Skocz do zawartości
IGNORED

pierwszy zestaw denon+pioneer+tonsil...?

Piterek_Krk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

stoję u progu zakupu zestawu, po przeczytaniu opinii z archiwum wytypowałem kilka elementów i prośba do Was o opinie co sądzicie na ten temat i co zrobilibyście na moim miejscu,

otóż,

pomieszczenie docelowe nie jest sprecyzowane bo będę się przeprowadzał [generalnie do domu jednorodzinnego czyli zapewne coś powyżej 20m^2], muzyka jak w info o mnie, założenie kolumny podłogowe,

1) wzmacniacz denon pma-1080r cena 1050zł, trochę drogo ale ponoć warto?

2) cd pioneer pd-8500 za cenę 780zł z zastrzeżeniem jak wyżej, z opinii super ale też drogo chyba?

3) z racji sentymentu kolumny tonsil maestro II 180 [nowe] 1250zł

4) tuner jeszcze szukam opinii

jak miałoby to szansę zagrać ? poradźcie co zrobić bo mam mętlik, może jakieś alternatywy?

za wszelkie sugestie i opinie będę wdzieczny

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/38170-pierwszy-zestaw-denonpioneertonsil/

) wzmacniacz denon pma-1080r cena 1050zł, trochę drogo ale ponoć warto?

2) cd pioneer pd-8500 za cenę 780zł z zastrzeżeniem jak wyżej, z opinii super ale też drogo chyba?

moim zdaniem drogo. ja kupiłem pionka A701 R za duzo mniej a sprzet porównywalny, CD pioneer 8500 za 780 zł ..... ojj ..... never !

opinie o 8500 oparłem m.in. na tym wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jest porównywany do odtwarzaczy o cenach z kosmosu jak dla mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za 3000 zł ja bym dał tak:

1. 400-500 zł CD

2. 1500 zł kolumny ale moze jakieś uzywki albo cos z promocji albo DIY u kogoś kto sie na tym zna !

3. 800 zł wzmak i 200 zł na kabelki albo nawet i mniej a moze na jakis tuner wystarczy

>IGNAC,

>za 3000 zł ja bym dał tak:

>

>1. 400-500 zł CD

hmm czyli na przykład PD-S705, lub S801?

>2. 1500 zł kolumny ale może jakieś używki albo coś z promocji albo DIY u kogoś kto sie na tym zna

>!

mamy obecnie na forum jakieś podłogówki którymi warto się zainteresować?

>3. 800 zł wzmak i 200 zł na kabelki albo nawet i mniej a moze na jakis tuner wystarczy

np denon 980r lub pioneer 676?

kable głośnikowe będzie niezłe miał znajomy do sprzedania a interkonekty muszę poszukać,

nie mam na razie pomysłu na tuner ale będę szukał czegoś z RDS-em, tylko czego?

rotela nie chcę - choć wiem że to dobra firma- ale wprost nie trawię ich designu :/

piotr

Proporcje cenowe IGNACa sa w porzadku.

Z kolumn wydaj do 2tys zl , na tym nie ma co oszzcedzac, oszczedzac to mozna na cd albo kablach- jak Tonsile to Siesty i powinny Ci sie spodobac , ciekawe tez sa Phoebe Audio Academy ale uwaga malo basu

Ze wzmacniaczy jak nowy polece Rotela RA-04, ze starszych tez jakies Rotele (935, 971)

jesli chodzi o cd jestem sceptykiem, to nie zmienia jakos znaczaco brzmienia i jak mialbym wydac 200 czy 500zl na cd to wolalbym te 300 dolozyc do wzmacniacza.Dlatego starsze Denony, Marantze beda dobre, ciekawym CD tez jest stosunkowo nowy Onkyo DX7211, jak na budzetowke gra znosnie. Kabelki polece Procaba (glosnikowy i interconnect).

Sam polecam synergiczny zestaw Onkyo DX-7211+Rotela RA-04+Mission m33i w 3tys sie zmiescisz, sluchalem gra bardzo dobrze ale za ta cene mozna pokombinowac pewno lepiej zwlaszcza ze na kolumny mozesz wydac wiecej i nie boisz sie rzeczy uzywanych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.