Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizja n- warto się w nią pakować ?

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Meloman, 23 Gru 2007, 19:50

Ok. ;)

To jeszcze mam takie pytanie: jak się ma wg Ciebie (w skali 1-10), wizja HD z nboxa, do materiału z płyt gęsto formatowych (odczytanego na stosownych odtwarzaczach) ?

Meloman, 23 Gru 2007, 12:58

Płyta nosi tytuł: "Miecz przeznaczenia" i jest to polska premiera HD (1920x1080). Format pliku ma rozszerzenie: ".ico".

* * *

Poza tym kino z gatunku nie dla mnie (obym jak najmniej musiał takich produkcji oglądać ;) Dlatego puszczam płytkę w obieg.

Ściągnąłem sobie z niej tylko program do odtw. tego rodzaju płyt. Podczas odtw. na kompie, czasem obraz zatrzymywał się, po czym startował dalej, ale już z dalszego miejsca filmu - DLACZEGO tak się działo ?

• 1 rok później...

Wznawiam wątek, Gdyż nabyłem nbox recorder i jestem pod wrażeniem obrazu ze stacji nadających w wersji HD.Chciałbym nawiązać kontakt z posiadaczmi nboxa i powymieniać doświadczenia. Na początek pytanie.Czy jak podłączę go sieciówką to będzie widziany przez kompa?Jak z przegrywaniem materiału z niego? Nagrywa tak pieknie, że warto byłoby zarchiwizować co nieco na płytę.Czy da się materiał z twardego dysku skopiować na jakąć płytę np DVD - w jaki sposób - może ktoś to robił? pozdrawiam - Jacek

a ja mam takie pytanie - jak wielkimi trzeba być idiotami (mam tu na myśli ludzi z N) żeby nadawać program HD w formacie 4:3 ?? rozumiem że upscalują zwykły materiał do HD ale dlaczego nie do 16:9 ??

Za podejście do klienta, rezygnuję z "n"-ki.

(Znajomy, którego na nią namówiłem ma dziś identyczne zdanie w temacie jak ja, powód ten sam. Jednak nie zrezygnuje bo nie ma alternatywy.)

Na szczęście "n"-ka nie jest w moim przypadku jedynym dostawcą.

Moja rezygnacja polega na dotrwaniu do końca umowy (XII'09), bo nie opłaca mi się po prostu zrobić tego szybciej. (A miałem wielką chęć zrezygnować natychmiast ale koszty rezygnacji przewyższają koszty dotrwania do końca umowy więc nie miałoby to ekonomicznego sensu.)

Mam już inny dekoder.(Jeszcze nie podłączyłem.)

* * *

Obsługa "n"-ki też cieniutko. Za każdym razem chcąc telefon. porozmawiać z obsługą, trzeba swoje 20 minut odczekać. (Próbowałem dzwonić o różnych porach - z podobnym rezultatem. /Zarabiają w ten sposób czy jak ?/) To mi nie odpowiada ale nie jest powodem rezygnacji. Nie lubię jak klienta traktuje się jak dojną krowę i jak frajera. Nie ten adres.

PS. Jak macie inne alternatywy to radzę rozważyć.

Bye, bye "n"-ko, mam nadzieję że bezpowrotnie.

Robię to samo z tych samych powodów z n-ką. Raz czekałem godzinę na obsługę, a probowałem kilka razy po kilkanaście/dziesiąt mniut. Dodatkowo podnoszą ceny, mają długi okres wypowiedzenia a nie biorą odpowiedzialności za swoje marne anteny, nawet po wizycie auoryzowanego instalatora. Dodatkowo mają słabą oiferte programową jeżeli nie chce siuę płacić rachukków rzędu 80+ PLN

Chyba przejdę na Polsat Cyfrowy bo ma najlepszą ofertę programową jest podobny cenowo do n-ki i też jest HD z możliwością wybory dekodera (samsung i coś tam jeszcze).

Mój powód niechęci do "n"-ki jest inny. (Długie oczekiwanie na obsługę to tylko przysłowiowy gwóźdź do trumny, choć takie długie oczekiwanie, w dzis. czasach jest IMO nie do przyjęcia.)

