Skocz do zawartości
IGNORED

Kozak, Makowiecki - można inaczej

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, słucham obecnie nowych płyt młodych polskich wykonawców kojarzonych z szeroko rozumianą masową kulturą pop (MTV, IDOL itp.):

Karoliny Kozak - Tak zwyczajny dzień

Tomek Makowiecki - Ostatnie wspólne zdjęcie

Powiem krótko - w zalewie wszechobecnej sieczki typu Eska i inne takie tam, jak na muzykę pop są przemyślane, z fajnym klimatem. Bardzo miło się tego słucha. Nastojowe, fajne dźwięki, niezłe kompozycje. Może płyta Makowieckiego bardziej dojrzała. Dobrze, że młodzi wyknawcy idą w tym kierunku. Zgodzicie się ze mną?

https://www.audiostereo.pl/topic/38199-kozak-makowiecki-mo%C5%BCna-inaczej/

przesłuchałem już kilka razy tę najnowszą płytę Tomka Makowieckiego - "Ostatnie wspólne zdjęcie" i powiem, że mnie wciągnęła, moim zdaniem warto się zapoznać z tymi dźwiękami

• 6 lat później...

A czy ktoś przesłuchał najnowszego Makowieckiego "MOIZM"?

Dziś zasłyszałem w radiu utwór otwierający płytę i słowa utwór użyć tu mogę w pełni tego słowa znaczeniu.

Na prawdę zaczyna się znakomicie!

Chętnie poznam opinie innych, ale pewnie i tak się skuszę na całość :o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

A czy ktoś przesłuchał najnowszego Makowieckiego "MOIZM"?

Dziś zasłyszałem w radiu utwór otwierający płytę i słowa utwór użyć tu mogę w pełni tego słowa znaczeniu.

Na prawdę zaczyna się znakomicie!

Chętnie poznam opinie innych, ale pewnie i tak się skuszę na całość :o)

Bardzo miła pluszowa elektronika, TM obrał fajny kurs, utwory z udziałem Komendarka i Skrzeka palce lizać. Posłuchaj na Deezerze i sam zdecyduj czy warto.

Ostatni Makowiecki jak dla mnie bardzo fajny, chociaż bez zachwytów ale kierunek we właściwym kierunku, pani Karoliny Kozak nie potrafię znieść mimo szczerych chęci - nie czuję w tej muzyce nic autentycznego - nie moje emocje. Kibicuję młodym wykonawcom, niech podążają własną drogą na przekór modom.

Moizm Makowieckiego, żona piłuje ciągle, mi też się podoba,... sam ją kupiłem;0) i nawet nie chce się na inną płytę zmienić,... i teraz też gra, takie tam,.... Nocne niedopałki,...fajna płytka,....ciekawe czy Reni nie zazdrosna?

Koncert Makowieckiego w Trójce był rewelacyjny, cały album Moizm odegrany od dechy do dechy w nowych aranżacjach i z udziałem 'żywej' perkusji

Słuchało się tego bardzo przyjemnie, nawet nagrałem na taśmę :)

audiokarma.org

Waluch,...;0) moja żona odczytała twój wpis, i teraz każe mi szukać tego koncertu,.. naprawdę,.. o dwóch tygodni jesteśmy uzależnieni od tej płyty, wczoraj jeszcze, były testy sprzętowe, przyjechali forumowi koledzy, no i zabawa, naprawdę,... Moizm na chwilkę był wyciągnięty z odtwarzacza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

koncert jest w dwóch częściach

żeby oglądać należy kliknąć po prawej stronie na 'srebrnym pasku'

niestety jakość jest dość marna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.