Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty wysyłkowo - mam już k... dość!

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

^dzarro

jest to niestety niejednokrotnie spotykana pułapka przy wysyłce boxów.

vide podobny przykład z UK - dwa bardzo zbliżone tematycznie, katalogowo, (prze)cenowo itd. sklepy z klasyką - MDT i Presto.

Presto ma politykę całkiem liberalną: 'A multi-disc pack counts as one item'

MDT już mniej: 'Box sets: Please multiply by the number of CDs in the set. Not every box set is charged at the full shipping rate (e.g. slim lined box sets).'

Zasady niby jasne, ale w przypadku MDT (które generalnie ma więcej 'special offers' i minimalnie lepsze ceny) trzeba przejść prawie całą ścieżkę zakupu żeby wyznaczyć rzeczywisty total cost (na szczęście można się cofnąć :).

Ten box to Ring pod Kna o którym kiedyś wspominałeś, tyle, że w wydaniu Music&Arts. Niestety u polskiego dytrybutora Orfeo d'Oro trzeba na niego czekać... 9 tygodni. Na jpc jest minimalnie droższy, jest też wersja M&A za jakieś 220- 230 zł(ale też trzeba czekać). Na razie zamówiłem sobie 4 Tristany na jpc, w tym dla porównania to samo nagranie Karajana z wytwórni Walhall i Orfeo - dla porównania, jak do mnie dotrze to napisze coś o Walhall(ceny za box jak za niezbyt drogie wino, więc można spróbować)

dong, 14 Gru 2007, 14:06

>^dzarro

>

>jest to niestety niejednokrotnie spotykana pułapka przy wysyłce boxów.

>

>vide podobny przykład z UK - dwa bardzo zbliżone tematycznie, katalogowo, (prze)cenowo itd. sklepy z

>klasyką - MDT i Presto.

>Presto ma politykę całkiem liberalną: 'A multi-disc pack counts as one item'

>MDT już mniej: 'Box sets: Please multiply by the number of CDs in the set. Not every box set is

>charged at the full shipping rate (e.g. slim lined box sets).'

>

>Zasady niby jasne, ale w przypadku MDT (które generalnie ma więcej 'special offers' i minimalnie

>lepsze ceny) trzeba przejść prawie całą ścieżkę zakupu żeby wyznaczyć rzeczywisty total cost (na

>szczęście można się cofnąć :)

W moim przypadku porównanie tych dwóch sklepów wygląda następująco:

Presto-zamawiałem tam chyba z 5-6 razy (boxy i pojedyncze szt.) wszystko docierało w ciągu kilku dni bez żadnych problemów obciążone minimalnymi kosztami 2 czy 3GBP dla Boxu 33CD :-))

MDT-zamówiłem tam raz kilka sztuk i niestety nic nie dotarło choć przesyłka kosztowała nie mało (po złożeniu reklamacji po upływie jednego miesiąca wysłali mi raz jeszcze zamawiane płyty i wciąż na nie czekam).Niestety chyba dalsza moja współpraca zostanie zakończona z MDT- liczy się pierwsze wrażenie.

Pozdrawiam

hehe czyzby na poczcie czytali forum ;-), dzisiaj przyszly do mnie 4 paczki...

ja zawsze wysylam emaila, zeby deklarowali wartosc ponizej 50$ i zaznaczali gift, zazwyczaj zamawiam ok lub powyzej 10 plyt, paczki i tak dochodza pootwierane, ale bez dodatkowych oplat.

ABs, 14 Gru 2007, 19:13

>hehe czyzby na poczcie czytali forum ;-), dzisiaj przyszly do mnie 4 paczki...

>ja zawsze wysylam emaila, zeby deklarowali wartosc ponizej 50$ i zaznaczali gift, zazwyczaj zamawiam

>ok lub powyzej 10 plyt, paczki i tak dochodza pootwierane, ale bez dodatkowych oplat.

Gratuluję może i na mojej poczcie zaczną czytać forum:))))

No tak ABs to prawdziwy szczęściarz a ja dziś dowiedziałam się niestety, że zamówione na Gigancie barokowe utwory bożonarodzeniowe otrzymam dopiero w styczniu. Pewnie przejęli się wiedzą na temat wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia :-(

Ł.A. Woman

Dzięki za słowa otuchy broy ;). Zawsze to jakieś pocieszenie i nawet jest jeszcze inne. Sezon kolędowy trwa coś do około lutego, jeśli się nie mylę w tych kościelnych dogmatach ;)

Ł.A. Woman

Ja ostatnio zamawiałem na marillion.com DVD Somewhere in London.paczka była u mnie po 9-ciu dniach od zamówienia.porządnie zapakowana,bez jakichkolwiek zastrzeżeń jeśli idzie o stan płyt. Podwójne DVD razem z wysyłką kosztowało mnie niecałe 88pln.

