Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem że wystawiłem ;)

Ceny nie są okazyjne za to katalogi unikalne .

A wystarczy wpisać " katalog sony "

Pioneera z tego okresu też wystawiłem i uprzedzając pytania - nie mam więcej bo dla mnie liczą się tylko te lata produkcji sprzętu AUDIO tych firm .

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

"trochę" kolega przesadził z cena tych katalogów..., no ale towar jest tyle wart ile za niego ktoś jest gotów zapłacić. ps uprzedzając odpowiedź, dawno z katalogów wyrosłem i wszystkie sprzedałem . Rozumiem nakamichi, jvc (victor), akai teac itd z początków lat 80tych to rzeczywiście już obecnie rzadkość. Ale Pionnier i sony z grubo dekady później w tej cenie i jeszcze jako unikaty?????? hm.... Powodzenia.

Panowie , po co te komentarze?

Jak Wam za drogo to kupcie taniej. Powodzenia życzę.

Sam ich przez kilka lat szukałem. Kupiłem co chciałem i już nie są mi potrzebne ale za jakieś śmieszne pieniądze nie oddam.

Od dłuższego czasu na tym forum wszytko jest za drogie.

Proponowałem piękną, niemal jak nową i unikalną zmieniarke CDP-C77ES za 300zł i było marudzenie . Poszła na all. za 600zl w ciągu 4 godzin.

Jak ktoś szuka okazji niech szuka. Może będzie jutro, może za rok a może nigdy.

Co nie Panie Tomaszu ;-)

Dzisiaj tych decków Sony bym Ci nie sprzedał. Ile to minęło?

I od tamtej pory już takich nie widziałem .

Dlatego od jakiegoś czasu jak jest coś co chce kupić to to kupuje puki jest ;-)

Co nie Panie Tomaszu ;-)

Dzisiaj tych decków Sony bym Ci nie sprzedał. Ile to minęło?

Marcin od kiedy my na Pan ;-)

To prawda nabyłem od ciebie kilka fajnych rodzynków w dobrej cenie i jestem z nich dumny, pewnie dzisiaj jak bym dał komuś 2000zł i okres jednego roku na znalezienie ładnego egzemplarzu Sony TC-K333ESL to jak myślisz kto by wygrał zakład ? ;-)

Panowie poszukuje TA-N77 ewentualnie 80ES w stanie......, ci co mnie poznali to wiedzą w jakim stanie, jakby ktoś słyszał to proszę na pw

PS; Jakieś oferty przy zakupie dwóch katalogów Sony

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

A gdzie one są i kto je ustala?

Coś co jest unikatowe jest w cenie i ta cena będzie tylko rosła.

Od 2007r kupiłem dziesiątki różnych klocków, obserwuje i widzę jak się to zmienia z biegiem lat.

Pewne aukcje nie są po prostu dla dusigroszy .

Ktoś szuka takiej aukcji to kupuje. Drugi będzie kilka lat codziennie szukał żeby kupić taniej i czasem już nie kupi .

Jak komu lepiej i wygodniej i nie tyczy sie to tylko tych katalogów.

Może ale tylko jako eksponat i inwestycja kolekcjonerska bo dżwiękowo to tak sobie.Budowa perfekcyjna nie zaprzeczę ale dzwiękowo może to było dobre ale w czasach produkcji bo obecnie odstaje oczywiście w kwestii daca.Osobiście nie wydał bym na tego cd-ka tyle.

No i poszedl za EUR 788,50

powiedzial bym ze tanio, bo za 3300 nie kupisz w sklepie takiego cedeka :)

Ale zobacz wszystkie ceny jeśliby to szło do Polski:

Oferta wygrywająca:

US $861,55

Około 3 446,71 zł

Wysyłka:

US $99,04 (około 396,22 zł) International Priority Shipping do Polska

Lokalizacja przedmiotu:

Saint Louis, Missouri, Stany Zjednoczone

Opłaty importowe:

US $300,08 (szacowane i oparte na wartości aktualnej oferty)

mnie nie martwiła by tak cena lecz zgodność z napięciem w naszych gniazdkach:( dodatkowe przetwornice itp. to mnie najbardziej zniechęca do kupowania w stanach i japoni

Z trafami redukującymi mam pozytywne doświadczenia ale trzeba się tu liczyć z dodatkowymi kosztami np klocek kosztował 1000zł a trafo do niego 700zł to tak średnio się opłaca ale gdy klocek kosztował 15000zł a traf do niego 2000zł gdzie w Europie za ten sam model musisz dać powiedzmy 25000zł to już się robi opłacalne

Generalnie czym wydajniejsze trafo tym lepiej min te 2-3 razy większe od poboru klocka

Edytowane przez surfbrother

Z trafami redukującymi mam pozytywne doświadczenia ale trzeba się tu liczyć z dodatkowymi kosztami np klocek kosztował 1000zł a trafo do niego 700zł to tak średnio się opłaca ale gdy klocek kosztował 15000zł a traf do niego 2000zł gdzie w Europie za ten sam model musisz dać powiedzmy 25000zł to już się robi opłacalne

Generalnie czym wydajniejsze trafo tym lepiej min te 2-3 razy większe od poboru klocka

Tak jak napisałeś kwestia opłacalności czyli stosunku ceny trafa do klocka. No i dodatkowego elementu w systemie. a jak wygląda kwestia przydźwięku sieciowego,zakłóceń ,szumu itp.wydobywających się z trafa ?,

No właśnie zależy od trafa a co się z tym wiąże zwiększa koszty:( tym bardziej jeżeli chodziło by o podpięcie końcówek mocy, które jednak prądu potrzebują

Wycieczka po muzeum "Sony Archives": Sony Archive (Sony Museum) - Tokyo, Japan

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Cześć.

