Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam. A oto moje klocki na sprzedaż może kogoś zainteresują.

1. http://allegro.pl/sony-cdp-xa3es-org-pilot-i3676653925.html

2. http://allegro.pl/sony-ta-va8es-wzmacniacz-stereo-kino-domowe-i3676654417.html

3. http://allegro.pl/sony-ss-f5es-esg-super-kolumny-unikat-zadkosc-i3681578776.html

Dodam tylko że z miłą chęcią bym się zamienił kompaktami na 505es lub 779/707 z oczywistą moją dopłatą

Odpowiedziałes sobie sam na pytanie, rozbierz lekko posmaruj ewentualnie zobacz czy sie nigdzie nie zakleszcza.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Odpowiedziałes sobie sam na pytanie, rozbierz lekko posmaruj ewentualnie zobacz czy sie nigdzie nie zakleszcza.

Tylko do tego potrzeba jakiegoś specjalnego środka/smaru?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Kup smar maszynowy byle nie płynny bo to nic nie da. Wiem bo sam smarowałem tu i tam i się znacznie poprawiało a jak cichutko wysuwała się szuflada po tym zabiegu. Przesmaruj wszystkie zębatki. KONIECZNIE!!!

POZDRO Marcin

moze powie mi ktos bo mam 444esmk2 i tam na pokretle volume jest dioda ,ktora po wlaczeniu wzmacniacza miga na czerwono a potem jak wzmacniacz gotowy do pracy zmienia sie na zielono czy mozna jakos ten efekt odwrocic zeby najpierw swiecila na zelono a potem w czasie pracy na czerwono bo w nocy wole czerwony :D

Da się to zrobić. Diody zamocowane w gałce głośności łączą się z płytką wzmacniacza za pomocą trzech przewodów, czarnego, czerwonego i niebieskiego. Czerwony z niebieskim należy zamienić miejscami albo w gałce albo na płytce, gdzie będzie wygodniej.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Bardziej doświadczeni koledzy:) Poradzcie jakie kable glosnikowe zakupić do polaczenia sony z b&w, dokładnie ta-va777es i cdm1 nt ??

Edytowane przez gwb

Witam.

Zmieniłem cenę na Sony TA-F500ES : http://www.gumtree.pl/cp-wzmacniacze/krakow/sony-ta-f500es-539239127

Może kogoś z szanownych klubowiczów zainteresuje.

Pozdrawiam,Jacek.

Edytowane przez jacky72

Właśnie wróciłem z Iławy z nowymi nabytkami a mianowicie SONY TA-F730ES oraz SONY CDP-X77ES Jeden minus za brak boczków przy obydwóch urządzeniach ale cena była na tyle atrakcyjna że jest to do wybaczenia. W sumie to już 13 i 14 element mojej kolekcji SONY ES.

No cóż zbieram dalej :) Aktualnie poszukuje w sumie od dłuższego czasu końcówki mocy SONY TA-N77ES oraz wzmacniacza SONY TA-F830ES. Oczywiście wszystko w stanie idealnym. Nie pogardzę też kartonami i papierami. :)

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Tak,jest w bardzo ładnym stanie.Jedyny mankament to ta obita gałka.

Ale z tym kupujący może sobie łatwo poradzić jak mu będzie to przeszkadzać.

Pozdrawiam.

ja takiego kupiłem w 2008r. za cene 1050zł myśle że więcej jak 1200zł nie jest wart.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Kupie 570 lub 670es za rozsadne pieniadze wizualnie dobry technicznie musi byc perfekt nigdy nie naparwiany i orginalny, za pobraniem dla bezpieczenstwa.

Witam szanowne grono ES maniaków do których się również zaliczam, powodowany ciekawością i trochę sentymentem pomyślałem sobie, że chętnie "przygarnę" wzmacniacz Sony ES szampański w bdb stanie, tak więc jakby ktoś miał na "zbyciu" to proszę o info

Kupie 570 lub 670es za rozsadne pieniadze wizualnie dobry technicznie musi byc perfekt nigdy nie naparwiany i orginalny, za pobraniem dla bezpieczenstwa.

570, 670, 700 ES

jestem w stanie zaplacic sporo wiecej niz jest wart.

Sprzedam komplet Sony TA-F707ES + X222ES za 2200 stan BDB+/IDEALNY.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3709618253

Edytowane przez jarek5127

Panowie, choroby na ES'a ciąg dalszy :) Przygarnę wzmacniacz Sony "ES" do 900zł.

Wymagania:

-nienaprawiany

-w przyzwoitym stanie

Czekam na oferty, może ktoś chce coś akurat sprzedać :)

Witam.

Szukałem, szukałem i w końcu dorwałem: Sony TA-E80ES! :D W super stanie! Oj będzie się działo :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No chyba kogoś nieźle przygrzało w kopułę:

http://allegro.pl/nowy-laser-sony-kss-273b-cdp-xa7-cdp-xa555-es-i3720627932.html

BTW - posiadam ponownie CDP-XA555ES. Czym można przesmarować prowadnice szuflady? Czy można zastosować wazelinę techniczną? Musi chyba być to środek nie wprowadzający żadnych tarć (wg mnie :-)).

BTW - posiadam ponownie CDP-XA555ES. Czym można przesmarować prowadnice szuflady? Czy można zastosować wazelinę techniczną? Musi chyba być to środek nie wprowadzający żadnych tarć (wg mnie :-)).

Ja nic nie używam. Staram się aby prowadnice lasera były idealnie czyste i wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń. Większość smarów po latach zmienia konsystencje na bardziej płynną lub bardziej gęstą co w efekcie powoduje problemy. Tylko przekładnie od wysuwania tacy czyszczę i smaruje smarem teflonowym. A co do lasera KSS-273A hmm gdyby to był KSS-272A lub KSS-280A to myślę że cena wysoka. 2 tysiaki to jak dla mnie akurat za taki laser przy jego dostępności. Zawsze sobie mówię że jak by ktoś reanimował te lasery bądź zaczął je produkować to zbił by małą fortunę...

A ja użyłem oleju maszynowego, który się do tego nadaje idealnie. Prowadnice powinny być lekko naoliwione.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zawsze sobie mówię że jak by ktoś reanimował te lasery bądź zaczął je produkować to zbił by małą fortunę...

To na co czekasz, zacznij produkcję :-)

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.