

proszę, jest Amplifon WL25 na Allegro ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaznaczam, żeby nie było niedomówień - to jest mój były wzmacniacz, na którym grałem 1,5 roku, ale to nie ja go sprzedaję na tej aukcji. To aukcja człowieka, który go kupił ode mnie, czyli drugiego właściciela tego wzmaka! ;-)

x.

Ukryta Zawartość

Jest słyszalny(właśnie podobno najlepiej w budżetowych systemach),lekkie ocieplenie brzmienia a nie gubi szczegółowości. Dodał to "coś" do systemu,faktycznie niedroga namiastka lampowości - zakup od jednego z forumowiczów :-)

CharlieStereon, 22 Lis 2007, 18:37

>czy taki bufor to faktycznie jest słyszalny w systemie? ostatnio mi uciekł amplifon wl25 na allegro

>i jestem rozgoryczony, szukam jakieś taniej (bardzo taniej) namiastki lampowości. a może po prostu

>se sieknąć egovoxa?

Chłopie nie załamuj sie tak wczesnie.Amplifon moze być twój;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>CharlieStereon

Nie załamuj się Charlie, CA to całkiem znośny sprzęt jak za pieniądze, które się na niego wydaje ;-)) Myślę, że w tej cenie nowe Denony czy Marantze wcale nie oferują lepszego dzwięku.

Nie wiem jak nowe wersje, ale starsze cdki (jak np. d500) całkiem fajnie wypadają po tuningu... choć szczerze powiem, nie wiem jak brzmią przed ;-) Dobry clock i powinno ładnie poprawić rozdzielczość i detaliczność dzwięku. Kiedyś porównywałem go z xanaxową yamahą i w porównaniu do niej CA oferowało dość szeroką sceną. A, że bas trochę odchudzony??? Nie samym basem człowiek żyje ;-)

>xanax

Ty lepiej powiedz, czemu ten gość go tak szybko sprzedaje, bo zdaje się, że Ty go niedawno sprzedałeś co? :))

A jak tam KD-261 gra dzielnie u kolegi? Czasami tęsknię za nim chlip chlip ;)))

Pozdrawiam,

CharlieStereon

nie ucieknie, oczywiście... znajdzie innego właściciela; ale polecam WL25 na początek zabawy w lampy ;-)

ganzz_gut,

wstyd się przyznać... gram teraz na wzmacniaczu tranzystorowym ;-D A czy Amplifon wybaczy zdradę?... zobaczymy za jakiś czas ;-)

szwagiero,

nie bardzo mogę się wypowiadać nt. przyczyn odsprzedaży wzmaka; WL25 nie jest już mój, a ja nie zostałem upoważniony do udzielania takich informacji; zapytajcie sprzedającego... mogę za to zapewnić, że ten Amplifon jest jak najbardziej OK pod względem technicznym, wizualnym, prawnym... itp. itd. ;-) wszystko zostało dokładnie opisane na obu aukcjach (mojej i mamz'a), jednym słowem - sprzęt wart uwagi ;-D

a Koda KD261? dziękuję, miewa się dobrze, grywa zarówno Chopina, jak i Massive Attack - kolega nie narzeka, wręcz przeciwnie - chwali sobie ten wzmacniacz ;-D

x.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.