Skocz do zawartości
IGNORED

metz mecasound AX 4960 SX 4961 CX 4962

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam...co jest warty sprzte metza.....wiem ze jest to bdb firma idaca w jakosc a nie w ilosc.....jak otwieralem to na koncowkach jest napis darlington co niewiele mi mowi choc obila sie kiedys o uszy w pozytywnym znaczeniu.....calosc wazy ok 20kg - nie mniej....deck wyglada naprawde porzadnie a wzmacniacz gra naprawde wysmienicie i czysto......prosze o opinie!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/38144-metz-mecasound-ax-4960-sx-4961-cx-4962/

Ja posiadam całą wieżę "Metza" z tej serii. Prawdę mówiąc sprzedałem właśnie gramofon, którego jeszcze nie wysłałem. Co mogę powiedzieć.....wzmacniacz gra wyśmienicie. Końcówki mocy 50W. Wadą są gniazda typu DIN (wyłącznie) oraz wyjścia głośnikowe na wtyczki starego typu WM1. Mam nawet serwisówkę do tego wzmaka. Magnetofon bardzo solidny, dwu głowicowy ale z regulacją biasu i sterowaniem na elektromagnesach.Cała wieża jest bardzo dobra, ale przydały by się drobne przeróbki.

ja cos kojarze ze metz to firma stricte niemiecka - ale korzystali podobnie jak loewe i nordmende z podzespolow innych firm i sklejali w kupe....te firmy robily sprzte na podzespolach glownie japonskich....jescze prosilbym o opinie co to za scalaki darlington?duze chlodzone porzadnym radiatorem....

No napewno korzystali z części japońskch ! Ale tak w ogóle, to firma która istniała jeszcze przed wojną.

Obecnie znana przedewszystkim z produkcji lamp błyskowych do aparatów foto.

Dobra firma, ale obecnie produkują sprzęt foto oraz rtv

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.