Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast FA3ES kup 920QS to to samo, a o połowę taniej. I nie powiem, gra przyzwoicie bardzo podobnie do 550ES.

Edytowane przez Reaper

Dam 1700zł za idealnego TA-F707ES lub TA-F770ES.

Jak ktos chce sprzedać to dzwonić 725-117-886

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Zamiast FA3ES kup 920QS to to samo, a o połowę taniej. I nie powiem, gra przyzwoicie bardzo podobnie do 550ES.

Kurde jak FA3ES gra przyzwoicie jak 550ES to ja dziekuje :)

?👈

Sorry pomyłka, FA3ES to padaka, miałem na myśli FA30ES, słyszałem go, a 550ES i 920QS miałem. Wszystkie grały podobnym dobrym dzwiekiem. Ale ten FA3ES to nie wiem jakim cudem ma w nazwie ES. Ten wzmak nie pokazuje nic poza dudniącym basem. Kolego OKRUTNIK nie kupuj FA3ES. Chyba, że jako prezent dla wroga :).

Edytowane przez Reaper

Kto i z jakiej paki mi usuwa wpisy...

ponownie, kupie sony ta f 570es, dam nawet 700zł w świetnym stanie technicznym i wizualnym i nawedt do 1100zł za 670ES równiez stan wizualny i techniczny idealny, jednak jesli ktos ma jeden z w/w wzmacniaczy i chce spzrzedac, prosze o informacje, ocenimuy stan i wycenimy.

Kto i z jakiej paki mi usuwa wpisy...

ponownie, kupie sony ta f 570es, dam nawet 700zł w świetnym stanie technicznym i wizualnym i nawedt do 1100zł za 670ES równiez stan wizualny i techniczny idealny, jednak jesli ktos ma jeden z w/w wzmacniaczy i chce spzrzedac, prosze o informacje, ocenimuy stan i wycenimy.

Czysto teoretycznie, bo raczej nie chcę go sprzedać a i Ty za pewne wolałbyś coś w niemal idealnym stanie...ale mam 570es ze stukniętą nóżką (od zewnętrznej strony jest jakby starta.. nie widać tego od przodu, ale dla kolekcjonera się nie kwalifikuje jak mniemam), luźnym slektorem wejść (nie używam, gram na direct) i potencjometr głośności czasami zaszumi przy kręceniu... ile w Twoich kategoriach byłby wart?

ośka ma luz w przód i w tył? anyway też używam tylko directa, urządzenia podpięte są do DAT'a

a potencjometr szumi tylko w okreslonej pozycji czy na calej jego skali ? kanały grają równo?

ośka ma luz w przód i w tył? anyway też używam tylko directa, urządzenia podpięte są do DAT'a

a potencjometr szumi tylko w okreslonej pozycji czy na calej jego skali ? kanały grają równo?

slektor lata na boki... nie wiem jak to inaczej określić... gdzieś w tym wątku ktoś pisał o tej przypadłości tych serii. główna gała szumi tylko przy kręceniu, a nie w określonej pozycji.kanały grają równo.

A wizualnie na panelu przednim? jeśli potencjometr nie da sie zregenerowac to trzeba liczyc sie z wymiana, ok 100zl i ciezko go dostac, selektor mozliwe ze wystarczy dokrecic. Normalna cena egzemplarza w dobrym stanie technicznym i wizualnym to ok 550-600zł za swojego na allegro dostał byś z 400zł, ja mógł bym dać ciutkę więcej

Dzwonił do mnie znajomy meloman z Gdańska który zaproponował mi kupno sprzętu a mianowicie SONY TA-E80ES z pilotem, boczkami w kolorze czarnym stan idealny, końcówka mocy TA-N80ES kolor czarny również ideał, oraz wzmacniacz TA-F870ES w kolorze również czarnym z boczkami. Na górnej obudowie ma małe wgniecenie oraz tylnie stópki są lekko zbite. Poza tym sprzęt w bardzo dobrym stanie. Zastanawia się jeszcze nad sprzedażą kompaktu CDP-X505ES również czarny z boczkami w idealnym stanie. Ja kupuje końcówkę mocy a reszta szuka nowego nabywcy. Prosił mnie o popytanie znajomych czy ktoś nie ma ochoty stać się nowym posiadaczem więc postanowiłem napisać na forum. Sprzęt widziałem na żywo we wrześniu zeszłego roku. Nie grzebany i sprawny. Gość nie wystawia aukcji. Na życzenie oczywiście będą zdjęcia. Jest możliwość wysyłki oczywiście. Cena za przedwzmacniacz 1500zł za 870es 2200zł a za kompakt do negocjacji. Ma również parę innych klocków sonego ale nie z serii ES Miedzy innymi korektor który również jest na sprzedaż. Więcej informacji udzielę na PW.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Sorry pomyłka, FA3ES to padaka, miałem na myśli FA30ES, słyszałem go, a 550ES i 920QS miałem. Wszystkie grały podobnym dobrym dzwiekiem. Ale ten FA3ES to nie wiem jakim cudem ma w nazwie ES. Ten wzmak nie pokazuje nic poza dudniącym basem. Kolego OKRUTNIK nie kupuj FA3ES. Chyba, że jako prezent dla wroga :).

