Skocz do zawartości
IGNORED

jbl E60 pioneer cs 997 i jaki wzmacniacz

Ferol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie posiadam 2 pary kolumn JBL e-60 i pioneer cs-997. ponadto posiadam amplituner kina domowego Yamaha Rx-V495 + cd 496no i nie jestem do końca zadowolony z dźwięku jakie wytwarzają poszczególne pary kolumn. Nie mam ich oczywiście podłączonych razem, poprostu aktualnie grają JBL a Pioneerki stoją bezużyteczne obok. Stąd moje pytanie:

Czy może zmienić ampli na wzmacniacz? Jaki? i z którą parą kolumn?

Dużo nie chcę wydać na wzmak (powiedzmy za równowartość ampli ewentuallnie + pozbycie się któryś kolumn) bo żona mnie spali w ognisku przy najbliższej okazji. Mówi że na głowę dostałem przez to kombinowanie.

Nie wiem których kolumn się pozbyć,.

Pokój 20m2 (kwadratowy), muzyka: sporo tego... nirvana, peral jam, acid drinkers, rush, marillion, illusion, flapjack, korn.... raczej takie brzmienia.

witaj, rotela nie polecam, nie do tych kolumn gra zimno i twardo z tego co słuchałem w salonie, do takiej muzy proponuję nad 352 i zostawić te jbl to lepsze kolumny od pioneera, grają trochę twardo ale nad je konkretnie zmiękczy bo ma miękki bas ale za to potężny, dobierz do tego odpowiednie kabelki a przy okazji będziesz miał super szczegółowość u mnie gra z jbl90 i jest ok, moje kable to: bi-wiring: img ixos-do wysokich i średnich-kimber 8 pr-do basu, również słucham ostrej muzy

pozdr

radark na kabelkach to ja niestety sie nie znam, co do kolumn to czy e90 sa porownywalne w brzmieniu do e60 to tego tez niewiem, a poza tym to cena NAD-a 352 mnie troszkę przeraża żeby nie powiedziec jest dla mnie nie do przyjęcia

witaj, co do wzmaka to możesz wziąć na raty, ja tylko w ten sposób kupuję sprzęt, każdy sklep ma oferty ratalne na 10 lub 20 i więcej rat, możesz też kupić używany za dużo mniejszą kasę, co do jbl to 60 mają identyczne głośniki co 90 z tą różnicą że 90 zamiast jednego basowego mają dwa więc różnica będzie niewielka w ogólnym rozrachunku, co do kabli to ixosy to kable z miedźi beztlenowej świetne do wysokich i średnich tonów dostępne na allegro za niską cenę, a kimbery to kable przeznaczane do subów więc do basu, przy bi-wiringu możesz połączyć dwie pary różnych kabli w twoich kolumnach też zapewne jest taka możliwość, kiedyś nie wierzyłem że kable mogą mieć taki wpływ na dżwięk dopóki nie spróbowałem różnica jest kolosalna, jeśli będziesz chciał to podeślę linki z aukcjami, wzmaka też możesz poszukać na allegro lub w ogłoszeniach na stronach prasy muzycznej(ten nad to naprawdę świetne urządzenie, wcześniej miałem amplituner pioniera za 2,5 tyś który w porównaniu z nim grał cieniutko), jesli masz jeszcze jakieś pytania pisz, chętnie udzielę informacji

co do kolumn to nie znam tych pionierków, musisz zdecydować sam jaki charakter brzmienia preferujesz, jbl na pewno są solidnymi kolumnami z porządnymi głośnikami i przy dobrym wzmaku usłyszysz na nich masę detali, których przy tańszych kolumnach nie usłyszysz, to duża frajda, ale to nie stanowi o całości, nie są to kolumny doskonałe, jak dla mnie bas mógłby być bardziej miękki ale można to wzmakiem złagodzić

pozdr

A dla mnie E60 to jedne z najgorszych (a w swojej cenie chyba najgorsze) kolumny, których słuchałem. Jeżeli masz możliwość to zmień je na inne, nawet w podobnej lub niższej cenie.

E60 nie są złe ale musza grac z harmanem 3480 lub hk970 . Bo na innych wzmacniaczach bas jest twardy i za duzo tonów srednich uswiadczycz

Pamietaj aby tylko nie podłaczac ich do jakiegoś ampli do kina domowego z niskiego przedziału cenowego , bo ja najwiekszy bład zrobiłem z e100 + DENON 1906 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.