Otóż ja to widzę tak: podpisałem Umowę - deklarację, że przez 2 lata będę korzystał minimum z 3 płatnych pakietów w cenie jakiejś tam. I ok., umowy dotrzymam.

Ofc. "n"-ka nęci innym, płatnymi pakietami tematycznymi. W pewnym momencie zechciałem z tej oferty skorzystać, dając "n" tym samym nieco więcej na mnie m-nie zarobić.

Po pewnym czasie stwierdziłem, że prawie tych programów nie oglądamy, więc poprosiłem o rezygnację z tych dodatkowych.

W odpowiedzi, dowiedziałem się, że ofc. jest to możliwe, ale dopiero na koniec m-ca.

Hmm, był dopiero początek m-ca, ale skoro tak być musi to trudno, pomyślałem i machnąłem ręką. Odebrałem jednak takie postępowanie jako zwyczajne naciąganie i dojenie ile się da kasy z klienta.

A się wk...m, jak mi dopowiedziano, że skoro rezygnuję z dodatkowych pakietów to pobierają z tego tytułu jeszcze dodatkową opłatę ;) Dla mnie to śmieszne i wk..ce. Uważam takie postępowanie za MAKSYMALNIE przegięciowe, bompo 1.: muszę jakby z wypowiedzeniem dodatk. pak. dotrwać do końca m-ca, 2.: karzą mnie, że dałem im niejako zarobić więcej (nawet jeśli tylko przez pewien okres), ponad to, co zadeklarowałem podpisując Umowę i otrzymując N-dekoder.

Skoro ktoś tam nie myśli jak ja myślę (jak się w tej sytuacji może poczuć klient) i g...o go to obchodzi (bo p. widzenia zależy zależał od p. siedzenia) to "n"-ka straciła u mnie nagle wszystkie atuty. Kto w nią zainwestował i dopuszcza takie postępowanie/politykę ?

A może nie wie ? ;))

Więc niech szukają sobie nowych frajerów, mnie taki układ nie odpowiada i już mi z Tv N. G. nie po drodze.

Miała u mnie swoje 5 minut. Pokazała swój do mnie stosunek to ja pokażę jej swój. Będziemy kwita ;)

Dlatego: uważajcie i nie dajcie się naciągać takim cwaniakom !

* * *

Menadżerom "n"-ki gratuluję w tych trudnych czasach, "właściwego" podejścia do pieniędzy klientów.

Znajomy powiedział, że jak się ma więcej pakietów dodatkowych to nie można ponoć tak od razu, na raz z nich wszystkich zrezygnować, tylko na koniec jednego m-ca z jednego, i na koniec następnego m-ca z następnego... :))

Ofc. + kary za rezygnację, z tych dodatkowych pakietów.

No ale "busines is busines". Hehe, zobaczymy jak długo pociągną z taką polityką :)

* * *

To tylko moje prywatne zdane więc dziękuję "n"-ce, że tak szybko otworzyła mi na siebie (politykę jej góry) oczy.

Miło było poznać. :))

PS. W zw. z prowadzoną polityką, życzę jej odejścia maksymalnej ilości niezadowolonych klientów.

Ale n-ka oferuje jako jedyna platforma tuner HD z twardzielem.I to mnie za nimi przekonuje.Chyba że w nowym roku coś się zmieniło.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Witam niestety wszystko to prawda ,nie mozna sie połaczyc z konsultantem kiedys straciłem na to ze dwie godziny,wykupiłem dodatkowo filmboxy,ale po jakims czasie mi sie znudziły,bo puszczaja je wkółko to samo,wiec chciałem je wyłaczyc ,a tu lipa sraciłem kilkadziesiąt złotych na tel komorkowy bo z takiego korzystam,wrescie sie połaczyłem i tu lipa za wyłaczenie usługi rzadaja kolejne 20 pln to jest oszustwo.Niestety wczesniej miałem Polsat Cyfrowy i tez nic dobrego nie moge o nich napisac.Zyjemy w chorym kraju operatorzy chyba zapominaja ze to oni z nas zyja ,a nie na odwrot,trudno komus cos polecic bo wszystkie platformy sa na bardzo niskim poziomie,wydaje im sie ze to chyba nadal komuna,i tak tez nas traktuja.Napisze ze n tv i tak swoje programy ma w duzo lepszej jakosci niz Polsat,ale marna to pociecha.

dariusz964, 22 Sty 2009, 09:20

No właśnie. Jak widzisz nie jesteśmy sami w ocenie "n"-ki. Dla mnie to naciągacze i cwaniacy, i tyle.

