Skocz do zawartości
IGNORED

all in one czy osobne klocki

hazardzista5

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam jeszcze pełnego zaufania do wyrobów całkowicie chińskich, jeśli nie ma tam kontroli jakości z Europy (Quad,Vincent - mój jest pięknie wykonany,jedyne co wkurza to Alps!) ) lub Ameryki Płn (NAD) czy Australii (Melody). Miałem przez kilka dni Opera Consonance piec + cedek. Tandeta.

to dobrze, że tą Operą się bliżej nie zainteresowałem - chciałem to uczynić pod wpływem recenzji w AV, gdzie opis dźwięku odpowiadał moim preferencjom (pewnie recenzja jest na wyrost).

Właśnie i ja pod wpływem tejże recenzji sprowadziłem tandemik do domu. Mało się nie pokaleczyłem od nieoszlifowanej krawędzi płyty czołowej (podobnie Cambridge 840 cd). I zabrzmiało to tragicznie. Dziś kupuję właściwie tylko Audio i internetowo Hi Fi World.

zildjian,

Oczywiście moje docelowe oczekiwania wobec sprzętu (i dźwięku) są niższe niż Twoje. Jestem pod wrażeniem tego co już akutualnie posiadasz (wg opisu o mnie), i podoba mi się cytat, (ta płyta Jetro Tull należy do moich ulubionych - jeżeli to stamtąd pochodzi). Wracając do tematu u mnie nigdy raczej nie będzie osobnych końcówek (co najwyżej wmontowane w enigmie). A na poważnie szczyt marzeń to: w miarę dobrej jakości all in one lub (i) lampa na EL-34 a do niej cd na poziomie usher cd 1 (teraz jest nowy cd -7).

hazardzista5, 28 Gru 2007, 13:50

>zildjian,

>Oczywiście moje docelowe oczekiwania wobec sprzętu (i dźwięku) są niższe niż Twoje

Dlaczego oczywiście? Zdaniem niektórych sprzedając rok temu LFD i Manleya zrobiłem downgrade. Po prostu nie mam sali koncertowej w domu i nie da się tam dobrze wykręcić pieca. System ,który mam jest optymalny. A Vickowi zaaplikuję chyba jeszcze parkę oryginalnych 12ax7 "B" od ich konstruktora z USA. Przyznaję,że kręcą mnie amerykańskie piece i mam ochotę na Bat'a. Talk acz angielski jednak koncentruje się na Ameryce Płn, namawia mnie na monobloki,ale po co mi to skoro zanim pojawi się power będę miał policję na karku ? Meridiana zawsze chciałem mieć i ta 507ka jest optymalna,a przerobiłem 507,588, G06,07,08.

Tak,cytat z Andersona :-)) Słyszałem za komuny wywiad z Andersonem na BBC ,który tym tytułem odwinął krytykom.

zildjan,

po prostu fajnie, że ktoś kto skompletował taki sprzęt i "przerzucił" tyle klocków co Ty - wymienia poglądy na temat bardziej budżetowych sprzętów typu Enigma.

• 2 tygodnie później...

Elco Exim nadal nie odpowiadał na moją pocztę. Zadzwoniłem : "tak,jest dostępny w kolorze srebrnym. Można kupić u nas osobiście albo wysyłkowo. Nie wypożyczamy".

Dziękuję pięknie, pse Pani.

chodzi o tego Magnata MC1?

dane techniczne wyglądają obiecująco (niestety znacznie lepiej od enigny a podobna cena i też lampowy preamp). Będę wdzięczny za opinie jeżeli uda Ci się jednak odsłuchać.

oni przy 4OM podają 80W - dla moich podstawkowców to już raczej wystarczy. Cena nie powinna jedank przekraczać 4Kzł, bo na zachodzie to kosztuje chyba ok. 1K euro. a polski dystybutor już zaczął od 4800 zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.