Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana Monitorów z B&W 602 S3 na JAKIE ?

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam że mógłbym sprzedać moje B&W 602 S3 za jakiś 1000zł i co dalej? Jaka by była droższa alternatywa żeby uzyskać brzmienie o klasę wyższe i nie zbankrutować. Czy są jakieś pewniaki? Poproszę najlepiej o poradę osoby, które w tym siedzą ;)

Tak patrzę na te monitory z akustyka na Scan-Speakach. Za głośniki chcą 1880, a za taką obudowę u stolarza zapłacę taniej niż u nich? (oni wołają 1k5 za obudowę). Niby sprawdzone głośniki prawda?

Pomieszczenie dość małe, 15m, ale nie ma z nim problemów, geometria jest taka, że nie da się opisać tego słowami, mało podbarwień od pomieszczenia, duży łuk za plecami, pomieszczenie jakby trójkątne. Ostatnio muzyka jazzowa, klasyczna. Chciałbym mocniejszego ataku i bardziej audiofilskiego brzmienia w każdym aspekcie i przede wszystkim możliwości uzyskania naturalnej dynamiki bez zniekształceń. Mogą być używane monitory, nawet z zagranicy, z niemiec, anglii, nie boję się takich zakupów.

Usher s-520, dużo nie bedziesz musiał dopłacać a efekt powinien być dobry.

No chyba, że możesz rozdmuchać budżet do 2 tysięcy z kawałkiem, wtedy możesz sprawdzić quady 11l, dynaudio 42 lub 52 z drugiej ręki.

Sugeruję zgłębić temat kolumn z drugiej ręki. Jak się nawet nie sprawdzą, to można je sprzedać bez bólu nie tracąc na tym. W takim wypadku niewątpliwym zyskiem jest wzrost doświadczenia. I tak można robić nawet wielokrotnie, do skutku. A spróbuj tak zrobić z nowymi kolumnami, to się wkrótce wypstrykasz z całego budżetu, i zostanie Ci co najwyżej na kilka płyt CD...

Gość ata77

(Konto usunięte)

do 2000 to bedzie broblem! Może naprawde skoncentruj sie na DIY. Ja słuchałem kolumn na teslach gosc chciał 600 zł i były w miare ok, ale jak zagrał razor w soundtracku "Autostrada do nikad" to wysiadły. za 2000 nie ma sensu sie przesiadac moim zdaniem. Jak jestes w stamie wydac 5000 to juz warto sie zastanawiac. Moe to kwestia kabli albo zasilania? Zwracałeś na to uwagę?

Problem w tym że zawsze może być lepiej. Jak na klasę cenową mój system gra jak normalny 2x droższy. Brakuje mi czegoś, brakuje. Jakby mięsa w tych kolumnach. Średnicy i trochę niższej średnicy. W osi kolumny idzie wytrzymać, ale jak sie chodzi po pomieszczeniu to jazgot.

Jest to mój chyba ósmy wzmacniacz na tych kolumnach i naprawdę jest wszystko dobrane, tylko człowieka ciągnie do eksperymentów z nowymi kolumnami bo te już mam ze 3 lata.

Do jazzu i klasyki szczerze polecam do 15mkw masywne podstawkowce Usher V-601 i będziesz na dłuuugo zadowolony. W V-601 miażdżą pod każdym aspektem B&W 602 s3. w-g mnie V-601 są kolumnami odniesienia do co najmniej 4000 zł a kosztują w granicach 2200 zł przy obecnym kursie $. Zresztą już dawno sam bym je kupił ale niestety metraż pokoju mi na nie nie pozwala - niecałe 10 mkw i zostałem na małych Usherach s-520.

Cena podana na stronie jest już ceną detaliczną - czyli jak pójdziesz do sklepu to pomnożą te 810 $ x aktualny kurs dolara i tyle zapłacisz. Tak właśnie płaciłem przy zakupie Usherów S-520 w Emarze w Bydgoszczy. Już nie doliczasz cła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.