Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana Monitorów z B&W 602 S3 na JAKIE ?

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w Argosie i słuchałem usher v-601. Potwierdzam że obsługa jest miła i mogłem w spokoju posłuchać swojej płyty. Kolumny były podłączone do czarnego wzmacniacza primare za 6900zł i podobnego źródła. Dość trudno jest mi obiektywnie ocenić te kolumny, bo wymagałoby to przesłuchania w kilku konfiguracjach na miejscu, a nie chciałem robić zadymy :) Brzmienie wydało mi się kulturalne i bardziej naturalne niż w B&W. Również mniej więcej 2x bardziej precyzyjne, choć w skali absolutnej różnica nie jest aż tak powalająca. Na pewno większą różnicę można usłyszeć inwestując we wzmacniacz klasy cenowej około 5000 do b&w ;)

Mam nową wizję częściowo diy:

-monitory ucher s-520 z kondensatorem szeregowym na 100hz

-sub pasywny zamknięta obudowa diy dowolna objętość (np 70 litrów)

mój arcam ma wyjście preamp out

mój rotel ra840 bx2 ma magiczny przycisk mono, także odpada problem sumy kanałów, oraz bas tego wzmacniacza jest trochę lepszy niż 4x droższego arcama

na wyjściu preampa równoległy kondensator dolnoprzepustowy

nie wiem czy w usherach wtedy trzeba by zmienić fazę pomiędzy głośnikami

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Concluding

I applaud NHT, who have updated the already excellent SB3 to create a smaller, more elegant performer that exceeds the performance of the older speaker in every important parameter. That's real progress. At $800/pair, the Classic Three is a superb value, particularly for those listening rooms in which size and cosmetics are important but whose owners are reluctant to give up performance in bass definition and extension and in high-level dynamics. In every one of my listening sessions, the NHT Classic Three sounded like a larger, more expensive speaker. Keep up the good work, guys.

ttp://stereophile.com/standloudspeakers/1106nht/

Arek, wiem że to nie Polska, ale jak czytam taki tekst : 'At $800/pair, the Classic Three is a superb value' to pachnie mi naginaniem. Nie wiem sam, nie jestem jeszcze do końca przekonany, napisałem do kolesia ile za wysyłkę

Piotr_1, 14 Gru 2007, 15:31

>Mam nową wizję częściowo diy:

>-monitory ucher s-520 z kondensatorem szeregowym na 100hz

>-sub pasywny zamknięta obudowa diy dowolna objętość (np 70 litrów)

Pomysł interesujący. S520 mają ładny środek i po prostu rewelacujną przestrzeń jak na tą cenę. Jeśli uwielbiesz ogrom basu tu do niektórych kawałków włączysz sobie czasami suba. Moim zdaniem może to wypalić. Inna ewentualność z ładniejszym środkiem to KEF - z tym że bas dosyć twardy, ale fajny.

przede wszystkim ta ucieczka do usherów 520 jest spowodowana występowaniem ichnych w wersji czarnego fortepianu. Gdyby v-601 nie były dostępne wyłącznie w kolorze kopernika lub perugwiańskiej pomarańczy o zachodzie słońca w blasku lazurowego wybrzeża, to może juz by u mnie gościły lol :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj słucham quadów pierwszy dzień i na razie mogę powiedzieć że są pięknie wykonane i pięknie całkowicie "znikają" tworząc precyzyjną i głęboką scenę i bas jest bardzo ciekawy (jak na małe kolumienki). Jednym słowem dokładne, studyjne.

niedużo, 19 ojro, doszły szybko, dhl dobrze idzie z Niemcowni czy Anglii, z Anglii podobnie idzie, wystarczy tam nadać royal mail i do domu przychodzi dhl

nie wiem czy to ten nowy dac ze slew rate 1000 V/µs, czy kolumny, ale jest bardzo szybko :) już dwa razy aż podskoczyłem przestraszony podczas koncertu Is There Anybody Out There :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.