Skocz do zawartości
IGNORED

Uspokojenie jadowitej metalowej kopułki

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą z ciekawości słuchałem samych kewlarów z fabrycznym filtrem. One zawodzą w momencie jak na przykład Marek Grechuta albo Beata Kozidrak śpiewają głoskę 'A'. Akurat słuchałem polskich płyt. Nie wiem ile to może być 2kHz? Skąd to. To podbarwienie jest okropne

Z całym szcunkiem dla MG (nie McG) bo o drugim wykonawcy referencyjnym nie bede sie wypowiadl + alu B&W jest to dobry temat na doktorat w wyzszej szkole ojaca ze sluchawkami AKG 240 na uszach

Generalnie chcialbym spytać .. ale ossso chodzi ( McG - te wooodospodady)

Ja już otworzyłem gin. Z 3 omami w szeregu z górnym gniazdem i cyrusem jest to referencyjna maszynka do słuchania muzyki, czas na płyty teraz :)

Ja nie wiem, mam za małe doświadczenie, ale coś mi mówi że impedancja tego pojedynczego głośnika z cewką przy tej częstotliwości 2kHz rosła w hiper kosmos i wzmacniacz coś mówił.

Piotrze jak sluchasz muzyki o ktorej pisałeś - to potzrebujesz tych 3 ohm (i ginu) - ja sie przed chwilą katowałem "Life" z Helicopters i juz mam ochote na gin (to wydanie Pronitu jest niezłe).

Natomiast polskie realizacje z lat 90-2000 niestety mogą jechać jaims 2 kHz ( stare mikrofony + nowe stoły + cyfrowe efekty)

ps zebyś nie wpadł w stresy to właśnie siedze w HD 515 + CDP 790 + SDM

: ) niestety nie znam tego helikoptera ani sprzętu, ale 3 omy dotyczy się muzyki referencyjnej (płyty opus 3, focal, testowa marantza) a nie wadliwie nagranych CD. Nie będę rozbierał kolumn, wolę nie patrzeć co te chińczyki tam nawkładały, musiałbym nawijać cewki, pożyczać miernik indukcyjności... dorobię bananki z dobrym rezystorem zamiast zwory na zaciskach.

I ze słabym wzmakiem te kolumny 602 nie będą grały, na nadzie 302 była tragedia. Wszędzie tam gdzie impedancja podskakiwała robiła się mega klucha. Opinie innych się potwierdzają.

niestety nie znam tego helikoptera ani sprzętu, ale 3 omy dotyczy się muzyki referencyjnej

>(płyty opus 3, focal, testowa marantza) a nie wadliwie nagranych CD. Nie będę rozbierał kolumn, wolę

>nie patrzeć co te chińczyki tam nawkładały, musiałbym nawijać cewki, pożyczać miernik

>indukcyjności... dorobię bananki z dobrym rezystorem zamiast zwory na zaciskach.

Helicopters - to polski analog z lat ..1979 a co do płyt CD testowych ja staram sie słuchac na koncertach lub starych wydań bo Focal/Marnatz na pewno wylansuje swoje brzmienie i od 2005 zadne polskie nagranie nie zabrzmi dobrze. Miałem przykład ze Stingiem (Bring on The Night) - zgiuneła mi stara płyta - kupiłem nową w Polsce i tragedia. Oddali mi stara bez "digitaly remasterd" i miodzik wrócił (Marsalis, Kirkland ,Hakim, Jones)

ps a kolumny - zmień bo jak mówią koledzy "nie grają" (albo grają za dużo)

Gin poszedł dopiero w momencie kiedy 10 godzin spędzonych na odsłuchach różnych wariantów odniosło sukces, także alkohol nie miał wpływu na wynik

Zdjęcie jest w naszych ustrojach, większość mojego subiektywnego sukcesu polega na nietypowej geometrii pomieszenia, jest to jakby trójkąt z zaokrąglonym kątem za plecami. Nie ma tu podbarwień od pomieszczenia. Na dziś dzień używam dvd samsunga za 220zł, ale czekam na DAC Cambridge Isomagic hdcd. Zakładam że aktualne źródło psuje wszystko o 100%.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.