Na stronie Naxos są namiary - jak rozumiem - na zaufanych sprzedawców. Najłatwiej będzie chyba sprowadzać z jpc albo presto. Ceny zbliżone(wychodzi ok 60-70 zetów za 3-płytowy box). Przy większych zamówieniach przesyłka wyjdzie taniej w jpc(jedna stała opłata bez względu na ilość płyt - 4 euro z groszami). Ja w piątek pierwszy raz amówiełem na jpc, w niedzielę dostałem info o wysłaniu przesyłki. Zobaczymy kiedy będzie na poczcie.

dong, 20 Gru 2007, 10:33

>^pp

>

>pierwsza przesyłka z MDT czy poprawka? będziesz miał darmowego dubla?

Dotarła druga przesyłka, pierwsza nie sądzę aby kiedykolwiek dotarła.

A zna może ktoś taki sklepik? Ceny chyba dość dobre a trochę niższe opłaty(7,49 dol.+ 0.99 za każdą nastepną płytę)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

:) ten "sklepik" to jak sie zdaje jedna z najwiekszych sieci ksiegarń w świecie (realu), tutaj walczaca o przeżycie w starciu z amazonami wirtualu

a zatem - renomowany dostawca

Dzarro - kiedyś kupowałem masę książek z barnesandnobles.com - bn.com - sklep sprawdzony i serdecznie polecam. świetna obsługa - sprawdzili się znakomicie również w momentach stresowych, gdy paczka zaginęła podczas transportu. BN to najwieksza sieć "analogowych" księgarni w USA - taki ichniejszy empik czy fnac.

Jeszcze raz serdecznie polecam - przeważnie kupowałem w opcji najtańszej wysyłki - czas dostawy wtedy jest dość długi - chyba do 6 tygodni. jednak kilkukrotnie zdarzało mi zamawiać coś expresem i zawsze paczka była błyskawicznie. jeśli kupujesz coś droższego niż 22 dol (licząc z kosztami przesyłki) to polecam zakreślić opcję "gift" - bezpłatną, bez specjalnego pakowania. zobaczysz, że to pomaga:)

parmenides -dzięki, razem z tym mam już namiary na 5-6 sklepów z Europy i Stanów i w każdym jest coś ciekawego, żeby tylko kasy było więcej. Zamierzam troche poszaleć po świętach, ale to i tak będzie kropla w morzu mojego chciejstwa.

dzarro, 20 Gru 2007, 14:39

>A zna może ktoś taki sklepik? Ceny chyba dość dobre a trochę niższe opłaty(7,49 dol.+ 0.99 za każdą

>nastepną płytę)

>

>

Ukryta Zawartość

Dzięki za namiar, zlożyłem zamówienie. Zobaczymy ile potrwa dostawa. No i oczywiście opcja "gift":-)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Jako założyciel wątku pozwolę sobie powrócić do wydarzenia, którym go rozpocząłem...

Otóż sklep "stereo.pl" w ramach wymiany starej, śmiganej, zeszmaconej płyty, którą pierwotnie próbowali mi wcisnąć przysłał mi... tę samą starą za starą, śmiganą, zeszmaconą płytę. Wymienili jedynie pudełko i zafoliowali. I tylko poligrafia jest coraz bardziej przekładaniem z pudełka do pudełka zeszmacona, a sama płyta zbiera coraz więcej rys.

To już jest szczyt SKU....ŃSTWA!!!!!!

Zabawa trwa dalej, płyta została odesłana.

dwa dni temu dostalem paczuszke z eremite, tym razem szla ponad miesiac, wniosek taki ze nie bede zamawial w okresie swiateczno-noworocznym, ogrom pracy, do tego wszyscy pijani, burdello do kwadratu.

Dzisiaj odbieralem plyty z gigant.pl

nie zauwazylem, ze jedna z plyt ecm nie byla w oryginalnej folii. Po rozpakowaniu okazalo sie, ze okladka jest porysowana, ksiazeczka byla wyciagana i jest pognieciona, a na samej plycie widac slady paluchow. Od razu odwiozlem plyte.

Pani tlumaczyla mi, ze pewnie pudelko bylo zniszczone i ktorys z pracownikow, po prostu je zamienil. Tylko, ze plyty ecm maja kartonik i zanim nie zostala rozpakowana, nie mozna bylo stwierdzic zadnego zniszczenia... Po prostu ktos w sklepie chcial sobie posluchac lub co gorsze - skopiowac.

Smutne i przykre. Poniewaz w gigant zdarzylo mi sie to po raz drugi w przeciagu pol roku musze sie znimi pozegnac. Wydalem u nich troche ponizej 20k zlotych... k**wa!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.