NIE POLECAM korzystania z usług "n"-ki.

Zastanawiam się KIM SĄ I SKĄD CI GRACZE ? KTO STOI ZA "n"-ką ?

* * *

Myślę, że warto poczekać na na uczciwą konkurencję takich firm. W końcu nie jest to produkt 1. potrzeby ;)

/A STEREO i tak jest lepsze i górą :)))/

Może i obsługa klienta jest na niskim poziomie - ale pokażcie mi faktyczną konkurencję. Bo C+ nią nie jest - była kiedyś najlepsza - teraz jest chyba na dnie.CP to ma chociaż Polsat Sport.

Jeszcze jedno - żadna z platform nie jest idealna. To raczej kwestia wyboru mniejszego zła niż najlepszej oferty.

individual, 22 Sty 2009, 15:09

"...ale pokażcie mi faktyczną konkurencję..."

1. - STEREO ;)

2. Albo takie coś dwunogie, innej płci niż nasza :)

Mam podobne zdanie do kolegów. Też uważam ich za naciągaczy. Ja wpadłem (może trochę przez lekkomyślność) na trick z dodawaniem pakietów. Okazało się że pakiet można dodać przez internet, ale nie można z pakietu zrezygnować przez internet ale tylko telefonicznie. A telefonicznie, o czym mowa powyżej to przynajmniej pół godziny czekania. Zmniejszenie liczby pakietów - kara wprawdzie tylko 20 zł ale zawsze. Na razie rzeczywiście nie ma alternatywy dla tej n-ki ale jak tylko coś się pojawi też rezygnuję.

andrea29, 22 Sty 2009, 19:32

>1. - STEREO ;)

>2. Albo takie coś dwunogie, innej płci niż nasza :)

Taaak. Masz rację. Tylko ja poprzestawiałbym kolejność ;)

xatt, 23 Sty 2009, 12:06

>z 3 polskich platform cyfrowych n jest póki co najlepsza. fakt. nie ma alternatywy...

Pod jakim względem? Mam porównanie n-ki (u mnie w domu) i Polsatu (u rodziców) i w każdym aspekcie Polsat wypada lepiej - szczególnie programowej w stosunku do ceny. Dlatego chcę zmienić...

Wybacz. Ale brak recordera HD jest dla mnie znaczącym minusem. + VOD - również. Większość oferty oglądana w mijej rodzinie to (poza bajkami) nagrane programy (część w HD) + VOD. Polsat niestety tego nie oferuje.

Z 2-giej strony jeśli ktoś nie potrzebuje HD ani recordera - CP jest b. dobrą ofertą.

Witam,

takze dolaczam do grona niezadowolonych z n-ki. Obsluga fatalana, wspolpraca z klientami jeszcze gorsza. Tak jak moi przedmowcy pisali, naciagaja jak sie da jakimis dziwnymi zjawiskami typu 3miesieczne wypowiedzenie pakietu dodatkowego. Standardowa oferta i jakosc materialu VOD to porazka totalna, przez ponad rok moze ze 3 razy skorzystalem, a co miesiac musze za to placic dodatkowe 44zl. Probowalem zamienic Vod na 3 lub 4 pakiety programow (wg mnie na korzysc dla nich) to oczywiscie NIE. W ich ofercie brakuje programow z rodziny National Geografic, jest tylko rodzina Discovery (tematyka glownie ogladana przeze mnie z calej ich oferty, ponadto umiescili idioci program Discovery Travel and Living w pakiecie talk-show). Jesli chce sie miec TVN turbo to trzeba kupic caly pakiet sport- tvn turbo i reszta jakies denne programy sportowe, ktorych ani razu nie ogladalem, a kiedy chcialem obejrzec moim zdaniem rzecz podstawowa- mecze pilki noznej Polski na Mistrzostwach Europy to transmitowali tylko 2 w jezyku niemieckim a 3ciego wcale nie bylo. Dno totalne i porazka tak jak wystep naszych pilkarzy. Z moich 3pakietow (filmy, discovery i sport)ogladam tylko programy grupy discovery, pakiet filmy -zalosne, nic ciekawego, pewnie nikt tego nie oglada, pakiet sport -jedynie dla tvn turbo. Mialem filmbox i hbo ale zrezygnowalem bo sie nudza szybko te same filmy w kolko. W ofercie VOD tez sie filmy powtarzaja.

