Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

jako że trochę było o wiekowych autach z Germanii to czas na coś ciekawego tyle że z Italii , autko które zjada takie setki na pierwszym zakręcie a na pierwszej prostej pozwala zapomnieć o swoim widoku - prawdziwe transaxle czyli model 75 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

:D widać że znasz motoryzację , jej historię a i technika nie jest ci obca :D :D :D

w takim razie cofniemy się ciut dalej wstecz , ciekawe jakie tu będą skojarzenia :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rzeczywiscie , sznyt polonezopodobny obecny....ogólnie taniość przeziera z tego samochodu....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Samochody piękne, choć wredne w serwisie - Jaguary XJ począwszy od X300 aż do niedawno wycofanego Mark 3 - te z okrągłymi reflektorami po dwa na stronę.

Trochę przy ich stylu "ogrzał się" X-type - mimo że na Mondeo to też ładny, choć jednak wersje z 4-cylindrowymi dieslami należałoby skreślić za obrzydliwy dźwięk - w końcu też aspekt estetyczny.

Wloskie samochody sa jak kobiety...nieprzewidywalne i trzeba miec do nich serce.

To nie Alfa jest zla to jest wina serwisowania przez pana ,,Henia,, w garazu a ci co wiedza ze nalezy to robic u ludzi majacych cos w glowie ciesza sie nietuzinkowymi autami i smieja z innych.

robix

...a głupota z niektórych postów :D

ciekawe co bardziej wami kieruje - frustracja , złośliwość czy aż taka niewiedza ?? :D

polonezopodobny - eee , nawet skojarzenia słabe , większość leszczy porównuję Giulię do dużego fiata raczej :D a poldkiem to raczej jest nazywana Lancia Delta :)

Jag XJ - bardzo eleganckie auto , mam kontakt z XJR w manualu - mało tego zrobili bardzo ...a najładniejszy dla mnie XJ-S Coupe ze swoją boską tylną szybą nieudolnie kopiowaną w BMW 6 Cabrio

...i te dwa wlewy :)

...wracając do tematu - błędem z mojej strony jest wklejanie linków , dlatego czas na fotki :D

zaczynamy od samochodu który eksperci uznali za najpiękniejszy na świecie , 8C Competizione :

Ukryta Zawartość

post-28294-100000079 1280658780_thumb.jpg

post-28294-100000080 1280658780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no ale wracając do polskiej ziemi - pierwszy milion ze znaczkiem AR w PL :)

Ukryta Zawartość

post-28294-100000074 1280659243_thumb.jpg

post-28294-100000075 1280659243_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...sprzedany zapomniałem dodać , nie śpieszcie do salonu bo więcej nie ma :)

z drugiej strony - ileż bezawaryjnych VW możnaby za to kupić co panowie ?? i jeszcze to ryzyko że gałeczka odpadnie :D :D :D

to prawda robix :)

teraz czas na kanciaka , zdjątka wykonałem w Łodzi na terenie Atlas Arena , pomimo rejestracji GB autko jest fabrycznym LHD ...mało tego - 50kzł + parę grosików na opłaty i możecie je zakupić :)

Ghibli :

Ukryta Zawartość

post-28294-100000068 1280659909_thumb.jpg

post-28294-100000069 1280659909_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hohohohohoho kapelmistrz się obruszył :D na pewno twoje zdanie bardzo wzruszy właściciela :D :D :D

mniejsza o to , wracamy do Ghibli - tak tak , pod tym okrągłym jest otwór do którego wlewacie jakieś 4x tyle na setkę co do poczciwego bezawaryjnego Golfa :)

foto 1 - ten znaczek oglądają inni przez chwilę zanim nie stracą Ghibli z oczu

foto 2 - analogowy zegarek i Nakamichi - to jest to :)

foto 3 - nie ma pompowtryskiwaczy :( :( :(

Ukryta Zawartość

post-28294-100000064 1280660156_thumb.jpg

post-28294-100000065 1280660156_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> marcins737,5, 1 Sie 2010, 12:43

Nie rozumiem po co taki konfrontacyjny kurs w sprawach indywidualnego gustu? Czerpiesz jakąś masochistyczną przyjemność ze szmacenia rzeczy Tobie drogich przez innych forumowiczów? Bo na razie to właśnie dostajesz w odpowiedzi i to nie pierwszy raz.

