Skocz do zawartości
IGNORED

Windows Vista - spostrzeżenia.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

w weekend przeszedłem z visty pro na windows xp (zgodnie z tym co piszą na stronie microsoftu to legalnie)

i nareszcie mam spokój, vista jest zbyt zasobożerna i zbyt niestabilna

Podejrzewam, że część narowów Visty bierze się z mojej niewiedzy, ale potrafi ci ona być selektywna, bo:

mam 3 pendrajwy, czyli pracowy, dla fuch i prywatny. Kiedy pracowałem tylko na Win XP wszystkie były równocenne.

Kiedy podłączam je do laptopa z VHB to mam takie objawy:

no name - pełny dostęp

Pretec - tylko odczyt i niezdejmowalne zabezpieczenie przed zapisem

Kingston - odczyt i zapis, ale bez prawa tworzenia nowych katalogów i zapisu w roocie

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

U mnie Vista Home Premium chodzi dobrze na laptopie Asusa z 2 GB RAM, procesor Intel Core 2 Duo 1,5 GHZ, grafika Nvidia 8600 GS. Powyłączałem wszystkie zbędne gadżety i usługi, aero itp. System bardzo wyraźnie przyśpieszył dopiero po wywaleniu Nortona i wgraniu AVP Classic. Teraz nie narzekam, no może jeszcze programy, których używałem na XP i do których się przyzwyczaiłem nie chodzą pod Vistą. Znalazłem inne. Uważajcie na niektóre aktualizacje do Visty, potrafią namieszać.

Molibden 28 Lis 2007, 14:57

To zależy jaki masz system plików na nich, może masz FAT, NTFS czy inny?

Musisz sobie rozszerzyć uprawnienia, o ile to działa na dyski wymienne.

Pendrive z pelnym dostepem mial format FAT32 i przeformatowalem pozostale na FAT32 i klopoty zniknely.

>U mnie Vista Home Premium chodzi dobrze na laptopie Asusa z 2 GB RAM, procesor Intel Core 2 Duo 1,5 GHZ, grafika Nvidia 8600 GS. >Powyłączałem wszystkie zbędne gadżety i usługi, aero itp. System bardzo wyraźnie przyśpieszył dopiero po wywaleniu Nortona i wgraniu >AVP Classic. Teraz nie narzekam

Dobrze???????? Dobrze to ja pracuje starym centrino 1,7MHz+1,25GB RAM pod Ubuntu i rownoczesnie w WindowsXP pod virtualboxem...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Astaroth, 18 Sty 2008, 22:16

jesli to ci jest potrzebne do pracy to mozna i tak :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ubuntu to piękna rzecz do zastosowań domowych.

Ponieważ miałem małe niezgodności OOffica z MOfficem, to pozostawiłem Windows

Gdyby nie to działałbym tylko na Ubuntu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.