Jedyny plus to recorder z polaczeniu z epg.

Niestety, z tego co sie rozgladalem faktycznie brak n-ce sensownej konkurencji i to jest przykre w 21 wieku. Za 10mcy koncy mi sie umowa i chyba bede zmuszony przedluzyc godzac sie na nonsensy, o ktorych wyzej. Jestem ciekawy, jaka polityke beda mieli wobec tych klientow, ktorym konczy sie umowa.

pit80, 24 Sty 2009, 09:56

Ja bym dodał tylko, że o ile nie przyporządkuję sobie programów (4 guziki, u mnie akurat są 4 osoby więc ok.) to nie da się chyba wyłączyć w cholerę programów których nie chcę oglądać(więc i nie chcę przez nie przechodzić)lub wyłączyć choćby o to, bu w kółko przez chwilę żeby nie czytać informacji, że jak je chcę to... A ja nie chcę i nie chcę tego nawet czytać !

I po jaką cholerę mi z setka stacji "Talibów", itp. ? :) To tylko kupa spamu, nic więcej.

Chciałbym móc je wyłączyć nawet w ofercie ogólnej, tzn. bez przypisywania programów do domowników.

* * *

Niedopracowane to jeszcze wszystko, nastawili się widać na maks. zysk (póki nie przybędzie im jakaś godna konkurencja).

Ja alternatywę mam /i już mogę z niej korzystać/. W Ol-nie jest TVK VECTRA. Korzystam z ich usług chyba z 8 lat i jestem ogólnie z tej oferty (tv, telefon, internet)zadowolony.

"N"-ką się zainteresowałem tylko dlatego, że VECTRA przez jakiś czas jakby przysnęła (tak z 9 chyba m-cy) i kiedy "n"-ka miała już kilka programów w HD, TVK VECTRA nawet nie umiała się określić kiedy będą takowe mieć... :(

Teraz mają :) M.in. National Geographic.

* * *

Dekoder VECTRY, na oko, wygląda identycznie jak ten z "n"-ki.

pit80, 24 Sty 2009, 09:56

"Jestem ciekawy, jaka polityke beda mieli wobec tych klientow, ktorym konczy sie umowa."

* * *

A ja nie. Mam to i ich w nosie.

Jak się już raz zrażę to już pamiętam takie kwiatki na całe życie.

Szkoda mi tylko frajerów, których jeszcze złapią.

No niestety, mnie chyba złapią. Zależy mi głównie na tej ich nagrywarce HD. Z telewizji cyfrowej oprócz filmów w HD, interesuje mnie tylko blok Discovery, a tego cholerstwa bez nagrywarki oglądać się po prostu nie da.

Swoją drogą, ciekawe kiedy producenci sprzętu zaczną wreszcie dodawać twarde dyski do odtwarzaczy BR. Przecież i tak i tak to wielkie i z wentylatorem, więc co by im szkodziło ?

Burczymucha, 25 Sty 2009, 06:16

;) A ja bym chciał, by do cienkich* (* = maks. 5cm grubości) LCD, wmontowywano napędy odtwarzające płyty. Ale takie napędy, bym w razie awarii mógł go w kilka sekund wyciągnąć i w tyle samo wstawić drugi - sprawny. Proste, nie ? ;)

* * *

A teraz z WIELKĄ niecierpliwością czekam na realizację tego pomysłu. Który z producentów pierwszy to podchwyci i się odważy ?