Piszę z prośbą do kolegów z forum

Dla wparwionego w klasie ES odpowiedz może być prosta i oczywista ale dla mnie osłuchanego raczej w klasie niżej i to jakieś 15 lat temu nie daje spać pytanie zmieniać czy nie !?!

Zacznę od początku .

kupiłem miesiąc temu str-da50ES z potrzeby chwili i przypadku . Moim sporym (pozytywnym) zaskoczeniem było kiedy usłyszałem dzwięu jakie z siebie wydobywa w/w sprzęt . Wróciły wspomnienia i tesknota za starymi czasami spędzanymi na słuchaniu muzyki i dązenia do doskonałośc ;) . pomyslałem - pójdę w tym kierunku i zmienię ampliuner na wzmacniacz. W tym momencia padło pytanie JAKI. jako że jestem zboczonym maniakiem sony nie biorę pod uwagę sprzętu innego . rozważam TA-F630ESD - czemu ten ? a ponieważ posiada przetwornik AC a moje jedyne źródło audio posiada jedynie coaxial . Nie rozpatruję tu ani gatunku muzyki - bo słucham od jazzu nowoczesnego , blusa aż po DM , ani uzytkowanych kolumn bo te jak wiadomo zawsze można zmienic zresztą ciężko uzyc takiego porównania nie znając danego modelu wystepującego u mnie w domu a jest to konstrukcja wykonana przez elektromaniaka - mjasterkowicza - od początku do konca cała kolumna zaprojektowana - sonantis . Zależy mi o opini czy taka zmiana da wymierne korzysci , albo inaczej co i w jakiej klasie musze kupic aby zmiana została zauważona a czy stereo dostarczone z innego wzmacniacza pobiję a jakiejkolwiek kategorii DA50ES

Dziekuję za przeczytanie mojej wiadomości i ew odpowiedz .

Pozdrawiam

Mariusz Ferster

Cześć,

Kilka dni temu wpadł w moje łapy SONY SDP-EP90ES. Zakup świadomy, do wykorzystania jako preamp/DAC - zobaczymy jak się sprawdzi w tej roli - jak na razie wrażenia pozytywne. Jest tylko jeden problem, sprzęt kupiłem bez pilota, z nadzieją, że Harmony Logitecha, bez problemów będzie współpracować. Niestety srodze się zawiodłem, wydaje mi się, że Logitech ma lekki bałagan, po wgraniu poleceń do pilota nic się nie dzieje, a pilot w profilu ma jakieś zupełnie bzdurne opcje.

W związku z tym, jeśli ktoś miałby taki procesor i byłby uprzejmy nauczyć mi Logitecha Harmony, albo wypożyczyć go, żebym sam zaprogramował - byłbym BARDZO wdzięczny ;)

Pozdrawiam,

Konrad

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Sprzedam CD Sony CDP-X505ES kolor złoty z boczkami pilot zamiennik ale oryginał Sony od innego modelu z drewnianymi boczkami stan idealny ( dwa 1 mm odpryski ) na obudowie cena 1200zl w środku nie grzebany oryginalny laser tz nie kręcony ust. fabryczne był tylko odkurzony w środku z powodu wieku reszta 1000000000000% sprawna

Wzmaka juz sprzedałem nie grzebanego Bumpalumpowi wiec wie co to znaczy w moim mniemaniu

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Aha mam jeszcze inny wzmak co prawda przez niektórych uważany za śmiecia ale w połączeniu z procesorem dsp-9/90es jest jak brzytwa pierwszy dzielony system do kina a jest nim ta-va8es

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Aha mam jeszcze inny wzmak co prawda przez niektórych uważany za śmiecia ale w połączeniu z procesorem dsp-9/90es jest jak brzytwa pierwszy dzielony system do kina a jest nim ta-va8es

Dodam jeszcze cdp-x202es w stanie idealnym jedyny mankament to ktoś dobrał zły śrubokręt i górne sruby są z lekka starte a w środku nie grzebanie oryginal, i amplituner stereo gx707es więcej na priv. Pozdrawiam użytkowników Sony i przepraszam za zaśmiecanie forum

>>maniekf

Mam STR-DA50ES - bardzo dobry wmak kina domowego, w stereo także sobie radzi, chodź do combo N55ES/E80ES mu jeszcze brakuje :) Spróbuj kupić integrę TA-F555ESII - pobije DA50ES na pewno :)

>>rs4

A masz innego pilota Sony od wieży np.? Może to raczej kwestia sekcji pilota w odtwarzaczu?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

neomammut, nie mam niestety żadnego pilota sony - myślisz, że jakiś inny mógłby się dogadać z tym, konkretnym procesorem? Tak czy inaczej, bez pilota trudno wykluczyć uszkodzenie sekcji zdalnego sterowania :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.