Powiem tylko, że po pierwsze to ta-f550es wcale nie gra podobnie do 30es ani 3 es.

Sony 30es oraz 3es to również całkowicie inne konstrukcyjnie wzmacniacze od 550es,

550es gra lepszym basem, szczególnie na wyższym basie na którym kulał 30es, nie ma też takich skłonności do wyostrzania, 550es ma na przedwzmacniaczu stk-a i na końcówce duże Sankeny oraz dużo lepszą filtracje jak i ogólną budowę.

Co do sony 3es jest to równie wielka kicha co 30es , wzmacniacze typu 550es , 570es, 670es to te stare dobre ES-y i grają wiele lepiej. Tak samo 590es czy 690 to już inny styl grania, moim zdaniem na pewno ostrzejszy.

3ES to kicha ale 30ES to juz raczej nie.

A słuchałeś go ?

Bo tak się składa, że jak tak.

To jest bardzo przeciętny wzmacnacz grający dużo poniżej starych es-ów , o jego wadach pisałem powyżej więc nie będę się powtarzał.

Sama budowa już dużo odstaje od modeli tego poziomu czyli 550es, 570es .

Ja znowu nie słyszałem 3es, dużo osób pisze , że to to samo , ale musiałbym mieć schematy obu aby to potwierdzić albo wykluczyć.

Dzwonił do mnie znajomy meloman z Gdańska który zaproponował mi kupno sprzętu a mianowicie SONY TA-E80ES z pilotem, boczkami w kolorze czarnym stan idealny, końcówka mocy TA-N80ES kolor czarny również ideał, oraz wzmacniacz TA-F870ES w kolorze również czarnym z boczkami. Na górnej obudowie ma małe wgniecenie oraz tylnie stópki są lekko zbite. Poza tym sprzęt w bardzo dobrym stanie. Zastanawia się jeszcze nad sprzedażą kompaktu CDP-X505ES również czarny z boczkami w idealnym stanie. Ja kupuje końcówkę mocy a reszta szuka nowego nabywcy. Prosił mnie o popytanie znajomych czy ktoś nie ma ochoty stać się nowym posiadaczem więc postanowiłem napisać na forum. Sprzęt widziałem na żywo we wrześniu zeszłego roku. Nie grzebany i sprawny. Gość nie wystawia aukcji. Na życzenie oczywiście będą zdjęcia. Jest możliwość wysyłki oczywiście. Cena za przedwzmacniacz 1500zł za 870es 2200zł a za kompakt do negocjacji. Ma również parę innych klocków sonego ale nie z serii ES Miedzy innymi korektor który również jest na sprzedaż. Więcej informacji udzielę na PW.

jak bys mogl to ogarnij co ma na sprzedanie ten kolega

A słuchałeś go ?

Bo tak się składa, że jak tak.

To jest bardzo przeciętny wzmacnacz grający dużo poniżej starych es-ów , o jego wadach pisałem powyżej więc nie będę się powtarzał.

Sama budowa już dużo odstaje od modeli tego poziomu czyli 550es, 570es .

Ja znowu nie słyszałem 3es, dużo osób pisze , że to to samo , ale musiałbym mieć schematy obu aby to potwierdzić albo wykluczyć.

Wnętrze TA-FA3ES i TA-FA30ES 30ES to to samo co TA-FB920 i podobne

post-22905-0-83420200-1393090972_thumb.jpg

post-22905-0-64696100-1393091026_thumb.jpg

Wnętrze TA-FA3ES i TA-FA30ES 30ES to to samo co TA-FB920 i podobne

A teraz zadaj sobie ten trud spójrz w serwisówki ( do znalezienia w necie w 2 minuty)

i dopiero coś bazgrz, wiele osób rzuca tu teorie. ale nie za bardzo je już sprawdza.

Już na zdjęciach widać, że jest inna płytka drukowana inne elementy, inne rozmieszczenie.

A w schemacie widać wiele więcej , choćby różne moce wzmacniaczy, inne podzespoły, pobór itd

Także na drugim raz radzę sprawdzić takie info a nie potwierdzać dalej zasłyszane historie.

Edytowane przez Said.Jr

Witam . Rozumiem że ten post nie do mnie Said.Jr i czytaj ze zrozumieniem . Chyba gołym okiem widać różnice w budowie . Zdjęcia wstawiłem bo irytuje mnie kolejne już przyrównanie 3ES do 30es . 30ES do 920QS , 930qs ma się tak samo .

było o tym mówione już na forum, nawet sam kiedyś wklejałem linka z Ebaya z tymi diodami z zapytaniem czy da się to zrobić (po liczbie zakupionych diód można wywnioskować, że to jednak możliwe), ale z tego co pamiętam, to nikt u nas tego nie robi i podobno jest to bardzo skomplikowana "operacja" bez gwarancji powodzenia

Już się dowiedziałem. Praktycznie nie istnieje możliwość precyzyjnego umieszczenia diody dla przeciętnego majsterkowicza.

Da się, 3 ludzi z tego forum to robi ;)

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.