Skocz do zawartości
IGNORED

Pilot zastępczy do Denona 925R

horror vacui

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zanabyłem drogą kupna na Allegro w/wym wzmacniacz ale bez pilota.

Dokopałem się do informacji,że jego "rodzony" pilot to RC-176, sterujący również cd, deckiem i tunerem Denona.

Na Allegro wypatrzyłem model RC-174. Ktokolwiek wie czy to się ze sobą dogada? Albo jaki pilot uniwersalny zadziała z moim wzmacniaczem?

Przeszukując forum natknąłem się na informację, że trudno jest znaleźć uniwesalne urządzenie współpracujące z Denonem. Prawda li to?

Pozdrawiam.

hv

https://www.audiostereo.pl/topic/38153-pilot-zast%C4%99pczy-do-denona-925r/

Dowolny pilot do wzmacniacza bądź amplitunera stereo będzie współpracował z PMA925R.

By the way, jest to bardzo przyzwoity wzmacniacz o niezłej wydajności prądowej. Po podłączeniu dobrego źródła i kolumn odwdzięczy się naprawdę przyjemnym dźwiękiem.

Miałem kiedyś ten wzmacniacz, i bardzo mile go wspominam (w przeciwieństwie do NADa C320 który jest IMHO najostatniejszym badziewiem).

zadzwoń do Decibela - mają piloty w atrakcyjnych cenach, za jedyne tysiąc dolców... jak byś chciał kupić jakiś wyższy model może przekoczysz granicę dwóch tysięcy dolców.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

okazja jakich mało...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do McGywera:

Wielkie dzięki za odpowiedź.

Nie ukrywam, że Pańskie wypowiedzi na forum podpuściły mnie do kupienia tego właśnie modelu. Początkowo celowałem nieco niżej.

925 naprawdę pięknie gra, nawet w zestawie z ZG40 Tonsila.

W porównaniu z eksportowym WS 303 Unitry (Continental Edison - baardzo... ehem zagraniczny wygląd), którego słuchałem do tej pory, skok jakościowy jest po prostu powalający. Wcześniej nie bardzo rozumiałem co to znaczy "konturowy" pozbawiony środka dźwięk i płaski, tekturowy bas.

Po podłączeniu Paradigm Monitor 3.2 - też z Allegro, wogóle nie mam ochoty wychodzić z domu :-)

Źródło mam stareńkie (tak jak w "o mnie", czyli DCD 725 Denona - nie lubi kopiowanych CD-R kiepskiej jakości) ale i na nie pewnie przyjdzie czas :-)

do Seba 78:

Dziękuję za linka. Doczytałem, że Logitech Harmony 675 obsługuje wszystko prócz kota :-) tylko trochę droga, jak na moje możliwości (2/3 Denonka 925) ta zabawka jest.

Pozdrawiam

hv

horror vacui, 3 Gru 2007, 22:48

>do McGywera:

>Wielkie dzięki za odpowiedź.

>Nie ukrywam, że Pańskie wypowiedzi na forum podpuściły mnie do kupienia tego właśnie modelu.

Dla forumowiczów nie jestem żaden pan, mimo że mam czarną (siwiejącą) brodę i noszę czarny kapelusz ;-))

Mam na imię Adam

>Początkowo celowałem nieco niżej.

>925 naprawdę pięknie gra, nawet w zestawie z ZG40 Tonsila.

>W porównaniu z eksportowym WS 303 Unitry (Continental Edison - baardzo... ehem zagraniczny wygląd),

>którego słuchałem do tej pory, skok jakościowy jest po prostu powalający. Wcześniej nie bardzo

>rozumiałem co to znaczy "konturowy" pozbawiony środka dźwięk i płaski, tekturowy bas.

>Po podłączeniu Paradigm Monitor 3.2 - też z Allegro, wogóle nie mam ochoty wychodzić z domu :-)

>Źródło mam stareńkie (tak jak w "o mnie", czyli DCD 725 Denona - nie lubi kopiowanych CD-R kiepskiej

>jakości) ale i na nie pewnie przyjdzie czas :-)

Najwyraźniej żywot laserka dobiega swego kresu. Nowy laserek za 19zł na allegro załatwi sprawę. Potem warto pomyśleć o wbudowaniu przetwornika Andrzeja Stelmacha.

Paradigmy też można i warto upgradować.

>do Seba 78:

>Dziękuję za linka. Doczytałem, że Logitech Harmony 675 obsługuje wszystko prócz kota :-) tylko

>trochę droga, jak na moje możliwości (2/3 Denonka 925) ta zabawka jest.

Można kupić dowolnego pilota uczącego się. Potem bierzemy tego pilota do kieszeni, udajemy się do jakiegoś sklepu posiadającego w sprzedaży wzmacniacze Denona w godzinach jak najmniejszego ruchu, i prosimy o pokazanie pilota od wzmacniacza. Uczymy naszego uniwersalnego rozkazów z oryginału, i mamy.

Jeżeli któryś z naszych znajomych posiada wzmacniacz Denona z pilotem, to mamy ułatwione zadanie.

>Pozdrawiam

>hv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.