Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

niestety nic nie daje przełaczanie, cisza w słuchawkach, chyba trzeba będzie jednak rozebrać staruszka po tych 25 latach,

no chyba że adapter dużego jacka mam zepsuty, ale wątpię bo mam 2 i na żadnym nie hula...ciekawe, ze wszystko działą a słuchawki nie działają, wydaje mi się, że gniazdo słuchawkowe to ostatnia rzecz, którą mógł ktoś używać we wzmacniaczu stereo ale cóz.

pozdrawiam

(same słuchawki oczywiście sprawne :)

Edytowane przez mistemvp

dodam ze mam aktywny tylko kanał aux i to pod niego podłączony jest sygnał audio :d

Teraz słuchawki odmówiły współpracy....

To ten wzmak jest po gorszych przejściach niż wietnamczyk który dotarł do Polski.

Jeśli nie jesteś w stanie sam naprawić, to nie wiem czy się opłaca płacić za naprawę (zezłomować, albo jako dawca) - za 2 setki bywają sprawne na aledrogo....

Teraz słuchawki odmówiły współpracy....

To ten wzmak jest po gorszych przejściach niż wietnamczyk który dotarł do Polski.

Jeśli nie jesteś w stanie sam naprawić, to nie wiem czy się opłaca płacić za naprawę (zezłomować, albo jako dawca) - za 2 setki bywają sprawne na aledrogo....

źle mnie zrozumiałeś, mam aktywny kanał aux bo tylko pod niego jest podłączony pc, inne też są sprawne ale nie używam ich poprostu (tylko dioda CD do wymiany) :D jutro przebadam voltomierzem ścieżkę na słuchawki pewnie jakiś rezystor się kopnął. Jeśli nie dojdę co się zepsuło to odpuszczę, nie będę się bawił w serwisy, bo dałęm za wzmak 200 zł i nie zamierzam drugie tyle płącić za serwis, pozatym chciałbym kupic do niego SEQ-333ES tam też jest wyjście słuchawkowe :D

Edytowane przez mistemvp

http://allegro.pl/sony-ta-n77-ta-e77-unikat-okazja-magia-hi-fi-i2603984356.html

Panowie co wy na to? Dużo to czy mało? jestem juz od około tygodnia w kontakcie z tym człowiekiem i w sumie jestem zainteresowany tym zestawem. Moim skromnym zdaniem mimo że zestaw jest naprawde rzadki i trudny do zdobycia jest w moim mniemaniu wart nie więcej jak 5 tysięcy. Już od kilku dni spać nie mogę... Mocno się nad tym zastanawiam.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Panowie co wy na to? Dużo to czy mało? jestem juz od około tygodnia w kontakcie z tym człowiekiem i w sumie jestem zainteresowany tym zestawem. Moim skromnym zdaniem mimo że zestaw jest naprawde rzadki i trudny do zdobycia jest w moim mniemaniu wart nie więcej jak 5 tysięcy. Już od kilku dni spać nie mogę... Mocno się nad tym zastanawiam.

dobrze jakbuy jakieś fotki dodał :-)

Ty Bartek to jednak zdrowo chory jesteś!! :) Jeszcze Ci mało tych wzmacniaczy? Nie lepiej w końcu kupić te Mini??

Szeryfo a wszystko zaczeło sie od tej twojej 770es którą mam do dziś i jestem z niej naprawde zadowolony. Wczesniej zbierałem klocki z seri 5 sonego ale na powaznie zajełem sie tematem po pobycie w olsztynie kiedy pierwszy raz ujrzałem tą 770es. Wtedy też zachorowalem na mini utopie ale jestem cierpliwy i pokolei wszystko sobie pozbieram :)

Pozdrawiam B.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Nie wiem nad czym Ty się w ogóle jeszcze zastanawiasz. ;)

A tak na poważnie to z aukcji mało wynika, trzeba by się przejechać i obadać na żywo. Cena jest moim zdaniem przesadzona.

Piękny meter lamps :) może przeoczyłeś ale zdiecie tego urządzenia dawałem jakiś czas temu ;) sam bym taki chciał i na nim był by finit.

Cena jest zaporowa,nie którzy mają nie równo pod sufitem.

I dziwi mnie dlaczego sprzedający nie wstawił głupiego zdięcia.

Z jednej strony cena wysoka a z drugiej tego przedwzmacniacza nie kupisz. Wzmacniacz pojawia się średnio raz do roku na naszym portalu aukcyjnym co też nie swiadczy o tym że łątwo tą końcówke zdobyć. Sprzedający nie wystawił zdjęć bo chce mieć doczynienia tylko z potencjalnymi klientami a nie ciekawskimi :)

Miałem tą końcówkę i żałuję że sprzedałem;) Moja poszła za 2950zł:) te 6tysi z aukcji to przesada, nawet mocno bym się zastanowił czy 5 dać. 4-4,5 to rozsądna cena

końcówka końcówką, tu chodzi bardziej o przedwzmacniacz i to on moim zdaniem decyduje o cenie. Końcówki tak chodzą po 3 3,5 tysia ale za przedwzmacniacz nie dałbym 3 tysi. Wyceniam go na max 2. W tym miesiacu niestety mam inne ważniejsze wydatki ale jeśli do przyszłego miesiąca gosciowi sie nie uda tego sprzedać to myśle że zestaw dołaczy do kolekcji :)

Witam klubowiczów. Jak by był ktoś zainteresowany to mam na sprzedaż Sony ta-f700es. Stan wizualny dobry z wyjątkiem obicia na dolnej części wzmaka ( pod trafem ) i ryską na przednim panelu a reszta już w stanie na 5+. Cena jaka mnie interesuje to 800 zł do obgadania z zainteresowanymi na pw. Pozdrawiam.

