Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedałe Yamahe RX-V357 i co teraz??

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie,irytowała mnie jakość dźwięku,całkowity brak dynamiki i basu w odsłuchach stereo. Na tannoy mercury m2 była makabra,dźwięk jak z kartonów,kupiłem podłogowe jamo i dźwięk się polepszył jednak nadal to nie to co na zwykłym tanim wzmacniaczu onkyo.

Mam zamiar kupić amplituner byc może innej firmy,nie zależy mi na poprawie aż takiej żeby grało to jak mój stary Onkyo A-9210 ale żeby grało dość znośnie a kino domowe nie gorzej niz rx-v357.

wiem ze odsłuchy to wazna rzecz ale uwierzcie mi,nie mam takiej mozliwości więc zapytuje Was forumowicze.

Mam na oku poniższe modele więc postarajcie się mi pomóc w wyborze, Jamo są 6 omowe.

-Harman/Kardon AVR 130

-Denon AVR-1602

-Denon AVR-1302

-ONKYO TX-DS474

-ONKYO TX-DS494

-PIONEER VSX-D712 (tyle ze w instrukcji podana jest impedancja 8-16ohm więc odpada chyba,co Wy na to)

-PIONEER VSX-417 (chyba to samo z tą impedancją ?)

-SONY STR-DE495

-SONY STR-DB 840 QS

-YAMAHA RX-V559 (ciut za drogi,kupno tylko w nagłym przypadku gdyby jakość była powalająca)

-KENWOOD KRF-V8010D

-MARANTZ SR-3001 (ciut za drogi,kupno tylko w nagłym przypadku gdyby jakość była powalająca)

-DENON AVR-1707 (ciut za drogi,kupno tylko w nagłym przypadku gdyby jakość była powalająca)

Z góry wielkie dzięki

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Witam napisze tak;przerabialem dokladnie to samo co ty,pare Pioneerow,potem Yamaszka 357,w kinie najlepiej z wszystkich,ale stereo to kicha.Kupilem Yamacha 640 i tu jest wielki postep.Najwazniejsze jest to ze amp ten posiada wyjscie pre-out gdzie jak bedziesz chcial jeszcze lepszego stereo podlaczysz jakis dobry wzmacniacz i zagra ci to np jak Harman lub Denon za 7000 tys,wiez mi .Kup jakis amplituner z tym wyjsciem moze to byc tez harman ale nie tak niski model,ja mialem tez Harmana 132 i tu nie bylo wielkiej roznicy miedzy nim a Yamaha 357,napewno wiecej basow ale to Cie nie zadowoli.Ja bym ci polecil Yamaha 640,650 i wyzsze,Harman 235,uzywane w dobrym stanie kupisz napewno 900-1400 pln.

to jest bolączka 90% amplitunerów do kina (zwłaszcza tych tanich) - brak wysterowania kolumn = brak dynamiki i basu, anemiczny dźwięk - jeśli zależy Ci na muzyce kup wzmacniacz stereo i do tego amplituner z wyjściem pre-out

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.