BTW - jeżeli ktoś twierdzi że Alfy to szrot, ja bym się cieszył. Bo oznacza to że będą się sprzedawać po niższej cenie (fama głosi że...) i większą dostępność dla fanów. BTW - 159 i Brera wyglądają na ciekawsze technicznie i solidniejsze od niemieckich odpowiedników - no może poza tymi naturalnie tylnonapędowymi. Mimo że za włoszczyzną osobiście nie przepadam, rozważyłbym ich zakup gdybym potrzebował czegoś do wożenia wyłącznie mojej osoby.

i na razie tyle dobrego musi wam wystarczyć , kapelmistrz musi jakoś przełknąć to że są ludzie mający nie tylko pieniądze ale i fantazję... do zobaczenia wkrótce :)

...i komentujcie - naprawdę lubię się pośmiać :D :D :D

Panowie - żadna frustracja, złośliwość, a na motoryzacji to każdy facet się zna ;-)

Rozumiem, że jako wielbiciel marki Alfa Romeo jesteś zaślepiony i nie da się z Tobą merytorycznie porozmawiać o motoryzacji, ale...

Kiedyś produkowali takie samochody jak Mercedes W124 etc, które były niezwykle niezawodne i dało się nimi przejechać 500000km bez dużego remontu. I wtedy Mercedes stwierdził, że w ogóle nie zarabia na częściach zamiennych. No bo jak ma zarabiać skoro nic się nie psuje.

Fiat ma inną filozofię - tłucze tanie samochody. Skoro tanie to części są niskiej jakości. No i te samochody się psują, ale nie są drogie w serwisowaniu. Tak więc Fiat zarabia i na sprzedaży samochodów i na serwisie. Mercedes teraz już również ;-)

Alfa i Fiat to dokładnie ta sama filozofia: tłuc tanie kiepskie samochody i sprzedawać do nich mnóstwo części. Zresztą widać jak traci na wartości 3 letnia Alfa, a ile 3 letnia Honda.

Odsyłam do rankingu niezawodności.

ja nie nakazuję nikomu jak ma komentować piękne moim zdaniem samochody które tu pokazuję :) tak więc misiomor pal zelówy i zmień adresatów swojego postu - spytaj czy ktoś z forumowiczów ma przyjemność ze szmacenia tego co wklejam...

ja to mam co najwyżej duży zgrzew z ludzkiej głupoty :D

_igod_ > tytuł wątku ??? no właśnie :)

co do innych marek to proponuję poczytać nieco dokładniej wątek - cenię sobie wiele innych...

a teraz naprawdę już opuszczam was na jakiś czas :)

dobry wieczór :)

te drogie psujące się części to masz na myśli gównianą elektronikę by Bosch montowaną w AR ?? :D

zatem dwa kolejne tanie :D fiaty :

Ukryta Zawartość

post-28294-100000038 1280687267_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepsze jest że Fiat robi teraz chyba najfajniejsze samochody klasy niskiej i kompakt.Oglądnołem sobie kilka innych marek a nawet pojezdziłem i najlepiej wypadł nowy fiat bravo.Materiały wewnatrz ,stylistyka a nawet(uwaga) wykonanie moim zdaniem lepsze niz we wszelkich skodach ,fordach czy oplach.Nie wspomne o szpetych już zupełnie japonskich i koreanskich pokemonach.

Byłobym kupił takiego bravo t-jet 120km ale boje sie nie tyle awarii( wszystkie marki sie sypia ) ale tzw.serwisu firmowego marki FIAT ;-)

Grundig High Fidelity

Żeby kupić alfę z milion zł to trzeba być nieźle szurniętym. Albo totalnym fanem Alfy. Innego wyjścia nie widzę, bo porównując ile 'auta w aucie' dostajesz za te pieniądze, sensu w tym nijak nie ma. Już Mercedes SLS jest overpriced @ 900.000zł ... ale TO ?!

Alfa ustalając cenę chyba wzięła przykład z co poniektórych producentów audio :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to ja nie zrozumialem , myslalem , ze to jakis specjalny rodzaj nadwozia 8 c milion, nawet nie pomyslem , ze to samochod za hmmm milion zlotych, dobrze , ze jest forum, mozna sie wiele ciekawych rzeczy dowiedziec....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

No cóż - fani włoszczyzny podgrzewają atmosferę i doprowadzają do sytuacji że Makaroniarzom udaje się narzucać duże marże. Podobno jak ktoś przychodzi do salonu Ferrari i pyta się czy może kupić taki jak na wystawie, warczą na niego mówiąc nie. Dopiero jak wykaże należytą czołobitność względem ich wspaniałości i odczeka swoje, może dostąpi zaszczytu kupienia samochodu którego Corvette ZR-1 objedzie na każdym kursie, za 5-krotność jej ceny.

Niech się tak dalej bawią, mnie w tym towarzystwie nikt nigdy nie zobaczy - nawet jakbym 1G$ w lotto wygrał.

BTW - 8C była chyba próbą podgrzania atmosfery przed powrotem na rynek amerykański. Bo rzeczywiście wartości technicznej jak na lekarstwo, czysty lans.

Widziałem Chryslera 300C z totalnie spartolonym przodem jak teraz Lancię z niego zrobili. Ten samochód naprawdę nie zasłużył sobie na na takie ***politycznie_poprawna_cenzura***.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.