Ma to swoje - dla mnie duże plusy - eleganckie rozwiązanie, bo niepotrzebny byłby osobny klocek: z odtwarzacz płyt.

* * *

* * *

W zamian za pomysł oczekuję w prezencie takiego 32" GRATIS :) /Albo chociaż za połowę jego ceny rynkowej :)/

Jakie recordery? Gdzie? To chyba u nich w reklamówkach... Ja podpisałem umowę w grudniu i musiałem wziąć zwykły tuner, a rekordery miały się pojawić koło 15 stycznia i że wtedy można będzie sobie wymienić. Niestety nie pojawiły się. Teraz mówią coś o początku marca jeśli dobrze pamiętam. Ciekawe jaka będzie następna wersja.

Więc jak na razie ten ich recorder wygląda na jakiś chwyt reklamowy, bo są nie do dostania.

Co do jakości obrazu to jest nieźle, szczególnie w HD (Discovery HD moim zdaniem tutaj przoduje). W SD mogłoby być lepiej - niektóre kanały mają zdecydowania za silną kompresję, co na dużych ekranach może przeszkadzać. Trochę denerwuje też ciągłe przełączanie proporcji obrazu na kilku kanałach (TVN HD - tragedia!).

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

qbakos, 25 Sty 2009, 15:29

W MGM też ogólnie jest masz b. dobry obraz. I w 99% przypadków, na MGM'ie wypełnia dokładnie całą pow. ekranu.

* * *

Ja mam ustawione skalowanie obrazu 1:1. *Wolę tak niż obraz rozciągnięty albo z którejkolwiek strony przycięty.)

IMO ta opcja jest najlepszą ze wszystkich możliwych do wyboru /sprawdziłem i zdążyłem już wyrobić sobie zdanie ntt./.

Ad.rekorderów.

Z doświadczenia wiem, że najlepiej podpisywać umowę i brać gdy są.

W tym kraju z obiecankami różnie bywa.

Myślę, że jednak rekordery będą. Jeśli nawet teraz ich brakuje, a kto weźmie.., ten prawie na pewno będzie miał kiedyś problem jak się z tego szczęścia bez naciągania ze strony "n"-ki wyplątać.

"N"-ka już dążyła sobie wyrobić w takich sprawach opinię i pewnie jeszcze na obecnej swojej polityce pojedzie. Aż się kiedyś przejedzie.

Nazekacie i twierdzicie ze niema alternatywy.Ja tam mam Cyfre i nienazekam.Sprzetu od nich zadnego niemam bo wiem ze to badziew,a pozatym niechce byc od nich uzalezniony.Mam dobry talerz i tuner HD Kathrein ufs910.Place 130zl miesiecznie i nietwirdze ze to malo .W porownaniu z niemiecka Premiere za ta ilosc kanalow musialbym placic cos kolo 50 euro.Jedynie mozna sie przyczepic do jakosci nadawania niektorych kanalow (HBO czy AnimalPlanet).Po niektorych wpisach odnosze wrazenie ,ze co niektorzy chcieli by za mala oplata ogladac max.kanalow-tak sie nieda.

pozdrawiam

Andrea :

hehe, ja się jednak nie dołączę do twojej petycji. Taki odtwarzacz musiałby być raczej pośledniej jakości, no i nie byłoby go gdzie wcisnąć, grzałby się od ekranu, itd.

Wolałbym natomiast wbudowaną pamięć masową, z oprogramowaniem. 100 czy 200 giga w dzisiejszych czasach wsiąkłoby bez problemu nawet w niewielki telewizor. Czy nagrać na szybkiego jakiś film, czy zachować przeglądane zdjęcia, byłoby jak znalazł. Również do dyskretnego nagrywania prowadzonych w pokoju rozmów, przydałby się zazdrosnym małżonkom. Mikrokamerka mogłaby się przydać na złodziei, zapis oglądanych stacji dla nadopiekuńczych rodziców.

Moim hasłem: pamięć flash do telewizorów !

Stefek Burczymucha

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.