Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Włąsciwie nie chodzi mi o zepsucie się. Tylko czy kondensatory w ponad 20 letnim 690ES na dzien dzisiejszy nadal trzymają takie parametry jak powinny?

To zalezy w jakich warunkach by ł u żytkowany wzmacniacz, co prawda nigdy nie znamy calego przebiegu pracy urzadzenia ale od siebie napisze iz nie zdazylo mi sie w zadnym wzmacniaczu aby mial wyschniete główne kondensatory, mniejsze pojemnosci wysychaly w jakichs lipnych wiezach czy wzmacniaczach, we wszystkich sony ktore mialem i serwisowalem nigdy nic nie bylo wyschniete.

Witam

Mam problem ze swoim STR-DA50ES. Czasami dzwięk na kolumnach jest, a czasami nie. Podczas jego braku potrafi w glosnikach zapiszczec (chwilowo). Czego o mogą być objawy?

jakby ktos chcial kupic marantza pm80semk2 , taki egezemplarz zdarza sie raz na 5 lat , jezeli ktos preferuja taka szkole brzmienia to polecam ja wole sony!!!

za 690 max 600 zl , ale lepiej w tej cenie kup tego 555es z allegro POLECAM!!!

witam wszystkich , jestem tu nowy jednak pare klockow sony posiadam , wsumie to prawie caly sprzet , mam pytanie takie bo nie widze zabardzo nigdzie o glosniki ss-x90ed ma ktos , czy warto posiadac czy moze lepiej cos innego z es bedzie gralo , pozdrawiam

Kupię TA-F770ES lub coś podobnego TA-F707ES.

znowu.... ? przecie miałeś już 707es i bodaj 730es...., ja bym ci chętnie odsprzedał mój 770es, ale nie moge znaleźć godnego następcy dla niego( chyba będzie to końcówka mocy....)...- sony dzielnie i skutecznie się broni ! :) - więc na razie zostaje u mnie...

Edytowane przez szymek20

?

Miałem, sprzedałem i teraz znowu chce kupić, także jeżeli ktoś reflektuje na sprzedaż swojego to walić do mnie drzwiami i oknami :)

Ostatecznie mile widziany TA-F555ES lub TA-F555ES MKII

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

pytam dlatego , ze mam na zbyciu pd73 stan bdb ,zreszta wszystkie sprzety ktore posiadam sa w stanie bdb bo takie probuje kupowac , w tej chwili posiadam pd93 pd75 pd73 ,ktory moze isc na sprzedaz bo i to lezy , mam jeszcze marantza pm80semk2 za 1100 zl mysle ze bardzo dobra cena jak na takiego rodzynka !!

duzo lepszymi elementami od zwyklego pm80 co za tym idzie lepsza jakosc , i rzadko spotykana mozliwosc puszczenia wysokich tonow bezposrednio ze wzmacniacza ,

lepsze trafo ,lepsze kondensatory czyli poprsotu wazne elementy wzmacniacza poprostu sa lepsze no i jezeli kolumny maja bi wiring to mozna kupic dobry kabel i fajnie podlaczyc przyrost jest subtelny ale znaczacy !!!

1300zl za PM8000 tak sobie. Bardziej tu placisz za wyglad. Przeciez jest za 799zl PM78 z oryginalnym pilotem. To jest to samo. Nie wiem nad czym tu sie zastanawiac. To normalna cena.

?👈

rafal slyszalem ostanio(tak troche przypadkowo ) pm8000 u takiego chlopa bo chcialem z kolega kupic od tego chlopa kef q1 i akurat mial podlaczonego pm8000 plus pioneer pd8500 no i te q1 i i powiem ci ze w tym zestawieniu odradzilem koledze kupno q1 bo bardzo mulowato to gralo malo dzwiekow bylo slyszalnych bass nie prowadzony kompletnie srednica zmulona wysokie jak dla mnie slabe no i przez to nie kupilismy !!!wiec puki co dla mnie lepiej gra moj marantz semk2

Akurat nie mialem jeszcze przyjemnosci sluchania PM80, ale z tego co sie orientuje to on jest jeszcze bardzej zmulony niz PM68, 78, 7000, 7200, 8000.

?👈

nie wiem bo tez nie sluchalem innego marantza niz moj i kiedys zwyklego pm52 , ale moj pm80mk2se nie ma nic wspolnego z muleniem , podlaczone to jest do usher s 520 plus maratnz cd 72 i w tym komplecie nie ma czegos jak mulenie ,, wiec nie wiem w jakim w jakim zestawieniu ty sluchales ze pm80 mulil . moje se nie muli chyba ze podlaczysz do tego tannoy m2 :D

nie wiem bo tez nie sluchalem innego marantza niz moj i kiedys zwyklego pm52 , ale moj pm80mk2se nie ma nic wspolnego z muleniem , podlaczone to jest do usher s 520 plus maratnz cd 72 i w tym komplecie nie ma czegos jak mulenie ,, wiec nie wiem w jakim w jakim zestawieniu ty sluchales ze pm80 mulil . moje se nie muli chyba ze podlaczysz do tego tannoy m2 :D

Bo CD-72 jest tak ostry ze nie muli :D

?👈

Schemat wzmacniacza z katalogu ES 1994/5:

post-11825-0-10892000-1391896514_thumb.jpg

Edytowane przez slawek-r

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Panowie nadal nikt się swoich esów nie wyzbywa ? Szukam F555ES MKII i nigdzie w świecie idealnego nie widzę, a za 870ES położyć 2700zł to znowu nie tak hop siup, a gra rzekomo gorzej od 707ES..

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.