Nawet biorąc pod uwagę stan oraz dodatki, nie dał bym nawet 1/3 tej ceny. Ale wiadomo, rzecz jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić. Pewnie będzie stał w gablocie obok innych ESów i pogra może kilka razy na rok, gdyż bardzo prawdopodobne jest że trafił w szpony kolekcjonera. Miałem 707, kolega 808 i może się narażę, ale te wzmacniacze lepiej wyglądają i koszują niż grają.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

pozatym chciałbym kupic do niego SEQ-333ES tam też jest wyjście słuchawkowe :D

Mylisz się. Tam jest wejście mikrofonowe.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Witam . Zakupiłem wzmacniacz Sony TA-F570 ES i widzę że są wersje bez rezystorów i kondensatorów przy samych wyjsciach na kolumny ( ja je mam ale zjarane ) czy można je usunąć bez szkody i czemu to służy . Podobno były jakieś wersje zaleznie na jaki rynek ? Wiecie coś w temacie ?

post-22905-0-85507300-1347140027_thumb.jpg

Witam . Ma ktoś do odsprzedania śrubki do obudowy wzmacniacza ( 6 szt ) i ew zworki ( mam TA-F570ES . ) .Wiecie ile w serwisie śpiewają 8 zł za jeden wkret i 20 zł za jedną zworkę . To w Tojocie bo mam jest wszystko ze zlota ale w Sony to z platyny chyba .

post-22905-0-44372600-1347563965_thumb.jpg

Śrubki dopasujesz bez problemu w sklepie z narzędziami itp. gdzie sprzedają takie śrubki na wagę a zworki można wyciąć z grubszej gumy.

Edytowane przez lws

Śrubki dopasujesz bez problemu w sklepie z narzędziami itp. gdzie sprzedają takie śrubki na wagę a zworki można wyciąć z grubszej gumy.

z gumy? to jakaś przenośnia, bo nie za bardzo rozumiem, potrzebowałem kiedyś zrobić zworki, bo kupiłem wzmak bez nich to użyłem drutu miedzianego odpowiedniej grubości, odpowiednio wygiąłem i już

?

Jak ty robisz zworki z drutu miedzianeqo ?

Wydaje mi sie,że chodzi o te podkładki pod te śrubki.

Swoją droqą za wkręty tyle żądać itd to zdzierstwo jak cholera,to są polskie serwisy.

?

Jak ty robisz zworki z drutu miedzianeqo ?

Wydaje mi sie,że chodzi o te podkładki pod te śrubki.

Swoją droqą za wkręty tyle żądać itd to zdzierstwo jak cholera,to są polskie serwisy.

dobra, to wytłumaczcie mi, ciemnemu, co to jest zworka, bo myślałem, że mówimy o połączeniu gniazd na tylnej ściance (wyjście z przedwzmacniacza i wejście na końcówkę mocy)

No chodzi o zworę z przedwwzmacniacza do końcówki mocy . Z czego je wykonać może ze srebrzanki ( drut miedziany pokryty srebrem używany jako łącznik na płytkach ) ?

post-22905-0-67379100-1347651270_thumb.jpg

post-22905-0-16635100-1347651299_thumb.jpg

Edytowane przez Slawek38

z gumy? to jakaś przenośnia, bo nie za bardzo rozumiem, potrzebowałem kiedyś zrobić zworki, bo kupiłem wzmak bez nich to użyłem drutu miedzianego odpowiedniej grubości, odpowiednio wygiąłem i już

hihi jeden zero dla ciebie ;) też tak napisze do obudowy że zrozumiałem chce łącznie z tymi gumkami pod śruby.

Co do zworek jedyna metoda jaką podałeś :)

• 2 tygodnie później...

http://allegro.pl/show_item.php?item=2665112684

Na allegro jest deck Sony TC-K700ES . Wiem, że strasznie stary, wiem, że może być to zajechany trup (albo prawie trup) - acz nie musi...

Cena 199 zł + 15 zł przesyłka. Czyli tyle ile za to warto dać...

Nie jest to moja aukcja, nie znam sprzedającego.Nie odpowiadam za decyzję zakupu, lub jej brak !!!

Wszystko robisz na swoje ryzyko ;P

Wstawiam bo chwaliliście ten deck, a przy kosmicznych cenach na allegro coś co jest wystawione w cenie swojej realnej wartości to rzadkość...

Edytowane przez Shrek777
  • 2 tygodnie później...

Może i dobry deck z tego TC-K700ES, ale ozdobą salonu to by nie był. Właśnie z tego względu odpuściłem, a widziałem aukcję, jak się pojawiła. :P Szukam dalej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.